ingescheurd, hechtingen hebben niet gewerkt...

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door janneke000, 23 okt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. janneke000

    janneke000 Fanatiek lid

    29 dec 2010
    1.049
    2
    36
    Hoi hoi!
    Ik ben 14 oktober bevallen van een prachtige dochter!
    Helaas ben ik een stukje ingescheurd, recht naar beneden. De vk heeft het gehecht en op dag 7 mochten de hechtingen eruit. De vk kijkt er naar en zegt: oh de hechtingen hebben helemaal niet gepakt!
    Huh??
    Schijnt dat de wond dus nog gewoon open is... De vk is ervan overtuigd dat het vanzelf wel heelt, maar ik vind het erg eng! Ik heb niet het idee dat de wond netjes tegen elkaar ligt, maar dat het een beetje overlapt... Is er iemand die dit heeft meegemaakt??? Heeft er iemand tips? Ik wil natuurlijk heeeeeel graag mijn vk geloven dat het vanzelf wel goed komt, maar ik vind het toch een heel eng idee... Ben nu op dag 9 en het is nog open...

    Liefs, Janneke
     
  2. Uk2011

    Uk2011 Niet meer actief

    Gefeliciteerd met je dochter!!

    Na 4 weken ging alles bij mij weer open. Uiteindelijk heeft het keurig geheeld.
    Vertrouw op je vk, blijf spoelen met lauw water na elk toiletbezoek en houdt het in de gaten. Zodra het gevoeliger wordt of er troep uit komt, trek dan meteen aan de bel.
     
  3. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Bij mij was het aan het einde van het kraambed weer open gaan staan. De vk zei dat het wel een litteken zou worden, nou daar had ik van een kennis al horrorverhalen van gehoord. Ik heb dus gezegd dat ik een gyneacoloog wilde laten kijken en dat mocht. Gelukkig viel het mee en ben ik gerustgesteld.
    Ja zelf kon ik het niet zien..!
     
  4. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.688
    3.469
    113
    Ik zou toch iets meer vertrouwen in een gynaecoloog of andere 'echte' arts hebben als het hierop aan komt. Ga er anders even mee langs de huisarts. Misschien heeft je vk idd gelijk, maar better safe than sorry in dit soort gevallen, zou ik zeggen.
     
  5. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    29 okt 2009
    1.558
    0
    36
    Rotterdam
    Jemig, wat vervelend! Bij mij zijn de hechtingen er na vier dagen uitgehaald (toen was de uitvaart van mijn dochter en ik kon nauwelijks lopen), de wond is bij mij op twee plekken nog zes weken open geweest, ik denk achteraf omdat de hechtingen er zo snel uit waren, maar het is keurig aan elkaar gegroeid. Ik heb uit de verschillende verhalen hier wel gemerkt dat het ontzettend per persoon verschilt hoe en hoe snel het heelt!

    Bij twijfel zou ik zeker de gyn even consulteren, niet flauw bedoeld tov de verloskundige, maar ik heb in zo'n situatie ook meer vertrouwen in een arts.
     
  6. mbtc

    mbtc Fanatiek lid

    9 nov 2010
    1.811
    0
    0
    leidster kinderopvang
    velsen
    hoi,
    na mijn bevalling ben ik ook gehecht.
    en er was een co bij, de vk vertelde van alles tijdens het hechten om hem van alles uit te leggen en ze vertelde dat vrouwen vroeger nooit gehecht werden na een scheur of knip omdat het eigenlijk van zelf wel heelt het duurt alleen wat langer.
     
  7. Sjoelke

    Sjoelke Bekend lid

    3 jun 2010
    905
    0
    0
    Verstandelijk gehandicapten sector
    Noord-brabant
    Ik ben in februari bevallen.
    Flinke inwendige scheuren en een knip.
    Deze knip was ook weer helemaal open gaat staan en de hechtingen hadden niet gepakt.

    In eerste instantie zei de verloskundige dat het waarschijnlijk na een tijdje weer geknipt moest worden en opnieuw gehecht.

    Ik heb een klinische bevalling gehad en daardoor moest ik ook op controle bij de gyn. Hij heeft na een tijdje wat wild vlees op de knip weggebrand. Opnieuw knippen was gelukkig niet nodig.

    Ik zou er wel een keer door een gyn naar laten kijken. Maar wees maar niet bang. Komt echt goed, al lijkt het nu van niet.
    Ik was erg gehavend van onder (hihihi), maar nu is het echt weer tip top in orde.

    Succes,

    Groetjes Sjoelke
     
  8. janneke000

    janneke000 Fanatiek lid

    29 dec 2010
    1.049
    2
    36
    Bedankt voor jullie antwoorden!
    Het ziet er ondertussen al een stuk beter uit, maar dicht is het nog niet. Voor de helft lijkt het nu wel dicht(er) te zitten dus ik heb goede hoop dat het idd vanzelf goedkomt! Mocht het over twee weken nog open zijn ga ik inderdaad maar even een afspraak maken met een gyn... Vind het nog steeds een naar idee dat het open is van onder... ehm meer open dan normaal zeg maar :p
    Liefs,
     
  9. MamMo

    MamMo Bekend lid

    1 mrt 2011
    866
    86
    28
    Hoi,
    Bah, wat een vervelende nasleep ik kan mij voorstellen dat je je zorgen maakt. En er een arts naar laten kijken lijkt mij nooit verkeerd.

    Ikzelf lag ook behoorlijk in de kreukels na de bevalling, knip en interne hechtingen hebben er lang over gedaan om te genezen. (stond ook open) maar nu 10 mnd verder en wat injecties van de gyn moet ik zeggen dat het goed gaat. Het is van onderen niet meer zoals vroeger, maar alles is genezen en 'functioneert' weer.

    Sterkte met je herstel! De tijd doet heel veel, maar als je gevoel zegt dat het niet goed is volg dat dan ook want ik merkte dat artsen er en VK er wel makkelijk over deden tot ik iemand trof die mij dus toch geholpen heeft met injecties.
     
  10. gebakje

    gebakje VIP lid

    15 dec 2010
    5.130
    0
    0
    Heerle (NB)
    Heeft jouw kraamzorg er niet naar gekeken dan ? Hier keek ze de eerste dagen dagelijks de hechtingen na.
     
  11. Paarse80

    Paarse80 Fanatiek lid

    5 okt 2008
    4.473
    1
    38
    Vrouw
    Thuis
    Na mijn eerste bevalling zijn bij mij de hechtingen gesprongen. Ik had een flinke open wond. Dit ging ook nog ontsteken. Na 9 weken was de wond dicht. De wond moet van binnenuit tegen elkaar aan groeien en dat duurt wel even. Je kan arnica druppels slikken om de wondgenezing te bevorderen. Sterkte ermee!
     
  12. janneke000

    janneke000 Fanatiek lid

    29 dec 2010
    1.049
    2
    36
    @gebakje: jawel, maar de eerste dagen zag het er goed uit. Ik had er met de dag minder last van dus na een dag of 4 heeft ze niet meer gekeken. Toen de vk op dag 7 de hechtingen wilde weghalen week de wond dus. Op dag 4 was het nog goed...
    Het deel dat richting anus is gescheurd lijkt nu wel dicht te zijn, alleen overlapt de ene kant de andere kant... Klinkt raar. Ik hoop dat dit nog iets bijtrekt. Verder zit mijn ene schaamlip nu scheef :p schoonheidsprijs krijg ik er niet meer voor :p Nu moet mijn vagina nog iets verder dicht groeien. Klinkt ook weer raar, maar het gat is nu groter dan het hoort te zijn zeg maar...
    Ben nu 3 weken verder en vind het nog steeds erg eng allemaal. Ik spray met calendulan wondspray (op aanraden van vk) maar ik had toch echt verwacht dat het nu al wel heel zou zijn... Of er weer normalig uit zou zien... Balen allemaal. Maar gelukkig verder gezond en een wolk van een baby!!!
    Liefs,
     
  13. Claartje79

    Claartje79 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    4.862
    1
    0
    huismuts
    Groningen
    je vagina staat sowieso nog een tijd open van de bevalling. dus daardoor lijkt het ook anders. verder heeft een wond helaas veel tijd nodig om te helen, bij een flinke ruptuur moet je vaak al op 6 weken rekenen. het kan er aan de buitenkant soms al goed uitzien, maar binnenin is alles dan nog druk bezig te helen. goed schoon houden en rustig aan doen. over een half jaar ziet het er al heel anders uit.
     

Deel Deze Pagina