alleen als je op de verpakking ziet staan dat het van gepasteuriseerde melk is gemaakt. Als er 'au lait cru' staat, mag het niet. In restaurants kun je het niets checken, dus altijd vragen! Ik heb al 2 keer meegemaakt dat het in een restaurant van rauwe melk gemaakt bleek (helaas..). In supermarkten is de meeste kaas veilig, maar ik zou het altijd checken. eetze! Amber
Als het er niet op staat, zou ik het niet eten, alleen maar om het zekere voor het onzekere te nemen.
In Nederland is vrijwel alle feta in de restaurants eveneens van gepasteuriseerde melk gemaakt. Als het van rauwe melk wordt gemaakt, zouden ze nl. de feta dagelijks moeten invliegen van het land van herkomst omdat het anders te snel bederft. Uiteraard altijd even navragen (maar de kok van het Grieks restaurant waar ik deze maand was, wees mij hierop). en ik ben echt verslaafd aan feta hoor! Maar nogmaals: ik controleer altijd!
Als het er niet op staat is het altijd van gepasturiseerde melk gemaakt. Dus als er NIETS opstaat mag je het hebben. Heeft niets met zeker of onzeker te maken. als er au lait cru, of gewoon cru op staat mag je het niet hebben. Ik ben ze nog niet tegengekomen bij de AH. Want inderdaad , ze zijn niet lang houdbaar vanwege de melk die niet gepasturiseerd is. ps Deze vraag wordt ongeveer elke week wel een keer gesteld, even de zoekfunctie gebruiken werkt dan beter. Of gewoon even op www.voedingscentrum.nl kijken, of de info van je VK doorlezen.
In de supermarkt verkopen ze van die bakjes feta(van de tv)met z'n uit lek bakje...kom niet op de naam. Hier stond niks op over 'au lait cru' Heb het van de week nog op...lekker met tomaat en komkommer en een olijfje erbij. Heerlijk.
Hoi, ik zit in de kaas en andere zuivel( export en import). De feta uit die lekbakjes ( arla) kan je gewoon eten! kazen van rauwe melk komen niet zoveel voor omdat het zeer snel bederft. die griekse kok heeft helemaal gelijk!
oh ik dacht dat ik helemaal geen fetta mocht eten nou ik ga morgen gelijk een bakkje kopen lekker met sla en komkommer mmmmm liefs
de enige vraag met kaas is: staat er op de verpakking dat het van rauwe melk gemaakt is? (au lait cru) niet? dan kun je het gewoon eten. willekeurig welke kaas het is en boerenkaas is wel gemaakt van rauwe melk.. maar mag je ook gewoon eten. dit omdat in harde kazen het sowieso niet voorkomt
Ik maak me ook wel zorgen om die kazen. Ik ben vegetarisch en als wij uit eten gaan eet ik meestal dingen met buitenlandse kazen omdat dat vaak één van de weinige dingen zijn die ik dan lekker vind! . Wij gaan volgende week op vakantie naar Italie en dan zit ik ook met eten. Mijn huisarts zei me dat ik helemaal geen zachte kazen moest eten, lekker dan.... Dit klopt dus eigenlijk niet met wat ik overal lees. Alleen waar au lait cru opstaat mag je niet. Moet ik me daar maar aan houden dan?
In Nederland is het zo dat je eigenlijk alle kaas mag eten, behalve als er au lait cru op staat. Maar hoe het in Italie zit, weet ik niet... je zou in elk geval kunnen opzoeken wat 'gepasteuriseerd' is in het Italiaans, je kunt daar vast wel voorverpakte kaas krijgen waar op staat dat het daarvan is gemaakt! Die mag je dan in elk geval. Zou zelf geen zachte kaas eten die je bij een balie in de super moet bestellen, daar zit volgens mij vaak lokale kaas bij en daarvan weet je nooit zeker waar het van gemaakt is...
Hoi Ireen, Ik wilde dat inderdaad al gaan doen, opzoeken wat gepasturiseerde kaas is in het Italiaans. Met uit eten gaan wordt t dan wel moeilijk denk ik, ik ken geen woord italiaans!
Nou ja, als kaas verhit is, mag je het sowieso hebben Dus met pasta en pizza zul je weinig problemen hebben!