Sterilliseren... Ervaringen??

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Andrea001, 5 okt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Andrea001

    Andrea001 Bekend lid

    9 jan 2006
    932
    0
    0
    in de zorg
    Hoi dames,

    Heeft iemand ervaring met sterilliseren of weten jullie hoe dat tegenwoordig gaat en wat de risico's zijn?
    Mijn man is te bang om het te laten doen, dus nu wil ik graag naar de dokter gaan. Ik weet zeker dat ik geen kinderen meer wil en heb twee prachtige dochters.

    Groetjes! en bedankt!
     
  2. Smile

    Smile Fanatiek lid

    11 sep 2008
    4.358
    0
    0
    Geen ervaring...wel benieuwd ;)
    Heb wel eens gehoor dat sommige mannen een 'zwaar gevoel' aan de ingreep overhouden. Mijn man wil daarom niet, hihi
     
  3. Andrea001

    Andrea001 Bekend lid

    9 jan 2006
    932
    0
    0
    in de zorg
    Mannen onder elkaar vertellen vaak horrorverhalen erover, waardoor die van mij al niet meer durft... Best jammer, maar ben zelf wel bereid om naar de dokter te gaan. Ik ben in ieder geval helemaal klaar met de pil.. :)
     
  4. hanneke88

    hanneke88 Fanatiek lid

    3 nov 2008
    1.066
    1
    38
    Mijn zus heeft dit laatst gedaan.. haar man wou ook niet en die heeft er wel veel last van gehad ze is ook flouwgevallen.
    Een paar weken later gingen ze kijken als het goed zat, maar hellaas de eierstokken waren nog open, nu word ze onder narcose gebracht en doen ze het via een sneetje in de buik.
    Ik snap echt niet waarom haar man dit niet heeft gedaan.
    Ik wil jullie echt niet bang maken want mischien is dit wel een uitzondering.
     
  5. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.815
    1.271
    113
    Ik heb mezelf via essure laten steriliseren. Wilde het zelf doen omdat ik zeker weet nooit meer zwanger te willen worden. Essure is een poliklinische ingreep die via de baarmoedermond plaats vindt met een scoop. Er worden dan veertjes in de eileiders geplaatst. Vond de ingreep echt een eitje :) Deed bij mij nauwelijks pijn en was zo gepiept. Bij de controle was alles goed dichtgegroeid.

    Essure is over het algemeen ook echt een nog makkelijkere ingreep dan sterilisatie bij de man.
     
  6. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief


    Is ook vrij nieuw toch.

    Hier ben ik er ook voor bezig ik wil geen kinderen meer en daar bij ga ik een ingreep krijgen bij me baarmoeder waar door ik nooit meer kinderen mag krijgen.

    Me baarmoeder slijmvlies word weg geschroeid zo dat ik minder last van mijn menstruatie.s gaat krijgen.

    Welke operatie het bij mij verder gaat worden dat weet ik niet. Maar de pil mag in niet. Een spiraal heb al gehad en met condooms daar mee ben ik ook helemaal klaar. ;)
     
  7. Andrea001

    Andrea001 Bekend lid

    9 jan 2006
    932
    0
    0
    in de zorg
    @Rosao: Bedankt voor je antwoord. Klinkt goed! Werd het vergoed door de verzekering en moet je hun zelf bellen of is het via de dokter? Het duurt wel even voor je weer gemeenschap mag hebben geloof ik he?
     
  8. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.815
    1.271
    113
    Ik kreeg het vergoed, maar weet niet meer of dat via de aanvullende verzekering of via de basisverzekering was. Ik moest ook een verwijzing van de huisarts hebben. Het is ook bij de gyn. Als je essure wilt doen, moet je wel even kijken of het ziekenhuis van jouw keuze dat doet. Dat kun je hier Waar vind ik een arts zien. In Zoetermeer werd het bijvoorbeeld niet gedaan, maar in Leiden wel. Heb ik het maar in Leiden laten doen.

    Na de behandeling krijg je na 3 maanden een controle om te zien of alles goed zit. In de tussentijd mag je wel gemeenschap hebben, maar moet je nog aanvullende maatregelen nemen :)
     
  9. Sandy01

    Sandy01 Bekend lid

    5 okt 2009
    713
    293
    63
    Ik heb mijzelf begin 2008 laten steriliseren dmv Essure. Na de "ingreep" had ik een wat zwaar gevoel in mijn buik, maar dat was snel weer over. Na drie maanden waren mijn eileiders dichtgegroeid.

    Door mijn verzekering werd een groot deel vergoed en hoefde ik maar iets bij te betalen.

    Sandy
     
  10. Miek74

    Miek74 Fanatiek lid

    3 nov 2007
    1.968
    1
    0
    NH
    een vriendin heeft het laatst laten doen, met 2 sneetjes in haar buik, ze was dezelfde dg weer thuis. Ik ga het ook doen als mijn gezin compleet is.
     
  11. Andrea001

    Andrea001 Bekend lid

    9 jan 2006
    932
    0
    0
    in de zorg
    Dames... We hebben er nog eens goed over nagedacht. Voordat ik de telefoon pakte heb ik nog één keer de vraag aan mijn man gesteld: zijn wij compleet? Het is natuurlijk een onomkeerbare ingreep... We keken elkaar aan en hebben samen besloten toch voor een derde kindje te gaan. Het idee dat er definitief geen kindje meer bij kwam zette ons plots aan het denken.
    Als het lukt om een derde kindje te krijgen, gaat de knoop er direct in. Dus toch heel erg bedankt voor jullie antwoorden!
     
  12. Jute

    Jute Fanatiek lid

    20 jul 2011
    2.011
    204
    63
    Vrouw
    Een tijdje teeug heb ik me ook verdiept in de Essure. We zaten al bij de huisarts tot mijn vriend hoorde dat het onomkeerbaar is bij vrouwen. Hij heeft gelijk gezegd dat hij wel een ingreep zou doen. 10 november is t zover.... Hijvind het wel heel spannend maar staat er 100% achter.
     
  13. Miek74

    Miek74 Fanatiek lid

    3 nov 2007
    1.968
    1
    0
    NH
    een derde, spannend zeg! ik ben er ook over aant denken, maar de jongste is morgen 5 maanden en ik zou ze niet snel op elkaar willen dus ik heb nog even om erover te denken :)

    succes met klussen ;)
     

Deel Deze Pagina