Vraag over de weeenstorm ervaringen?

Discussie in 'De bevalling' gestart door Orchidee26, 7 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Orchidee26

    Orchidee26 Niet meer actief

    Ik had een vraag over de weeenstorm wanneer je ingeleid word dan zit je meestal in een weeenstorm waar je nauwelijks adem kan halen, het is een heel erg pijnlijk weeen (weeenopwekkers)

    Wanneer een bevalling zelf begint en na 6 cm ontsluiting dan krijg je ook van die krachtige weeen....

    Mijn vraag is welke pijn (weeen) is erg pijnlijk en heftig de weeenstorm met weeenopwekkers of als de bevalling natuurlijk zijn gang gaat?

    Of is de pijn hetzelfde dus met weeenopwekkers of zonder de weeenstorm zijn allebei hetzelfde na een bepaalde ontsluiting...

    Groetjes,

    Orchideee
     
  2. mm7

    mm7 Fanatiek lid

    9 feb 2010
    2.801
    28
    48
    Geen idee, ben ik ook wel benieuwd naar. Ik had een weeenstorm met weeenopwekkers. Vond het achteraf allemaal wel mee vallen, maar het barste wel gelijk vanuit het niets ineens los..
     
  3. Daan04

    Daan04 Fanatiek lid

    30 jan 2008
    1.984
    18
    38
    Leerkracht
    Drenthe
    Dit kan alleen iemand beantwoorden die beide bevallingen heeft ervaren ;)
     
  4. mroos

    mroos Niet meer actief

    Ik heb toevallig een weeenstorm via inleiding gehad en een weeeenstorm bij een natuurlijke bevalling;).

    Beiden even heftig in mijn herinnering maar bij de natuurlijke bevalling kon ik me er beter aan overgeven omdat ik niet op een bed lag en gewoon lekker thuis was.
    Bij de inleiding verkrampte ik waardoor de ontsluiting niet vorderde(en ik uiteindelijk een ruggenprik kreeg..), bij de natuurlijke bevalling ging ik in nog geen anderhalf uur van 2 naar 10 cm.
     
  5. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    de weeën met opwekkers zijn echt heftiger en pijnlijker.

    de bevalling met opwekkers voelde echt uitelkaar getrokken werd niet normaal ik riep ook "ik ga dood dit doe ik nooit meer"

    de weeën die spontaan er waren heb ik super goed kunnen op vangen. en ik kon zelf praten tussen door.

    bij een derde wil ik ook geen infuus hebben dan laten ze mij maar lopen maar inleiden begin ik niet meer aan
     
  6. jacoba

    jacoba Fanatiek lid

    6 mrt 2006
    3.436
    0
    0
    tollebeek
    IK heb ook beide meegemaakt en vond het even pijnlijk.
    Ik kan alleen zeggen let op je ademhaling dat je tijdens je wee wel blijft doorademen.
    Dat heeft bij mij echt geholpen inademen via de neus en uit door de mond.
     
  7. brenda1976

    brenda1976 Niet meer actief

    Iki heb bij de oudste een stortbevalling gehad, dit was heel heftig! De bevalling ging snel, voor mij veel te snel!
    Daarom heb ik bij de 2e in overleg laten inleiden, zodat ik zeker op tijd in het ziekenhuis zou zijn. (dit omdat ik en mijn oudste zuurstof te kort kregen en omdat we in het zh waren is alles goed gegaan).
    Bij de 2e heb ik bij de inleiding weeenstorm gehad! Dit is ook heftig maar iets minder heftig. ze hebben even infuus erin gedaan en toen reageerde ik al, ze hebben gelijk er weer uitgehaald.
    Ik kon dit iets beter aan, meer omdat ik voorbereid was. Ik had bij zwangerschapsgym alles geleerd, behalve over stortbevalling en weeenstorm.
    Mocht je nog iets willen weten, ik lees het wel.
    gr brenda
     
  8. fightforlove

    fightforlove Niet meer actief

    eerste ingeleid met weeenopwekkers. vond het erg pijnlijk kwamen snel achter elkaar dat ik niet meer kon puffen maar ging hyperventileren dus kreeg later een ruggeprik

    2e keer ingeleid maar kwam spontaan op gang en die weeen waren ook pijnlijk maar niet zo pijnlijk als bij de 1e en echt makkelijk om weg te zuchten

    vind dus echt de pijn veel heftiger als je weeenopwekkers krijgt..
     
  9. mausi

    mausi Fanatiek lid

    22 jul 2009
    2.686
    568
    113
    Gelderland
    Ik lees mee, ik vraag me dit ook af.
    Heb een 4 uur durende weeënstom gehad (bevalling duurde in zijn geheel 5 uur, dat was dan wel weer lekker snel), maar had echt een verloskundige nodig die met me mee pufte, anders kon ik alleen maar hyperventileren.... Hoop, dat als ik ooit nog eens mag bevallen, dat dit geen inleiding wordt, maar gewoon spontaan en dat de weeënstorm achterwege blijft... Vond mijn bevalling overigens achteraf gezien heel erg meevallen, maar op dát moment... pffff:p
     
  10. elly010

    elly010 Actief lid

    1 dec 2011
    306
    1
    16
    nu nog werken. maar vooral huismoeder huisvrouw
    alanya turkije
    ik heb ook weeenstorm gehad met wee opwekkers.
    ze begonnen om 10 uur met opwekken maar gebeurde eigenlijk niet zo veel. toen zeiden ze dat het wel tot 7 uur savonds kon duren.
    om 12 uur had ik nog nergens last van. 3 cm ontsluiting
    maar om kwart over 1 begonnen ze opeens (de weeen) zonder meer op te houden zat helemaal nıets tussen.
    om 7 mınuten voor 2 mocht ık persen om 2 over 2 was mıjn zoon er.
    dus in totaal 3 kwartıer hele ergen weeen gehad puffen en aan andere dıngen denken. ze vonden mıj nog zo kalm.
    en bınnen 4 x persen lag me zoon er al helemaal gezond. en dat bıj de eerste.
     
  11. Hier ongeveer hetzelfde. Alleen duurde de weeënstorm bij de inleiding langer, en deed misschien net iets meer zeer. Maar kan er ook aan liggen dat de 2e dus de natuurlijke was en de 2e bevalling meestal sneller gaat.
     
  12. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.491
    3.160
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Bij de 1e duurde het bij mij érg lang... Na 9 uur een pethidine prik, omdat ik pas amper 2 cm had. Na 14 uur een ruggenprik omdat ik op 4 cm zat en uitgeput was van de pijn van de weeen al die tijd (om de 2 minuten ongeveer al die tijd) . Weeenopwekkers erbij toen ook. Na 5 kwartier persen is de oudste na 19 uur geboren. Ik was volledig uitgeput.

    Bij de jongste ben ik ingeleid. Ik kreeg gel en dat was al voldoende om na 10 minuten in een weeenstorm te belanden (denk ik? - 30 seconden tussen de weeen ongeveer) . Ontsluiting schoot echter niet op (2 cm terwijl ik al met een ruime cm gestart was) - na 2 uur een pethidine prik gehad. Weeeen gingen door, maar in die 30 seconden rust- ontspande ik heel even volledig. Anderhalf uur later was ik vol aan het persen - persweeen had ik bij de oudste niet gehad.
    Geheel onverwachts bleek ik 10 cm ontsluiting te hebben.


    Voor mijn gevoel was de pijn bij de inleiding wel heftig, vals - omdat het amper op te vangen was. Maar bij de natuurlijke bevalling was ik zo uitgeput, de weeen voelde zwaarder aan ofzo, slopender.
    Bij de 1e bevalling zei ik 'ze kunnen wel zeggen dat je de pijn gelijk vergeet als de kleine geboren, nou dat is écht niet zo hoor!!'
    Bij de jongste zei ik 'dit wil ik nog een keer, oke, niet gelijk nu, maar dit was zo bijzonder'

    Dus tja... Maar het is natuurlijk wel het hele plaatje. 4 minuten persen of 5 kwartier is ook wel een verschil.

    En een kindje wat je bijna aan kan pakken en wat gelijk huilt is veel prettiger, dan een blauw kindje wat je van uitputting amper kan bekijken en wat daarna snel weggebracht wordt om op gang te helpen... (de langste minuten uit m'n leven) .



    Maar oke: ik ben ingeleid met alleen gel... een infuus bleek niet nodig. 9.30 uur de gel, 12.59 is onze dochter geboren.
     
  13. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.491
    3.160
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Ik denk dat dat inderdaad ook een groot verschil is.. de 1e of de 2e...
     
  14. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    Ik ben dan niet ingeleid, maar wel aan het infuus gegaan, nadat mijn vruchtwater was gebroken, en de weeën totaal weg vielen.
    Ik zag er echt als een berg tegenop, ivm al die verhalen over weeënstorm.
    Het is mij echt reuze meegevallen (maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal). Tussen de weeën door had ik geen tijd om even een gezellig babbeltje te voeren of zo, maar heb het absoluut niet als onprettig ervaren. Kijk er zeer positief op terug.
    Ben om 15.00 aan het infuus gegaan (2cm), tegen 16.30 begon het wat te doen (3 cm) en om 18.10 is ze geboren. Persen heeft 20 minuten geduurd.
    Ik zou er graag voor tekenen als deze bevalling ook zo gaat.
     
  15. Mabelle

    Mabelle Actief lid

    29 sep 2006
    180
    0
    0
    Eerste bevalling natuurlijke, spontane weeenstorm; paniek!!
    Tweede bevalling idem; geen paniek, wel veel pijn natuurlijk maar wist wat me te wachten stond en de beloning natuurlijk!!!!!
    Derde bevalling ingeleidt; laatstste loodjes infuus dus..... heftig!~ Heb de eerste bevalling het meest heftig ervaren maar wist toen ook niet wat me te wachten stond.
    Succes het komt goed!!
    Liefs Mabelle
     
  16. Danilo

    Danilo Actief lid

    17 nov 2011
    161
    0
    0
    Waterdeep
    Mijn bevalling begon met een natuurlijke weeënstorm. Dat was echt vreselijk, ik kon het niet opvangen en raakte totaal in paniek (kwam ook vooral omdat het veel te vroeg begon en ik niet de mogelijkheid had gehad om cursussen ofzo te doen of me goed voor te bereiden op de bevalling). De ontsluiting vorderde heel snel, maar toen ik eindelijk mocht persen (dochter lag in een stuit, had al heel lang persweeën), nam de kracht van de weeën af. Toen hebben ze er nog een infuus ingepropt met Synto (?), om me te helpen persen, (want mijn dochter moest heel snel gehaald worden omdat ze in nood was) en dat waren hele heftige weeën, maar dat voelde echt als een opluchting. Maar dat kwam waarschijnlijk doordat ik toen eindelijk mocht persen.

    Wat betreft de pijn, ik denk dat die beter te handelen is als je er op voorbereid bent.

    Maar eerlijk ts, je hebt nu al zoveel onderwerpen geopend over de bevalling, als ik jou was zou ik in het ziekenhuis eens gaan praten met iemand die je kan helpen over je angsten heen te komen en je rustig voor te bereiden op de bevalling.
     
  17. cerberus

    cerberus Fanatiek lid

    19 okt 2011
    3.709
    0
    36
    NULL
    NULL
    Ik denk dat je het het helemaal niet met elkaar kan vergelijken..... de ene bevalling met de andere is al helemaal niet te vergelijken.... en denk dat je sowieso niet kan spreken van wat "heftiger" of pijnlijker is.....

    er spelen zoooooooveel factoren meer mee bij een bevalling...... elke zwangerschap, elk kind (grootte, ligging etc) en elke bevalling is anders.....
    Verder speelt mee "hoeveel centimeters" heb hebt gesmokkeld...

    maar misschien nog wel het belangrijkste, hoe JOUW lichaam en gemoedstoestand op dat moment is... ben je al helemaal op van de zwangerschap? net een klote dag, nacht gehad.... en hoe is je instelling?
    Voel je alles gelijk.. en denk je gelijk "ik ga dood".... of blijf je rustig en denk je "laat maar komen".... en "ik kan het"......

    heb hier 3 verschillende spontane bevallingen gehad..... enige wat ik me met een inleiding voor zou kunnen stellen, is dat je lichaam meer op "de aankomende bevalling is ingesteld".....

    Je weet wanneer "het gaat gebeuren" slaapt wellicht daardoor al bijna niet... en je weet en wacht totdat de weeen gaan beginnen..... en wellicht minder afleiding in een ziekenhuis.....en wellicht meer gespannenheid wat de boel tegenhoudt... maarja ZELFS dat is per vrouw verschillend want we "dealen" allemaal anders met hetgeen wat ons te wachten staat.
     
  18. mikos

    mikos Bekend lid

    7 dec 2010
    944
    0
    0
    ik heb een normale thuisbevalling gehad en ingeleidde bevalling, maar bij de eerste heb ik geen weeenstorm meegemaakt dus weet niet of de ingeleide weeenstorm hetzelfde is als een niet-ingeleide storm. Dat is toch je vraag?

    Wel vond ik het inleiden en die storm vreselijk, was echt een wereld van verschil met mijn normale bevalling, die eerste ervoer ik ook helemaal niet als pijnlijk ook de weeen niet wel hinderlijk maar niet pijnlijk of zo. Maar die weeenstorm in het ziekenhuis was vreselijk, begon ook echt uit het niets ineens zo heftig de eerste tot de laatste wee. Ik dacht dat ik dood ging :)
     
  19. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    @ TS : Misschien handig om eens langs een psycholoog te gaan voor de geboorte van jullie 2de wonder, zodat hij/zij je nog enigzins kan helpen om de geboorte van jullie eerste wonder te verwerken.
    Je bevalling komt steeds dichterbij, en uit je geopende topics proef ik een hele grote, begrijpende, angst.
    Het zou jammer zijn als je doodsbang je bevalling ingaat, en zoals ik het nu allemaal lees gaat dat gebeuren, ipv zoveel mogelijk te "genieten" van je bevalling (voor zover een bevalling genieten is:D:D:D:D).
     
  20. Orchidee26

    Orchidee26 Niet meer actief

    Omdat ik zelf verhalen heb gehoord dat met inleiden weeenopwekkers zojuist heftiger weeen krijgt dan als het vanzelf begint, was ik nieuwgierig hoe hier de ervaring zijn geweest met of zonder weeenopwekkers...

    Ik ben heel erg zenuwachtig ene kant probeer ik rustig te blijven omdat ik weet dat ik ruggenprik krijgt en hopen dat de 2de bevalling vlotter loopt dan de eerste.

    Want bij eerste duurde het 12 uur (ingeleid) nou zegt de gynecoloog als je bij de eerste 50 min heb geperst dan zou de tweede minimaal 30 minuten zijn...

    Hoe dichterbij de bevalling komt en zenuwachtig ik word maar je krijgt er iets heel moois voor terug en ik wil mijn baby zo snel mogelijk in mijn armen krijgen...
     

Deel Deze Pagina