met uitparkeren zachtjes tegen auto gebotst

Discussie in 'De lounge' gestart door bunchy, 30 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Echt belachelijk!!!! Als je een flinke deuk in een auto rijdt maar niemand ziet het, rij je dan ook weg?

    Ik kom overigens ook uit een grote stad maar dat geeft mensen niet het recht mijn eigendom te vernielen! Dat je in een smalle straat woont wil ook niet zeggen dat dat het goed is wat je hebt gedaan! Ik vind jouw houding ook wat vreemd, als je commentaar krijgt, heb je spijt en als twee anderen zeggen dat ze het niet melden, praat je ineens met de wind mee.

    Weet je wat ik hoop? Dat er vanavond in dat smalle drukke straatje iemand tegen jouw auto aanrijdt, niemand het ziet en vervolgens zal doorrijden. Ik ben dan heel benieuwd hoe je er over denk als jij morgenochtend in je zelfgespaarde auto wil stappen en dan tot de conclusie komt dat iemand jouw eigendom heeft vernield.
     
  2. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief

    Ts.

    Moet bekennen dat ik het ook een beetje ondoordacht van je vind. Het staat je niet netjes in elk geval. Dat je het hier neer zet zegt mij al meer als genoeg je voelt je schuldig omdat je niet gedaan hebt wat sociaal wenselijk zou zijn.

    Een les voor de volgende keer ga in elk geval kijken of je geen schaden hebt aan gericht dan kan je met een gerust hart ook weg gaan daarna van die situatie. En voor nu hoop dat je je lesje wel hebt geleerd. En doet wat je behoort te doen.
     
  3. Bouwjaar1979

    Bouwjaar1979 VIP lid

    20 apr 2011
    8.087
    2
    36
    onderzoek in de gezondheidszorg
    Noord-Holland
    Typisch, iedereen is hier nogal eensgezind over dat wat TS gedaan heeft not done is en ze minimaal had moeten kijken en zonodig schade melden (me incl), maar blijkbaar is dat niet representatief voor nederland. De portier van onze auto zit namelijk vol met deukjes :x. (zelf let ik wel erop dat ik bij het uitstappen niet mijn portier in die van een ander boor...)
     
  4. saskia33

    saskia33 Niet meer actief

    TS het lijkt me dat je heel goed weet dat je fout zit door niet te kijken en geen briefje achter te laten en dat je hoopt dat we hier allemaal zeggen dat het niet zo erg is....Sorry daar doe ik niet aan mee want ik vind het ronduit asociaal.
    3 weken geleden heeft iemand dat ook bij ons gedaan en nu maar hopen dat het waarborgfonds ons uit de brand wil helpen.
     
  5. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    zo zit mijn auto inmiddels helemaal vol met hele kleine krasjes en deukjes...
    Joepie!! En niemand die het heeft gemeld!!! Er is inmiddels meerdere malen door iemand tegen de bumper gezeten (ja, zachtjes, maar zichtbaar!) en de deuren die net ietsie te lomp open zijn gegaan...
    En tja.. je hebt getuigen nodig om uit het noodfonds iets te krijgen, dan moeten ze hebben gezien dat er voor de dag dat het gebeurd is nog geen schade was. Maar dat is bijna niet meer te doen als je niet weet wanneer het gebeurd is.

    Ik vind het dus ook niet netjes dat je niet bent gaan kijken en niet even een briefje op de auto hebt gedaan (en in dat geval zou ik persoonlijk foto's hebben gemaakt van de plek waar je tegen aan hebt gezeten ivm misbruik van de situatie... en dat heb ik ook al te vaak gezien)
     
  6. bloem82

    bloem82 VIP lid

    5 sep 2007
    11.180
    591
    113
    Wat heb je ervan geleerd dan? Dat je volgende keer beter oplet of je niet gezien bent? Je zegt er spijt van te hebben, als je dat had ging je alsnog kijken of je geen schade veroorzaakt hebt toch?

    Je weet niet zeker of je schade hebt gemaakt want je hebt niet gekeken.

    Ik had het een paar weken geleden, een vrouw wou inparkeren en schuurde heerlijk tegen die van mij aan. Ik kwam er net aanlopen en iemand schreeuwde tegen haar dat ze ertegenaan zat. Ik ren er verschrikt heen en ipv dat ze raam open deed, excuses maakte en even wou praten over hoe en wat, keek ze mij boos aan en ging eerst een andere plek zoeken.

    Ik ben toen zelf naar haar toe gegaan met een getuige en zei dat het iedereen kon gebeuren maar of ik wel haar gegevens mocht ivm krasjes. Nou ik werd me toch afgesnauwd! Want madame had niks aan haar auto...

    Die paar krasjes zijn ons de moeite niet waard, maar ik had toch echt de neiging om het wel te laten spuiten ed alleen al om haar gedrag. Toch niet gedaan, want mijn ergenis wordt alleen geoter als ze moeilijk gaat doen. Maar goed...
     
  7. Ik zat een keer bij schoonzus aan de koffie, en ik keek toevallig naar buiten en daar zie ik mijn autootje een meter achteruitkomen, en ik zie een auto met hoge snelheid wegrijden :$

    Dus mijn schoonzus zegt oo ik weet wie het is.
    afijn eerst kijken naar de schade, ja hoor spatbord in elkaar;)
    Dus ik naar het desbetreffende huis, om te melden wat er was gebeurt, die jongen woonde nog thuis.

    wordt er open gedaan ...nee hoor dat kan hij niet hebben gedaan
    maar meneer ik heb het net zelf gezien..nee hoor kan niet
    Komt inmiddels desbetreffende zoon achterom binnen dus ik zeg je zat net tegen mijn auto aan, komt hij heel dreigens op me afgelopen, dat heb ik niet gedaan, nou ja zeg ik dan maak ik er politie werk van...

    Nou ja hij zei dat hij het toch gedaan had, maar er was niks te zien zei die ;) ook niet eens gekeken.

    Maar hij wilde niks invullen en moeilijk doen, mij uitschelden
    dusik zeg nog 1 keer, nu invullen of de politie erbij.
    Maar dat had hij liever niet. hij rook namelijk naar alcohol
    Uiteindelijk ingevuld, maar de volgende keer als ik iets zie of zoiets overkomt me weer, dan bel ik de politie en zeg dat ik denk dat er drank in het spel is, dan zijn ze dr zo.

    Want het kan toch niet de bedoeling zijn dat we elkaars eigendom maar gewoon naar zijn grootje rijden en dan gewoon doen of je neus bloed ;)
     
  8. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.384
    472
    83
    ik ga voortaan nog voorzichtiger in/uitparkeren!!!
    en meteen kijken of er schade is!
    dat heb ik er zeker van geleerd..
    voor nu wat mij betreft voldoende hoor jongens!
     
  9. Bob1981

    Bob1981 Fanatiek lid

    7 mrt 2011
    2.253
    26
    48
    Vrouw
    Dat het niet netjes is ala...maar zijn we hier ineens allemaal moraalridders???:(
    Hebben jullie nooit iets niet netjes opgelost dan?

    Ik heb gister kinderen weggestuurd aan de deur met kinderpostzegels met een leugentje dat ik ze al van mijn nichtje heb gekocht omdat ik ze ieder jaar koop en altijd blijf ik met die rotzooi zitten dus nu hoef ik ze dit jaar niet...echt een heel slecht mens ben ik nu...maar ik ben geen moraalridder!

    @bunchy ja het is niet netjes maar je wordt hier door een half forum tot op je enkels afgebrand dit zijn vast en zeker allemaal mensen die nooooooit wat verkeerds doen...staan altijd op voor oudere, geven als de kassiere teveel terug geeft dit netjes terug, lopen nooit door rood, doen nooit iets te lomp hun autodeur open, scheiden hun afval keurig, ruimen altijd de hondenpoep van hun hond op etc, etc.
    Ik vind het zo'n onzin...ik doe ook weleens dingen die niet netjes zijn en waar ik achteraf spijt van heb maar gebeurd is gebeurd...gelukkig ben ik niet een moraalridder en brand ik geen mensen helemaal af die eerlijk zijn op een forum...;)
     
  10. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    waarom nou weer meteen een moraalridder als je zegt dat je het niet netjes vind;) en natuurlijk doe ik ook weleens wat fout/wat niet mag. maar dit vind ik gewoon aso. je kijkt nog niet es even of mensen schade hebben opgelopen.;) met andere woorden: zoek het maar lekker uit het is toch niet van mij. dit heeft niks met moraalridderij te maken maar gewoon met fatsoensnormen. ze hebben mij iig altijd geleerd als ik iest kapot maak, express of per ongeluk dat ik het even meld en desnoods vergoed. maar goed
     
  11. conny75

    conny75 Fanatiek lid

    18 jan 2007
    1.881
    0
    0
    tilburg
    ja hoor dat is wel even iets anders, als ik mijn afval niet scheid is het niet strafbaar. Doorrijden na een ongeluk wel!
    Hou met je moraalridder gedoe, want je laatste zin is zo onwijs tegenstrijdig, je brand nu namelijk iedereen hier af die tegen het doorrijden na een ongeval is.
     
  12. saskia33

    saskia33 Niet meer actief

    Helemaal mee eens! Je maakt iets kapot van een ander en dat hoor je te melden. Niks moraalridders, gewoon goed fatsoen!
     
  13. saskia33

    saskia33 Niet meer actief

    En inderdaad zoals Conny zegt je bent strafbaar.
     
  14. Bob1981

    Bob1981 Fanatiek lid

    7 mrt 2011
    2.253
    26
    48
    Vrouw
    Ja dat het niet netjes is dat is duidelijk...Maar om dan gewoon zo erg te keer te gaan tegen iemand op een forum vind ik iets te overtrokken...daarom mijn opmerking met moraalridders...

    Ik steek liever de hand in eigen in boezem door te zeggen dat ik ook niet netjes ben altijd en eeuwig ipv iemand hier helemaal tot op de enkels af te branden...gebeurd is gebeurd en ze heeft spijt ervan...jammer dat ze niet is gaan kijken maar ja gedane zaken nemen geen keer en de volgende x zal ze 1000x beter opletten....

    En aan mijn deuren te zien is 80% van de mensen niet zo netjes om aan te geven dat ze tegen mijn auto hebben aangezeten...dus schijnbaar zijn dit fatsoennormen die we allemaal doen maar keihard roepen van niet....
    En dan hier op een forum anoniem mensen tot de orde gaan roepen...ik vind/vond sommige reacties erg over de top...iemand is wel eerlijk al is het achteraf...

    Liefs
     
  15. Bob1981

    Bob1981 Fanatiek lid

    7 mrt 2011
    2.253
    26
    48
    Vrouw
    Achteruit rijden tegen iemand zn bumper is wat anders dan doorijden na een ongeval hoor...;):D
    Overdrijven gebeurd door dit soort onderwerpen al heel gauw en worden dingen uit zn verband getrokken...
    En sommige reacties waren best heftig en pittig en dat is nergens voor nodig vind ik...we doen allemaal weleens iets wat niet mag of wat niet zo netjes is...daarom mijn stukje...
    Ik bedoel aan mijn deuren te zien is 80% van de nederlanders niet zo netjes is en hebben vele geen fatsoen hebben want ik heb nog nooit een briefje onder mijn ruitenwisser gehad en ik rijd niet in een brik...;):D

    Maar schijnbaar wordt hier alles heel gemakkelijk uit zn verband getrokken en dat was niet mijn bedoeling...
     
  16. nee hoor ik ben een echte bitch
    en ik doe genoeg dingen die niet netjes zijn,
    maar ik probeer er een ander financieel niet mee te benadelen
     
  17. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    en wat dacht jij toen je bij je auto aankwam en dit soort dingen aantrof??
     
  18. tijdvoormezelf

    tijdvoormezelf Niet meer actief

    Nou fijn hoor! Word echt zo boos! Verplaats je eens in de ander waar die auto van was.
    Ik was laatst naar het ziekenhuis omdat mijn zoontje van maanden geopereerd werd. Hele emotionele dag geweest, komen in de parkeergarage: 2 enorme krassen op de auto, beide zo;n 20 cm. Waarschijnlijk iemand met een rolstoel ofzo tegenaan gezeten. Ook geen briefje en niks! Leuk om erbij te hebben op dat moment!

    Wat ze de wereld toch een stuk mooier zijn als we ons wat meer in een ander zouden verplaatsen. Vraag me trouwens af waarom je dit post. Je kunt toch niets anders dan boze reacties verwachten.
     
  19. Bob1981

    Bob1981 Fanatiek lid

    7 mrt 2011
    2.253
    26
    48
    Vrouw
    Dat het niet netjes is maar wat doe je eraan...het ging ook niet om de vraag of het niet of wel fatsoenlijk is om te gaan kijken en om een briefje achter te laten...meer om de reacties die hier werden geuit, die waren erg hard en onnodig mijn inziens...
    Daarom mijn opmerking over moraalridders maar schijnbaar wordt dat hier niet zo opgevat...;);):D
     
  20. Luuz

    Luuz VIP lid

    16 aug 2008
    23.842
    2.610
    113
    Hier
    Ook al is er alleen schade, de politie ziet dit als doorrijden na een ongeval..
    Wij hebben ooit de politie aan de deur geweest, die zeiden dat wij dat dus gedaan hadden.. Wij waren ons van geen kwaad bewust, dus waren stomverbaasd.. Hadden niemand aangereden o.i.d.
    'Wij willen u een aantal vragen stellen over doorrijden na een ongeval.'
    Gegevens gecontroleerd, bleek het om heel iemand anders te gaan.. Stonden voor de verkeerde deur:cool:
     

Deel Deze Pagina