Hoe doen jullie dat s'morgens?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Mouse82, 19 okt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    20 nov 2005
    8.645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    Ik doe alles in de avond: zelf douchen en kindjes. Manlief wil ook altijd in ochtend douchen. Als hij brengt (maar meestal doe ik dat) dan staat hij om 7 uur op en is om acht uur de deur uit. Jaime kleedt zichzelf deels aan en eet natuurlijk haar eigen boterham. Sacha drinkt nu zijn eigen fles dat scheelt. Meestal brengen we eerst Sacha weg. Jaime moet tussen 8.15 en 8.30 op school zijn.

    Mss moet je nog een beetje wennen? Je dochter is nog klein. Ik merk dat wij nu nog efficienter zijn dan toen met Jaime. SCheelt ook de stok achter de deur dat Jaime echt op een bepaalde tijd op school MOET zijn.
     
  2. Elfje81

    Elfje81 Bekend lid

    3 jan 2009
    509
    3
    0
    Ik heb ook jaren lang 's ochtends gedoucht, omdat ik me anders niet prettig voelde, maar sinds ik twee kids heb (waarvan er één nog laaaaang niet doorslaapt) vind ik 's ochtends zo lang mogelijk kunnen slapen toch belangrijker! Hier wordt dus 's avonds gebadderd (door de kids) en gedoucht (door ons).

    's Ochtends om half zeven gaat onze wekker (en ergens tussen half zeven en zeven uur gaan we er ook daadwerkelijk uit ;)). Wij gaan dan allebei wassen en aankleden. Meestal worden de meiden rond die tijd ook wakker en anders maken we ze wakker. We wassen ze dan snel en kleden er allebei één aan. Beneden gaan mijn man, de oudste en ik brood eten en de jongste ligt dan vaak even in de box te spelen. Als we klaar zijn met eten gaat mijn man weg (die moet om half acht de deur uit) en geef ik de jongste de fles. De oudste kijkt dan vaak even tv. Daarna pak ik de laatste spulletjes bij elkaar en ga ik rond acht uur de deur uit. Kids naar het KDV en rond half negen komt ik dan zelf op mijn werk aan!

    Inderdaad heb ik er voor mijn gevoel al een halve dag opzitten dan, maar vind het altijd wel heerlijk om dan lekker met een kop koffie even rustig op te starten op het werk!!
     
  3. Sanjor

    Sanjor Fanatiek lid

    23 jan 2010
    4.337
    1
    0
    Almere
    Ik douche ook de avond van te voren.. Vreselijk hahaha. Heb er dan eigenlijk ook totaal geen zin in en douche liever in de ochtend..
    Maaar omdat onze kleine duvel nog niet doorslaapt wil ik ook zo lang mogelijk blijven liggen;)

    Mijn schema;
    06.30 uur wekker.. Ga er om 06.45 uur uit. Mezelf klaarmaken.
    07.00 uur ; me dochtertje wakker maken en aankleden.
    07.15 uur; Dochtertje de fles en ik een kop thee. Verder alles klaar maken.
    07.45 uur de deur uit. Ik breng me dochtertje weg en op de weg naar me werk eet ik me broodje:p

    Dus ik ben binnen 1 uur klaar nadat ik wakker ben. Is wel ff doorwerken maar ik ga echt niet eerder opstaan;)
     
  4. Mouse82

    Mouse82 Lid

    31 okt 2010
    11
    0
    0
    NULL
    NULL
    Misschien moet ik inderdaad nog wennen. Hopelijk gaat het snel sneller... Als ik zie dat het bij jullie allemaal wel sneller gaat.
     
  5. kartvelibaia

    kartvelibaia Actief lid

    8 mrt 2010
    392
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi, ja je moet echt nog wennen hoor!
    Aan het begin dacht ik ook omg hoe ga ik dit allemaal doen?
    Komt vanzelf routine in ;)

    En misschien kan je man jullie dochtertje alvast wakker maken en wassen als jij ook bijna klaar bent? Dan is zij klaar en jij ook klaar. Even drinken, kan papa ook weer ffies liggen, en dan boertjes etc. En dan inpakken en wegwezen?

    Zo ziet het er bij ons uit:

    Mama wakker om 6.00. Ontbijten, wassen, opmaken enz.
    Nika wakker maken of is al wakker om 6.30. Mama wast en kleed hem aan, papa maakt de fles. Mama geeft de fles, papa kleed zich om... Nika klaar met drinken? Even knuffelen met ze allen. Dan brengt papa hem weg naar het kdv. En mama opent op haar werk de deuren om 7.00 uur.
     
  6. Mispoes

    Mispoes Fanatiek lid

    2 feb 2006
    1.821
    1
    0
    Nabij Eindhoven
    Hihih grappig, het zal idd wel kwestie van wennen zijn. Ik lees dat velen van jullie het met 1 kind "al" druk hebben, hier is het met 3 ook best aanpoten hoor! Maar je gaat daar vanzelf je draai in vinden. Misschien gewoon eens wat andere manieren uitproberen, of andere volgorde....... en idd, het drinken zal straks iets vlotter gaan, echt waar!
     
  7. Mouse82

    Mouse82 Lid

    31 okt 2010
    11
    0
    0
    NULL
    NULL
    Thanks voor jullie reacties!

    Ik moet echt met mijn vriend praten over zijn bijdragen in de ochtend.

    ik lees dat de mannen bij jullie ook meehelpen, dus.... en aangezien hij savonds ook zo goed als geen bijdrage levert, wordt het toch tijd.
     
  8. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.828
    1.300
    113
    Tja, ik denk dat het tijd is om om de tafel te gaan zitten met je man... Niet helemaal eerlijk verdeeld zo lijkt me, je doet nu alles alleen in de ochtend.

    Overigens douche ik ook 's ochtends (en ik ben niet heel snel :) ), maar ik ben met een half uurtje toch wel klaar. Wat ik over het algemeen wel doe is pas op werk ontbijten. Je zou het wassen van je kindje misschien ook kunnen verplaatsen naar de avond?

    Wij staan om half zeven op en gaan om half 8 de deur uit met Thijmen. Dan heb ik dus gedoucht, spullen gepakt, Thijmen aangekleed en gegeten, mijn vriend heeft van alles gedaan en brood gemaakt en de kat heeft eten gehad :) Thijmen is wel wat groter, maar zou op zich niet veel hoeven schelen.
     
  9. fafje

    fafje Niet meer actief

    heb niet alle sgelezen, wat je ook kunt doen..is je baby eerder laten drinken...en dan terug ibn bed of box...dan jezelf wassen en klaar maken..en daarna je baby en weg

    het drinken gaat met de tijd meestal wel sneller hoor...

    als ik sochtend sweg moest, sta ik ook half uur eerdre op als kindje...douchen en aankleden...en dan dee dik tijdens het opamken ofzo, mn zoontje aan de borst...en daarna legde ik em even weg...eten laten zakken...ging ik verder met mezelf...en hem als laatst vershconen wassen en hup de deur uit..spullen stonden uiteraard allemaal al klaar

    @man, mijn man moet altijd heel vroeg weg, wel bracht hij die kleine vaak bij me in bed zodat ik em kon voeden...soms verschoonde hij em dan vantevoren...
     
  10. Jib

    Jib Actief lid

    15 jan 2011
    141
    0
    0
    Voor dat ik weer aan het werk moest heb ik me ook wel druk gemaakt over die 'ochtendspits'. Gelukkig voor mij zijn dat maar 2 dagen per week. Ik moet om 07.30 uur op mijn werk zijn en daar doe ik ongeveer 20-30 minuten over.
    Hier mijn schema:

    05:15 wekker
    05:30 opstaan, snel de koffiepot aanzetten en fles klaar maken.
    05:40 mezelf aankleden daarna even rustig een bakkie drinken
    06:10 Kleine uit bed halen, schone luier geven
    06:20 kleine in de maxicosie en naar oma brengen.
    06:30 Bij oma, daar nog even snel een kopje thee drinken en de fles klaarmaken voor de kleine zodat oma die gelijk kan geven.
    06:50 in de auto op weg naar mijn werk.

    Ik werk ook op zaterdag en dan begin ik om 09.00 uur en houd ik het zelfde schema aan alleen sta ik dan om 06.30 uur op en kleed ik mijn ventje dan wel zelf aan en geef ik hem de fles. Ik heb dan 1,5 uur nodig voor ik de deur uit ben en dan hoef ik echt niet te haasten maar lekker rustig aan met een bakkie koffie.
     
  11. xd24

    xd24 VIP lid

    27 feb 2010
    6.406
    0
    36
    Brabant!
    Ik ben gelukkig wat sneller hihi..

    Als ik moet werken:
    om 6.45 uit mn bed. Even douchen, tandenpoetsen aankleden en opmaken. Dat is in 20 min allemaal gedaan.
    Dan maak ik Julan wakker even zn gezicht opfrissen, aankleden en hup de maxicosi in naar 1 van de oma's. Om half8 zitten we in de auto. Julan krijgt dan om 8 uur de fles van zn oma:)
    Ik ben om 8 uur op mijn werk.

    Ik heb dus 3 kwartier nodig. Maar hoef de eerste voeding niet te geven, dat scheelt een hoop.
    Spullen die mee moeten heb ik de avond van te voren allemaal klaar staan en Julan badderen doen we savonds.

    Mn vriend helpt sochtend niet want die is om 6.45 weg, en dan kom ik dus mn bed uit. Als het meezit slaapt Julan dan nog:)
     
  12. Chivay

    Chivay Fanatiek lid

    31 okt 2009
    3.552
    0
    0
    Utrecht
    Wij doen het echt samen

    Als ik moet werken brengt mijn vriend onze dochter naar t kdv
    Ze moeten om 7 uur de deur uit...
    Meestal haal ik haar uit bed & kleed haar aan en ga met haar eten. (uiterlijk rond 06.30, maar vaak meld ze zichzelf al wat eerder.. dan doen we rustig aan)
    Mijn vriend zorgt ondertussen dat hij klaar is om de deur uit te gaan.
    Haar tasje e.d hebben we de vorige avond al klaar gezet (en meestal ook al de tafel grotendeels gedekt e.d)

    Zelf moet ik rond 07.40 de deur uit dus heb daarna tijd voor mezelf.
     

Deel Deze Pagina