Ben het echt zat en toch lukt het me niet...

Discussie in 'De lounge' gestart door Dani11, 14 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mvj

    Mvj VIP lid

    22 mrt 2007
    8.623
    0
    0
    zuster
    zuid - holland
    Ik herken je probleem heeeeeeel goed.
    Maar nu ik inmiddels op het randje van de afgrond diabeet sta heb ik stappen ondernomen.
    Ik ben met herbalife begonnen en ik zweer dat het echt super is.
    2 of 3 shakes per dag en gewoon een normale avondmaaltijd.
    Plus dat ik 1 keer in de week telefonisch contact heb met een consulente van herbalife.
    Dat is voor mij de stok achter de deur.
    Ben sinds vrijdag bezig en ben al 1,5 kilo kwijt.
    Gisteren had ik geen tijd om te koken en hebben we een pizza gehaald.
    Ik heb heerlijk gegeten en er ontzettend van genoten.

    Moet wel zeggen dat ik een paar jaar geleden ook hebalife ben gaan doen en toen ging het niet en vond ik het vies...nu gaat het prima.
     
  2. jada08

    jada08 VIP lid

    14 jan 2009
    7.549
    319
    83
    Oh oke, gezien over de hele dag bedoel je, ik dacht al haha!
    Calorieentellen kan voor sommige mensen heel goed zijn, je krijgt zo een goed inzicht in wat je eet.
     
  3. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    ik herken het helaas ook. Ik ben echt veeeeeeel te zwaar. Ik ben 1,63 en weeg 93 kilo. Ik ben al bijna een jaar aan het vechten tegen me gewicht maar ik hou het elke keer niet langer dan 1 of 2 weken vol. Ik word er zo moe van, ik moet eigenlijk 28 kilo kwijt maar met 18 ben ik al heeeeeeeeeeeeeel blij!!! Sonja bakker werkt bij mij heel goed. Ben er eerder al 20 kilo en 9 kilo mee afgevallen, ik kan het alleen helaas op dit moment niet opbrengen om te eten wat ik MOET eten....hoop dat ik de knop wel weer kan omschakelen want sonja werkt bij mij perfect! Ik wil graag nog een 4e wondertje maar dan moet ik eerst afvallen omdat het anders te risicovol voor mij word. En ik wil me leven niet op het spel zetten voor een kindje, hoe graag ik het ook zou willen. Dus eerst maar flink afvallen en dan beslissen wat we gaan doen!

    Succes meid het is moeilijk, maar je vind zeker wel wat, wat wel bij je zal werken!
     
  4. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    ja idd, echt zo grappig, light chips bijvoorbeeld, dat scheelt maximaal 50 calorieën met gewone chips per 100 gram, in een zak zit al snel 200 tot 250 gram chips, dus zo light is dat helemaal niet! je kan beter nibbits eten, daar zit maar 70 gram in een zak, veel minder calorieën maar je hebt wel het idee dat je veel mag eten. Roomijs op zich bevat weinig suiker en dus niet zoveel calorieën, al die dingen die erbij komen maken het een calorieën bom! Als je begint met verstandige keuzes in je snacks, en daarna in je eigen eten, kom je al heel ver (in mijn geval dan)
     
  5. Chai

    Chai Niet meer actief

    Ik doe het ookniet als dieet, ik eet altijd zo.
    Dus mijn lichaam isdat wel gewent.
    Ik tel daar trouwens niet mijn drinken bij, dus ik zal ook vast wel zo rond de 1250 zitten.

    En inderdaad als je de ene dag niks eet en de andere dag weer gaat stauwen gaat je lichaam in survival mode en dan gaat het vet aanleggen. :)
     
  6. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    Die heb ik al...

     
  7. Chai

    Chai Niet meer actief

    Ik stauw me soms wel is vol met een zelfgemaakte salade met alles wat ik maar lekker vind.
    Of continue koekjes eet ik ook veel.
    Of het goed is geen idee... ;)
     
  8. Miranda

    Miranda Bekend lid

    6 jun 2005
    627
    0
    0
    Verpleegkundige in ouderen psychiatrie
    Gelderland
    Oh ik ken dit probleem vind me zelf ook veel te zwaar maar mis de motivatie en vooral het doorzettingsvermogen om hier wat aan te doen. Ik hoop dat je snel iets zult vinden wat bij je past, waar je gemotiveerd voor bent, wat vol te houden is en dat het je wat oplevert.
     
  9. Kyra73

    Kyra73 Niet meer actief

    Oooh zoooo herkenbaar al deze verhalen. Heb al zoveel verschillende dingen geprobeerd, maar nu heb ik eindelijk geleerd dat het niet gaat lukken met een of ander crashdieet. Na afloop ben ik dan altijd net weer even zwaarder als in het begin. Zo balen.

    Nu ben ik weer op dieet, in verband met dreigende zwangerschapssuiker en het gaat echt heel erg goed (Dit allemaal onder begeleiding van het zh, voor ik iedereen over me heen krijg ;) ). Natuurlijk is het mij te doen om de gezondheid van onze kleine, maar het feit dat als ik niets aan mijn levensstijl verander ik 50% kans heb om diabetes type 2 te ontwikkelen in de komende 5 tot 10 jaar heeft echt mijn ogen geopend.

    Ik eet nu 3 gewone maaltijden per dag ('s morgens en 's middags 2 boterhammen met mager beleg, 's avonds avondeten, maar met aangepaste koolhydraten), 2 stuks fruit en een steviger tussendoortje in de middag (bijvoorbeeld 1 evergreen, twee sultana's, 2 kleine koekjes, een boterham of cracker met mager beleg o.i.d.) en ben in twee weken zo'n 3 kilo afgevallen. Verder drink ik veel water en thee en voor de zoete trek 1 of 2 glaasjes cola-light.

    Nu mag ik dat niet, maar als ik straks bevallen ben dan wil ik deze levensstijl proberen vol te houden en het advies van mijn diëtiste op te volgen om 2 geniet-momenten per week in te bouwen, waarin je zonder schuldgevoel kunt genieten van een bakje chips, een lekkere koek, een stukje chocolade, patat, pizza of iets anders lekkers.

    Probeer niet te streng voor jezelf te zijn en voor jezelf te bepalen hoe je het beste een vreetbui kunt voorkomen. Misschien inderdaad een nieuwe hobby, of juist al je gevoelens op dat moment opschrijven om zo jouw emoties de baas te zijn.

    Heel veel succes.
     
  10. jada08

    jada08 VIP lid

    14 jan 2009
    7.549
    319
    83
    Jij kan mij niet wijs maken dat je niet meer eet dan 1200 calorieen. als je schrijft veel vettigheid eet zoals pizza, koekjes etc.

    Pizza alleen al is rond de 1200 calorieen. Een volkoren koekje is al rond de 70 calorien per koekje.
    Ik denk als jij uit gaa rekenen wat je per dag eet op zo'n calorienchecker je echt wel boven de 1200 uit komt.
     
  11. danip

    danip Niet meer actief

    Totdat je ineens de wind in de zeilen krijgt ;) Niet opgeven hoor! Soms kost het 50 pogingen, maar er is er 1 die gaat lukken. En als je eenmaal goed op weg bent, en je de kilo'tjes ziet wegtikken, lukt het steeds beter. Je kunt het echt!!
     
  12. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    dunne bodem pizza's vallen wel mee qua calorieën, bijvoorbeeld de ristorante met champignons, die heeft rond de 750 calorieën, die met tonno zit dan weer rond de 950.
     
  13. jada08

    jada08 VIP lid

    14 jan 2009
    7.549
    319
    83
    Ja hangt er natuurlijk ook vanaf wat voor soort pizza. Het verbaasd me alleen soms dat mensen denken dat ze niet veel calorieen eten terwijl dat juist wel zo is.
     
  14. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
  15. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Ik heb alleen jouw bericht gelezen, dus hier mijn reactie: dit lukt je niet alleen. Jij moet zoveel afvallen dat je hulp nodig hebt, een steuntje in de rug.
    Ik herken het ook helemaal, ik woog begin maart van dit jaar 97kg en dacht: NOOIT weeg ik er 100. Ik heb me ingeschreven bij de sportschool en tegelijkertijd gestart met Benfit. Google maar eens, dan vind het wel. Het is begeleid afvallen met een voedingscoach en tegelijkertijd 3x per week sporten. Ik weeg nu 79kg en voel me een totaal ander mens. Ik sport 3x per week, baal als een stekker als ik een keer echt niet kan gaan, het heeft mijn leven totaal veranderd. Ik heb een hele nieuwe garderobe aangeschaft, ben van maat 46 naar maat 40 gegaan. Ik val nu nog steeds af, gewoon door gezond te eten en te sporten, ik leef nu ook heel anders.

    Meid, als ik het kan, kan iedereen het, dat weet ik echt zeker, maar als je zoveel moet afvallen, heb je hulp nodig, dan gaat het gewoon veel beter en blijf je langer gemotiveerd. Iemand kijkt dan ook met je mee of je wel genoeg eet, gezond genoeg eet, alles binnenkrijgt enz enz.
    Je mag me altijd pb-en als je meer wilt weten, succes!
     
  16. carrolyn

    carrolyn Fanatiek lid

    30 jan 2011
    2.770
    1
    0
    Ik kan ook echt niet afvallen, nu ik zwanger ben ga ik niet eens een poging doen.
    Maar een afval poging ben ik na 2dagen al spuugzat.
    Ik begin er niet eens meer aan.
     

Deel Deze Pagina