doktersdoktersdokters...

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door mcm78, 16 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tokkel

    Tokkel Niet meer actief

    @ mcm: Herkenbaar, hier ook vaak blij als we eens een weekje geen ziekenhuis, CB, enz enz hebben. Je wilt ook gewoon even een normaal gezin zijn. Ik leef met je mee hoor, wat een spannende tijden voor je.

    @ hier: manlief had gelijk, helaas. Afgevallen, 80 gram.
    Nu kan dat door de plasmedicatie komen, maar hij ging van de week ook akelig dicht naar de 400 cc per dag en als hij dat 2 keer doet moeten we weer komen.
    Contact gehad met zh, nog geen paniek. Hij mag enkele weken niet groeien op deze leeftijd (vind dat eerlijk gezegd niet normaal), dus zolang Jesse het zelf goed doet nog even aankijken. Hij maakt het allemaal zo spannend.......
    Nog 2 weken en dan lekker bijvoeden, misschien is dat wat en donderdag maar weer wegen!
    Probeer weer ontspannen te zijn over de voeding. Bij kindjes die borstvoeding krijgen weet je ook niet precies wat ze innemen.
     
  2. mcm78

    mcm78 Bekend lid

    6 mei 2011
    852
    1
    16
    NULL
    NULL
    Hoi Tokkel, sorry voor de late reactie. Nogal druk hier, naast alle ziekenhuisgedoe enzo gaan we ook nog eens in januari emigreren (naar Canada, daar heb ik al eerder gewoond en mijn man is Canadees), dus dat is nogal een hoop gedoe en dan kom ik dus niet altijd aan schrijven toe. Wat ontzettend rot dat hij was afgevallen!!! Ik hoop heel hard dat het van de plasmedicatie kwam. Hoe is het nu, heb je al weer gewogen? En hopelijk heeft het niet ook nog eens extra spanning opgeleverd tussen jou en je man. Nog een week dus, en dan mag je gaan bijvoeden? Ik duim dat het lukt!!

    Peetjuh: hoe is het bij jou? Zoontjelief weer helemaal beter? Ik hoop het!

    Hier: gaat wel redelijk. Deze week is het even rustig, geen ziekenhuizen! Alleen heeft mijn eigenwijsje nu wel besloten dat hij zijn late fles (22.30u) niet meer wil, wat er voor zorgt dat hij te weinig flesvoeding binnen krijgt - nu nog maar maximaal 330cc op een dag. Eigenlijk moet hij minimaal 2 flessen van 180cc drinken, maar 's morgens laat hij daar vaak wat van staan, en 's middags drinkt hij maximaal 150cc. Weet niet zo goed wat ik er meeaan moet, meer gaat er gewoon echt niet in. Denk dat hij wel genoeg voedingsstoffen binnen krijgt, want verder eet hij per dag wel gewoon zijn avondeten, fruit, boterham etc. Maar maak me soms wel een beetje zorgen over het vocht, want hij drinkt verder maar heel weinig (een klein beetje water bij zijn eten, maar verder kan ik aanbieden wat ik wil, hij drinkt het gewoon niet...). Nou ja, zal eens navragen bij de ka volgende week...
     
  3. Tokkel

    Tokkel Niet meer actief

    Hoi mcm,
    Jij hebt dus ook zo'n eigenwijsje ;) Jesse wil die laatste fles ook al weg. Ik geef hem nu slapend rond 23 uur en dan gaat er met moeite 60 - 70 cc in, wel met extra schepjes voeding, dus hij krijgt wel zijn voedingsstoffen binnen. En ik weet zeker dat als we deze laten vallen en naar 4 flessen gaan, hij besluit om naar 3 te gaan. We laten het dus even zo tot bijvoedtijd!

    Jee emigreren naar Canada! Wat een onwijs spannende tijd zeg. Wel een prachtig land om te wonen! Hopelijk heb je voor die tijd alle uitslagen van de onderzoeken

    Krijgt je zoontje nog een flesje na het avondeten? Of zit hij dan vol? Bij mijn dochter ging namelijk die late fles er af na een maand of 6 en kreeg ze nog lekker een papflesje rond half 8 voordat ze naar bed ging. Moet hij wel willen natuurlijk......
    Het is wel weinig vocht inderdaad, maar in fruit en groente zit ook vocht, dus hij krijgt wel meer binnen.

    Hier gaat alles eigenlijk sinds een paar dagen goed, nadat het eerst steeds slechter ging. Zh wilde het eerst maar aankijken, maar uiteindelijk afgelopen maandag de KA aan de lijn gehad en 1 plasmedicatie weg gelaten waarvan ik dacht dat hij er misselijk van werd. Ook overleg gehad omdat ik het niet normaal vindt dat zo'n klein mannetje 8 keer per dag medicatie moet slikken. Motilium zijn we ook mee gestopt om eens te zien wat hij doet. Hij slikt nu 1 keer per dag nexium en nog 1 plasmedicatie.
    Sinds we dat doen heb ik een drinkende baby in huis, die voor het eerst in 15 weken aangeeft dat die honger heeft! Zelfs zijn mondje gaat open als ik met een flesje aankom. Hij drinkt nu al 4 dagen al zijn flessen leeg. Is nog wel onrustig bij het drinken, maar de strijd is weg!
    En door die plasmedicatie lijkt hij toch ook meer energie te krijgen. Hij slaapt fantastisch en is super goed gemutst.

    We gaan zo wegen, dus ik verwacht dat hij is aangekomen. Oh, durf het bijna niet te hopen, maar we lijken eindelijk op de goede weg met hem.
     
  4. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    20 nov 2005
    8.645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    Ja gaat heel goed met haar. Al blijf ik het soms eng vinden dat zo'n ding in haar hart zit. Luie oog is er nog helaas. Ze plakt nu bijna een jaar pleisters en dat zal voorlopig wel moeten.
    Zoonlief heeft nooit wat! Echt nog maar 1 keer ziek geweest en hij is bijna 1 jaar.
     
  5. mcm78

    mcm78 Bekend lid

    6 mei 2011
    852
    1
    16
    NULL
    NULL
    Senseemilia: fijn dat het nu beter gaat. Hopen dat het oog ook snel beter is!

    Tokkel: Haha, ja wat een eigenwijsjes hebben we zeg... en dan zeggen ze zo leuk: kindertjes hongeren zichzelf echt niet uit...nou mooi wel dus hier (en bij jou dus blijkbaar ook als je niet uitkijkt). Wat fijn dat het nu zo goed gaat!! Wij hadden op een gegeven moment het idee dat we bij ons zoontje bijwerkingen van de medicijnen met medicijnen aan het bestrijden waren... dus als het met minder kan is dat wel heel fijn! En wat heerlijk he, zo'n ontspannen kindje dat gewoon wel wil drinken, en honger heeft. En ook weer wat energie heeft. Echt super voor je! En was hij aangekomen? Ik hoop het zo!!

    Dank voor de tip over het flesje na het avondeten. Hebben we geprobeerd, maar wil hij niet. We zijn nu aan het kijken of we de hoeveelheid van de twee flessen van 180cc die hij van de ka minimaal moet drinken anders over de dag kunnen verdelen, zodat hij genoeg binnen krijgt. Beetje trial en error dus.
     
  6. Tokkel

    Tokkel Niet meer actief

    @ mcm: Ha, een echt eigenwijsje dus! Gek hè hoe dat per kind kan verschillen. Mijn dochter was met het avondeten een beste eter, danoontje toe. Daarna in bad en nog een flinke papfles. Dan sliep ze wel meteen het klokje rond, want die zat voor de rest van de avond/ nacht lekker vol.

    Hier is Jesse 300 gram gegroeid in 8 dagen tijd. Schrok er zelf van. Hij had wel net een voeding gehad, dus kan net iets minder zijn, maar hij groeit en is met een inhaalslag bezig.
    Hij drinkt ook echt beter, maar nog wel onrustig. Mijn man krijgt er nog het makkelijkst iets in. Die kan Jesse in een hele geborgen houding houden wat mij al niet meer lukt.
    Maakt niet uit verder, ik modder wel lekker aan. En bijna bijvoedtijd. Dan moet ik ook met de schema's gaan goochelen (als hij tenminste wil eten), want ben er inmiddels achter dat bij Jesse veel tijd tussen de voedingen moet zitten.

    En die medicijnen, ongelovelijk hè. Gisteren de KA gesproken en de medicatie die hij samen met zijn plasmedicijn kreeg had Jesse eigenlijk helemaal niet nodig. Die wordt standaard erbij gegeven bij mensen die een veel hogere dosering krijgen en bij Jesse was het dus niet nodig. Bah, arme jongen is dus ruim een week misselijk van die troep geweest.
    We zijn ook gestopt met de motilium. Hij slikt wel iets meer terug, maar merk eigenlijk geen verschil, dus het scheelt echt ontzettend veel medicijnslikmomenten.
     
  7. mcm78

    mcm78 Bekend lid

    6 mei 2011
    852
    1
    16
    NULL
    NULL
    Tokkel: oh wat fijn, zo'n groei!!! Super zeg. En ja, die medicijnen...pfff... motillium hebben we hier ook een tijdje gehad, wat een rotspul. Arm jongetje hier had dan misschien minder last van de reflux, maar hij kreeg zo'n buikpijn dat hij daar helemaal van over de rooie ging. Wanneer mag je beginnen met bijvoeden? Spannend! Hopen dat het werkt, hier wilde meneer er maandenlang (eigenlijk tot een maand of 7) niks van weten. Meneer hier weet precies wat hij wel en niet wil, haha!

    Verder hier goed nieuws: vandaag bij ka, en zijn hoofd was 1 cm in omtrek gegroeid! Ben zo opgelucht!! KA wil wel dat we nog naar het Sophia gaan omdat ze heel zeker wil weten dat er niks raars zit, maar de kans dat er echt iets mis is, is nu vrijwel nihil! Verder was hij ook gegroeid (alhoewel niet zo hard als we hadden gehoopt, maar groei is groei), dus nu pas weer 20 december terug! :) Blijft wel allemaal beetje raar, waarom hij zo slecht is gegroeid; misschien toch omdat hij zo ontzettend veel ziek is geweest. Nou ja, ben nu wel heel blij!
     
  8. Tokkel

    Tokkel Niet meer actief

    @ mcm: YEHHHHHHHH! Voor het hoofdje en de groei!
    Poeh wat een opluchting zeg.

    We mogen volgende week beginnen. Ik ben realistisch en hoopvol tegelijk. In het refluxtopic hoor ik verschillende verhalen van de moeders. Bij de één gaat het goed bij de ander veel moeizamer. Heb lichte hoop omdat we met Jesse al met papvoeding oefenen als hij een slechte fles heeft en dit gaat eigenlijk al goed. Soms echt al 5 of 6 hapjes die hij doorslikt, dus ik hoop dat hij de andere smaken helemaal geweldig vindt.
    Maar Jesse heeft echt veel tijd tussen voedingen nodig, dus mijn angst is vooral dat hij wel fruit eet, maar zijn fles dan niet meer wilt. We gaan het ervaren.

    Verder was ik van de week iets te overmoedig en stopte ook met de nutriton, Jesse kan daar zo slecht van boeren. Gister tikte hij in ene 190 cc weg (nog nooit gebeurd), maar vandaag meteen weer zuur ruiken, huilen tijdens het drinken en veel slikken. Een stapje te ver dus.

    Hè lekker dat jullie goed nieuws hebben gehad. Nog even de check in het Sophia en dan toeleven naar de emigratie!
     
  9. mcm78

    mcm78 Bekend lid

    6 mei 2011
    852
    1
    16
    NULL
    NULL
    En Tokkel? Ben je al begonnen met bijvoeden? Hoe gaat het? Ik hoop zo dat het goed gaat!!

    Hier: nog meer goed nieuws. Gisteren belde de arts van de klinische genetica, ze hadden de uitslagen al en er is niks afwijkends gevonden :) Ook weer een hele opluchting. Nu nog vrijdag het Sophia, maar denk dat daar ook niks uit zal komen. Mijn zoontje maakt het echt goed nu, hij ziet er beter uit, zit duidelijk lekkerder in zijn vel... misschien dat het dan toch allemaal gewoon door alle virussen van de kdv kwam? Ik hoop zooooooo dat we nu eindelijk de stijgende lijn hebben!
     
  10. Tokkel

    Tokkel Niet meer actief

    @ Mcm: Ja, van het weekend begonnen en hij vindt het heerlijk.Lekker aan het smakken en lachen!

    Wat fijn dat je zo veel goede berichten krijg joh! Hopelijk is hij er nu lekker doorheen en krijgen jullie minder zorgen.

    Klinkt stom, Jesse drinkt nog heel slecht, maar ook hier het gevoel dat het allemaal goed gaat komen en dat het ergste geweest is.
     

Deel Deze Pagina