Hoe lang heb jij gevoed?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door zogelukkig, 15 okt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
?

Hoe lang heb jij gevoed?

  1. tussen 0 en 6 mnd

  2. tussen 6 mnd en 1 jaar

  3. tussen 1 en 1,5 jaar

  4. tussen 1,5 en 2 jaar

  5. tussen 2 en 2,5 jaar

  6. langer dan 2,5 jaar (je mag aangeven hoe lang)

Meerdere stemmen zijn toegestaan.
De resultaten zijn alleen zichtbaar na stemmen.
  1. Babel44

    Babel44 Niet meer actief

    Dit vind ik dan weer minder erg, ik vind haar toch nog wel erg klein, en interpreteer dit dan als "fijn even bij mama". Zo ook op bezoek of "uit", daar geef ik wel aan toe omdat ik juist denk dat ze het even kan gebruiken dan.

    Thuis probeer ik wel standaard iets anders te geven als ze zo piept, of even af te leiden en dan iets anders te geven. Ze krijgt nog de borst als ontbijt, en voor elk slaapje (2x) en voor de nacht (en IN de nacht).

    Hier trekt ze mijn shirt meestal niet uit, maar komt op schoot zitten en stopt twee knuistjes in het holletje tussen mijn borsten ;), en gaat zitten "kwebbelen" en piepen door elkaar. Eigenlijk heel schattig :).

    Sorry ZG, ot!
     
  2. Duchess

    Duchess VIP lid

    26 jan 2006
    11.503
    3
    38
    Eindhoven
    Hier ging het rond die leeftijd ook allemaal prima. Met 1 jaar en 5 maanden dacht ik, dit wordt me te gek... En met 1 jaar en 6 mnd dus de beslissing genomen om het niet meer op die manier te doen. Ik ben voor voeden op verzoek, óók op deze leeftijd inprincipe. Maar bij ons was het echt een vast ritme geworden om 20 x in 12 uur tijd om borst te vragen. Dat was me echt teveel van het goede hahah. :D
     
  3. Linnie1985

    Linnie1985 Fanatiek lid

    17 mrt 2010
    3.406
    0
    0
    NULL
    Gouda
    Ik ben ook erg voor voeden op verzoek, maar ik kan me goed voorstellen dat zoveel keer een beetje veel van het goede is.

    Ik voed tegenwoordig eigenlijk alleen boven op de slaapkamer. In augustus zijn wij verhuisd en ik heb eigenlijk nog nooit hier in de huiskamer gevoed, dl weet dus niet beter. Ik vind het eigenlijk ook wel prettig dat ze daarom het beneden zijn niet assioceert met bv.
    Als ze bijv. d'r hoofdje stoot kan ik haar gewoon troosten zonder borst. Dat werkt hier het beste.
     
  4. Babel44

    Babel44 Niet meer actief

    Ow, haha, het wordt dus nog erger :$;)

    Ach we zien het wel, ergens de balans zien te houden!
     
  5. Aleida

    Aleida Fanatiek lid

    9 sep 2007
    1.322
    0
    0
    verpleegkundige
    in de buurt van Groningen
    Ik heb bijna 5 maanden gekolfd.
    Dat telt ook wel een beetje mee toch? :)
     
  6. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Dat telt zeker mee! Ik heb alleen gekolft vanwege werk, maar de live-voedingenwaren toch de motivatie m door te gaan. Voor vijf maanden kolven heb ik echt respect! Maar jouw ventje had het nog extra nodig, zie ik. Gaat het goed met hem?
     
  7. Aleida

    Aleida Fanatiek lid

    9 sep 2007
    1.322
    0
    0
    verpleegkundige
    in de buurt van Groningen
    Ja het gaat heel erg goed met hem! Zelf denk ik dat de mamamelk er veel aan bijgedragen heeft. Hij is betreft ontwikkeling en lengtegroei helemaal bij en betreft gewicht iets lager, maar niet heel erg. Het is een druk manneke. :D
    De kinderarts en neonatoloog zijn zeer tevreden. We hoeven hem ook niet meer te corrigeren betreft ontwikkeling/leeftijd.

    Toen ik zelf na een halve dag eindelijk van de recovery werd gereden, heb ik gevraagd hoe het zat met borstvoeding, omdat hij dus zo veel tevroeg geboren was. Voor ik het wist zat ik aan een kolfapparaat en kwam de 1e kostbare druppel. Oh wat was ik trots!
    De verpleegkundige was ook apetrots en bracht het snel na de nicu. Ze hebben me daar zo ontzettend goed bij geholpen en gesteund. Echt heel erg goed!

    Het kwam allemaal mooi op gang en de 3 maanden dat hij in het ziekenhuis lag kreeg hij het via een sonde verrijkt met bmf. Ongeveer 1,5 week voordat hij naar huis mocht kreeg hij het via een flesje. Ook heeft hij wel aan de borst gedronken, maar dat koste hem te veel energie.

    Hopelijk gaat het straks met nr2 wel helemaal goed en ik hoop dat ik dan minstens 6 maanden "gewoon" BV mag geven. Anders ga ik gewoon weer kolven. Mamamelk is gewoon het allerbeste.
     
  8. Amaryllis

    Amaryllis Fanatiek lid

    24 aug 2008
    3.708
    3
    38
    Ik heb op 1 dag na een jaar gevoed. Eigenlijk had ik langer borstvoeding willen geven, maar het liep helaas heel hard terug toen ik weer zwanger werd. Al gauw was er van 4 voedingen per dag nog maar 1 over, en besloot dochterlief dat die ook niet meer hoefde...jammer maar het is niet anders, ik ben wel trots dat we het jaar gered hebben! Dat had ik aan het begin echt niet gedacht.
     
  9. Duchess

    Duchess VIP lid

    26 jan 2006
    11.503
    3
    38
    Eindhoven
    Haha hoeft niet hoor!:D Wat ik vaak hoor is dat hoe ouder ze worden, hoe minder moedermelk ze willen. Maar hier was dat toch echt niet zo.;)
     
  10. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Hè bah wat een negatieve blik hebben je oppassers op je kind zeg! Het is heel normaal dat een kind bij weerzienpas echtbbeseft dat het ama gemist heeft en dat aangeeft door te huilen. Dat is juist een compliment voor mama, blijkbaar voelt kind zich bij anderen niet voldoende op z'n gemak om zich te kunnen uiten, dus gaat het 'lekker spelen'.
    Raar woord trouwens, oppassers, die heb je toch in de dierentuin?;)


    Getrek aan de kleren hoeft maar net zo lang te duren als nodig is om je kind een signaal of klank aan te leren waarmee het borst kan aanduiden.
    Op een gegeven moment ben je alleen meer aan het voeden maar ook aan het opvoeden. En als je geen getrek aan je kleren wilt, dan zorg je ervoor dat dat niet gebeurt.
     
  11. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Hier vraagt mijn dochter overdag nooit meer om de borst maar het huilen/piepen als ze mij ziet of ik net thuis kom, dat doet ze nog.
    Het getrek en gepluk aan mijn kleren heb ik hier ook makkelijk afgeleerd en vanaf een maand of 13 voed ik niet meer in het openbaar. Hier had ze toen nog een fase dat ze vaak om de borst vroeg, maar dan had ze honger of dorst en was ander eten/drinken ook goed. Als ze echt de borst wilde, liet ze dat wel merken.
    Hier vroeg ze rond haar 1e om 'baba' en inmiddels is dat 'bosje'.
     
  12. Duchess

    Duchess VIP lid

    26 jan 2006
    11.503
    3
    38
    Eindhoven
    Hier vraagt ze ook naar 'bois', maar als mama dan nee zegt, wilde ze (doet ze nu gelukkig niet meer :) ) nog wel eens gewoon mijn shirt omlaag trekken hoor. Dat dat een kwestie van opvoeden is, prima, maar het gebeurt wel eerst voor je er wat aan kunt doen natuurlijk. ;)
     
  13. MamaVanSimone

    MamaVanSimone Fanatiek lid

    19 okt 2010
    3.250
    2
    36
    provincie Utrecht
    Ik heb helemaal geen borstliefhebber. Ze heeft nog nooit om de borst gevraagd en als ik nu zou stoppen zou ze het niet missen. Ik voed alleen nog 's morgens vroeg een paar slokken voor ze wil spelen.
    Ze gaat daarentegen wel huilen als ze moe is en een flesje met melk ziet, dat is voor haar een heerlijk momentje van de dag.
    Raar kind....
     
  14. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Ik voed al bijna 4 jaar sinds de geboorte van mijn oudste. Zij is hiermee gestopt met 3 jaar en bijna 3 maanden. Toen ze zo'n 19 maanden was werd mijn 2e dochter geboren. Deze drinkt nog steeds bij moeders. Ik heb dus ook nog erg lang getandemd...
    Inmiddels is mijn jongste 2 jaar en 2 maanden.
     
  15. Hellen1971

    Hellen1971 VIP lid

    16 dec 2008
    6.069
    1
    36
    Senior consulente Wmo
    Sliedrecht
    Ruim 18 maanden, tot zij op een ochtend (ik zat toen nog op 1 voeding) aangaf dat ze liever melk uit een bekertje wilde.
    Voelde me zelfs nog een beetje afgewezen...
     
  16. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Hoe ging dat? Dat vraag ik me vaak af!
    Ik ben zoon's enige melkbron en hij geniet er nog zo van! Nu is hij verkouden en is het 4x pd, anders 3x.
    Kan me niet voorstellen dat hij er binnenkort mee ophoudt, van mij hoeft dat ook helemaal niet, want ook ik geniet er nog erg van!
     
  17. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Hi,

    Zonder huilen, haha. En gewoon met een beloningssysteem. Iedere dag niet gedronken was een sticker en toen het vel vol was kreeg ze het cadeau wat ze zo graag wilde: een pop met een jawel, SPEEN!!!!! De verraaier :)!
     
  18. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Oh, dus ze is niet uit eigen motivatie gestopt? Vond je het genoeg geweest?
     
  19. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Ja, idd, met ruim 3 vond ik het wel welletjes. Het is niet niks hoor, twee kinderen aan de borst!

    Ik heb de oudste de borst nooit geweigerd, wel een beetje op haar ingepraat :).

    Weet je, na bijna 4 jaar ben ik het een beetje zat. Op dit moment maakt het me niet zoveel uit, maar ik heb echt wel eens periodes dat ik niet meer wil....
     
  20. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Je hebt gelijk hoor; 4 jaar aan 1 stuk, wow!

    Ik heb er nog geen last van, ben het nog niet zat.
    Ben wel benieuwd hoe het ooit zal gaan.
     

Deel Deze Pagina