Inwendig Onderzoek

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Mamary, 16 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mamary

    Mamary Actief lid

    20 jan 2007
    291
    0
    0
    Student
    Zuid Holland
    Wie heeft er al een inwendig onderzoek bij de VK gehad?

    ik heb last van buikkrampen, en mevrouw wilde vandaag voelen of de baby al was ingedaald en of ik misschien ontsluiting had..

    Jeeetjeeeeee :confused:

    wat een afschuwelijke pijn. ze graaide en grabbelde en maaide in mijn Poes.. volgens mij was mijn eerste keer sex niet eens zo pijnlijk. ik wist van de pijn niet meer hoe ik kijken moest. er ontsnapte me zelfs een gil. en ik ben heus niet kleinzerig aangelegd. ik ben niet bang voor de bevalling.. maar het begint nu toch een beetje door te dringen dat het geen fijne business is.. als een simpel onderzoek al zo onaangenaam is... laat staan het echte "werk".
    :(
     
  2. MamaMirella

    MamaMirella Fanatiek lid

    6 jul 2006
    2.564
    0
    0
    Den haag
    Jeetje !
    Vervelend hè dan..?
    Pffieeuwww.. gelukkig duurt dat bij mij nog even ;)
    Maar ja, ook ik moet er over een tijdje aan, vind het ook allemaal wel angstig hoor, maar goed, denk dat je het 't beste over je heen kan laten komen!

    Succes :D
     
  3. Mamary

    Mamary Actief lid

    20 jan 2007
    291
    0
    0
    Student
    Zuid Holland
    ja.. over me heen laten komen.. dat is het beste wat ik nu kan doen.. :D is er verder niemand die zo'n onderzoek heeft gehad?
     
  4. YvonneM

    YvonneM Lid

    27 mei 2007
    55
    0
    0
    Zondagavond heb ik hem ook voor het eerst gehad. Moest na duizeligheid langskomen voor controle in het ziekenhuis voor bloed-, urine-, CTG- en inwendig onderzoek. Prettig is idd heel anders, ik vond het ook even anders dan verwacht. Maar goed, straks hoort het er ook bij dus ik laat het maar over me heen komen.
     
  5. mariekebalm

    mariekebalm Fanatiek lid

    31 okt 2006
    1.882
    0
    0
    Argeliers, Frankrijk
    Nou,vind het raar klinken, krijg hier in FR iedere maand bij de gyn even een inwendig onderzoekje(kijken of ik nog goed dicht zit enzo, hihi) , maar heb daar nooit pijn bij hoor, denk dat je vk misschien een beetje onvoorzichtig is? Weet ook niet of je de onderzoeken kan vergelijken hoor...Wel vervelend zeg..
     
  6. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Ik vond het ook niet pijnlijk...
    Was je misschien erg gespannen? Dat kan ook schelen.
    Vervelend in ieder geval.

    Bevallen is trouwens andere pijn, dus don't worry 8) ;)
     
  7. Mamary

    Mamary Actief lid

    20 jan 2007
    291
    0
    0
    Student
    Zuid Holland
    niet pijnlijk? meevallen? het was afschuwelijk. het deed ongelooflijk veel pijn!. dus het kan ook pijnloos zo'n onderzoek? bij mijn voelde het alsof ze de hele baby mee naar buiten wilde trekken. ze bleef maar wroeten om de baarmoedermond te vinden. misschien ligt het idd aan de persoon die het doet :(
     
  8. Mist

    Mist Fanatiek lid

    18 dec 2006
    1.201
    1
    0
    Brabant
    Toen ik nog geen ontsluiting had en ze probeerden te voelen of ik dat misschien stiekem toch niet had vond ik het ook vreselijk pijnlijk (bij mijn vorige dan, nu nog niet gehad ;) ) was er echt goed beroerd van. 3 dagen later was ik bij de gyn en had ik 1,5 cm ontsluiting, sindsdien vond ik de inwendige onderzoeken niet echt pijnlijk meer.
    En baringspijn is inderdaad heel anders dus dat scheelt ;)
     
  9. Mahicary

    Mahicary Actief lid

    23 feb 2007
    171
    1
    0
    Belgisch Limburg
    mijn gyn controleert vanaf zo'n 22-23 weken elk bezoek of er al ontsluiting is. op 22 weken heb ik dit voor het eerst gehad, ik heb er toen geen pijn van gevoeld of zo.. maar een vriendin van me vertelde me laatst dat het naar het einde toe pijn begon te doen. dus misschien jij bent al wat verder als mij het naarmate je zwangerschap vordert het pijnlijker word..
     
  10. sarake

    sarake Actief lid

    16 dec 2006
    372
    23
    18
    Bediende
    Hey,

    Ik heb ook iedere keer sinds mijn 30 weken een inwendig onderzoek. De eerste keer deed het erg veel pijn, maar nu begin ik het gewend te raken.
     
  11. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    Hier was het ook wel flink gevoelig...ook tijdens de bevalling het checken van de onsluiting... ai. Maar achteraf was het toch niet zo erg... tuurlijk deed het flink zeer en ik heb ook ff gevloekt (en ik vloek nooit) maar de pijn van de bevalling zelf is idd heel anders maar ook veel pijnlijk vond ik.
     
  12. Cookie

    Cookie Bekend lid

    25 jun 2007
    705
    0
    0
    Ik kreeg een inwendig onderzoek met 37 weken, de week ervoor werd me verteld dat ik bij de volgende controle een inwendig onderzoek zou krijgen.
    De verloskundige vertelde precies wat ze ging doen en vroeg steeds tussendoor hoe het met me ging. Zo wist ik wat ze deed en het viel best mee. Het duurde maar even. Helaas had ik nog geen ontsluiting, alleen was ik wel wat al wat soepel van binnen.
     
  13. Ylana

    Ylana Actief lid

    6 jun 2007
    174
    0
    0
    Huisvrouw
    Noord-Brabant
    Ik heb vanaf 37 weken ook regelmatig een inwendig onderzoek gehad, maar ik heb het eigenlijk nooit als pijnlijk ervaren...
    Tot mijn bevalling ben ik *Denkt even terug* een keer of 5, misschien 6 inwendig onderzocht geweest. (ik liep uiteindelijk 2,5 week overtijd)
    Moet ik wel eerlijk vermelden dat ik me heel gemakkelijk kan onspannen "daar beneden".
    Eerlijk gezegt denk ik dat jouw vk misschien wat gehaast en onvoorzichtig geweest is.
    Ik ben zelfs 2 keer door een man onderzocht een ook deze deed erg voorzichtig...
     
  14. Piet

    Piet Actief lid

    26 aug 2006
    335
    0
    0
    zelfst. onderneemster
    omg. den Bosch
    Inwendige onderzoeken heb ik de laatste tijd wel heel veel gehad.

    Tijdens het vloeien zijn er verschillende kweekjes genomen en onderzoek voor BMHkanker etc. en nu, sinds week 28 zitten ze ook zowat elke week te graaien.

    Voor mij is het een vrij pijnlijke zaak, mijn BMM ligt vrij ver naar achter in mijn bekken. Dus moeten ze diep gaan voor ze iets voelen.
    Ik kan wel goed ontspannen, maar als ze tot (voor mijn gevoel) hun oksels naar binnen wringen, dan vinnikutookniemeerleuk.... :oops:
     
  15. liselotte

    liselotte Actief lid

    11 jun 2006
    446
    0
    0
    Ik ben alleen getoucheerd tijdens de bevalling en ik moet eerlijkz eggen dat ik hier het allerminste van alles heb gevoeld. Ik werd overdragen aan de gyn en ook zij vertelde precies wat ze deed. Ik had op dat moment al wel weeen en dan valt geloof ik alles mee. Nee echt pijnlijk vond ik het niet. Succes met de laatste loodjes

    liefs
     
  16. Mowtom

    Mowtom Fanatiek lid

    22 aug 2006
    3.530
    0
    36
    Pedagogisch medewerkster kdv
    Omg eindhoven
    Hmmmm krijg je bij de vk een inwendig onderzoek...ieks dat wist ik niet. Nou ja moet toch een keer voor t eerst daar onderzocht gaan worden. Vind t alleen niet echt een prettig vooruitzicht! Maar ja...ben er nu op voorbereid door jullie thanks!
     
  17. Marijtje

    Marijtje Actief lid

    20 sep 2006
    201
    0
    0
    Ik ben nooit inwendig onderzocht hoor door de verloskundige, pas toen ik belde dat ik weeen had kwam ze en toen wilde ze voelen. Ze vroeg aan me of ik ooit eerder een inwendig onderzoek had gehad. Nee dus. Ze was heel voorzichtig en ik voelde er niets van (blijft wel raar dat er een vrouw met haar vingers in je muts zit...)
     
  18. YvonneM

    YvonneM Lid

    27 mei 2007
    55
    0
    0
    Zou er toch maar rekening mee gaan houden inderdaad, gaat je tijdens je bevalling ook ongetwijfeld gebeuren! ;)
     
  19. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    nau, ik kan sinds vanmiddag hier ook over mee praten. Zat m eerlijk gezecht wel ff te knijpen na het lezen van dit toppic. Maar vandaag dus voor het eerst 2x inwendig onderzoek gehad. Had vandaag dus afspraak bij de gynaecoloog, eerste onderzoek was van gynaecoloog i.o. en deed geen zeer, t was niet fijn, maar ook niet pijnlijk. Toen daarna van mn gynacoloog en dat deed wel zeerder, maar ook niet vreselijk (leek wel of ie het met meer vingers deed of dikkere vingers had). Dus is me eigenlijk reuze mee gevallen! Gelukkig!
     
  20. Mowtom

    Mowtom Fanatiek lid

    22 aug 2006
    3.530
    0
    36
    Pedagogisch medewerkster kdv
    Omg eindhoven
    Nou ik ben benieuwd...ik moet woensdag weer naar vk dus we zien het wel. Ik vind het alleen geen fijn idee...want ik voel me niet zo fris meer daarzo...ik douch me twee keer per dag maar door die afscheiding blijf ik me niet zo fris voelen...wel vervelend. Maar goed dat zullen ook wel meer vrouwen hebben of niet? Ik zorg gewoon dat ik voor ik ga nog ff gedouched heb...meer kan ik niet doen... :oops:
     

Deel Deze Pagina