mama en papa op reis zonder kindjes?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door liesbet77, 10 okt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamamuts

    mamamuts Niet meer actief

    Wij gaan volgend jaar op wintersport zonder de kinderen. 5 dagen 4 nachten, een week vind ik net te lang.
    Ik ben benieuwd hoe ik het ga vinden, natuurlijk zal ik ze missen, maar ik denk dat ik het ook wel heerlijk ga vinden.
    Ik vond het lastiger om oppas te vragen, want ik vind het nogal wat om je kids voor langere tijd bij anderen te laten, dat is niet niks voor diegenen dan.
    Hier gaat de jongste naar m'n schoonzus en de oudste naar m'n ouders. Beiden naar m'n ouders trekken ze niet, (zij zijn niet de jongsten meer), die zijn daarna zelf aan vakantie toe denk ik. :D
     
  2. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    heb het nog niet gedaan maar staat gepland, mijn man wil graag halve marathon lopen in berlijn en dan gaik dus mee . een weekendje niet langer gewoon vanvrijdag tot maandag. en nog te doen qua reistijd. mocht er wat zijn ben je met de trein in paar uur weerthuis. vliegen zou ik ook niet doen. een vakantie is voor ons ook voor het gezin.
    het is dus nu ook meer omdat ik het niet zie zitten om daar een 3 uur of langer in me uppie met 2 kids in berlijn te zitten. zag mezelf al staan de een rent naar links de ander naar rechts en ik sta daar in me uppie aah.

    daarom gaan wij nu een keer lekker met zn tweetjes. en de kids naar opa en oma. weten nog neit of dit lukt want de kleine man slaapt niet geod ergens anders. maar jah dan gaat oma snachts naar ons huis en slaapt ze hier net zo makkelijk
     
  3. kiss87

    kiss87 Fanatiek lid

    6 jun 2009
    2.046
    0
    0
    Wij zijn 8 dagen naar Turkije geweest met zn tweetjes.
    De oudste was 3,5 jaar en de jongste was 9 maand.
    En het was heerlijk! Ook wel moeilijke momentjes gehad, maar de kids hebben een hele leuke tijd gehad, en wij ook.

    Maar toch gaan we aankomend jaar gewoon lekker met zn 4tjes op vakantie, zou het dus, ondanks dat het heerlijk was, niet snel meer weer doen.
     
  4. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    20 nov 2005
    8.645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    Gewoon lekker doen hoor! Als je je er goed bij voelt waarom niet. Het is ook belangrijk om tijd met elkaar te hebben.

    Wij gaan regelmatig met zn twee weg. Paar jaar terug hadden we een bruiloft van vriendin in de VS. Ja Jaime was toen net 2 ik ga haar niet meeslepen naar de VS. Ze is toen een ruime week bij mn ouders geweest.

    Afgelopen feb weer naar NY en Chicago geweest om financien te regelen. We zijn 12 dagen weggeweest. Sacha bleef bij mn ouders. Tuurlijk hij was nog heel klein en ik vond het even sllikken dat we weg gingen. Maar zowel wij alsook hij hebben het heerlijk gehad.
     
  5. busster

    busster Fanatiek lid

    6 dec 2007
    1.462
    0
    0
    touringcarchauffeur
    zoetermeer
    Vorig jaar zijn we tijdens het wk voetbal 5 dagen naar zuid-afrika geweest zonder ons meisje en ik vond het echt super fijn even niet voor haar zorgen en toch weten dat er iemand is die dat bijna net zo goed doet dan ikzelf namelijk mijn eigen moeder. We hebben het allemaal fijn gehad en ons meisje was gewoon thuis en mijn moeder bij ons in huis.

    Nu zijn we 2 weken terug een weekendje naar kopenhagen geweest zonder ons meisje en ook daar hebben we van genoten even tijd voor elkaar. Natuurlijk hebben we haar gemist maar dit keer was ze bij mijn vader en heeft ze allemaal leuke dingen gedaan zoals naar de dierentuin.

    Beide keren hebben we het vaak over haar gehad en we zouden ook niet langer dan 5 dagen zonder haar willen maar even die parner tijd ipv die papa en mama tijd vinden wij heerlijk.
    Volg je gevoel en kijk naar hoe je kindje is dan komt het vast goed.
     
  6. Iloiza

    Iloiza Fanatiek lid

    26 mrt 2008
    2.894
    1
    0
    Multitasker
    Wij zijn op 01-10-2010 getrouwd en twee weken daarna gingen we op huwelijksreis naar Mauritius. Onze oudste was toen 20 maanden, onze jongste 6 maanden. We hadden ze graag mee willen nemen, maar omdat het onze huwelijksreis was en we die op een bijzondere bestemming wilden doorbrengen (niet een bestemming waar je zomaar even naartoe zou gaan, of een bestemming waar iedereen al naartoe gaat) hebben we besloten met z'n tweeën te gaan.
    Toen we de straat uit reden begonnen we alle twee te huilen (en mijn man huilt echt nooit!!), maar we zijn toch gegaan.
    Wat hebben we het heerlijk gehad. En natuurlijk misten we onze jongens ontzettend, maar het was een hele troost om te weten dat ze in goede handen waren én om te weten dat we anders alle vier niets aan de vakantie hadden gehad. Wij waren met hen te veel gebonden geweest om op deze manier te kunnen genieten van onze huwelijksreis en de jongens hadden er niets aan gehad omdat er voor hen gewoon nog niets leuks was, behalve een zwembad.
    We zijn tien dagen weg geweest en dat was eigenlijk toch echt wel te lang. Normaal gesproken heb ik nooit zin om weer naar huis te gaan, maar dit keer was ik erg blij dat we weer terug gingen (hoewel ik super genoten heb). En onze oudste kregen we terug als een onhandelbaar, verwend nest. :( Mijn schoonmoeder had mijn A4 met daarop het dagritme, regels en bijzonderheden gewoon op de kast gelegd om er vervolgens de hele tijd niet meer naar om te kijken. Ze is haar eigen gang gegaan, en heeft onze oudste verschrikkelijk verwend. Daar ben ik echt wel even boos om geworden. Het heeft ons bijna 3 weken gekost om hem weer een beetje in zijn ritme te krijgen...
    Desondanks zou ik graag nog een keer alleen met mijn man weg willen, maar niet meer voor zo lang. Er staat niets gepland, maar wie weet gaan we nog een paar daagjes met z'n tweeën weg in het voorjaar van 2012. Mijn ouders vertrouw ik volkomen met onze zoontjes en ook mijn schoonouders zou ik ze zo weer toevertrouwen (ondanks wat er vorig jaar is gebeurd - dat heeft mijn sm echt wel te horen gekregen en daar heeft ze ook echt wel van geleerd).

    Ik kan alleen maar zeggen, volg je gevoel.
    Als je gevoel het niet wil, denk ik dat je nooit echt zou kunnen genieten van je vakantie.
    Als je gevoel zegt dat het wel kan, zal het vast goedkomen. Zeker voor die vijf dagen wel, maar langer zou ik dus niet gaan. ;)
     

Deel Deze Pagina