Nieuwe poging na doodgeboren kindje

Discussie in 'Vlinder clubs' gestart door Ssannie, 9 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Snoekems

    Snoekems Bekend lid

    18 jan 2009
    703
    2
    0
    Brabant
    Jammer van het klussen op de verkeerde dagen....
    Ja, er worden heel veel verschillende adviezen gegeven rondom die keizersnede. Mijn schoonzusje is in Amerika bevallen met een keizersnede en die kreeg zo´n beetje opgelegd dat ze minimaal een jaar moest wachten. En zij was stomverbaasd dat ik ´maar´ 3 tot 6 maanden hoefde te wachten....
     
  2. Snoekems

    Snoekems Bekend lid

    18 jan 2009
    703
    2
    0
    Brabant
    Hoi Doraflora,

    natuurlijk ben je welkom hier! Het is alleen wel zo dat wij allemaal nog wel een hele actuele kinderwens hebben en volgens mij ook allemaal (even uit mijn hoofd,dus ik hoop niet dat ik iemand voor het hoofd stoot :)) nog geen kindjes hebben om voor te zorgen.... Maar klets "gezellig" mee!
     
  3. Snoekems

    Snoekems Bekend lid

    18 jan 2009
    703
    2
    0
    Brabant
    Jeetje, dat lijkt me inderdaad erg lastig! Zowel het ontbreken van vaste punten voor belangrijke aandenkens, maar ook die kinderkamer die nu (nog) geen kinderkamer hoeft te zijn. Mag ik vragen wat jullie met die kamer doen? Wel alvast 'bewaren' of al een beetje inrichten voor een baby of maken jullie daar nu echt een andere kamer van?
     
  4. Eef5

    Eef5 Actief lid

    28 jul 2011
    320
    0
    0
    NULL
    NULL
    @Dorafora, welkom hier! Snap dat je over je eerste kindje wilt praten. Het is en blijft altijd je eerste kindje en die hoort er net zo goed bij!

    @Ssannie, ik vind het ook heel pijnlijk dat onze babykamer nu zo leeg blijft. Onze kamer zou de dag na de medische echo geleverd worden, dus hebben alles afgeblazen. Ben wel van plan binnenkort te gaan klussen met het behang en de gordijntjes. Dan is de kamer toch al een beetje af en hopelijk mogen we hem snel in gaan richten voor een nieuw wondertje!


    Hier gaat alles echt met ups en downs. Zit nu in ronde 4 na de geboorte van James maar het lijkt echt eeuwen te duren. Bij James was ik meteen de eerste ronde zwanger en je hoopt dan toch dat het nu ook zo snel ga. Heb net mijn eisprong gehad en ben nu al weer zenuwachtig voor de komende 2 weken. Maak me nu al zorgen dat als ik nu "weer" niet zwanger ben ik weer een maand langer moet afwachten. Haat die onzekerheid zo!!! Wil zo graag een kindje om voor te zorgen en die ik kan knuffelen. Maar goed er zijn weer nieuwe rondes nieuwe kansen, dus toch maar een beetje positief blijven :)!!
     
  5. Frenzy

    Frenzy Fanatiek lid

    21 okt 2010
    2.112
    263
    83
    Dames reageer even in etappes;

    @ Eef5; ik was er ook 24/7 mee bezig hoor, kon het echt niet laten rusten, begrijp je wel. Maar je kunt het ook niet afdwingen. Wat betreft het zw-verlof dat duurt nog wel een paar weken… Ik duim voor je deze ronde, ik had het ook was er zo mee bezig, dan ongesteld, dan vruchtbaar, dan weer wachten….. Maar je hebt er even aan mogen ruiken het moederschap, en je hebt het gelijk weer los moeten laten…

    @ Ontzichtbaremama: helaas ook welkom hier… Tuurlijk mag je meeschrijven hier! Heftig een keizersnee. Het is nu alweer een halfjaar geleden, welke datum ben je bevallen en hoe heet je kindje (als je dat wilt delen). Lekker meid nog even naar de zon, waar ga je naartoen?

    @ Evelientje, ik vind het gewoon niet kunnen zo een zomerstop, maar het is september toch? Dan beginnen ze met IUI, of eerst controles. Dan zit er nog een ‘normale ronde’? Meid ik hoop ook voor jou dat het snel raak mag zijn, je bent ook al zo lang aan het wachten! Je gaat gewoon zwanger 2011 uit!

    @ Iradersma; Wil jou man aan de 6 maanden houden omdat de gyn. Dat zei of vindt hij het emotioneel moeilijk? Onze gyn gaf aan om min. 3 maanden te wachten, hebben we ons niet aan gehouden, maar achteraf gezien had ik (mijn lichaam) dat wel nodig. Ik was pas na 3 md weer zwanger. Maar goed jou half jaar is ook zo voorbij! Fijn dat ze op je werk zo ruimdenkend zijn, moet zeggen dat ze dat bij op mijn werk ook wel waren.

    @ Peet; Jaja.. stroomdraad he ;)?! Je wilde gewoon een extra echo ;)! Ben echt stront jaloers op je Kreta, ga proberen mijn vent begin oktober nog mee te krijgen naar een warm land… Zo een goedkope last minute! Je wolken verhaal komt me bekend voor. Toen we naar Costa Rica vlogen heb ik met tranen in mijn ogen gezegd tegen manlief; Loek zit toch op de wolkjes, waarom zie ik hem niet…? Vond het erg apart om nu naar wolkjes te kijken. Ook hebben vlinders voor mij echt een andere betekenis gekregen, ik kijk er nu heel anders na. Heb zelf een paar maanden geleden als een debiel een klein vlindertje bevrijd wat klem zat…. Rij je nog paard? En hardlopen?

    @ Doraflora; helaas welkom meid, maar waarom mag je niet meer zwanger worden? Begrijp je niet echt.

    @ Sanne; Hoe kan dat nou :$???!! Ik dacht die komt hier gewoon ff melden dat ze vet zwanger is! Nog steeds te druk geweest met het echte klussen in huis?! Snap het dat het dubbel is, zo een nieuw huis, een nieuw plekje voor Gijs, een kamertje voor een baby die ooit komt. Volgende week nog op vakantie! Nou meid hoop dat het voor jou snel raak is, want mijn duimen worden lam!!!

    Misschien moeten we een klein lijstje maken, met de namen van onze kindjes, de geboortedatums en eventueel de nod’s als jullie dat willen?
     
  6. Frenzy

    Frenzy Fanatiek lid

    21 okt 2010
    2.112
    263
    83
    En hier nog een stuk ego

    @ werk; de meeste dames hebben het hier wel mee gekregen denk ik, ik werkte parttime in het onderwijs. Derde tijdelijk jaarcontract op rij, in mei kreeg ik te horen dat ik er wrl uit lag maar dat er nog wel een interne sollicitatie ronde zou komen. Vanaf die periode heb ik alles op alles gezet om mijn baan te behouden, dit lukte ook, uiteindelijk was er voldoende werk voor mij. Woensdag 29 juni had ik nog een aantal roostervergaderingen, die dag heb ik ook mijn rooster voor het volgende schooljaar ontvangen, tevens was deze dag mijn laatste werkdag. Vrijdag 1 juli, toen mijn lief en ik de koffers aan het pakken waren, werd ik gebeld door de directeur dat mijn contract toch niet verlengd gaat worden, aangezien ze niemand in vaste diens willen nemen (over formatie) en wettelijk zijn ze mij dat dan wel verplicht… Dikke dikke domper… Zit nu vanaf 1 augustus in de WW (waar ik absoluut niet trots op ben!) Trouwens vandaag mijn rooster wel weer post ontvangen, erg slordig en kwetsend! Ps. Heb daarnaast ook nog een ander baantje (een soort bijbaantje/ vrijwilligerswerk) op een dierenkliniek, waar ik al heel part time werk.

    2011 is niet mijn jaar :x, vanaf het moment dat ik zwanger was van Loek (want toen had ik al rare dromen en etc.) Is de ene pech bovenop de andere aan het komen, en ik hoop stiekem dat ik mijn karma inmiddels heb ingeleverd voor de toekomst! Maar goed dames, wil niet te veel zeuren, heb ten slotte op dit moment weer een wondertje in mijn buik en ik besef me heel goed hoe blij ik hier mee moet zijn en als dit frummeltje in maart gezond te wereld komt kan de rest van de wereld mij gestolen worden!

    Met de beeb gaat het goed, gister in het ziekenhuis geweest voor een intake, ben 10 wk! Ook nog een echo gehad. Ik zei tegen de gyn; ‘ owh hij beweegt nog niet….? ‘ En gelijk daarop ging het linker armpje omhoog en kwam en begon het beebje te bewegen… Tranen kwamen in mij ogen… Toen mijn man en ik het ziekenhuis uit liepen zei hij; Meis, als we straks met de 20 weken echo horen dat alles goed is dan houd ik het niet meer droog… Ook hebben we gister weer wat dieper gaande gespreken gehad, ik voel me soms zo schuldig tegenover Loek, ik zou willen dat ik Loek nog een keer mocht krijgen, maar dan gezond, ik vind het zo oneerlijk tegenover Loek als jullie begrijpen wat ik bedoel?

    Verder heb ik nog een vraag aan jullie, hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen. Ik ga nu naar de 12 weken en dan komt het termijn waarin we het kunnen gaan vertellen. Bij Loek heb ik dit heel speciaal gedaan, vrienden uit eten, een taart voor mijn werk met een mooi gedicht, een tekening voor mijn broer. Maar nu, ik wil het weer leuk/origineel brengen, maar ik ben bang voor de reactie van anderen, dat ze niet goed blij voor ons durven te zijn, of dat ze denken dat we nog in rouw moeten zijn, het is pas 6 maanden geleden, of dat ze juist hilarisch blij gaan doen aangezien ze nu hopen dat het wel goed gaat… Hoop dat jullie nog begrijpen wat ik bedoel. Ben gewoon bang voor de reactie van een ander, zit denk ik ook een beetje schuldgevoel tegenover Loek. Soms vind ik het contrast zo groot, het verlies van je kindje en nu alweer de blijdschap van een nieuw kindje, ben bang voor de reactie van andere.

    Heeft iemand van jullie een leuk idee hoe ik het zou kunnen vertellen, bijvoorbeeld op mijn werk (dat bijbaantje). Toen ik nog niet zwanger was dacht ik, ik laat een romper maken met een leuke tekst, met de link naar Loek, maar is dit niet te confronterend? Wat een dilemma, sorry dames… Voel me ook gelijk weer schuldig tegenover jullie..
     
  7. Snoekems

    Snoekems Bekend lid

    18 jan 2009
    703
    2
    0
    Brabant
    @peet. Jij vroeg me vorige week mijn berichten zo positief zijn terwijl ik alle recht heb om vreselijk boos en gefrustreerd te zijn. Goede vraag, ik merk dat ik er niet eens echt een antwoord op kan geven…
    Het is heel lang onduidelijk geweest waarom Luuk is overleden. Pas na een half jaar werd duidelijk dat er sprake was van nalatigheid van de gyn. En het erge is dat we dat niet eens uit de mond van de betrokken gyn hebben gehoord, maar van zijn collega’s. Hij heeft op geen enkel moment zijn fout toegegeven (ook niet richting collega’s) naar ons. Nooit een excuus, nooit een sorry. Ik heb zelfs een keer totaal overstuur in een gesprek met hem gezeten en gezegd dat ik het gevoel had dat ik mijn eigen kind had vermoord (want had ik voor een keizersnede gekozen ipv voor een bevalling, dan had Luuk 100% nog geleefd). En zelfs daarop heeft hij niet gereageerd.
    Dus ja: ik ben heel boos geweest en heel gefrustreerd!! En om eerlijk te zijn weet ik ook niet wat ik zou doen als ik hem op straat tegen zou komen. Niet dat ik hem zo aanvallen ofzo, maar ik denk wel dat ik even flink mijn mond opentrek om hem eens te vertellen wat ik ervan vindt en wat hij ons aangedaan heeft.
    We hebben ook vorig jaar daarvoor rouwtherapie gehad om met dit soort dingen te leren ‘dealen’, want het is zoooo lastig om je boosheid nergens kwijt te kunnen! Kon ik hem maar eens goed de huid volschelden. Kon ik hem maar eens (figuurlijk) door elkaar rammelen. Kreeg ik maar eens een fatsoenlijke reactie. Dat zou veel helpen. En tegelijkertijd weet ik dat dat er niet meer inzit. En boos zijn of gefrustreerd zijn is alleen maar lastig voor onszelf, daar hebben WIJ last van en hij helemaal niet. Dus ik probeer alles in het positieve te zin. In die zin dat ik er echt wel op vertrouw dat er ooit nog een moment komt dat hij moet ‘boeten’ voor wat hij heeft gedaan. Ik kan mezelf ’s avonds in de spiegel aankijken en zeggen dat ik het netjes en respectvol naar hem heb aangepakt. Ik vraag me af o hij hetzelfde kan!!
    En ik geloof ook echt in ‘what goes around, comes around’, dus zijn tijd komt nog wel!!
     
  8. Snoekems

    Snoekems Bekend lid

    18 jan 2009
    703
    2
    0
    Brabant

    Dames, nog iets anders…. Ik denk dat ik wat afstand ga nemen van dit clubje. Ik vind het heel gezellig om te kletsen, maar ik merk dat ik het heel lastig vind om te praten over de goede echo’s, hoe het fijne nieuws met de omgeving te delen en vooral dat jullie aangeven er heel erg van te balen dat je al 3 of 4 rondes bezig zijn.
    Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd. Ik snap jullie dilemma’s en frustraties want ze zijn zo herkenbaar…. En voor de meiden die zwanger zijn: het is jullie van harte gegund!!! Echt heel erg gegund!

    Maar inmiddels zit ik alweer in ronde 17 en kan ik de moed niet meer opbrengen om te denken dat het gaat lukken (en denk ik stiekem wel eens bij mezelf: Ronde 4, pfff ik zou willen dat ik in ronde 4 zat!!) ….. Vanaf morgen heb ik vakantie, dus ga ik mijn gedachten op vakantie-dingen richten en niet zozeer op hier meekletsen. Ik lees aan de zijlijn nog wel mee en misschien reageer ik ook nog wel maar dat zal minder zijn dan voorheen. Hopelijk snappen jullie mijn frustratie / verdriet hierin!

    Liefs
     
  9. Frenzy

    Frenzy Fanatiek lid

    21 okt 2010
    2.112
    263
    83
    Sorry evelientje.... Voel me een beetje schulidg (en aangespoken) nu... Snap je standpunt heel goed :( Zou willen dat alles anders was....
     
  10. Peet012367

    Peet012367 Bekend lid

    20 feb 2011
    579
    0
    0
    Hej evelientje, ik begrijp het.... En ik begrijp je andere verhaal ook. Woede en boosheid is negatieve energie. Maar dat je dat in deze situatie voor elkaar bokst is gewoon heel bijzonder. Je moet wel sterk zijn! Ik hoop dat je zo nu en dan nog even laat horen hoe het gaat! Dikke kus en heel veel succes dit najaar met alles!
     
  11. Snoekems

    Snoekems Bekend lid

    18 jan 2009
    703
    2
    0
    Brabant
    Hmmm, en dat was nou net niet de bedoeling!! En tuurlijk zou iederen hier willen dat alles anders was, maar dat is nou eenmaal helaas niet! Daarom doe ik ook echt eventjes bewust een stapje terug. Grote kans dat ik na onze vakantie weer fris en fruitig hier kom kletsen!!!
     
  12. Snoekems

    Snoekems Bekend lid

    18 jan 2009
    703
    2
    0
    Brabant
    dank je! :)
     
  13. iradersma

    iradersma Actief lid

    30 nov 2010
    318
    0
    0
    NULL
    NULL
    @evelientje, ik snap je heel goed! Ik heb er wel eens over gedacht hoe dit voor jouw moet zijn....Ik vind het dan ook heel knap hoe positief en goed je met de hele situatie om gaat! Je hebt natuurlijk ook weinig keus maar toch.... Nou ik hoop ook inderdaad nog eens te horen hoe het met je gaat! Knuffel!
     
  14. iradersma

    iradersma Actief lid

    30 nov 2010
    318
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik stuur even een bericht vanaf mn telefoon dus dat gaat niet zo snel dus zal morgen weer wat uitgebreider reageren. Er is ook wel weer heel wat gekletst in een paar dagen tijd.... Tot morgen dus. Liefs
     
  15. Eef5

    Eef5 Actief lid

    28 jul 2011
    320
    0
    0
    NULL
    NULL
    @Frenzy, ik weet zeker dat je omgeving echt super blij voor jou zou zijn!!! Onze beste vrienden hebben helaas ook hetzelfde meegemaakt als wij. Zij waren na 3 maanden gelukkig al weer zwanger en hebben inmiddels een gezonde dochter. Zij hadden hele leuke T-shirts met erop Hellow Baby of zoiets. Iedereen was echt ontzettend blij voor ze omdat het ze ook zo gegund was. En dat zal bij jullie ook zeker zo zijn!!!!

    @Evelientje, ik kan me voorstellen (als ik dat zo mag zeggen) dat het heel frustrerend voor je is om te lezen dat anderen (zoals ik) het al lang vinden duren in ronde 4. Hoop ook echt van harte dat september heel mooi nieuws voor jullie gaat brengen.
     
  16. iradersma

    iradersma Actief lid

    30 nov 2010
    318
    0
    0
    NULL
    NULL
    @ doraflora: jij ook helaas welkom hier...ook al ben je moeder van 2 gezonde kinderen, je hebt toch altijd nog verdriet en het gemis van jullie eerste kindje! Dit zal door je omgeving op ten duur minder goed begrepen worden en misschien wel vergeten worden.
    Hopelijk kan je op dit forum wat troost vinden door met 'lotgenoten' te praten.

    @sannie: daar ben je eindelijk weer....:) een drukke periode dus voor jouw!! Bevalt het je intussen wat in jullie nieuwe huis? Wel raar inderdaad dat je de (baby)kamer nu anders of niet gaat inrichten hé, dat brengt natuurlijk wel weer de nodige emoties met zich mee en natuurlijk het gemis!
    Hopelijk kan je tijdens je vakantie een beetje bijkomen van alles en lekker even je hoofd 'leegmaken'. Waar gaan jullie heen?

    @frenzy: wat kwetsend zeg dat ze je toch nog een rooster sturen, erg slordig zeg!! en nu inderdaad in de ww....echt balen hoor.
    Gelukkig een positieve kant nu in je leven...Wat fijn dat de echo goed was!! en dat kleine frummel nog even zwaaide!
    Ik kan me best voorstellen dat je je soms schuldig voelt tegenover Loek...ik denk dat als het bij mij weer eens zo ver is dat ik dat ook wel zou hebben! Aan de andere kant probeer ik dan ook maar het positieve er weer van te denken dat, in ons geval Roan, dan ook vast en zeker trots zou zijn op zijn broertje/zusje en een beschermengel zal zijn!
    Ik denk dat als je het de familie/vrienden e.d gaat vertellen dat het voor hun soms wel moeilijk is hoe ze moeten reageren! Vaak weten de mensen dan niet goed of ze heel blij moeten doen of ze gaan juist heel overdreven doen.... Lastig is dat!
    Ik denk dat je je eigen gevoel gewoon moet volgen en niet denken wat een ander er van zal zeggen!

    En hoe gaat het met de rest? Knuffel allemaal!

    Hoe is het eigenlijk met Lobi? tijdje niks gehoord....
    Hoe staat het met de behandelingen? en jullie hadden je toch ook voor pleegzorg ingeschreven? Nou hopelijk wat postief nieuws.
     
  17. Hee lieve meiden, ik kom hier ook weer even een berichtje plaatsen. Helaas gaat het hier niet zo goed. Met het zwanger worden dan. De afgelopen ronde zat t eitje (of eigenlijk 2) weer in de linkereierstok, de eierstok waar ik dus helemaal niks mee kan. Ik moet nu ongesteld worden en dag 1,2, of 3 om te kijken of er geen cyste(s) is. Dan mag ik weer beginnen met spuiten. Ook hebben ze overlegd of het wellicht een goed idee is om de linker eierstok te verwijderen middels een operatie. Dat vind ik wel spannend, de volgende x dat ik ga, hoor ik daar wrs meer over. Ook gaan we de 23 terug naar het Radboud. Er zijn toch veel nieuwe dingen aan het licht gekomen en wellicht willen ze ons nu wel helpen. Ik ben daarnaast ook erg benieuwd hoe zij denken over een dergelijke operatie.

    Verder ben ik onlangs benaderd door een journalist die samen met een gyn een boek aan het schrijven is over de 20 weken echo. Ze zal in totaal 10 tot 12 vrouwen interviewen met verschillende situaties, maar allemaal met een slechte of verwachte slechte uitslag van de 20 weken echo. Ik ben dus 1 van die vrouwen. Het interview is inmiddels afgenomen en ik wacht nu op de eerste versie. Het boek zal wrs februari 2012 uitkomen. Ik dacht wellicht is het voor iemand hier wel interessant om te lezen.

    Hoe gaat het hier allemaal verder?

    Ik geef iig Evelientje een extra dikke knuffel! Ik snap je meis en ik hoop dat jij nu ook heel snel ad beurt mag zijn!!
     
  18. iradersma

    iradersma Actief lid

    30 nov 2010
    318
    0
    0
    NULL
    NULL
    @Lobi: dat is niet zo goed nieuws dus...wat balen zeg dat er dan weer eitjes in de linker eierstok komen! Als ze deze nu weg halen, is de kans dan ook weer veel kleiner of gelijke kansen?? Ik heb niet zo`n idee van hoe het zit met 1 eierstok dus vandaar mijn vraag...
    Ik ben heel benieuwd naar je boek!! Wel spannend lijkt me als straks alles op papier staat!
    Nou sterkte en hopelijk kunnen ze nu in het Radboud wel wat voor jullie doen!


    Hoe is het met de rest?
    Ik heb vanmorgen een tattoo laten plaatsen met een sterretje en de 'R' van Roan er bij! Ik had dit al een heel tijdje in mijn hoofd en ben erg blij dat ik het nu gedaan heb!
    Nou fijn weekend allemaal! Knuffels.
     
  19. Eef5

    Eef5 Actief lid

    28 jul 2011
    320
    0
    0
    NULL
    NULL
    @Lobi, dat is niet zo best allemaal. En heel spannend of je wel of niet geopereerd moet worden. Hopelijk gaat alles snel een stuk beter en komen er mooie tijden aan :).

    @Iradersma, Tof van je tattoo. Waar heb je hem laten zetten? Ik heb 1,5 week na de bevalling ook een tattoo laten zetten op mijn teen (degene naast de grote teen). Ik heb een hartje laten tattoeëren. Omdat James altijd een hele speciale plek in ons hart heeft en zijn hartje helaas te zwak was om bij ons te mogen zijn. En op mijn voet omdat hij dan elke stap in ons leven bij ons is. Ben ook heel blij dat ik hem heb laten zetten. Hij is niet heel groot maar heeft voor mij gewoon hele grote waarde!!
     
  20. iradersma

    iradersma Actief lid

    30 nov 2010
    318
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb hem op de binnenkant van mij pols laten zetten!
    Wat is dat van jouw ook mooi zeg! Wat mooi omschreven!
    Het gaat er om wat het voor jouw betekend en het heeft dan zeker een hele grote waarde!!
     

Deel Deze Pagina