Wanneer medische indicatie?

Discussie in 'De bevalling' gestart door Linana, 11 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. alexandramarina

    12 okt 2010
    38
    0
    6
    Vrouw
    MBB'er in de screening
    Zwolle
    Ik heb een medische indicatie omdat ik te weinig vruchtwater heb. Ons meisje heeft verder geen groeiachterstand, maar de gyn wil me nu vaker zien om de hoeveelheid vruchtwater te checken. Ik zal op den duur ingeleid worden.
     
  2. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik werd tijdens de bevalling medisch omdat mijn dochtertje in het vruchtwater had gepoept en (mede daarom) ook met vacuumextractie is geboren. Maar wij waren toch al in het ziekenhuis voor de bevalling dus ik kreeg alleen een andere vk en uiteindelijk gyn.

    denk dat dat verschilt per indicatie, want bij ons ging alles goed en nadat de kinderarts 's ochtends ('s nachts bevallen) Irem had gecontroleerd mochten we naar huis op voorwaarde dat de kraamzorg die middag nog zou komen.
     
  3. jacoba

    jacoba Fanatiek lid

    6 mrt 2006
    3.436
    0
    0
    tollebeek
    Bij mn 1e een indicatie groot kindje
    Bij de 2e een indicatie omdat mn lichaam het niet meer aankon
    Bij de 3e een indicatie vanwege bloedingen in de zwangerschap
    Bij de 4e geen thuis bevallen
    En nu een een medische indicatie zwangerschap van een tweeling
     
  4. monedoos

    monedoos Actief lid

    12 mrt 2011
    261
    0
    0
    utrecht
  5. Jute

    Jute Fanatiek lid

    20 jul 2011
    2.011
    204
    63
    Vrouw
    Ik kreeg een medische indicatie omdat mijn dochter in het vruchtwater had gepoept. Na de bevalling zeiden ze dat ik binnen een paar uur weer naar huis mocht. Omdat ik niet kon plassen kreeg ik een catheter en moest ik een nacht blijven. Wat ik wel geweldig vond was dat mijn vriend ook kon blijven slapen (er lag zelfs een scheersetje voor hem klaar) en mijn dochter heeft de hele tijd bij mij/ons op de kamer gelegen.
     
  6. Speentje

    Speentje Fanatiek lid

    13 jan 2008
    1.343
    2
    0
     
  7. mamavanKeano87

    mamavanKeano87 Fanatiek lid

    13 feb 2009
    1.491
    1
    0
    Schoonheidsspecialiste
    ik ben daar ook heel slecht in, niet omdat ik angst voor ziekenhuizen heb maar gewoon omdat ik heel erg op mezelf ben en ja dan lig je in eens op een kamer met iemand anders/....verschrikkelijk...net of ik dan rustig zou blijven :( had een hoge bloeddruk en mocht me niet opwinden..leggen ze me naast zo'n knettergek mens wat midden in de nacht dr vriendje gaat bellen :x maarja je MOET wel dus ja ook ik heb het overleed...maaar ooow wat was ik blij dat ik na 2,5 week weer thuis was :D
     
  8. Done

    Done Fanatiek lid

    5 jan 2009
    2.634
    0
    0
    Huismoeder
    Ik had een medische indicatie omdat mijn vliezen braken maar er geen weeën kwamen dus moest ik ingeleid worden (tevens geboren met vacuümpomp)
     
  9. Luuz

    Luuz VIP lid

    16 aug 2008
    23.842
    2.610
    113
    Hier
    Eerste medische indicatie omdat hij in het vruchtwater had gepoept.. Daardoor een longontsteking opgelopen, dus moest een week blijven.. ik mocht na 3 dagen weer naar huis..

    nu geen medische indicatie, maar we gaan toch naar het zh.. Ik wil absoluut niet thuis bevallen..
     
  10. Manuk

    Manuk Fanatiek lid

    19 okt 2010
    2.751
    62
    48
    Vrouw
    Groningen
    Ik werd medisch nadat ik op het einde van dr zwangerschap Julia niet goed meer voelde.
    Achteraf waarschijnlijk gekomen omdat ze iets is gedraaid en de placenta aan de voorkant lag.
     
  11. rjdn12

    rjdn12 Fanatiek lid

    14 jan 2010
    1.810
    1
    0
    Ik kreeg een medische indicatie omdat mijn vliezen 24 uur gebroken waren en het bleek later ook dat mijn zoontje in het vruchtwater had gepoept.Ik heb 2 nachten moeten blijven. Waarom weet ik eigenlijk niet meer.

    Ik was er stiekem wel blij om, ik wilde sowieso in het ziekenhuis bevallen maar zag er erg tegenop om met weeen naar het ziekenhuis te moeten gaan. Nu was ik er al toen de weeen begonnen.
     
  12. Birgitte

    Birgitte Bekend lid

    13 jul 2010
    792
    0
    16
    Ik ben mbv IUI zwanger geworden dus was het logisch dat de gynaecoloog mijn zwangerschap bleef volgen. Verder ben ik 40 en heb ik 2 grote vleesbomen. 3 medische indicaties bij elkaar. Ik word komende week ingeleid omdat ik een grote baby dreig te krijgen (ook een indicatie denk ik). Een andere indicatie kan ook zijn dat je placenta voor de baarmoedermond ligt of dat je zwangerschapsvergiftiging hebt. En wat dacht je van een tweeling. Volgens mij is dat altijd een indicatie. Er zijn er vast nog veel meer.
    Als je 3 keer een groeiecho hebt gehad lijkt me dat er wel 'iets' is dat hun aandacht heeft gewekt. Ik zou er proberen achter te komen wat dat is. Ik heb er ook 4 gehad en dat komt omdat mijn dochter nogal lang en zwaar is en dat wilden ze in de gaten houden. Mijn man is 1,91 m en ik ben 1,85 m dus dat is ook allemaal niet verwonderlijk:)
     
  13. Panda81

    Panda81 Fanatiek lid

    13 nov 2008
    3.379
    415
    83
    Limburg
    1e keer mi omdat de vliezen voor de 37 weken gebroken waren en er geen weeen op gang kwamen. Ben toen ook ingeleid. 2e keer mi omdat ik zelf klein ben en ik deze keer bijna 40 weken was voor het geval dat het niet zou lukken natuurlijk. Zou daarna eigenlijk naar huis toe mogen ware het niet dat onze dochter een moeilijke start had en ik een totaal ruptuur.
     
  14. Linana

    Linana Niet meer actief

    Jeetje wat een verhalen allemaal zeg...krijg het er spaans benauwd van... Ik moet nog voor de eerste keer bevallen, zometeen wil ik helemaal niet meer :D

    Ik heb nu een afspraak staan bij mijn 'nieuwe' vk op 2 december, dezelfde dag dat ik naar mijn eerste groeiecho moet.
    Wel grappig hoe er verschil kan zitten tussen vk's. Mijn oude heeft me dus voor 3 groeiecho's doorverwezen naar een gyn in het ziekenhuis. De nieuwe vroeg waarom dit was en ik zei, ja waarschijnlijk vanwege mijn hoge bmi. Toen vroeg ze hoe hoog die was en toen ik aangaf 30,5 zei ze ooooooh dat valt wel mee! wij sturen iemand pas door voor een groeiecho bij een bmi van boven de 35.
    Weet niet zo goed wat k hier nou weer van moet denken, maar ik laat de echo's mooi staan ;) Wie weet wat daar uitkomt. Mn oude vk zal me toch niet voor niks hebben doorverwezen denk ik nu weer
     
  15. o0mona0o

    o0mona0o Actief lid

    21 apr 2011
    466
    426
    63
    Twente
    Ik kreeg een medische indicatie, omdat mijn weeen niet krachtig genoeg waren. Mijn vliezen waren al door de vk gebroken om te kijken of dat hielp, maar helaas. Moest dus toch naar het ziekenhuis aan de weeenstimulans.
     
  16. mausi

    mausi Fanatiek lid

    22 jul 2009
    2.682
    567
    113
    Gelderland
    Ik had vanaf 37 weken ineens een te hoge bloeddruk, toen heb ik een medische indicatie gekregen en ben ingeleid met 38 weken. Prima bevalling gehad!!!!
     
  17. Daro

    Daro Fanatiek lid

    1 aug 2010
    2.548
    0
    0
    West-Brabant
    Ik kreeg een medische indicatie omdat ik na 14 uur weeën nog maar een paar cm ontsluiting had. Later zijn de weeën ook extra opgewekt en mn placenta kwam niet los.
    Ik ben 's morgens vroeg bevallen en moest tot 11 uur de volgende ochtend blijven, dus ruim 24 uur.
     
  18. Orchidee26

    Orchidee26 Niet meer actief

    Medische indicatie bij eerste bevalling i.v.m lichamelijk afwijking + hoge bloeddruk ik had van de huisarts een doorverwijzing brief gekregen zodat ik bij de gynecoloog terecht kon komen.

    Bij de eerste bevalling heb ik 7 dagen in de ziekenhuis gelegen er waren problemen met mijn bloedcellen..

    Na de bevalling heeft de gynecoloog in de dossier genoteerd dat bij volgende zwangerschap verplicht naar ziekenhuis moet komen.
     
  19. Kyra73

    Kyra73 Niet meer actief

    Bij beide bevallingen had ik een medische indicatie. Bij de eerste langdurig gebroken vliezen en bij de tweede een groot kind. Beide bevallingen zijn ingeleid met wee-opwekkers en verliepen verder prima (bevallen in 5 uur en 4,5 uur zonder verder ingrijpen of pijnbestrijding) en na lekker een uurtje genoten te hebben van zoon en dochter was het douchen, aankleden en weer lekker naar huis. Ik schat dat ik beide keren 2 uur na de bevalling alweer naar huis ging.
     
  20. Biccy

    Biccy Fanatiek lid

    28 jul 2008
    2.056
    14
    38
    Ierland
    Ik kreeg een medische indicatie omdat vanaf week 8 mijn bloeddruk veel te hoog was, en later kwam er zw diabetes bij en andere complicaties.

    Bevalling was vreselijk overigens, maar buiten een hypo stonden alle complicaties los van diabetes en mijn bloeddruk en de rest. Ik werd overigens ingeleid.

    Ik heb wel meegekregen in mijn dossier, dat mijn volgende zwangerschap net zo gecompliceert zal zijn en ik als ik zou willen een ks zal krijgen.
     

Deel Deze Pagina