Buikwandcorrectie of liposuctie?

Discussie in 'De lounge' gestart door Angel78, 1 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    Met een diastase kan je trouwens wel wat vergoed krijgen of bv deels vergoed krijgen dus goed om even na te laten kijken...

    Ik heb een diastase die groter is als 10 cm en wijder dan 2 cm daar MAG je geeneens bij sporten dan kan het erger worden, maar omdat wij nog niet weten of onze kinderwens vervult is laat ik nog niets doen.

    Ik heb betere dagen maar als ik ook nog eens last heb van mijn darmen bv word ik zelfs uit de rij op het vliegveld gehaald met de vraag of ik wel mag vliegen en een formulier moet invullen omdat ik zwanger ben! niet bepaald leuk..
     
  2. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief

    @isademi: bij een diastase kun je alleen het plaatsen van een matje vergoed krijgen. Ze halen dan dus GEEN vel weg

    heb deze wegen al bewandeld en elke plastisch chirurg zal je vertellen dat je het niet vergoed krijgt. Ze heffen de diastase wel op met een matje of het reven, maar dit word dan door een gewone chirurg gedaan in het zkh ipv door een plastisch chirurg.

    Een buikwandcorrectie word alleen maar vergoed als het vel voor 1/3 op je bovenbenen hangt en je smetplekken hebt

    helaas is en diastase ( ik heb er een van 15x3 cm) geen reden tot vergoeding van een buikwandcorrectie, alleen het plaatsen van een matje dus door een chirurg
     
  3. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    Ik zei toch dat je een deel vergoed kan krijgen, wat een vriendin van mij nu heeft gedaan is de diastase laten verhelpen en dan de buikwandcorrectie laten uitvoeren meteen en daardoor hoefde ze bv geen narcosekosten te betalen want ze waren toch al bezig en heeft ze "maar" 3500 euro extra hoeven betalen was normaal over de 5000 euro.

    Een kennis van mij heeft het wel vergoed gekregen omdat ze hele nare plekken had (echt teveel vel) maar haar buikwand was wel goed, was dus puur vel)

    Dus je moet op zijn minst proberen als je een diastase hebt om als je de rest ook wil laten uitvoeren om dit te combineren scheelt je geld.

    Echter als ik persoonlijk zou moeten kiezen zou ik liever een kliniek kiezen bv de rand van de wond doen ze in een kliniek lichte liposuctie waardoor het minder zichtbaar is en ook geen randen krijgt boven je wond met vet. Word vaak wat mooier gedaan, kost ook meer maar ja het is wel je lichaam.
     
  4. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    En zoiezo moet je BMI onder de 30 zijn wil je uberhaupt voor iets in aanmerking willen komen werd mij verteld, en zijn hele papierwerken...
     
  5. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief

    En matje plaatsen ze alleen niet in een kliniek helaas

    hier omgeving Eindhoven werken befaamde buikwandcorrectie gespecialiseerde artsen in het ziekenhuis ( die werken de ene week in het zkh en de andere week in bijv de bergmankliniek) en in het ziekenhuis vraagt deze arts 3500 euro all inclusief, en in de kliniek betaal je voor dezelfde arts en operatie 5500 euro. En in het zkh kreeg je zelfs nog gratie compressiekleding na de operatie

    een kliniek wil vaak niks zeggen. Je hebt ook plastisch chirurgen kliniek in een ziekenhuis zelf. Zelfde dokter, zelfde operatie, scheelt alleen een paar duizend euro

    nadeel is dat je in de kliniek dezelfde dag of de dag erna naar huis toe moet, en in het zkh enkele dagen mag blijven.

    Ik ben bij veel bekende en gerenomeerde pc's geweest, alleen die zeggen ook tegen mij dat het reven van de buikspieren bij een diastase niet blijvend is. Binnen max 1 jaar is de buik weer bol. De enige remedie is een matje, maar dat moet dus in een ziekenhuis gedaan worden door een gewone chirurg. Tijdens de operatie zou eventueel een pc het overige vel weg kunnen halen, alleen daar betaal je dan dus wel voor
     
  6. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief

    Ik heb dus ook erge last van mijn diastase, vooral tillen is een hel. En het erge is dat iedereen denkt dat je zwanger bent terwijl je dat dus niet bent :(
     
  7. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    ja en ik vind bv naar achteren zitten ook een ramp, soms schuift er at verkeerd lijkt wel en dan moet ik even weer voorover bukken en dat schiet het weer goed (lastig omschrijven)

    Ja matje doen ze idd niet plaatsen bij een kliniek dat klopt dus zou het dan in 2 delen laten doen, dus van binnen in ziekenhuis en voor de mooiheid in kliniek maar moet me daar verder over laten informeren heb minder mooie resultaten gezien uit het ziekenhuis vandaar mijn terughoudendheid.. vaak geeft een beetje liposuctie een wat mooiere overgang anders heb je zo'n bult en dan BAM litteken, mij is verteld dat ze dat niet doen in het ziekenhuis maar nogmaals heb nog niet alle info gekregen ben er nu ook nog niet mee bezig omdat ik geen concrete plannen heb.

    Op zich heb ik met gewoon tillen geen moeite (kwestie van andere spieren leren gebruiken) maar voorover en dus verkeerd tillen heb ik wel last van, ook meer last van mijn rug (omdat je die spieren dus meer gebruikt dan en ja dan vaak ook weer op een verkeerde manier.

    Ja is de prijs van een hele dikke buik hebben al vroeg in je zwangerschap bij Dean meette ik 150 cm rond aan het eind en bij Miley schatten ze me met 12 weken al of ik op het einde liep in maar daar werd ik niet zo heel dik gelukkig (maar 125 cm rond) dus dat is redelijk normaal...
     
  8. Chai

    Chai Niet meer actief

    Hallo dames,

    Ik reageerde vooral op de ts natuurlijk die het beschrijft als 'aardig een buikje' en heeft het niet over een diatese.
    Tuurlijk snap ik dat je als je een diatese hebt een correctie daarvan wilt ook mensen met heel veel overtollige huid.
     
  9. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Hier ook iemand die in november gaat informeren naar de mogelijkheden voor een bwc, dit in combinatie met liposuctie. Ik heb echt een soort 'rol' op mijn buik overgehouden van twee zwangerschappen in combinatie met teveel vel.

    Ik vind de opmerking van'het is een kwestie van discipline' nergens overgaan van Chai. Sorry hoor, maar ik ben na beide zwangerschappen eigenhandig 20 kilo afgevallen, ik kan er niks aan doen dat het vet en vel op mijn buik niet verdwijnen, ik schaam mij er niet voor om dan een bwc te doen, dit heeft niks te maken met discipline.

    Van mij dus (nog) geen ervaringsverhaal, maar mocht ook jij ervoor gaan kunnen we elkaar misschien steunen in het traject ernaartoe! Succes he!
     
  10. nana33

    nana33 VIP lid

    17 nov 2008
    5.536
    3
    0
    @Daantje22: Als het zo is dat na een volgende zw het effect van een bwc volledig verdwenen is zou ik het ook nog niet laten doen hoor. Daarvoor is het me echt te duur, maar ik las hier ook een verhaal (ben even kwijt van wie) over iemand die daarna zwanger werd en bij wie het er nog steeds mooi uitzag, vandaar.

    @Isademi & Daantje: Pffff, kan me voorstellen dat je er echt niet vorlijk van wordt als mensen je zwanger schatten door de diastase. Vind het ook volledig terecht dat een operatie dan vergoed wordt!

    @Chai: ik las ergens dat je zei dat je na een lipo het vet weer terugkomt, maar dit is niet waar. Na de puberteit worden er uberhaupt geen vetcellen meer aangemaakt en worden degene die je al hebt alleen maar dikker (wanneer je zelf aankomt). De cellen die bij een lipo weggehaald worden komen never nooit meer terug. Wel kun je op andere plaatsen, waar nog wel veel cellen zitten meer vet gaan krijgen.
     
  11. Marleen86

    Marleen86 Actief lid

    5 sep 2008
    442
    77
    28
    Woon/ activiteitenbgeleidster
    Flevoland
    Zoals isademi zegt
    Je moet sowiso een bmi hebben van onder de 30. Anders is het te gevaarlijk en doen ze het niet.

    Er zijn veel meer eisen!
    Ik heb me er ook in verdiept want over een poosje wil ik ook een bwc.
    Met mijn eerste zwangerschap ben ik 50 kilo aangekomen i.v.m veel vocht vasthouden. Had het hellp syndroom.
    Toen ik naar huis mocht en de verpleegster mijn litteken (van keizersnee) nog even controleerde kwam er een hele erge botte opmerking uit.

    "zo , dat komt alleen maar goed met plastic chirurgie"

    Nou dat zinnetje is zeker blijven hangen.

    Niet alleen voor het mooie hoor, maar ik wil ook smetplekker voorkomen. Ik heb er nu nog geen last van, maar je weet maar nooit. Het vel hangt echt en is heel erg gescheurd.

    Ik wil alleen echt voor mezelf zeker van zijn dat dit de laatste zwangerschaps was. We weten nog niet of we een derde willen of niet. Dus daar moeten we eerst over uit zijn.
    En dan wil ik ook wachten tot de jongenst zelf al veel kan. want je mag een poosje niet tillen ect. dus praktische gezien kunnen we dan beter nog een poosje wachten.

    En dan zijn er nog de eisen die ze stellen he!

    1. Niet een bmi hoger dan 30
    2. geen schommel gewicht, minsten 12 maanden moet je het zelfde gewicht hebben.

    en over vergoedingen? ik denk helaas dat het niet word vergoed. Zoals eerder al genoemd is moet het vel tot bijna je knieeen hangen of je moet hele erge smetplekken hebben. die niet meer te behandelen zijn.
    Zelfs als je smetplekken hebt kan je aanvraag dus nog afgewezen worden.

    en het psygische aspect daar word ook niet meer naar gekeken. Dus als je er aan onderdoor gaat heb je gewoon dikke pech :s

    kijk maar eens op de site van je verzekeraar. daar staat ook vaak wel veel informatie op

    hier een site van zilverenkruis achmea
    http://www.zilverenkruis.nl/consumenten/Downloadlijst/Folders/Beter%20Af%20Polis%202011/Veelgestelde_vragen_buikwandcorrectie_902000-1103.pdf

    suc6
     
  12. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief

    Pagina 3 van de 8 van bovenstaande link:

    Ten minste 1 van de 2 voorwaarden:

    1)Vel moet 1/4e op het bovenbeen hangen
    2) smetplekken hebben die vergelijkbaar zijn met 3e graads brandewonden ( die door de dermatoloog onbehandelbaar worden verklaard is het in de praktijk)

    Tegenwoordig kijken ze idd niet meer naar bijv lichamelijke klachten zoals een diastase of psychisch vlak. Doen ze dit wel dan heb je echt super super super veel geluk. de kans op vergoeding bij bijv een diastase is net zo groot als het winnen van de staatsloterij helaas
     
  13. Foxy74

    Foxy74 Niet meer actief

    Ik heb 19 jaar geleden een BWC gehad omdat ik echt een vetschort had met smetten enz. Toen werd het door de particuliere verzekering nog vergoed

    Ik moet wel zeggen dat het echt een zware operatie is. Inderdaad een week ziekenhuis. Heeft wel 3 weken geduurd voordat ik weer rechtop kon lopen en 10 weken voordat ik weer kan sporten enz.
     
  14. Sanne

    Sanne Fanatiek lid

    18 sep 2005
    3.691
    0
    0
    verzorgende
    limburg
    Ik krijg in november een bwc ik ben benieuwd vind het wel heel spannend...
     

Deel Deze Pagina