Baby Alleen thuis laten

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door chantal1984, 9 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Natas26

    Natas26 Bekend lid

    2 dec 2005
    504
    0
    0
    prov. Utrecht
    Ik doe het ook nooit! En ik woon boven de supermarkt! Stel dat er brand uitbreekt of zoiets en jij staat beneden en je kindje ligt boven....brrrr nee hoor, er is altijd iemand thuis!
     
  2. Niet meer actief

    even voor de duidelijkheid: dat zij de topicstarter chantal en niet bive ;) Bive heeft het niet goed gedaan met de quote ;)
     
  3. miss anita

    miss anita Bekend lid

    22 jan 2006
    796
    0
    0
    helemaal mee eens ieder zijn eigen ;)
     
  4. Vennetje

    Vennetje Actief lid

    3 aug 2006
    261
    0
    0
    ik heb het ook gedaan. babyfoon in de tas en even een paar boodschapjes halen om de hoek. Ik was in een kwartier weer terug en ze heeft er helemaal niks van gemerkt.
    Was een stuk effectiever dan met de kinderwagen gaan!

    Ik zie ook absoluut niet in wat daar verkeerd aan is. Ze ligt veilig in haar eigen bedje, waar ze nog helemaal niet uit kan. Als je overdag beneden bent terwijl ze boven in haar bedje slaapt, weet je toch ook niet precies wat er gebeurd? Dan ga ik ook niet iedere 2 minuten kijken of ze nog wel echt lekker ligt te slapen.

    En ja, tuurlijk kan er iets gebeuren, maar dat kan altijd. Ook als je wel in de buurt bent.

    Het is ook wel echt wezenlijk iets anders dan je kind in een brandend hete auto achterlaten. Als je die vergelijking maakt, ga je ervan uit dat in de auto zitten net zo veilig is als thuis in het bedje slapen en die vergelijking gaat natuurlijk in geen geval op! De auto is een gevaarlijke plek voor zo'n hulpeloos kleintje.
     
  5. moontjejl

    moontjejl Bekend lid

    15 jun 2006
    665
    0
    0
    groepsleidster babygroep
    er zijn toch heel veel mensen hoor die hun kindje best even alleen laten.Werk op een dagverblijf en zie het daar vaak gebeuren als ze bv een ouder kindje komen halen.Of als ik op school mijn oudste op ga halen.Ouders die s'ochtend met kindje er staan en s'middags de kleine laten slapen.
    Ja dat heb ik gevraagd...Vind het zelf ook vervelend om Lars wakker te maken om zijn broer te halen maar helaas pindakaas voor hem...hij Moet mee, correctie voor nu ZE moeten mee hihihi
     
  6. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Mensen Mensen even voor de duidelijkheid ik ben dit topic niet gestart om ruzie te maken.
    @lauratje: ik respecteer ieder zijn mening maar respecteer dan ook mijn mening, ik vind het gewoon niet normaal dat er mensen zijn die hun kinderen alleen laten en ja hoe hard het dan ook klinkt ik vind gewoon dat je in mijn ogen niet spoort sorry dat het zo grof overkomt en nogmaals ik zoek geen ruzie maar dit is mijn mening,,,, Ik kan gewoon van slag raken als ik er aan denk dat er mensen zijn die die kleine hummeltjes thuis laten...
     
  7. Niet meer actief

    je kunt het natuurlijk ook anders formuleren zodat je ook respect toont. dat doe je in dit geval dus niet ;)
     
  8. Noodles

    Noodles Actief lid

    8 aug 2006
    277
    1
    0
    Jij mag je mening zeker hebben Chantal. Alleen formuleer je die wel heel grof. Naar mijn mening reageer je nogal overtrokken en heb ik het gevoel dat je alles over 1 kam scheert. Ik vind er nogal een verschil tussen zitten of je "even" de post haalt, naar de buurvrouw loopt, een kleine boodschap doet terwijl je kleintje slaapt en je binnen een paar minuten terug bent of dat je je kindje in een hete auto laat, uit eten gaat zoals die ouders van dat kindje in Portugal.

    Ik ben van mening dat je kindje uit de slaap halen, in de kinderwagen sjouwen voor 10 minuutjes veel meer kwaad doet dan dat je even naar de brievenbus loopt om iets te posten. Als orthopedagoog met 15 jaar ervaring weet ik dat er niets belangrijker is voor kindjes dan rust en regelmaat. Dat biedt je je kindje niet als hij of zij meemoet voor zoiets kleins. Mijn keuze is dus weloverwogen.

    Die 1-op-de miljoenste kans dat er brand uit breekt in je huis en je ook nog eens te laat zou zijn om je kindje te redden (want je gaat immers maar hooguit 10 minuutjes weg) is naar mijn idee te verwaarlozen. Iemand die daar bang voor is, heeft kennelijk de zaakjes in zijn of haar huis niet goed op orde, waardoor er een groter risico op brand is. (een heel oud huis met oude meterkast, oude apparaten of verwarmingsketels of weet ik wat). Heb je alles wel goed op orde, dan is de kans van brand net zo groot als de kans dat iemand je kind uit de kinderwagen grist en ermee in een langsrijdende auto stapt. Of dat iemand je met kinderwagen en al aanrijdt.

    Met andere woorden: ik vind jouw reactie om te zeggen dat mensen die hun kindje een paar minuten alleen laten "niet sporen" zwaar overdreven. En daarnaast inderdaad ook nogal grof. Maar goed, dat moet je verder zelf weten hoor. Alleen vind ik dat als je moeder bent je de zaken wel iets anders zou kunnen formuleren. Er bestaat ook nog zoiets als goed voorbeeld doet goed volgen. Maar dat is weer een heel ander topic...
     
  9. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    Haha, dan heb ik er nog eentje ter discussie;

    Ik sta deze week op de camping, mijn man is overdag aan het werk. Moet ik ze dan ook uit bed halen als ik een plasje moet doen in het gebouw verderop? Of moet ik mijn plasje de hele dag ophouden?

    Nou, ik ga gewoon ff plassen en laat ze lekker slapen! :D

    Marian
     
  10. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Oke mijn excuus dan voor de mensen die vinden dat ik grof ben.
     
  11. Minime

    Minime Actief lid

    29 jul 2005
    120
    0
    0
    Salesadministrator
    Schiedam
    Dus als ik t goed begrijp moet ik in een all inclusive hotel maar niet gaan eten als mijn kleintje op dat moment toch wil slapen, tuurlijk liever niet, maar met babyfoon in de aanslag en deur opslot en t niet te lang maken moet kunnen. Tja tuurlijk kijk eens naar Madeline is t dan dat is nu toevallig gebeurd en ligt vers in t geheugen

    Kijk eens naar hoeveel kinderen er op straat worden aangereden door iemand die in een (woon)wijk te hard rijd. Ga eens een weekje op de SEH van een kinderziekenhuis werken. Er gebeuren meer dingen in huis als papa en mama er zijn en t kind is wakker dan dat je even voor een paar minuten aan de overkant van de straat een boodschap gaat doen ofzoiets. (brandwonden, van balkon vallen, vingers tussen de deur, van de trap gevallen en noem maar op)

    Ik doe t niet graag (en bij mij kan t ook niet) maar als t een keer moet tja dan kijk ik van hoe lang zal ze nog slapen en dan gauw even gaan

    Ik snap dat mensen best dat ze wat overtrokken reageren, maar als je verder nadenkt is wat ze doen niet altijd zo erg als dat t lijkt
     
  12. Jenny

    Jenny Fanatiek lid

    14 mei 2005
    1.432
    0
    0
    Begeleiding dagbesteding
    WW
    Helaas, wij hebben de fik wel meegemaakt. Er is een ontploffing geweest en ze weten niet de oorzaak!Ons huis is en was gewoon veilig. Gelukkig waren we niet thuis anders had ik dit berichtje niet kunnen typen. Je denkt altijd, zoiets gebeurd maar zelden en altijd bij een ander...nou niet altijd dus...

    Zelf zou ik Jasper nooit alleen laten. We hebben wel een hond en dat is af en toe lastig. Die wordt goed uitgelaten als Jasper mee gaat. Slaapt Jasper en heeft mijn vriend avond of nachtdienst, dan blijf ik bij de poort en laat ik onze hond zelf even plassen. We hebben gelukkig een groenstrook achter huis.
     
  13. Sientje

    Sientje Fanatiek lid

    4 mei 2005
    2.747
    0
    0
    Mama

    allereerst respecteer ik dat in wat je schrijft je duidelijk aangeeft dat dit jouw mening betreft, maar ik wil toch even reageren.

    Ikzelf gun mijn kindje ook zijn rust , dat houdt voor mij in dat ik dus niet die brief ga posten, de boodschap even snel doe, of de hond uit ga laten, maar ik wacht gewoon tot Valentino wakker is.
    Wat kan er nu zo dringend zijn dat niet een uurtje kan wachten?

    Wat betreft het niet goed op orde hebben van brandveiligheid, in onze straat is 3jaar geleden brand uitgebroken door kortsluiting in een waterkoker, een gloednieuwe waterkoker wel te verstaan, door snel handelen van alerte buren zijn de mensen eruit gekomen, maar het huis is tot op de grond toe afgebrand, wat nu als op dat moment je kindje in huis is? en echt binnen 10minuten kan de doorgang naar de trap al versperd zijn, of de rookontwikkeling zo hevig dat je er zelf niet meer door kan, danwel te laat bent.

    Wat betreft het goede voorbeeld, dit ben ik helemaal met je eens, maar ach we zitten op een forum en ik neem voor de goede orde aan dat de aangesproken persoon normaliter niet zo tegen haar kids spreekt.
     
  14. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.048
    4.241
    113
    Maar is het dan zo moeilijk om je dag zo te plannen dat je alle kleine dingetjes doet wanneer je kindje wakker is en mee kan?

    Zo doe ik het tenminste wel, boodschapjes haal ik wanneer Kylian wakker is en mee kan, hij vind het zelf ook geweldig. Bij de super werkt een vrouwtje die vanaf het begin altijd even in de wandelwagen kijkt, die wordt nu met een stralende lach begroet. Bij de bakker krijgt hij tegenwoordig een heerlijk krentebolletje.

    Gewoon doen waar jij je goed bij voelt en als je ze echt niet alleen wilt laten kun je natuurlijk ook nog een op hun potje :) :) :)
    of in het bosje achter je tent/caravan, maar pas dan wel op voor brandnetels :) :) :) (kan erg pijnlijk zijn weet ik uit ervaring :oops: )

    Groetjes anita
     
  15. Noodles

    Noodles Actief lid

    8 aug 2006
    277
    1
    0

    Er zijn nu eenmaal wel eens zo van die dingen.... Het is ook absoluut niet dagelijks ofzo hoor, hooguit 5 keer per jaar.


    Het gaat hier wat mij betreft om hoe groot het risico is. Ik weet ook wel dat er in sporadische gevallen ineens toch brand uit kan breken en ook dat 10 min dan te laat kan zijn. Maar naar mijn idee is dat risico niet groter dan dat je op straat wordt aangereden met de kinderwagen of dan dat er in de supermarkt brand uitbreekt en je met je kindje niet op tijd de uitgang kan bereiken.

    Maar nogmaals, ieder moet het voor zich weten, als het niet goed voelt moet je het zeker niet doen! Ik vind alleen dat sommige mensen een beetje overdreven reageren in dit topic....
     
  16. wannabe

    wannabe Fanatiek lid

    17 dec 2006
    1.493
    1
    0
    accountmanager
    Deventer
    Ach meiden die hun kind nu zelfs geen seconde alleen durven te laten..
    Hoe meot dat straks als het echt gevaarlijk wordt.
    - de eerste keer alelen naar school
    - alleen boodschapjes doen
    - op de fiets naar sporten
    - zelf naar een vriendinnetje lopen
    -buiten spelen
    - stappen

    Ik kan het weten, mijn dochter is 11..
    Dat is pas echt gevaarlijk. En je hebt geen keus. Kinderen opvoeden is loslaten.

    Dat je je er niet goed bij voelt dat ka nik me best voorstellen. kwetsbaar , klein , dat wil je elke seconde bij je houden.

    Maar realistisch : nee dat niet . Je kin is waarschijnlijk in zijn leven nergens veiliger dan in zijn bedje.
    Veiliger dan als hij met jou mee is boodschappen doen..

    Maar daarom kan ik het met wel voorstellen. En wat ik zelf straks doe weet ik nog niet. Mijn dochter liet ik wel eens alleen.
     
  17. Ivonne

    Ivonne Actief lid

    9 apr 2006
    441
    0
    0
    Ik doe het niet.
    ff een voorbeeld wat er kan gebeuren en tis hier gebeurd en ik was gewoon thuis. Maar kan dus verkeerd aflopen als je niet thuis bent.
    Mijn kleintje ligt lekker te slapen, opeens wat rare geluidjes, niet eens huilen.
    Ik ga kijken en ja hoor, ze ligt op der rug en alle melk loopt uit de mond.
    Nou dan schrik je wel eens en wat nou als dat gebeurd als je dan ff 15 min. weg bent? Dan kan je dus een dood kind hebben, gestikt in de melk.
    Dus sorry dat ik het zeg maar wat die orthopedagoog zegt vind ik dus echt niet goed, je laat je kind niet alleen, mij is verteld dat je 24 uur per dag er voor je kind moet zijn.
     
  18. Moontje78

    Moontje78 Actief lid

    6 feb 2007
    137
    0
    0
    Ik vind het niet overdreven!Als er écht iets gebeurt en je bent niet bij je kind dan voel je je wel veel schuldiger dan als je er wel bij bent!
    Dat lijkt mij zo hoor!

    In mijn oude woonplaats is er in onze straat ook een kindje levend verbrand.De ouders waren bij de buren op visite met babyfoon.Hun dochtertje was toen 5 jaar.
    Toe ze het merkte was de trap al helemaal afgedbrand en konden ze niet mee omhoog naar hun kleintje!De vlammen brnadden echt in het trapgat naar beneden.
    En het erge van alles is dat hun dochtertje schreewde"Mama,mama,help, ik sta in brand!"
    Je snapt wel dat dit een blijvende nachtmerrie is!

    Bij hun was ook in 15 minuten de zolder en de bovenverdieping helemaal afgebrand!
     
  19. Noodles

    Noodles Actief lid

    8 aug 2006
    277
    1
    0
    Jongens kom op nou. Iedereen kent wel een afschuwelijk verhaal, maar dat is echt niet de dagelijkse gang van zaken. Ik ben zelf nu 3 keer even 5 minuutjes weggeweest en niks aan de hand. Die afschuwelijke verhalen zijn uitzonderingen. Vroeger deden de mensen niet anders, toen bestonden er nog geen babyfoons en stikten ook niet alle baby's in de melk hoor. Mijn dochter spuugt zo vaak als ze op haar rug ligt en dat is nog nooit misgegaan (ze heeft reflux) dus ook dat vind ik allemaal erg overdreven. Bovendien kun je het ook thuis een keer niet horen als ze in haar bedje ligt, bijvoorbeeld als je net ff met iemand aan de telefoon zit of aan het koken bent.

    @Ivonne: natuurlijk ben ik er 24 uur per dag voor mijn kind! Maar dat betekent niet dat ik 24 uur per dag op haar lip moet zitten. Mensen die dat doen, lopen net zo goed risico op problemen. Ik kom ze vaak genoeg tegen in mijn praktijk... Die kindjes ontsporen soms als ze in de pubertijd raken of al eerder, omdat ze te beschermd zijn opgegroeid of geen eigen identiteit konden ontwikkelen.
     
  20. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Weet je wat het is, ik zou het nooit doen hoor die kleintjes alleen laten maar je word ook zo door de buitenwereld bang gemaakt, althans zo zie ik het, kijk naar Madeline, of naar het kindje in die auto die de hele dag daar opgesloten heeft gezeten, ik word daar persoonlijk gewoon een beetje angstig van... En geloof me ik zit echt niet continu bij Kyano in zijn kamertje hoor maar ik pas wel mijn schema aan op zijn slaapjes enzo en ja ik heb liever dat hij ff 2sec wakker is van het overdragen naar de kinderwagen dan dat ik die kleine thuis laat liggen en er gebeurd wat, kan ik mezelf nooit vergeven....
     

Deel Deze Pagina