Ramptoerisme

Discussie in 'De lounge' gestart door CherryAyden, 23 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. CherryAyden

    CherryAyden Niet meer actief

    Gister was ik boven aan het schoonmaken toen ik even naar buiten keek op straat. Ik zag twee scooters uit een steeg komen net toen er een bedrijfsbusje aankwam. Die reed de twee scooters keihard aan en sleepte er vervolgens eentje mee. Het was echt afschuwelijk om te zien. Ambulance gebeld en die waren binnen twee, drie minuten aanwezig. Toen heb ik me weer terug getrokken en af en toe gekeken vanuit huis of de jongens, het waren tieners die zijn aangereden, al waren meegenomen. En elke keer als ik keek stonden er meer mensen bij. En ja hoor daar was de bemoeierige achterbuurvrouw, en haar man. En toen dat oude mens die achter ons woont. En toen mijn naaste buren. En toen zelfs mensen met cameras die het hele gebeuren op de foto vast wilden leggen.

    Ik vind dat zooooooo verschrikkelijk! Tuurlijk kijk je eventjes als je ergens ziet dat er een ongeluk gebeurd is maar ik vind het zo respectloos als mensen dan daar met hun neus bovenop zitten en staan te kletsen. Alsof ze daar naar een goede show staan te kijken! En vervolgens na een tijdje weglopen als ze het wel gezien hebben. Die jongen maar vechten voor zijn leven op straat en die omstanders die net doen alsof hij in een soap zit. Echt bah!

    Wat is dat toch? Ja ik begrijp dat je EVEN kijkt maar come on geef die mensen wat ruimte zeg! Waarom moeten mensen altijd blijven kijken?! Wat vinden jullie nou van ramptoerisme?
     
  2. wonderteam

    wonderteam Niet meer actief

    Vind het ook echt vreselijk dat mensen dat doen. Kids doen dat wel eens ,maar volwassen die dat doen vind ik onbegrijpelijk.

    Ik weet nog heel goed dat mijn broer 10 jaar geleden verongelukte. Hele groepen mensen hebben gewoon gekeken hoe hij daar dood in zijn auto lag omgevouwen tegen een boom.
    Walgelijk vind ik het :(
     
  3. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    Dat je even kijkt dat snap ik idd ook, maar dat je er met een camera boven gaat staan gaat me echt te ver! Zelf probeer ik gewoon door te lopen als ik zoiets zie, en zie dat ze er al mee bezig zijn ;). Je hebt gewoon echt nieuwsgierige/sensatiezoekende mensen helaas..
     
  4. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    heb ik ook echt een hekel aan idd. als je de eerste bent en je kunt hulp verlenen is er niks aan de hand. en dan kun je ook wel zoddar ambulance eris blijven vind iik want jah ik zou ook beniwued zijn of diegene door mijn toedoen dan miss toch gered kan worden. maar als je hulptroepen hoort ga je er niet meteen achteraan vindi k . mijn schoonfam is ook van dit type... echt verschrikkelijk vindi k dat. zolang je niet kunt helpen heb je er niets te zoeken.


    zelf ook al een paar keer moeten bellen. en er waren dan anderen die hielpen. zodra de hulpverleners waren vond ik het dus ook goed. ze zijn dan jah in goeie handen.
     
  5. This is me

    This is me Fanatiek lid

    15 okt 2010
    3.149
    0
    0
    Om eerlijk te zijn denk ik dat ik dat ook wel eens gedaan heb.
    Denk dat de meeste mensen dit doen en er ook niet echt bij stil staan.
     
  6. wendelaa

    wendelaa VIP lid

    30 nov 2008
    8.641
    0
    0
    Noord Brabant
    Ik heb er ook een enorme hekel aan!
    En dan al helemaal, als ze daardoor een file veroorzaken.
    Al een paar keer gehad, dat een automobilist stopt om uitgebreid te kijken. Waardoor er een file ontstaat, omdat je natuurlijk net ergens staat waar een enorme middenberm met verhoging is!

    Logisch als je ervoor bij komt, je even kijkt, maar stoppen doe ik echt niet. Ja wel als er natuurlijk hulp nodig is, maar als er al genoeg mensen bij zijn dan niet.

    Ik kijk wel uitgebreid, als de politie hier in de buurt met volle kracht uitrukt. En er een of andere mafkees opgepakt wordt;)
    Oke, alleen als het op het plein is en ik vanuit mn deuropening kan kijken. Ga niet de halve wijk doorlopen
     
  7. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid

    Nee zou dat nooit doen, wel als het net gebeurd is om te zien of ik eventueel kan helpen. Maar als de ambulance er al is of als er al iemand helpt dan loop/fiets/rijd ik door. Wel zou ik kijken op internet om te zien hoe het afgelopen is (misschien toch ook een stukje ramptoerisme?).

    En inderdaad op de snelweg aan de andere kant van het ongeluk ontstaan vrijwel altijd files/ongelukken door al die gekken die het ongeluk perse willen zien.
     
  8. zogezegend

    zogezegend Niet meer actief

    ik ken dat, iemand die een paar weken dood in zn huis lag...iedereen moest ff kijken...brr ik hoef dat niet op mn netvlies...of ouders die hun kinderen van 8 en ouder erheen sturen om te gaan kijken en aan moeders door te geven... ik stop alleen als ik kan helpen, maar nee ik stoor me ook aan de sensatie zoekers...
     
  9. Skye

    Skye Niet meer actief

    Ik ben zelf ook wel een ramptoerist af en toe!! Maar ben wel een afstandkijker!! Ik zal er dus nooit met mijn neus bovenop gaan staan, maar meer even langslopen of ergens ver weg gaan staan ofzo! En niet zozeer om diegene te zien die een ongeluk heeft gehad, maar meer om te kijken wat er gebeurd is, hoe de politie en ambulance aan het werk zijn ed.
     
  10. Giltje

    Giltje Niet meer actief

    Ik vind het ook stront irritant, paar jaar terug moest een buurvrouw van ons bevallen en dat gebeurde thuis, helaas was het mis gegaan en moest er een helicopter bij ons in de straat landen (ergens bij een grasveldje) moeder en kind werden dus meegenomen. maar echt bijna de hele straat stond er bij en keek er naar, ik hoorde het van mijn moeder, die het weer via iemand anders had gehoord wat er aan de hand was. Ik was op dat moment wel thuis maar ga echt niet naar buiten om te kijken wat er was. Ik zou het ook niet leuk vinden als mensen om me heen staan om te weten wat er is, en de heletijd staan te kijken enzo. Bahbah >.<
     
  11. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    Kan er ook niet tegen, krijg er helemaal de kriebels van. Kijken naar iemand anders leed bah..

    Denk dat ik in jou geval wel even was heen gelopen en een agent had aangesproken dat ik het hele gebeuren heb gezien.
     
  12. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    Verschrikkelijk. Het idee dat het voor die mensen 'gewoon sensatie' is, terwijl het jouw broer is. Dat mensen dit soort dingen tegenwoordig gaan filmen is helemaal te ziek voor woorden, daar zouden ze gewoon een dikke boete voor moeten krijgen.

    Ik loop/rij zelf ook altijd door bij zulke dingen. Een blik erop werpen, en dan verder. Ik ben te 'trots' of zo, om er dan als een schaap bij te gaan staan koekeloeren. Trieste mensen vind ik dat, die dat doen. Wat dat betreft zijn we de Middeleeuwen eigenlijk totaal nog niet ontgroeid. Toen stonden mensen ook te genieten op het marktplein, als er iemand onthoofd werd...
     
  13. nina3

    nina3 Bekend lid

    27 aug 2010
    795
    0
    16
    NULL
    NULL
    Bij mijn vriendin die ook onze buurvrouw was , was brand. De hele buurt zat( zelfs met honden ) in haar (grote) tuin op de hekken te kijken, ik heb zelfs iemand haar bosjes in zien gaan om te piesen. Ik vond dat haast nog erger dan de brand .
     
  14. wonderteam

    wonderteam Niet meer actief

    Dat vonden wij dus ook. We hielden er echt een rot gevoel aan over dat iedereen daar heeft gestaan van oohhhh moet je kijken ,terwijl hij daar dood lag. En dan ook nog alle vooroordelen erbij van hij heeft vast te hard gereden en eigen schuld. ( het ongeluk werd veroorzaakt door een ander ,maar goed) Mensen moesten eens weten wat voor gevoel dat allemaal geeft aan nabestaanden en moesten zich doodschamen.

    Ook met je laatste alinea ben ik het helemaal eens. Het lijkt wel alsof mensen er verzot op zijn om te genieten van andermans ellende.

    * zo frustraties zijn er weer uit *
     
  15. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    het gebeurt heel veel mensen denken er niet bij na helaas.

    bij branden kom je ook erg veel tegen. mensen die je gewoon echt in de weg gaan staan terwijl ze de waterwinning aan het opbouwen zijn etc tegenwoordig vragen ze niet eens meer het is gewoon ellenbogen en beukwerk mensen begrijpen niet dat ze in de weg staan.

    of mensen die komen vragen "is er iets aan de hand of is het een oefening?" de vlammen slaan uit het dak wat denkje zelf?
     
  16. Bri

    Bri Niet meer actief

    Zoals jij het beschrijft, TS, vind ik het afschuwelijk gedrag. Gun mensen een beetje privacy! Ik moet er niet aan denken dat ik gewond op straat lig en dat mensen naar me staan te kijken en (god verhoede het) foto's van me maken (om op internet te zetten?). Kijk of je hulp kunt verlenen. Is dat niet nodig, loop dan door, je hebt er niets mee te maken. Ik zeg dat ook wel hoor, heb het een keer zien gebeuren en heb mensen echt gevraagd om weg te gaan als ze toch niks kunnen doen om te helpen.
     
  17. Jel

    Jel Niet meer actief

    Echt erg inderdaad, die ramptoerisme. Wat zou je er zelf van vinden als je daar ligt op een brandcard, je word door ambulancepersoneel onderzocht en er staan 20 mensen je aan te gapen. Vreselijk toch?
     
  18. Skye

    Skye Niet meer actief

    Ik denk nou niet echt dat mensen gaan staan kijken om te "genieten" van andersmans leed! Tis eerder een kwestie van nieuwsgierigheid denk ik! En mensen denken daar gewoon niet over na! Dus om nou gelijk te gaan roepen dat mensen die gaan kijken gelijk genieten van het leed van een ander, vind ik wel weer iets te ver gaan!!
     
  19. Troetelbeer90

    Troetelbeer90 Fanatiek lid

    11 okt 2010
    2.756
    0
    0
    Noord-Brabant
    Bah verschrikkelijk dat er mensen zijn die dat doen.

    Zelf reageer ik altijd wel als ik een sirene hoor; even kijken wat er aan de hand is. Maar ik ga er niet met mijn neus bovenop staan ( hier regelmatig sirenes want woon vlak bij het ZKH).

    Kijk altijd even of het in de buurt is zodat ik alert ben op evt. gevolgen (bijv. bij een brand dat wij naar buiten moeten of dat je kunt helpen of getuigen tegenover de politie oid). Dat is beter dan op je stoel blijven zitten en zoiets hebben van aghh we zien het wel.

    Zo van de week hier ook. Gaat dan niet over een mens maar toch ook iets wat me dwars zit wat zoiets betreft.
    Onze kat is dood aangetroffen op de stoep (eerst werd een aanrijding vermoed maar achteraf klopt dat niet). Tegen de tijd dat wij gebeld werden stond er een hele turkse familie bij. (niks tegen turken hoor maar je weet hoe groot die kunnen zijn). Bleek dat de man des huizes de kat had gevonden toen hij wilde parkeren en de dierenambulance ging reanimeren. Lief dat je blijft staan om te kijken hoe het afloopt maar je kunt ook aangeven dat je graag hoort hoe het verder is gegaan en je gewoon terugtrekken.
    Mensen met honden bleven ook allemaal staan gluren maar zeiden niks, terwijl ze ons kennen!!
    Kun je dan niet zeggen :eek:h wat erg of sterkte? Nee ze kijken gewoon en zeggen hoi terwijl ik met een dode kat in mn armen loop.
    Gister het toppunt; onze andere kat is verdwenen op dezelfde dag dat kat 1 dood is aangetroffen. Was dus flyers aan het rondbrengen en opplakken in de buurt. Komt er een vrouwtje naar me toe en zegt na effe praten doodleuk : Ohh die dooie? Ja die heb ik zien liggen voor de deur. Maarja wat doe je eraan. Het zijn wel mooitjes hoor, ik wist dat ze van jou waren want je hebt er drie he?

    Toen zakte de grond onder mn voeten vandaan. Als iemand eerder had aangebeld (ook al heeft dit geen zin meer, toch denk je zo) of had gemeld dan hadden we misschien bij poes geweest toen ze stierf. En dan het beeld dat zo'n vrouwtje gewoon uit haar raampje heeft zitten kijken bah!
     
  20. conny75

    conny75 Fanatiek lid

    18 jan 2007
    1.881
    0
    0
    tilburg
    ik lees hier alleen maar dat iedereen het zo verschrikkelijk vind, waarom gebeurd het dan toch als iedereen het zo verschrikkelijk vindt?

    De nieuwsgierigheid van de mens is heel natuurlijk, ook kijken of je kan helpen natuurlijk.
    De een loopt hard weg voor bloed of trauma's terwijl de ander er juist op afkomt.

    Dit is iets wat in de mensheid niet zal verdwijnen, maar goed ook want zonder de "ramptoerisme" zouden er ook geen getuigen of directe hulp zijn.

    Het woord ramptoerisme is hier niet op zijn plaats, dit betekend namelijk dat de mensen het thuis op tv gezien hebben en direct in hun auto er naar toe rijden. Dat zal hier niet van toepassing zijn denk ik.
     

Deel Deze Pagina