Zwanger worden en schildklier

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door Evira, 3 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.827
    164
    63
    Ja, volgens m'n waardes ben ik aan het hyperen, maar ik voel me beter dan ik in jaren heb gedaan.

    Zat op 125, daarmee was m'n TSH half augustus goed. 5 september weer laten prikken (via HA), en toen zat m'n TSH ineens op 10,16! Was er zo ontzettend flauw van, dat ik gewoon 2x100mcg ben gaan slikken (had nog 2 strips liggen). En daarmee zijn m'n waardes dus ook niet goed. Nu dus op 150, dus hopelijk is het straks allemaal wel goed, en voel ik me ook nog goed.

    Tja, de langste cyclus die ik heb gehad voor ik zwanger was, was 85 dagen met een eisprong op dag 72. Nu dus dag 70, en nog geen eisprong gehad.

    Ach ja, we zullen 't allemaal wel weer zien.
     
  2. Evira

    Evira Fanatiek lid

    18 feb 2011
    1.533
    0
    0
    Als je hyper bent word je bijna niet ongesteld, dus het één heeft ws met het ander te maken!

    Ik heb gisteren weer bloed laten prikken voor controle. Maandag afspraak bij de huisarts!
     
  3. ahoeve

    ahoeve Actief lid

    31 aug 2011
    187
    0
    0
    NULL
    NULL
    En mij is altijd verteld dat hyperen ook best wel nadelige gevolgen kan hebben. Er kan dan namelijk al versneld botontkalking ontstaan. Daarom stelde mijn internist mij liever in op 1.1 dan 0.75.

    Daarnaast vind ik gelijk met 100 verhogen wel heel veel. Ik heb geleerd dat als je rond de 150 slikt je dan al op een volledige vervangingswaarde zit van wat je schildklier doet. Ten minste dat geldt voor mijn postuur. En heb een normaal postuur tussen mt 38 en 40 in. En dan is 200mg wel heel veel, kan mij voorstellen dat ze dit terug draaien.
     
  4. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.827
    164
    63
    Ja, voor een normaal postuur zou een dosering van 150 wel redelijk aan de max zitten, maar ik heb een bmi van 45, maat 56 kleding.

    In de afgelopen 2 maanden is mijn schildklierwaarde van goed, naar te langzaam, naar te snel gegaan. Hopelijk gaat ie nu gewoon weer goed zitten.
     
  5. ahoeve

    ahoeve Actief lid

    31 aug 2011
    187
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het sterk wisselen van de schildklier waardes herken ik ook. al sinds januari heb ik dan weer net te snel dan weer goed en dan weer net te langzaam gehad. Mijn ha deed er niets aan en ik was blij dat de gyn mij weer terug verwees naar de internist. Deze heeft de waardes van de afgelopen maanden bekeken en besloot gelijk tot ophoging naar 175 ivm de zwangerschaps wens. En nu 3 maanden proberen en dan in december bij haar terug komen. maar heb wel gemerkt dat ik sinds de verhoging weer beter in mijn vel zit, minder depressief en meer energie om dingen aan te pakken. En ben ik erg blij met de ophoging naar 175. Ik hoop dat bij jou 150 ook er voor zorgt dat jij je goed voelt.
     
  6. mamalien

    mamalien Actief lid

    8 apr 2010
    117
    0
    0
    NULL
    Almere
    Ik lees mee..

    Weet sinds 4 weken ook dat ik een te trage schildklier heb na mijn 1e zwangerschap.

    Mijn waardes waren:
    7,9
    en afweerstoffen: 1200

    Ik weet niet precies wat het betekent.

    Ik slik nu de laagste dosis Thyrax. Heb het idee dat het nog niet goed werkt. Voel me niet veel beter en ondanks dat ik gezond eet zonder suiker e.d. val ik geen gram af.. En ik ben echt te zwaar! :(

    Ik ga morgen meteen een afspraak maken met de huisarts. Ik wil doorgestuurd worden.

    Iemand nog tips voor mij? Ik ben hier namelijk nog niet bekend mee.
    Waar moet ik op letten? Wat moet ik doen/ laten?

    Thnx!!
     
  7. Kylie1986

    Kylie1986 Niet meer actief

    Hoi Mamalien, je kan niets doen/laten.
    Elke nieuwe schildklierpatient start met de laagste dosis Thyrax, je lichaam moet eraan wennen, dus 6 weken moet je bloed gecontroleerd worden.
    Het kan een tijd duren voordat je verbetering gaat merken.
    In principe kan een normale schildklierpatient door de HA begeleid worden (de mijne had altijd overleg met een internist in het ziekenhuis).
    Maar als je weer zwanger wilt worden of het gewoon fijner vindt, vind ik dat hij je door moet sturen naar een internist, het liefst nog een endocrinoloog (die hebben ze niet overal),..
     
  8. Kylie1986

    Kylie1986 Niet meer actief

    Hier, weer zwanger!
    Heb vrijdag bloed geprikt, hoor dinsdag de uitslag. Zit nu op 0,15 mg Thyrax, zal wel bij moeten slikken.
     
  9. Pien15

    Pien15 VIP lid

    12 okt 2010
    5.789
    190
    63
    Gefeliciteerd Kylie!! Ik duim voor een plakkertje, 3 x moet nu echt scheepsrecht zijn!
     
  10. Evira

    Evira Fanatiek lid

    18 feb 2011
    1.533
    0
    0
    Ik ga straks naar de huisarts, ben benieuwd!
     
  11. Evira

    Evira Fanatiek lid

    18 feb 2011
    1.533
    0
    0
    TSH was 4.8, pilletje erbij dus...
     
  12. Pien15

    Pien15 VIP lid

    12 okt 2010
    5.789
    190
    63
    Jammer Evira, da's nog niet helemaal goed... maar ook weer niet heel slecht, denk dat je met een pilletje erbij wel snel wat zult zakken. Beste is rond de 1 te zitten. Succes!
     
  13. Andrea001

    Andrea001 Bekend lid

    9 jan 2006
    932
    0
    0
    in de zorg
    Hoi meiden,

    Ik heb een paar vragen... Kunnen jullie me helpen? Zal het verhaal een beetje kort proberen uit te leggen...
    Wij hebben een dochter van 9 en een dochter van 4. Na de zwangerschap van de eerste ben ik hyper geworden. Medicatie hielp niet (strumazol) en heb een radioactieve "slok" gehad in 2004. Vrijwel direct kwam m'n schildklier perfect op waardes en ik voelde me eindelijk weer heerlijk. Internist had al verteld dat de kans groot was dat na 3 jaar de schildklier weer te traag zou gaan werken en dat gebeurde inderdaad. Ik slik nu sinds een jaar ongeveer thyrax. begonnen met 50mcg en zit nu op 75 mcg. Mijn waardes waren in juni tsh 5,9.
    Wij wilden eerst geen kindertjes meer, maar zijn er vorige maand achter gekomen dat we toch nog graag een derde erbij willen. Ik was al een half jaar gestopt met de pil omdat ik die rothormonen in mijn lijf niet meer wilde en gebruikten condooms (rotdingen).
    Afgelopen maand hebben we geen anticonceptie gebruikt en lieten het gewoon komen zoals het kwam... Ik deed veel te vroeg een zwangerschapstest en daar stond een heel licht streepje. Mijn gevoel zei me dat ik zwanger was, maar een paar dagen later kreeg ik kramp en hevige menstruatie...
    Nu ben ik me gaan verdiepen (ja, helaas nu pas, omdat we er niet echt mee bezig waren hiervoor) en las op internet dat door een te traag werkende schildklier het bevruchte eitje niet goed kan nestelen... Ik denk dat dat het geval dus ook was.
    Dinsdag heb ik een afspraak bij de arts om het over een zwangerschap te hebben.
    Maar stel dat ik nu toch zwanger word... Kan het dan veel kwaad??

    Sorry voor het lange verhaal, maar die licht positieve test en daarna dat bloedverlies heeft me behoorlijk aan het denken gezet en ben er gewoon verdrietig van.
     
  14. Pien15

    Pien15 VIP lid

    12 okt 2010
    5.789
    190
    63
    Hoi Andrea,

    Ff kort, want moet zo naar m'n werk, maar wilde je wel laten weten dat het verstandiger is om nog even te wachten met de zwangerschap tot dat je waardes weer goed zijn: het liefst een tsh van rond de 1. Mijn internist neemt een marge van 0.5 tot 2. Dan zit je in elk geval save. Is het hoger dan is niet alleen de kans op bevruchting kleiner, een moeilijkere innestelling, maar ook de kans op een miskraam een stuk groter. Ik begrijp je teleurstelling, maar nu heb je nog het 'geluk' gehad dat het op een menstruatie uitliep, want anders had je misschien een vroege miskraam gekregen. Dat hoeft natuurlijk niet perse, maar de kans is wel degelijk groter. Ik had het strenge advies om niet zwanger te worden tot dat mijn waardes goed waren.
    Dus dat wil ik je ook adviseren. Een Tsh van 5,9 is niet super hoog, maar wel te hoog, dus ik zou nogmaals testen en eventueel nog ophogen met je medicatie in overleg met je arts totdat je weer goed zit.

    Succes ermee en ik hoop dat je snel in verwachting mag zijn van jullie derde wondertje!
     
  15. Pien15

    Pien15 VIP lid

    12 okt 2010
    5.789
    190
    63
  16. ukoldaatje

    ukoldaatje VIP lid

    2 feb 2008
    5.082
    0
    0
    Hoi allemaal,

    Ik ga even bijlezen en meelezen.

    Wij zijn namelijk weer in de running voor KID. Na 6 MA's en inmiddels trotse mama van een zoontje(adoptie uit China), gaan we nu voor een brusje.

    Ik heb Hashimoto. Mijn schildklierwaardes krijg ik deze week uitslagen van. Mijn probleem zijn mijn TPO. Ik zit daarbij veel te hoog. Ben benieuwd hoe dat nu is.

    Ik slik Euthyrox 125 mg.
    Al 2 jaar inmiddels. Ze kwamen erachter na mijn zoveelste ma.

    Ik kan zwanger worden, kindje nesteld in, groeit, en dan rond de 3e maand stopt het ermee.

    Inmiddels doe ik ook mee aan een onderzoek naar herhaalde miskramen in het UZG.

    Ik hoop hier tips en adviezen te krijgen mbt een gezonde en goede zwangerschap.
     
  17. Andrea001

    Andrea001 Bekend lid

    9 jan 2006
    932
    0
    0
    in de zorg
    @Pien: Bedankt dat je zo snel wilde antwoorden! Ik mag ook helemaal niet klagen, omdat we al 2 gezonde meiden hebben en het altijd qua zwangerschap en vruchtbaarheid voor de wind is gegaan, maar toch voelt het als een grote tegenvaller. Volgende week dinsdag naar de dokter om het erover te hebben. Vandaag bloed geprikt. Ben erg benieuwd! Voel me heel erg goed verder. Mijn internist heeft me overgedragen aan de huisarts afgelopen jaar. Was ik wel blij mee, want ik liep al 18 jaar bij deze beste man en nam nooit echt de tijd voor uitleg. Mijn huisarts heeft meer uitgelegd over de schildklier dan hij in die 18 jaar. (Toen ik 14 was ontdekte ik dat mijn schildklier erg vergroot was, werking was nog prima, maar er waren cystes)
    De risico's die je noemt maken me onzeker... Moeten we het dan wel willen? Als we al 2 prachtige dochters hebben... Maar nu we er eenmaal mee bezig zijn kan ik het ook moeilijk naast me neer leggen.
     
  18. Pien15

    Pien15 VIP lid

    12 okt 2010
    5.789
    190
    63
    @Ukoldaatje, Wat leuk een chinees kindje, nog gefeliciteerd!
    Lijkt me erg spannend voor je om te gaan voor een brusje gezien je voorgeschiedenis. Denk je dat de TPO de oorzaak is van je miskramen? Mag ik vragen of en hoeveel miskramen je nog gehad hebt na het slikken van de schildkliermedicatie?

    De meningen zijn verdeeld over de rol van anti-stoffen bij miskramen volgens mij. Mijn internist zegt dat die antistoffen zelf geen miskraam kunnen veroorzaken, dat daar geen bewijs voor is, maar als je op internet zoekt, dan wordt beweerd dat er wel een verband is. Een mogelijke oplossing om je anti-stoffen naar beneden te krijgen schijnt het slikken van selenium te zijn. Dit kun je gewoon bij de drogisterij kopen. Ik zelf ben nog nooit zwanger geweest, dus ook geen miskraam gehad. Maar als mij dat zou overkomen, zou ik denk ik toch dat gaan proberen. Baadt het niet, schaadt het niet...

    Volgens mij zijn er dames op dit forum die meer ervaring hebben met hashimoto. Dus misschien kunnen die je nog meer vertellen, of nog even goed zoeken in het forum voor ervaringsverhalen.

    Ik weet sinds kort dat ik Hashimoto heb en hoop dat nu ik goed zit met mijn waardes dat ik eindelijk binnenkort zwanger raak. Ben wel huiverig voor een miskraam moet ik zeggen...

    Ik hoop voor je dat het bij jou ook vlot raak mag zijn, maar vooral nog dat het goed en 9 maanden lang blijft zitten!! Succes!

    @Andrea: ik snap je onzekerheid wel. Uiteindelijk is het toch een nieuwe wens die je graag in vervulling ziet gaan. Ik denk eerlijk gezegd dat als jou waardes goed zijn, dat je dan grote kans hebt dat het weer goed gaat, net zoals bij je vorige 2 kinderen. Succes in elk geval ermee!
     
  19. MamaVlindertje

    MamaVlindertje Actief lid

    4 jun 2011
    205
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi meiden,

    Ben ik weer. De laatste tijd erg druk gehad, en nu moet ik ook eigenlijk werken, maar heb er echt geen puff meer voor na 2 dagen weinig slaap (dochter met buikpijn), en veel afspraken.

    Heb nog niet alles teruggelezen, maar zal proberen dat morgen ff te gaan doen.

    Over mij ff. We hebben besloten (nou eigenlijk ik heb het besloten), dat we tot volgend jaar wachten voor een brusje. Mijn hoofd staat nu niet naar een baby krijgen en daarbij is mijn schildklier ook nog niet op orde natuurlijk. Deze keuze heeft weer wat rust gegeven in mijn hoofd.

    Vraag @ all - Zag vandaag mijn bloedprikpapier die ik kreeg (vorige keer) bij de internist. En ik weet dat hij mijn schildklier ook wil controleren, maar deze staat niet aangekruist. Wat moet ik doen, ff langs het ziekenhuis? Of bellen? Heb geen zin in dat ik bij de internist kom volgende maand en hij kan me geen uitslag geven over mijn schildklier.

    @ All, fijne avond en droom lekker.

    XXX Veerle
     
  20. ahoeve

    ahoeve Actief lid

    31 aug 2011
    187
    0
    0
    NULL
    NULL
    @mamma vlindertje,
    Ik zou gewoon even bellen en dan uitleggen dat deze nog mist. Dan kun je hem gewoon zelf nog aankruisen denk ik.
     

Deel Deze Pagina