Pap 3A

Discussie in 'De lounge' gestart door Aszz, 6 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    Heb je vandaag een andere ha als die van gisteren? Als jij een doorverwijzing voor de gyn wil moet hij je die gewoon geven. Het is verdorie toch gewoon jou lijf.
    Succes straks.
     
  2. panda86

    panda86 Fanatiek lid

    24 aug 2011
    1.431
    236
    63
    Begin dit jaar had ik pap 3b. Werd door gestuurd naar gyneacoloog en snapte er niks van ook ik ben op internet gaan zoeken en las zeer rare dingen die me heel bang maakte. Ik was helemaal in de stress ervan. Toen ik bij de gyneacoloog kwam dit ook aangegeven. Wat ik vooral NIET moest doen is op internet gaan zoeken. Het hoeft niks ernstigs te zijn. Hij is de baarmoedermond gaan bekijken met een jodium oplossing waardoor hij de plekken kon zien. Heeft een "hapje" eruit genomen voor de kweek. Week later kreeg ik de uitslag. Er was wel wat uit gekomen maar nog niet dusdanig dat ze er direct iets aan gingen doen moest half jaar later weer komen voor nieuwe uitstrijkje mocht er weer pap3 uitkomen gingen ze een "plakje" van de baarmoedermond weg halen. Hij vertelde direct dat ik de komdende 2 jaar elke half jaar bij de gyneacoloog een uitstrijkje zal krijgen en niet meer bij de huisarts.

    Half jaar later pap1 perfect dus. Moest in januari weer heen en maak me nu al lang niet zo druk meer. Ga niet teveel op internet lezen je komt rare dingen tegen waar je alleen maar meer bang van word wat waarschijnlijk helemaal niet nodig is.

    Succes en hopelijk krijg je een doorverwijzing.
     
  3. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Succes met je afspraak. Idd gewoon een doorverwijzing naar de gyn hoor. Helemaal omdat je klachten hebt. dit is het protocol. (maar dat is al eerder genoemd)

    Succes!
     
  4. mm7

    mm7 Fanatiek lid

    9 feb 2010
    2.801
    28
    48
    Als je geen verwijziging krijgt, maak je gewoon een afspraak bij de gyn, en als je daar bent, ben je per ongeluk je verwijzing vergeten!
     
  5. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Hahaha ja ik ga er gewoon als 1 of andere stalker in die wachtkamer zitten.

    Nou ja, zo naar de HA. Ben erg benieuwd.
     
  6. Angela2009

    Angela2009 Niet meer actief

    Ik wacht ook nog op de uitslag van mijn uitstrijkje al maak ik me er totaal geen zorgen over maar nu ik dit zo lees denk ik, als alles maar goed is.

    Ben naar de HA gegaan omdat ik licht bloedverlies heb af en toe tijdens/na de sex maar nu komt dit zeer waarschijnlijk door een wondje binnenin wat elke keer opengaat maar voor de zekerheid toch een uitstrijkje gemaakt maar nu moet ik nog 2 weken wachten terwijl er werd verteld dat ik na 2 weken kon bellen (dit was gister) maar moet nu weer terugbellen over 2 weken. Maar als er al iets verkeerds uit zou komen wordt er wel eerder contact gezocht kreeg ik door van de assistente.

    Aszz, succes bij de HA en idd gewoon een doorverwijziging vragen.
     
  7. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.257
    2.166
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Ik had een half jaar geleden ook pap3A en mijn laatste uitstrijkje dus een half jaar later was weer helemaal goed. Hoop dat het bij jou ook zo zal gaan. Sterkte ermee iig!
     
  8. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.176
    6.710
    113
    denk ik gelijk aan een ontsteking juist.


    Succes vandaag
     
  9. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Ik kan me je ongerustheid heel goed voorstellen! Ik kreeg een paar maand geleden precies dezelfde uitslag, en kreeg vervolgens ook van de dokter te horen dat ik me niet ongerust hoefde te maken en over 6 maand maar weer is terug moest komen. Ik maakte me natuurlijk juist wel heel erg ongerust, en heb om een doorverwijzing gevraagd. Ik ben 21 jaar en een alleenstaande moeder, moest er niet aan denken dat het toch verkeerd zou zijn en ik nog 6 maanden ermee door zou lopen. Toen ik bij de gyn was kreeg ik te horen dat het waarschijnlijk cin2 zou zijn en dat het dan operatief verwijderd zou moeten worden. Uiteindelijk kreeg ik de definitieve uitslag en was het gelukkig toch cin1. Als ik jou was zou ik me echt even laten doorverwijzen, al is het alleen voor je eigen gemoedsrust. Succes!
     
  10. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Nou ik heb een afspraak, hij deed helemaal niet moeilijk.
    Helemaal omdat ik van die pijnklachten erbij heb. Hij gaf wel aan dat met pijnklachten er niet aan een baarmoederhalskanker wordt gedacht. Wellicht toch iets van een ontsteking.
    Hij heeft brief getypt aan de gyn, en ik ga helemaal onderzocht worden. Das fijn.

    Heb over 2 weken een afspraak bij mijn eigen gyn. Gelukkig! Nu nog even oppas zien te regelen.

    Hij heeft mijn borsten ook meteen nagevoeld en gaf aan dat het zeer waarschijnlijk een spier is. Ik heb geen opgezette klieren, hij voelde niets raars.

    Nu het even parkeren voor 2 weken, en dan verder zien.
     
  11. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Bedankt :)

    De assistente hebben hier dus niet gebeld, ik moest er zelf achter aan. Uitslag duurde een week of 3.
    Werd wel direct doorverbonden met de HA.
     
  12. Tuttie

    Tuttie Fanatiek lid

    11 jan 2010
    2.855
    0
    36
    dat is helemaal niet waar, dat is vanaf pap 3b!
    dat er een half jaar tussen zit is omdat als ze nu direct weer een uitstrijkje maken je weer een foute uitslag krijgt omdat de cellen nog onrustig zijn van het vorige strijkje.
    ik zie het heel vaak in de praktijk en 9 van de 10x is het de volgende keer gewoon goed hoor!
    je cellen in je baarmoeder groeien zo langzaam, daarom is 1x per 5 jaar een uitstrijkje ook voldoende.
    probeer rustig te blijven, de gynaecoloog gaat nu ook niets doen behalve afwachten (misschien dat hun beleid wat anders is als je moeder bv baarmoederhalskanker heeft gehad).
    maar als je zo ongerust bent zou ik wel weer contact opnemen met de huisarts voor meer uitleg en een gesprekje, misschien stelt je dat dan meer gerust.
    sterkte iig met het wachten
     
  13. Troetelbeer90

    Troetelbeer90 Fanatiek lid

    11 okt 2010
    2.756
    0
    0
    Noord-Brabant
    #53 Troetelbeer90, 7 dec 2011
    Laatst bewerkt: 7 dec 2011
    Oh ik kan me je angst zo ontzettend goed voorstellen.
    Het is alweer een tijd geleden, maar ik heb ook een pap 3 uitslag gehad enkele jaren geleden.

    Had ook soortgelijke klachten; krampen, bloeden tussen de menstruatie door en was zelf bang voor een infectie oid omdat mijn ex achteraf niet zo trouw bleek als ik dacht. Ik was daarnaast ook geestelijk en lichamelijk mishandeld tijdens mijn relatie die op dat moment net was beeindigd. Dus de uitslag Pap3 bracht mij wel even van mijn voetstuk. Ik was toen net 18.

    Mijn moeder heeft een hele ernstige vorm van baarmoederhalskanker gehad toen ik 2,5 a 3 jaar was. Deze ziekte was hoogstwaarschijnlijk al lang aanwezig direct na de bevalling maar dat hebben gyneacologen niet gezien.
    Ik weet de precieze gang van zaken verder niet, maar bij mijn moeder was het in een ver stadium. We hebben haar daar bijna aan verloren, ze heeft het licht gezien aan het einde van de tunnel beschreef ze altijd.
    Na behandeling is bij haar alsnog alles weggehaald (gehele baarmoeder+ beide eierstokken, het zat al overal in!)
    Ze is nog 10 a 15 jaar onder controle geweest en toen gelukkig genezen verklaard.

    Bij mij was de angst dus giga groot zeker na alle ellende die ik net op mijn dak had gehad. Ook hier een HA die vrij nonchalant reageerde alsof hij elke week 100 vrouwen met een pap3 doorstuurde naar de gyn. Ik kreeg na de uitslag telefonisch door dat ik doorverwezen werd maar hij gooide het wel op de lange baan. Mijn moeder is toen heel fel geworden en heeft een afspraak binnen 1 week geëist. Bij de gyn is pas gekeken of het een Pap3A of B was. Gelukkig was de uitslag pap3A. Daarna weer op afspraak bij de gyn.
    Er is een biopt gedaan, weefsel weggenomen en dat was niet ernstig ik geloof cin 1. Daarna op controle gebleven bij de gyn eerst om de 3 mnd, bij goede uitslag om de 6 mnd en weer goede uitslag om het jaar.

    Toen enkele jaren niet gecontroleerd, ook na de bevalling is er helaas niet goed op gelet. Dus toen ik weer klachten kreeg toch weer erg angstig, dit maal gelukkig wel een uitstrijkje dat in orde was. Maar helaas een HA die de boel vanbinnen pijnlijk beschadigt heeft, wekenlang krampen gehad alsof ik een MK had. Doorgestuurd naar de gyn, kon daar pas na 2 mnd terecht (errug fijn). Ondertussen urine en bloed onderzocht, zelf het heft in eigen hand genomen en gestopt met AC, heel veel pijn gehad de eerste 3 a 4 weken en daarna pijn weg. Gyn controle was ook helemaal in orde en niks te zien.

    Dus voor nu weer opgelucht!

    Succes vandaag, en hoop dat het goed uitpakt.
     
  14. Maartje06

    Maartje06 Fanatiek lid

    5 dec 2006
    2.143
    0
    0
    MW-er
    Noord Holland
    Wat fijn dat de HA je eindelijk gehoord heeft meid!
    Nu even twee weken aan de kerst denken oid en dan naar je eigen Gyn!
    Goed dat je voet bij stuk hebt gehouden.
     
  15. Huis van Puck

    Huis van Puck Fanatiek lid

    30 jul 2010
    1.414
    52
    48
    Klopt! Ik heb het ook 2x gehad en daarna een lisexcisie (plakje ban de baarmoedermond). De laatste keer was het gewoon weer pap1.
    Maak je niet te veel zorgen meid.
     
  16. Doortje25

    Doortje25 Fanatiek lid

    25 jul 2010
    4.055
    884
    113
    Mijn moeder was 16 toen er onrustige cellen werden gevonden bij haar uitstrijkje. Ze heeft toen een vervolgonderzoek in het ziekenhuis gehad, maar waarschijnlijk hebben ze net alle cellen weggenomen die kwaad konden. Vervolgens is ze ieder jaar op het ziekenhuis gecontroleerd, maar haar uitslag is tot nu toe altijd goed, ze is inmiddels 53.

    Een vriendin van mij had 3 jaar geleden een hele slechte uitslag, die zou aan de chemo moeten e.d. Maar uit de vervolgonderzoeken bleek dat het (gelukkig) wel mee viel en dat het lichaam het toch zelf opgeruimd had. Ze wordt nog steeds regelmatig gecontroleerd, maar ook haar uitslagen zijn nu steeds goed.

    Succes bij de gyn over 2 weken, hopelijk kan die je wat geruststellen!
     
  17. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Bedankt dames, dat stelt zeker gerust.
    Ben alweer wat meer mezelf, en niet meer zo verdrietig.

    Nu even een dagje weg plannen met man en kinderen.
     
  18. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.378
    3.246
    113
    Fijn om te lezen dat je toch naar de gyn kan!
     
  19. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Goh, nav het andere pap topic, realiseerde ik mij dat ik helemaal vergeten was hier een update te plaatsen. Sorry!! *schaam*

    Vorige week ben ik bij de gyn geweest. Die heeft even gekeken dmv echo en vloeistof en alles zag er prima uit. Geen rare dingen, gelukkig! Over een maand of 4 opnieuw een uitstrijkje laten doen.

    Bedankt voor de lieve woorden. Ik ga er gewoon vanuit dat de pap over 4 maanden weer ' normaal' is.
     
  20. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    Gelukkig meis!
     

Deel Deze Pagina