Nieuwe vriend en ex

Discussie in 'Alleenstaande moeders' gestart door Batchie, 5 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Batchie

    Batchie Fanatiek lid

    6 apr 2006
    1.002
    0
    0
    Juridisch Adviseur
    Rotterdam
    Hai,
    ben al heel lang niet meer op het forum geweest, maar de mensen die mij nog kennen weten dat mijn ex en ik nooit een goed huwelijk gehad hebben. Nu zijn we al een jaar en 4 maanden uit elkaar, en in de tussentijd ben ik een geweldige man tegengekomen.
    Maar er is 1 probleem. Hij wil totaal niet dat ik contact heb met mijn ex. Maar dat moet ivm onze zoon, en ik wil totaal niet dat mijn zoontje de dupe is van de situatie. Nu sinds een maand ongeveer is het contact tussen mij en mijn ex iets beter dan voorheen en kunnen we normaal praten over de zaken die onze zoon aan gaan.
    Mijn ex hoeft namelijk van de rechtbank geen alimentatie te betalen (lang verhaal, maar hij heeft de alimentatieplicht goed weten te ontwijken)
    Nu hadden wij vorige week een oudermiddag, waar hij voor het eerst mee wilde. Nou wie ben ik dan om nee te zeggen, en had ik hem gevraagd of hij het busabonnementje van onze zoon wilde betalen. Nu vind mijn huidige vriend dus dat ik TEVEEL contact met mn ex heb, wat dus voor mijn gevoel niet zo is.
    Hoe kan ik hem in godsnaam aan zn verstand brengen dat mijn ex en ik elkaar echt niet terug willen. En dat er contact hoort te zijn als je een kindje deelt.
    Want je zou denken dat hij het wel zou begrijpen (zijn ouders zijn ook gescheiden toen hij de leeftijd van mijn zoontje had, en hij heeft al eens eerder samengewoond met een vrouw met een kindje)

    Het is normaal echt een geweldige vent.. maar om dit gedrag wil ik het liefste ver wegrennen..
     
  2. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    nou.. dit zeggen misschien ;)

    Als hij totaal geen vertrouwen in jouw hebt. wat is jullie relatie dan waard? misschien heel hard gezegd. maar denk dat je hem toch in een gesprek duidelijk moet maken dat je gek op hem bent maar dat hij jouw wel moet vertrouwen.
    kijk als je nu voor de lol bij je ex filmpjes gaat kijken en slaapfeestjes houden snap ik de reden tot zorg!;)
    maar de vraag dat je ex iets van de verantwoordelijkheid tov zijn zoon neemt vind ik niet teveel contact zoeken.

    maar ik zou ook proberen te vragen waar die achterdocht vandaan komt. misschien dat je hem dan beter kan begrijpen en het gevoel bij hem wegnemen.

    sterkte ermee.
     
  3. Yuppie

    Yuppie Lid

    26 jul 2011
    47
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hij heeft al eens samengewoond met een vrouw met kind... misschien komt het daar vandaan?

    Maar los daarvan, je zult toch echt duidelijk moeten zijn: ik doe wat ik het beste vind voor mijn zoontje. Dat betekent dat er contact bestaat tussen mij en de vader van mijn zoontje. Niets aan te doen. Je zult me moeten vertrouwen en dat mag je ook want ik BEN ook te vertrouwen.
     
  4. Foxymama

    Foxymama Niet meer actief

    Zodra je vriend een relatie met jouw aanging had hij moeten weten en accepteren dat er baggage bij zou zitten in de vorm van een kind en een mogelijke ex.
    Als hij te onzeker is mbt je ex, ligt dat probleem bij hem en niet bij jou.
    Als hij niet bereid is zijn gevoelens mbt jaloezie/onzekerheid opzij te zetten, voor jullie relatie en je kind ( wat voor jou nr 1 is lijkt mij), moet je jezelf toch eens gaan afvragen of deze relatie wel zin heeft.
    Hoe lief en aardig hij buiten dit feit ook mag zijn.
     
  5. Batchie

    Batchie Fanatiek lid

    6 apr 2006
    1.002
    0
    0
    Juridisch Adviseur
    Rotterdam
    Bedankt voor jullie reacties,
    hij wist vanaf het begin al dat ik een kind had en dat mijn kind voor mij altijd op 1 zou staan. Ik vraag me inderdaad af hoe ik het ga volhouden, want hij is zo ontzettend onzeker over mijn ex en andere vrienden, terwijl ik hardstikke gek op hem ben, maakt hij me gek met zijn onzekerheden. En hebben we nu dus ruzie om mijn ex. Hij vind dus dat ik tegen mn ex moet zeggen dat hij geen onnodig contact moet opemen met mij. Terwijl mijn ex en ik echt geen gesprekken voeren over koetjes en kalfjes. En dan komt hij dus chanteren, dat ik mijn ex dus moet melden dat hij me niet meer mag whatsappen (alleen over onze zoon, wat dus nu ook alleen maar gebeurd) of hij gaat weg. Ik krijg hem gewoon niet aan het verstand dat er totaal niks is. Al leest hij de berichten, nog verzint hij dingen die gebeuren..

    ik word zelf echt moe er van.. had ik eerst een mama's kindje die mij totaal negeerde als exman, heb ik nu een drama queen te pakken..
     
  6. Foxymama

    Foxymama Niet meer actief

    Chanteren??? Anders gaat hij weg?

    Wauw, hij heeft wel lef zeg.
    Ik zou echt zeggen: "nou dan ga je toch weg, succes, laat de deur je reet niet te hard raken"
     
  7. Batchie

    Batchie Fanatiek lid

    6 apr 2006
    1.002
    0
    0
    Juridisch Adviseur
    Rotterdam
    Ja en het erge is, ik heb hem net geconfronteerd met het feit dat hij me dus chanteert.. En hij heeft het geeneens door.. Je zou toch van iemand van bijna 30 verwachten dat hij volwassen was.. Maar hij zegt dus dat ik geen rekening met hem hou en alleen aan mezelf denk.
     
  8. Uk2011

    Uk2011 Niet meer actief

    Ik denk dat ik zo iemand nog een duwtje in de rug mee zou geven om m over de drempel te krijgen :p

    sorry, heb je weinig aan, aan mijn antwoord, maar als het nu al zo is dat hij jou probeert te controleren/manipuleren, hoe staan jullie dan over een paar jaar in deze relatie?
    dan mag die man oh zo leuk en lief zijn, juist de minpuntjes maken of breken de relatie. het leuke compenseert dit soort gedrag naar mijn mening nooit.
     

Deel Deze Pagina