Mobiel afgesloten??

Discussie in 'De lounge' gestart door Angel78, 17 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Angel78

    Angel78 VIP lid

    18 jul 2011
    5.883
    1
    0
    administratief medewerkster
    Overijssel
    Mijn vriend heeft tele2 als provider. Hij kon sinds eergister niet bellen en belde tele2 net. Daar vertelden ze dat hij afgesliten is voor bellen en internetgebruik. En waarom? Omdat hij 7 uur gebeld heeft en zijn datalimiet (500mb) overschreden heeft. En dat in een paar dagen.
    Klopt dus geen donder van. Mijn vriend heeft in die paar dagen misschien bij mekaar een half uur gebeld. En heeft simds vorige week vrijdag een smartfoon en heeft een paar keer op whatsappgezeten met mij meerniet, zal hooguit 50mb geweest zijn want hij vind er niks aan haha.
    Nu hebben we een gespecificeetde rekening aangevraagd.
    Heeft iemand dit meegemaakt en hoe is het opgelost?
    Hoe kan dit? Iemand enig idee?
    Hij zette trouwens dataverkeer uit steeds dus kan niet per ongeluk gegaan zijn en bellen: na het belken zette hij zijn mobiel meestal uit, maar sloot altijd goed af.
     
  2. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Wij hadden dit vorg jaar met mijn vriend zijn telefoon! Hij heeft kpn en normaal waren zijn tel rekeningen 40 euro en ineens hadden we een rekening van 300 euro!!!!!!!!!! daar begon het mee. Wij gelijk kpn gebeld kreeg je n lullig verhaal van dan zult u wel teveel geinternet hebben. Vreemd, want hij had er een bundel bij afgesloten voor 10 euro ONBEPERKT per maand. Wij dachten alles weer goed te hebben toen volgde er weeer een rekening van over de 300 euro!! En dit zo maanden op een rij!! Wij werden er moedeloos van, kpn stuurde ons van t kasje naar de muur. Alle instanties die je kunt aanzetten via sms ( wat we nooit hadden gedaan by the way! ) gesmst met bijv .... off. Nu moest het toch stoppen.. nou echt niet de rekeningen bleven komen! Uiteindelijk werden we geholpen, alleen ging dit wel 30 werkdagen duren!!!!!!! Als het onterecht was zouden we al ons geld terug krijgen! na 40!!! werkdagen kregen we een brief, het probleem was gevonden en opgelost. En jij denkt dat we onze cente terug kregen? NOT!! Wij hadden ons aangemeld voor beltonen en spelletjes zeiden ze.. helemaal niet waar! Maar ja tis boksen tegen de bierkaai. Wij waren allang blij dat we niet meer van die monsterrekeningen hadden! Pfff.. let er aub goed mee op hoor want je gaat zo t schip en en niemand is duidelijk over hoe of was! Oplichters eerste klas!
     
  3. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Angel, het is wel vreemd dat ze je afsluiten! Dat kan toch alleen maar als je je rekeningen niet betaalt?! ze kunnen hooguit een sms sturen dat je aan je limiet zit maar afsluiten?? Vind ik wel erg vreemd!
     
  4. Manuk

    Manuk Fanatiek lid

    19 okt 2010
    2.751
    62
    48
    Vrouw
    Groningen
    Tele2 kan afsluiten als je het kredietlimiet overschrijd.
    Dat is een limiet van 150euro die nieuwe gebruikers hebben totdat er 2rekeningen zijnn betaald of dat je 75euro hebt aanbetaald.
    Dit hebben ze om fraude te voorkomen. Valse abo's die worden aangevrragd, in de eerste tijd heel veel bellen naar het buitenland en dan niets meer.

    Ook kan je afgesloten worden wegens hoogverbruik. Als je plotseling 5x(dacht 5x) meer gebruikt dan wat je anders doet wordt je uit voorzorg afgesloten.
    Dit om bv zoiets als een inmens hoge rekening te voorkomen bij diefstal of zoiets als smsdiensten.
    Je kan je in elk geval aanmelden bij smsdienstenfilter.nl dan worden alle diensten stopgezet en wordt je nummer geblokkeerd voor zulke diensten in de toekomst.
    Bij hoogverbruik moet je volgens mij eerst het verbruikte bedrag betalen alvorens je weer wordt aangesloten.
    Bij afsluiting wegens kredietlimiet 75euro aanbetalen of wachtten of je rekening en als die betaald is wordt je weer aangesloten.

    Nog eens reden dat je afgesloten wordt is wanbetaling, maar dat zal hier niet aan de orde zijn begrijp ik.

    Succes!

    Liefs Manuk
     
  5. Manuk

    Manuk Fanatiek lid

    19 okt 2010
    2.751
    62
    48
    Vrouw
    Groningen
    Sorry overigens voor de typfouten, ik ben online via mn telefoon
     
  6. Angel78

    Angel78 VIP lid

    18 jul 2011
    5.883
    1
    0
    administratief medewerkster
    Overijssel
    Nee alles is alyijd netjes en op tij betaald. Hij heeft ook gee. Waarschuwing oid ontvangen en smst alleen met mij haha en nooit met smsdiensten oid. Dus er klopt helemaal niets van! Gespecificeerde rekening krijgen we pas eid vf maand en ook konden ze er nu niets over zeggen omdat de factuur nog niet genaajr is.
    Wil hij weer kunnen bellen moet hij eerst aansluitkosten betalen zeiden ze!!!
     
  7. Angel78

    Angel78 VIP lid

    18 jul 2011
    5.883
    1
    0
    administratief medewerkster
    Overijssel
    Sorry voor spelfouten
    ... Via mobiel...
     
  8. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    Ik kreeg dinsdag een sms dat is ook teveel verbruikte en ik heb onbeperkt internet voor 10,- bij te fort, er stond ook in dat al ik mijn internet gedrag niet zou veranderen dat ik dan afgesloten zou worden.
    Schrok me kapot en ben meteen naar de winkel gegaan.

    Het stomme is dat wij net een IPad hebben en ik bijna niets er meer mee doe behalve 1 keer per dag mijn twitter bekijken.
    In de winkel hadden ze dit nog nooit gezien en volgens hem moest ik met zo'n hoeveelheid MB 24/7 op internet zitten.

    Hij kon mijn rekening nog niet zien maar wel dat mijn verbruik altijd normaal was geweest.

    Als ik weer een sms zou krijgen moest ik meteen terug komen, en ik zou pas afgesloten worden al ik er 3 zou ontvangen.

    Schrok me echt kapot, heb ook gevraagd of iemand anders op mijn internet kon maar volgens hem kon dat niet.
     
  9. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Hebben jullie toevallig een iPhone? Deze heeft nl een "onderwaterscherm". Achter de schermen blijven de programma's nl doordraaien als je ze daar niet uit haalt. Ze blijven dan contact met internet zoeken.
     
  10. Angel78

    Angel78 VIP lid

    18 jul 2011
    5.883
    1
    0
    administratief medewerkster
    Overijssel
    Nee een lg heeft hij. En in een week tijd zoveel internet? Ik gebruik het zelf echt veel en zit nu pas op 400mb en het is net over de helft van de maand en dan zou mijn vriend met n paar keer whatsapp en steeds internet uitzet al over 500mb zit... Vind t heeeeel vaag!!!
     
  11. conny75

    conny75 Fanatiek lid

    18 jan 2007
    1.881
    0
    0
    tilburg
    Ik heb het gehad met mijn smartphone, de derde maand kreeg ik een sms dat ik over mijn internetlimiet heen was. Ik was echt verontwaardigd omdat ik niet zo veel internet. Thuis heb ik draadloos internet en daar doe ik het meeste mee.
    Na lang zoeken hadden we het gevonden, ik had google maps aanstaan. Thuis had ik gekeken naar het vrijheidsbeeld op internet en daarna zijn wij weggegaan. Nu blijkt dus dat ik per ongeluk ergens op geklikt heb en hij had dus mooi meer dan 8000 kilometer voor mij berekend hoe ik moest rijden naar New York :$

    Nu zet ik voortaan mijn mobiele internet uit net als mijn gps, die staan dus standaard uit. Als ik iets wil opzoeken als ik onderweg ben, zet ik mijn mobiele internet zo aan en kan ik het opzoeken.
    Zo kan ik nooit per ongeluk veel downloaden en hoge rekeningen krijgen.
     
  12. Angel78

    Angel78 VIP lid

    18 jul 2011
    5.883
    1
    0
    administratief medewerkster
    Overijssel
    dat doet mijn vriend dus altijd al ;)
     
  13. Danoontje

    Danoontje Bekend lid

    4 jun 2006
    568
    1
    0
    Huisvrouw
    Eindhoven
    Zo'n geintje hebben wij bij Vodafone gehad. Wij hadden zakelijk 2 abbo''s afgesloten en kregen daar de HTC Desire HD bij. Compleet nieuw dus voor mij want ik was een echte Nokia junk.
    Dus een beetje mee zitten spelen hoe alles werkte en daarna niets geks meer gedaan. 4 dagen later wilde ik even wat opzoeken op internet en dat werkte dus mooi niet. Dus ik wilde me vriend bellen of hij wist wat er aan de hand was, en kon dus mooi ook niet bellen.

    Naar huis gegaan me vriend gekeken en is daarna Vodafone gaan bellen. Nu was ik dus geblokkeerd omdat de rekening opgelopen was naar 1780 euro :$:$ Dus maar eens gevraagd hoe ik dat voor elkaar kon krijgen met een abbo waar 1GB dataverkeer bij zat en als je er overheen zit iets van 0,25 cent per MB moet betalen. Ik had in die paar dagen een keertje me hyves bekeken en msn gebruikt. Dat leek mij geen 1GB verbruik.

    Na wat gezoek aan de kant van Vodafone bleek wat het probleem was. Ze hadden aan mijn abbo geen databundel gekoppeld dus alles wat ik gedaan had werd per mb berekend en er hing een prijs aan van 12,50 per MB :$:$

    Onze aanvraag erbij gepakt en daar stond toch echt op 2 abbo's incl 1GB databundel. Dus foutje van Vodafon, alles terug gedraaid, de rekening gecrediteerd en toen was alles weer oke.
    Maar je schrikt je toch even rot als je hoort dat je rekening opgelopen is naar 1780 euro :D

    Het is de maand erop nog 1x gebeurd, was het niet goed aangepast maar daarna heb ik er gelukkig geen last meer van gehad. We zitten nu al 8 jaar bij Vodafone en amper tot nooit problemen gehad, dit was echt de eerste keer, en hopelijk de laatste keer.
     
  14. Sennaaa

    Sennaaa Niet meer actief

    Wat vervelend joh... (gelukkig geen ervaring mee, maar je hoort steeds vaker van zulke vervelende verhalen:(. Ik vind dat altijd wel een beetje zorgwerkend dat ze je zomaar kunnen beduvelen).

    Ik heb gelukkig nooit problemen met de vodafone. Ik heb wel een keertje gehad (in het verleden) dat er een raar, voor mijn onbekend bedrag, was afschreven en daar heb ik gelijk over gebeld. Die vrouw is gelijk alles voor me gaan uitzoeken, heeft me diezelfde avond (op een zondag) terug gebeld en excuus aangeboden en dat het geld volgende maand zou worden verrekend..
     
  15. Locusta

    Locusta Niet meer actief

    #15 Locusta, 18 sep 2011
    Laatst bewerkt door een moderator: 18 sep 2011
    Even een paar opmerkingen:

    - GPS kost geen dataverkeer, die kun je dus prima aan laten staan. Denk maar aan alle tomtommetjes in de auto, die gebruiken ook geen internet ;) Een programma als Navigon, Sygic of TomTom kun je dus kosteloos gebruiken op je telefoon. Check het maar een keer terwijl je je dataverbinding uit zet.

    - Google maps maakt gebruik van telefoonmasten om je locatie te bepalen en tijdens het volgen van je route moet hij de kaarten steeds downloaden. Dat kost dus wel geld.

    - Nagenoeg alle abonnementen die beweren dat je een "onbeperkt internetabonnement" hebt (op de i-abonnementen van T-Mobile na), zeggen dat op basis van een Fair Use Policy (FUP) met een "limiet" van bijvoorbeeld 250mb/500mb/1gb. Kijk het contract er maar op na, grote kans dat je dit er in hebt staan. Onbeperkt is in feite dus niet onbeperkt. Ze mogen, als je een bepaald percentage over je FUP heen komt, je internetsnelheid afknijpen of je afsluiten. Meestal krijg je dan wel een melding van te voren.

    - HEEL veel programma's blijven op de achtergrond synchroniseren en data binnenhalen. Denk aan het ophalen van mail, binnenkomen van WhatsApp berichten, weer synchroniseren, facebook, twitter, etc. Voorbeeld: ik heb gisteren een datateller geïnstalleerd en gisteravond mijn telefoon niet gebruikt, ondanks dat had ik na 4 uur mijn telefoon niet aan te raken, toch zo'n 7mb dataverkeer verbruikt. Dat is dus puur en alleen het synchroniseren met de apps die in de achtergrond lopen. Nou maakt dat bij mij niet uit, aangezien ik een (echt!) onbeperkte databundel heb via T-Mobile, maar het kan behoorlijk aantikken. Zeker als je maar een bundel hebt van bijvoorbeeld 500mb (500 : 30 = 16,6mb per dag).

    - Wil je dus echt geen data gebruiken op je telefoon, dan zul je een aantal zaken uit moeten zetten: dataroaming, UMTS/HSDPA verbinding (schakel over op gsm) en gegevensverbinding en gegevensroaming.

    - Let er ook op dat als ergens je WiFi wegvalt, je telefoon automatisch verder gaat op het mobiel internet. Wil je dat voorkomen, zet dan alle dataverbindingen (zie hierboven) uit terwijl je op een WiFi-netwerk zit. Ik heb dat gehad met het downloaden van een map voor Sygic; onze WiFi viel midden in de nacht weg en toen had ik bijna 1gb aan data via mijn mobiele internetverbinding binnen gehaald. Heb je een datalimiet, dan kan dat aardig in de kosten gaan lopen. Wees er alert op ;)

    Tip: installeer NetSentry of 3G Guarddog (beide voor Android) om zicht te krijgen op je dataverbruik.
     
  16. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Jeetje, lekker is dat dan. Met zo'n superdeluxe telefoon met allerlei technische snufjes moet je dus ook nog eens rekening houden met alles wat je aan zet of onbewust aan kan zetten.

    Ben blij dat ik maar gewoon een simpele telefoon heb die ik gebruik waar ie ooit voor gemaakt is: bellen.
     
  17. Locusta

    Locusta Niet meer actief

    Daarom moet je ook niet zo'n telefoon kopen als je er 1. geen verstand van hebt, 2. die technische snufjes toch niet gaat gebruiken en/of 3. je je niet eerst hebt ingelezen.

    Er zijn genoeg mensen die zo'n telefoon kopen zonder een idee te hebben hoe zoiets werkt en dan krijg je al snel dit soort dingen. Zo wordt het wel een heel duur geintje ;)

    /edit: of een contract afsluiten zonder die eerst goed gelezen te hebben, vertrouwen op de blauwe ogen van de verkoper of geen verstand hebben van de voorwaarden. Ik wil niet zeggen dat zoiets in dit geval aan de hand is, maar de fora staan vol met soortgelijke problemen van mensen die werkelijk geen idee hebben hoe zo'n telefoon werkt en of ze er wel een internetabonnement bij hebben. Die hebben zich dan wat laten aanpraten door een verkoper en zich niet eerst ingelezen. Dan kan het je ruig geld gaan kosten en dat is jammer!
     
  18. Locusta

    Locusta Niet meer actief

    Dat gaat via sms en dat moet te zien zijn op een gespecificeerde rekening. Als dat niet het geval is, dan had ik er zeker werk van gemaakt. No way dat ik die enorme bedragen zou gaan ophoesten omdat de telefoonmaatschappij een fout heeft gemaakt.
     
  19. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Ben ik met je eens. Ik zal dus ook nooit zo'n ding kopen :D
     

Deel Deze Pagina