Zwanger worden en schildklier

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door Evira, 3 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. saar28

    saar28 Fanatiek lid

    31 mrt 2011
    1.106
    0
    0
    Tilburg
    Hey Veerle,
    Fijn dat die beslissing je wat rust geeft. Sterkte de komende tijd, en hopelijk is het straks, als je schildklier ook oke is, snel raak!
    Over je prikbrief, kijk ook even op de achterkant. Bij ons op de prikbrieven van de ha staan volgens mij altijd meerdere plekken met de schildklierhormonen. Misschien staat het toch ergens aangekruist, anders zou ik ff bellen idd!
     
  2. Pien15

    Pien15 VIP lid

    12 okt 2010
    5.789
    191
    63
    Veerle, goed dat je wat besloten hebt meid, en dat dat rust geeft. Ook namens mij sterkte, en het komt vast snel goed!

    Saar: hoe gaat het met jou? Hoe voel je je! Al 13 weken joh, da's net voorbij de kritische grens toch, dat lijkt me wel fijn!
    Ik zie aan je banner dat je anti-stoffen worden geprikt, weet je waarom dat is? Mijn internist zei namelijk dat die anti-stoffen er eigenlijk niet toe doen... Maar ik lees op internet daarover tegenstrijdige berichten. En hangt het van die uitslag af of je bij de vk terecht kan of bij de gyn moet blijven?
     
  3. saar28

    saar28 Fanatiek lid

    31 mrt 2011
    1.106
    0
    0
    Tilburg
    Hoi Pien,

    Nog steeds heel misselijk helaas... Ik had eig gehoopt dat het na de 12 weken wat minder zou worden, maar nog niet echt verbetering te merken. Ik heb nu mijn hoop gevestigd op de 16 weken grens! ;)

    Klopt ja, mijn antistoffen zijn geprikt, dat is nu voor het eerst. Ik zat eerst in een ander zkh en daar zeiden ze dat ik voor controles bij de gyn moest blijven en in het zkh moest bevallen omdat ik thyrax gebruik. Maar toen moest ik naar een ander zkh en daar had ik eig een afspraak met een gyn, maar kreeg de assistent van de gyn en die zei dat als ik die antistoffen heb, dat die de schildklier van de baby kunnen aanvallen ofzo en dan moet ik dus bij de gyn blijven. Maar als ik die niet heb, mag ik naar de vk. Ik snap het verder ook niet echt meer. Niemand had me nog ooit over die antistoffen verteld en was nog nooit getest en dan ineens moet het toch. Ik heb ook geen idee watvoor antistoffen ze nou eig testen. Eig best vervelend dat ze mij niet willen verwijzen naar een endo of internist, die zou ws toch meer erover kunnen uitleggen. De assistente van de ha blijft ook maar elke keer roepen dat ik zo'n goede waardes heb (TSH 3,3 terwijl ik al zwanger was, tuurlijk heeeeel goed joh!!).
    Eigenlijk weet ik het dus ook niet waarom het allemaal is... Waar vind jij die info erover? Ik vind het wel interessant om er ook eens iets over te lezen, want weet er eig veel te weinig van.
     
  4. Pien15

    Pien15 VIP lid

    12 okt 2010
    5.789
    191
    63
    Hoi Saar,

    Nou dan maar hopen op die 16 weken grens ja, vervelend hoor die misselijkheid!
    Raar dat ze je niet door willen verwijzen naar een internist. Misschien dat je daar nogmaals naar vragen moet. kun je niet eventueel zelf contact openemen met een internist/ endocrinoloog? Lijkt me wel fijn om iemand te hebben die er echt verstand van heeft.
    Maar waar ik die info vandaan heb is o.a. Schildklier en zwangerschap en het forum www.hypmaarniethappy.nl. Voor deze laatste website heeft de internist me gewaarschuwd, niet omdat de website op zich slecht is, maar het is en blijft een forum, waar dus ook een hoop onzin op terecht komt. Hij zegt dat die anti-stoffen niks zeggen, het is een gevolg van de hashimoto, en volgens hem heeft het ook geen zin om het te meten. Maar goed, daar zijn de meningen blijkbaar over verdeeld. Ik zal je er niet al te druk om maken hoor, als je TSH in elk geval maar wel goed is, dat is het belangrijkste. Dan tot slot nog deze site, misschien dat je die al wel kent: http://www.schildklier.nl/media/www_schildklier_nl/folder_schildklierenzwanger1.pdf. Ook interessant.

    Succes met de zwangerschap en doe rustig aan!
     
  5. saar28

    saar28 Fanatiek lid

    31 mrt 2011
    1.106
    0
    0
    Tilburg
    Bedankt voor je info!! ;)
    Maar die antistoffen hebben dus met Hashimoto te maken? Want dat hebben ze ook niet getest bij mij, en daar weet ik dus ook echt niks van... Hashimoto is toch een soort autoimmuunziekte ofzo die oorzaak kan zijn van een trage schildklier? Of zit ik er dan helemaal naast?
    Gelukkig weet ik maandag meer. Als ik die antistoffen nou wel heb, dan vind ik wel dat ze me naar een endo moeten sturen. Volgens hun is het allemaal zo lastig met zwanger worden/zijn, maar ze laten je niet eens aan een specialist over. Das wel maf...
    Nou ja, ik zie het wel maandag! :)
     
  6. ahoeve

    ahoeve Actief lid

    31 aug 2011
    187
    0
    0
    NULL
    NULL
    he saar,

    zoals ik het jaren geleden heb begrepen is het als het volgt.
    Hashimoto is de naam van de auto imuun ziekte die je schildklier aanvalt. Op een of andere manier beschouwd je lichaam je schildklier als een indringen en wordt hij aangevallen. hierdoor kan de schildklier niet goed meer functioneren en dan gaat hij dus trager werken. Ik weet bijvoorbeeld dat mijn schildklier zelf bijna niets meer doet omdat ik een volledige vervangingswaarde slik van de medicijnen. ( 150 mg) Waardoor dit ontstaat is niet bekend. En uiteindelijk vernield je lichaam je schildklier zo volledig dat er niets meer van over blijft.
    En als je vragen hebt, zorgen dat je bij een internist of endo terecht komt. En laat ze die vragen beantwoorden.
     
  7. saar28

    saar28 Fanatiek lid

    31 mrt 2011
    1.106
    0
    0
    Tilburg
    Bedankt voor de info! Ik ben benieuwd of ik de antistoffen blijk te hebben. Maar als ik die heb, wijst dat dus op die Hashimoto? Nou ik ben benieuwd, en hou jullie op de hoogte!
    Toch fijn, dat je hier echt wat hebt aan je lotgenoten! ;)
     
  8. ahoeve

    ahoeve Actief lid

    31 aug 2011
    187
    0
    0
    NULL
    NULL
    Geen idee of de antistoffen wijzen op hashimoto, klinkt wel aannemelijk. Bij mij is tien jaar geleden een echo gemaakt van de schildklier en daar waren grote ontstekingen in te zien. en de conclusie van de endo was daarna makkelijk. De endo was toen ook niet verbaasd dat ik het had, de ha wel. Volgens mijn endo zie je veel problemen met de schildklier in mijn leeftijdscategorie, nu rond de 30. Terwijl mijn ha tien jaar geleden bleef beweren dat ik geen schildklierproblemen kon hebben. Dat terwijl alle signalen heel duidelijk aanwezig waren. ik heb echt ruzie moeten maken met de ha. Maar later wel van haar excuses gekregen.
     
  9. saar28

    saar28 Fanatiek lid

    31 mrt 2011
    1.106
    0
    0
    Tilburg
    Jeetje, dat klinkt heel bekend!! Ik heb echt al jaaaaaaren (meer dan 10 jaar iig) geleden mijn schildklier laten testen via ha omdat alles daar op wees. Nee hoor, niks aan de hand... En later nog vaker getest, maar was altijd goed. Tot ik in het zkh kwam omdat ik niet zwanger werd. Daar hebben ze het toen ontdekt. Ik word in januari trouwens 29, dus ook in de leeftijdscategorie die je noemt...
     
  10. Pien15

    Pien15 VIP lid

    12 okt 2010
    5.789
    191
    63
    Als je een traag werkende schildklier hebt, en inderdaad in die genoemde leeftijdscategorie valt, dan is het, volgens mijn info, hele grote kans dat je hashimoto hebt. Da's namelijk dan bijna altijd het geval. Bewijs daarvoor vind je als er anti-stoffen aanwezig zijn. Het lijkt me erg verstandig dat als je dat hebt, en anders eigenlijk ook, je je laat doorverwijzen naar een endocrinoloog. Het is echt belangrijk dat je waardes goed zijn tijdens je zwangerschap en dan wil je gewoon iemand hebben die er echt verstand van heeft. Dat zou ik maandag zeker aangeven! Desnoods neem je die folder over schildklier en zwangerschap mee. Kan nooit geen kwaad. Succes!
     
  11. saar28

    saar28 Fanatiek lid

    31 mrt 2011
    1.106
    0
    0
    Tilburg
    Thanx! Ik heb alleen een telefonische afspraak, dus folder meenemen gaat niet. Als ik die antistoffen idd blijk te hebben, ga ik wel doorzeuren dat ze me doorsturen hoor! Hun kunnen echt niet al mijn vragen beantwoorden, en ik wil gewoon goed begeleid worden.
    Bedankt voor jullie tips en meedenken, dames!!
     
  12. Andrea001

    Andrea001 Bekend lid

    9 jan 2006
    932
    0
    0
    in de zorg
    Hoi meiden,

    Ik ben 4 dagen geleden begonnen met een halfje erbij (normaal 75 mcg en dan 12,5 mcg erbij) maar voelde me gister helemaal hyperdepiep... Heb het wel op eigen houtje gedaan, omdat ik het zo zat was, dat langzame gedoe van die klier... Vandaag toch maar weer zonder dat halfje gedaan, want voelde echt niet lekker. Kan dat zo veel uit maken?
     
  13. ahoeve

    ahoeve Actief lid

    31 aug 2011
    187
    0
    0
    NULL
    NULL
    he andrea,

    ja dat kan heel veel schelen. De medicatie die je vandaag slikt werkt pas over een paar dagen dus het klopt je dit pas na een aantal dagen voelt. het is niet verstandig om het te snel op te voeren. En natuurlijk niet op je eigen gevoel. Al kan ik mij goed vorostellen dat jet wel doet, vooral omdat je het gevoel hebt dat alles zo langzaam gaat.
     
  14. MamaVlindertje

    MamaVlindertje Actief lid

    4 jun 2011
    205
    0
    0
    NULL
    NULL
    @ Andrea001, kan me erg goed vinden in het nemen van een extra tablet. Die gedachten spookte ook wel eens door mijn hoofd. Maar meer omdat ik het neem omdat ik zo moe ben / blijf.
    Ga er dus gewoon vanuit dat ik nog meer moet slikken. Heb geen extra tablet genomen, durf het niet aan.
    Maar het kan zeker dat je er hyper van word. Ik zal wel de afspraak bij de internist afwachten als ik jouw was. Helaas is wachten niet altijd even leuk. Sterkte!

    @ All, ben zo moe. Wie herkent dit? De nachten zijn nog steeds gebroken, is het mijn dochter niet die me wakker maakt, is het mijn man wel die snachts thuis komt en niet voorzichtig doet. Of mijn blaas die me verteld dat het tijd is om eruit te gaan. Natuurlijk speelt het mee, maar ik gok ook wel op mijn schildklier. In het begin zij mijn ha dat de waardes net op het randje zaten. Maar na een half jaar en van 1 naar 3 tabletten gegaan, geloof ik dat niet echt meer. Mijn internist verteld me ook niets. Alleen dat er een tablet bij moet. Zit ik in die kamer, sla ik dicht. Weet niet meer wat ik vragen moet.
    En dan loop ik naar buiten, dan kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan omdat ik eigenlijk nog zoveel vragen heb.

    Zal proberen meer mee te lezen, maar nu we hebben besloten de kinderwens in de ijskast te zetten valt het niet mee om hier te komen. De kinderwens zit erg hoog, en iedereen om me heen word zwanger. En ik heb zelf voor dit besluit gekozen, toch blijft de klok tikken. GEK TOCH???

    Nou lieve meiden, ik ga slapen. Hopend op een betere nachtrust deze nacht.
     
  15. Pien15

    Pien15 VIP lid

    12 okt 2010
    5.789
    191
    63
    Snap je dubbele gevoel Mamavlindertje! Ene kant wil je dolgraag zwanger worden, maar je verstand zegt dat het beter is nog even te wachten... Dan is het goed om dat er af en toe lekker uit gooien en dat kan hier :). Ik herken dat wel dat je vergeet dingen te vragen. Ik schrijf het tegenwoordig gewoon op een briefje en neem die mee. Anders vergeet je idd gewoon de helft te vragen. Heb je enig idee wat je huidige waardes zijn? En zit je nu op 3 tabletjes?

    All: vandaag weer bloeduitslag en het is nog beter dan de vorige keer! TSH is 0,9 en T4 is 18,9. Blijf voorlopig op 3,5 tabletje. Perfecte waardes om zwanger te worden :). Nou ja, laat maar komen dan zou ik zo zeggen ;):D!
     
  16. Evira

    Evira Fanatiek lid

    18 feb 2011
    1.533
    0
    0
    Mijn cyclus is ineens weer korter geworden, eigenlijk normaal. Denken jullie dat dat kan komen door de verhoging van de thyrax? Ben er wel blij mee! (al was ik liever zwanger geweest haha)
     
  17. Pien15

    Pien15 VIP lid

    12 okt 2010
    5.789
    191
    63
    Evira: dat zou kunnen, maar als ik je vorige cycli bekijk is het niet veel korter dan anders, maar heb je af en toe een wat langere cyclus (boven de 30). En dat is op zich heel normaal, kan altijd wel een paar dagen schelen. Maar idd jammer dat je niet zwanger bent! Succes met de volgende poging!
     
  18. MamaVlindertje

    MamaVlindertje Actief lid

    4 jun 2011
    205
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hey Pien15,

    Super dat mensen hier mijn gevoel begrijpen. En dat ik het van me af kan praten. Het lucht zeker op om hier je verhaal te doen bij lotgenoten.
    Ik zit op 3 tabletten, eind november mag ik weer voor controle. Dus maar het beste van hopen. Eind december hebben we een bruiloft en dan gaan we (als mijn waardes goed zijn) weer klussen voor het echie zeg maar. ;) Wil niet zwanger lopen op een bruiloft, lekker kotsen. HAHA.

    En voor jou word het duimen. GAAF zeg dat je waardes goed zijn. Hopelijk ben je snel zwanger.

    @ All, een drukke week gehad en nu voor vandaag klaar met werken. Eindelijk een avond vroeg naar bed. HAHA. Is er nog niet van gekomen afgelopen week.

    X Veerle
    X Veerle
     
  19. ikke123456

    13 mei 2011
    33
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi Dames!!

    Ook ik wil me graag bij jullie aansluiten.
    Ik heb ook een traag werkende schildklier nu ongeveer zo'n 3 jaar.
    Ben al die tijd best goed stabiel gebleven.
    Alleen gisteren uitslag gekregen van mijn waardes:
    TSH 6
    FT4 15
    Dus moet ik nu ophogen van 50 naar 75 mcg, en over 6 weken weer bloedprikken.
    Mijn cyclus is wel vrij regelmatig na stoppen met anticonceptie. Maar helaas nog niet zwanger, we zitten pas in ronde 5.
    Dus ik mag nog niet klagen.
     
  20. Pien15

    Pien15 VIP lid

    12 okt 2010
    5.789
    191
    63
    Welkom Ikke!
    Fijn dat je cyclus in elk geval regelmatig is, dat scheelt al weer :). Het is wel belangrijk dat je TSH snel naar beneden gaat, want je loopt zo wel meer kans op een miskraam en andere ongelukkige complicaties bij het kind... TSH rond de 1 is optimaal. Mag maximaal 2,5 zijn als je zwanger wilt worden. Maar waarschijnlijk wist je dat wel.
    Heel veel succes, hoop dat je snel zwanger mag zijn!
     

Deel Deze Pagina