december 2007 mama's deel 4

Discussie in 'De mama's' gestart door Nelly, 7 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Claartje79

    Claartje79 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    4.862
    1
    0
    huismuts
    Groningen
    hier is Sven écht toe aan de kleuterschool. hij kan z'n draai neit vinden, z'n energie en ei niet kwijt en vreselijk brutaal. nog een paar weken en dan mag hij gelukkig. zullen wel eens bellen met school, want we hebben na eht inschrijven nog niets weer gehoord.

    Sanneke, leuke foto's hoor! hier nog geen fietsen zonder zijwieltjes, zal volgend zomer pas worden denk ik.

    Olga, oei, een dikke snee. gelukkig zijn ze het zelf vaak al snel weer vergeten. Sterkte er mee.

    Vandaag lekkere rampendag gehad. stroom was uitgevallen doordat de aardlekschakelaar er steeds uit klapte. hopeloos. Geen kachel, geen warm water, niet koken (keramisch), Geen licht, geen wasmachine etc. Heb de kinderen maar opgepakt en ben naar mijn ouders gegaan, zodat gerben rustig kon kijken waar het mis ging.

    Uiteindelijk draait alles weer, maar echt duidelijk is het niet geworden wat het nou was. is de derde keer sinds we hier wonen dat we gedoe hebben met het stroom, dus moeten denk ik toch maar alles een keer laten doormeten. Was alleen erg blij dat er vandaag, in het weekend, niet een duur mannetje bij gehaald hoefde te worden.

    Morgen met de jongens nar het CB, Sven krijgt een inenting en Lasse weet ik eigenlijk niet eens haha (lopen door overgang naar een ander CB niet meer in schema). Ben wel erg benieuwd hoe lang en zwaar ze inmiddels zijn.
     
  2. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    @Claartje79: wat kl*te, dat elektriciteitsprobleem. Pfff... Daar pak je dan zo mis op, he. Bij ons is ook echt alles elektrisch, op het gasfornuis en de gaswasdroger na.
    Succes morgen op het bureau! Wij moeten 's ochtends ook voor Marjolein.
    Leuk dat jullie nog een meid krijgen! Raar hoe je gevoel een loopje met je kan nemen he.

    @olga: bah, wat balen van die snee in Senna's kin.
    Hier heeft Annabel samen met een januari-kindje alleen op 14 december een kennismakingsdag met de school en dan gaat ze vanaf 9 januari voor het echt. Dat is vanuit school allemaal geregeld.

    Tip voor een afscheidstraktatie: een knapzak. Dat idee had ik al een tijdje voor Annabel. Heel simpel een kinderzakdoekje met daarin een mandarijntje en krentjes met de vier punten om een soepstengel geknoopt. Laatst heb ik bij de Aldi kinderzakdoekjes met muisjes erop gekocht, dus de tekst op het kaartje gaat zoiets worden als "ik piep er tussenuit". Ofzo...
    Zelf nog niet geprobeerd of het uberhaupt lukt, maar dat zien we dan wel. Nu even te druk met Marjoleins naderende verjaardag.

    @sanneke: wauw, wat een leuke foto's! Vooral die op die "draaimolen"!
    Wat lijken je kids toch op elkaar.

    Liefs,
    Nelly
     
  3. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Juffie, wat onwijs spannend, weer zwanger! Hoe voel je je eronder? Loop je nu direct bij de gyn? Hopelijk mag jij nu eindelijk genieten van een zwangerschap ...

    Claartje, superleuk een meid!

    Olga, klinkt als een goede week. Ik zou zeker laten wennen, M gaat 21 nov en die week nog een keer en daarna nog 2x een ochtend. Ik vind het fijn dat ze al weet waar ze terecht gaat komen, welke kindjes er zijn, de juf al een beetje kent etc. Na de kerst gaat ze 'gewoon' iedere dag (al wil ik wel afspreken met de juf dat ze bij overload op woensdag lekker thuis blijft). Arme Senna, met zn snee, wel een stoere! Als M valt dan is het eerste wat ze (huilend) vraagt: Heb ik bloed? Als het antwoord nee is, dan is het ook over. Maar bij bloed is het een groot drama.

    Sanneke, superleuke foto's! En knap hoor zonder zijwielen. Met M een tijdje terug geprobeerd en die kukelde direct om :D. Deze lente nieuwe poging ;)

    Traktatie, met M ga ik denk ik weer doosjes verven en daar dan rozijntjes + gedroogd fruit in. Of misschien iets kerstbal-achtigs :)

    Nelly, Marjolein al weer bijna 1, dat gaat snel! Ik vind de babytijd heerlijk, maar wel het meest vermoeiend ... zeker met die doorwaakte nachten ;)
     
  4. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Hier alles prima. Buik groeit lekker, baby schopt vrolijk door. M en T doen het ook heel goed. Zijn echt gek op elkaar. En kunnen elkaar ook behoorlijk in de haren zitten :D.

    Verder zijn we druk aan het verbouwen: zolder wordt kinderparadijs. M krijgt een roze suikerspinkamer :D (de muurverg is iets roziger uitgevallen geloof ik), dus die zal tzt heel gelukkig zijn. We twijfelen nog een beetje of T op haar kamer gaat of dat hij direct op zn eigen (groene) kamertje zal gaan. Voor T maakt het waarschijnlijk geen drol uit, die slaapt 'overal', als er maar een bed is en hij melk mag drinken :). Maar M vindt het eigenlijk wel fijn samen. We zullen zien ... voorlopig gaat ieder vrij moment dus zitten verven, verhuizen, laminaat leggen etc.
     
  5. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    salapio, ik was ook zeker van plan om senna te laten wennen. Dat heeft hij echt wel nodig. Heb vanmorgen telefonisch voor 3 ochtenden afgesproken dat hij gaat wennen. Dat is na zijn verjaardag en dan na de kerst echt starten.
    Jullie druk met de kamertjes bezig; wel leuk hoor. Maar ook best vermoeiend naast werken en de kindjes denk ik. Ondertussen ook al over namen aan het nadenken?

    Nelly, die knapzak is wel een leuk idee! En verder zat ik ook aan iet knutseligs te denken.

    Claartje, wat irritant dat jullie geen stroom meer hadden...hadden meer huizen in de buurt daar last van?
     
  6. johana79

    johana79 Fanatiek lid

    22 aug 2006
    4.311
    0
    36
    beslismedewerker
    overijssel
    Juffie wat een prachtige banner, gefeliciteerd meid :D

    Alieke fijn dat het wat beter met je gaat meid.

    Sanneke wat een mooie kids heb je (kan goed fietsen zeg, danielle weigert te fietsen zonder zijwielen).

    Afscheidstraktatie...heb ik ook nog neit over nagedacht.
    Mischien tip voor andere mama's....vriendin had een luchtballon gemaakt met een mandje (gewoon ballon dus met mandje eronder gevouwen) daarin wat snoepjes e.d. en dan erop 'ik vlieg uit'. vond het wel leuk bedacht! (maar goed, zelfde psz dus ik moet wat anders bedenken ;) )
    Hier overigens ook een kind wat erg aan school toe is *zucht*

    Parijs was fantastisch, we hebben genoten. de kids hebben het ook super gedaan bij opa en oma dus voor herhaling vatbaar (maar dan Berlijn). Met mij (ons) ook alles goed!
     
  7. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    Wennen aan school: hier is het 2 x een dagdeel en dan na de verjaardag voor het echie.
    Omdat kinderen van 4 nog niet leerplichtig zijn, mag je ze best een keer (of heel veel keer) thuishouden. N Gaat hier voorlopig op de dinsdagmiddag niet naar school. Zn plek bij de gastouder blijft dan beschikbaar.

    Fietsen zonder zijwielen ging hier ook niet zonder slag of stoot natuurlijk. Met een bodywarmertje met handvat (zodat je m makkelijk vast kon houden)erop heeftie het in 2 weken geleerd. We merkten dat het elke dag een stukje beter ging. Toen heeft hij een aantal weken niet gefietst omdat het vakantie was en hij het toch wel een beetje eng vond, vooral sturen. En na de vakantie wilde hij ineens zelf en toen ging het ook gelijk helemaal goed.

    Olga, wat een pech in het zwembad. Johana, lekker in Parijs geweest dus! Heerlijk hoor.

    Claartje, balen van de stroom. is het een oud huis?

    Salapio, leuk een roze kamer!
     
  8. Claartje79

    Claartje79 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    4.862
    1
    0
    huismuts
    Groningen
    Nelly, Ja, mijn gevoel heeft me vreselijk voor de gek gehouden. uiteraard is alles welkom en praktisch gezien is dit qua kleren weer superhandig natuurlijk. lise is van juni, dus veel kleren kunnen een tweede ronde doen! ;)
    leuke tip van het knapzakje trouwens. hier doen we waarschijnlijk erg ongezond. ik maak cake lollies. een soort mini cupcake taartjes op een stokje.

    Salapio, heerlijk zo'n knalroze kamer, gaat ze vast geweldig vind. en als het voor T niks uit maakt, zou ik hem meteen op z'n 'groene' kamertje leggen. ben je wel in 1 keer klaar natuurlijk.

    Olga, nee, het stroom probleem was echt iets bij ons. had Gerben meteen al bij de buren laten vragen. Waarschijnlijk toch oude bedrading bij de aardlek. Dus een dezer dagen maar eens een afspraak elektro mannetje maken om alles te laten doormeten, met de naderende winter is dit ook niet echt handig.

    johana, fijn dat Parijs zo leuk was. En meteen al grote nieuwe plannen haha, goed zo!

    Sanneke, het huis is van de jaren 70. niet vreselijk oud dus, maar wellicht toch tijd voor wat vervangingen. daarbij hebben de vorige bewoners ook geklust in huis......... althans, dat hebben ze geprobeerd. we hebben al een hoop rare dingen gezien en hersteld. voordeel was natuurlijk wel dat daardoor de prijs lager lag, maar het houd je soms wel behoorlijk bezig :D

    Vandaag naar het CB geweest, pffff, wat een bevalling. Sven was erg verlegen en daar maken ze dan meteen weer zo'n punt van. sja, hij kijkt even de kat uit de boom en is soms onzeker terwijl dat helemaal niet nodig is. de prik was een minne, daar was hij best boos om haha. ogentest en alles was allemaal perfect. Lasse wilde helemaal niks. het was ook net zijn slapens tijd en ze waren al zo vroeg wakker. daarnaast hadden ze allemaal geweldig speelgoed in de behandelkamer staan, dus waarom hij dan in vredesnaam blokjes moest gaan stapelen............ in februari mag hij de ogentest nog een keer proberen, hij weigerde nu echt volledig haha.
    donderdag middag heeft sven z'n eerste wen-dag op de basisschool. ben erg benieuwd hoe het gaat.
    oh ja, sven is nu 104 cm en 18 kilo en Lasse 94 en 14,6 kilo, lekkere gezonde jongens dus!
     
  9. Essebes

    Essebes Fanatiek lid

    7 apr 2007
    3.215
    0
    0
    Hey dames!

    Gister is Liv voor de eerste keer naar school geweest.
    Ze mag nu 2 halve dagen in de week wennen.
    Bij het wegbrengen (en naar school toe lopen zelfs) was mevrouw helemaal hysterisch. Ik snap wel een beetje waardoor het komt. Al weken zeggen zoveel mensen (incl ikzelf!!) Ooo, ben jij al bijna 4?? Dan mag je naar school, was SPANNEND!!
    Tsja, ze vond het dan ook erg spannend toen het zo ver was.

    Toen ik haar om 12u weer op mocht halen was ze helemaal in de gloria, mega enthousiast, ik kon haar bijna niet mee naar huis krijgen haha.
    De juf zei dat alles goed was gegaan, ze had al wat vriendjes gemaakt, en als de oudere kindjes (combinatiegroep) haar iets uit wilde leggen zei ze dat ze het zelf wel kon hihi..
    Ben erg blij dat het haar zo goed bevalt, ze staat te popelen om donderdag weer te gaan.

    Jenna is 10 nov alweer 2, de week daarop mag ze naar de PSZ, heb ik straks gewoon 2 ochtendjes voor mezelf, WOW! :cool:
    Vorige maand heeft ze voor t eerst op de wc n poepje gedaan, ze ziet het natuurlijk bij d'r grote zus en wilt dat dan ook.
    Slapen is met Jen nog steeds n drama, wat dat betreft wel lekker dat ik nog niet hoef te werken.

    Ik kom snel weer eens langs..
     
  10. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    es, leuk weer van je te horen! en wat super dat het zo goed ging op school :)
     
  11. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Ooooh, ik zag gisteren die nieuwe spaaractie van de Appie op tv.
    Wat baal ik ervan, dat er hier geen winkel in de buurt zit.
    Annabel en Evelien zijn echt gek op de Mickey Mouse Clubhouse tekenfilmpjes. Dat is de enige serie waar ze echt meedoen. Zo schattig om te zien.
    Maar goed, dat wordt dus boodschappen opsparen voor het weekend en extra kilometers maken... Gelukkig hebben we ondertussen een lease-auto, al ga ik liever op de fiets.

    Och, Annabel zat vanochtend in de bakfiets en zei doodleuk "mam, het is nu vijf graden" toen we langs zo'n reclamezuil reden. Ik reageerde er in eerste instantie gewoon nuchter op, maar daarna viel ik bijna van mijn fiets (niet letterlijk he). Jees, wat een wijsneus!
    Haha, en Evelien liep een paar weken geleden in haar "blote onderbroek", toen oma haar eventjes geen pamper aan had gedaan.
    En onze derde gup was gisteren ook weer goedgekeurd op het CB. Marjolein is nu 76,5 cm lang en weegt 9420 gram. Ze deed het hartstikke goed, maar de tweede prik vond ze "niet zo leuk".
    Oh, ze heeft inmiddels (eindelijk) vier tandjes, twee snijtandjes onder en twee boven met een enorme spleet ertussen. Erg schattig, maar ook erg scherp.

    Heeeey, Essebes, ook weer van de partij! Leuk om weer wat van jullie te lezen. Super dat Liv het naar haar zin heeft op school. Mag ze nu iedere week twee halve dagen naar school? Echt fijn joh! Ik zou willen dat ze dat hier ook deden.
    En die Jenna is ook vroeg met zindelijkheidstraining. Knap hoor! Evelien doet als ze er zin in heeft een plas op het potje of op de wc. Als ze ook gaat poepen buiten haar pamper, gaan we echt met haar trainen.
    Enne vast gefeliciteerd met Jenna's tweede verjaardag! Alles al klaar?

    Even Marjoleins verjaardagsuitnodiging showen...
    Nu nog even een fototaart organiseren en dan vind ik het wel best voor die gup d'r verjaardag.

    Vandaag is een trouwens een *gecensureerd* dag. Ik ben helemaal mezelf niet. Bah. Stomme depressie.
    Einde geklaag. 'k Ga nu lekker bankhangen.

    Oja, wel ff iets positiefs. Ik ben nu een maand bezig met die cursus Gezonde Leefstijl (gezond eten en 2x per week fysiofitness) en ik ben al 5,5 kilo kwijt, mijn bmi is bijna 2 punten gezakt en mijn vetpercentage een dikke 3%. Zo. Goed he!
    Nu nog doorzetten en volhouden...

    Zo. Einde hak-op-tak-verhaal.

    Liefs,
    Nelly
     
  12. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Even ter vergelijk... Van Annabels uitnodiging had ik helaas geen printscreen gemaakt, wel van de fototaart (was hetzelfde als de kaart):
     
  13. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Van Evelien had ik nog wel een uitnodiging:
     
  14. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Nelly, wat een leuke kaart heb je gemaakt. Evelien is wel een heel ander meisje dan Annabel! Wel gezellig hoor, zo´n hak op de tak verhaal! Het gaat wel goed met je gezonde leefstijl zeg!

    Ess, wat een leuke update. Liv mag al vroeg en veel gaan wennen op school zeg. Fijn dat ze het de 1e keer zo leuk heeft gevonden. Is voor jou wel zo prettig he. En Jenna als ze 2 is al naar de speelzaal. Hier is dat nu pas vanaf twee en een half. Senna mocht nog met twee jaar en drie maanden. Zal wennen zijn aan die twee compleet vrij ochtenden! Heb je er al een invulling voor bedacht? (huisje soppen, vriendinnen afspreken, sporten, winkelen, relaxen met een boek....ik zou het wel weten!)
     
  15. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Vandaag een vervolg op de vorige studiedag gehad. Was leuk en leerzaam.

    Verder ben ik druk met kijken voor Sint en verjaardagskadootjes.
     
  16. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Iemand trouwens een idee waar ik een soort van aftelkalender kan halen? Of kan maken?
    Annabel gaat met steeds meer tegenzin naar het KDV en ik heb haar nu gezegd, dat als ze vier jaar is, dat ze er dan niet meer heen hoeft. De opluchting was van haar gezichtje af te lezen.
    Met een aftelkalender is het misschien wat tastbaarder voor haar.
     
  17. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Ach, olga, hou op over die Sint- en verjaardagscadeautjes! Ik word er helemaal gek van... Wat willen jullie voor Marjoleins verjaardag? Wat willen jullie voor Sinterklaas? Wat willen jullie voor Annabels verjaardag? Wanneer vieren we dit, en wanneer dat en... en... en... Pffffffff.... Adem in, adem uit.
    En toch is het wel een gezellige tijd die er weer aan zit te komen!

    Marjolein krijgt met haar verjaardag van ons een pop (my first babyborn ofzo?) en een houten poppenwagen, die ik al een halfjaar geleden gekocht had.
    Annabel weet ik nog niet zo, maar daar ga ik na Marjoleins verjaardag voor op pad. Waarschijnlijk wordt dat een mooie rugzak en een lunchsetje voor op school. Gymschoenen zijn ook wel handig.
    Sinterklaas ben ik ook nog niet zo mee bezig. Binnenkort even de kadootjeskast uitmesten en dan kan ik altijd nog wat bijkopen.

    Over Sinterklaas gesproken, hebben jullie al pepernoten in huis?
    Hier nog niet... Maar het wordt wel steeds moeilijker om de verleiding te weerstaan...
     
  18. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Oh, en hebben jullie leuke ideeen voor kraamkado? Ik krijg maar niks verzonnen, terwijl ik normaal altijd met iets leuks/creatiefs kom.
    Mijn vriendin is over een dikke week uitgerekend van hun tweede kindje. Ze weten niet wat het wordt.
    Oh, en ik wil eigenlijk ook een leuk kleinigheidje voor de grote zus, die is ruim 2,5.
     
  19. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Ach, als ik dan toch aan het spammen ben...

    Blije gup Marjolein:
     
  20. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Eigenwijze Evelien:
     

Deel Deze Pagina