Normaal met de verjaardagen kopen we een fototaart bij de hema. Nu zie ik zoveel geweldige mooie taarten en ben benieuwd wat dat ongeveer kost? Hebben jullie een idee wat ongeveer een ronde taart 25 cm ongeveer kost?
Ik ben ook benieuwd. Laten maken is vrij kostbaar in sommige gevallen. Zelf maken is hier eventueel ook een optie maar waar kun je bv de marsepein halen waar je het mee versiert? En hoe duur is dat inderdaad?
Zoiezo zag ik het liggen bij de makro... Je kan deels halen bij de emte of online of in een taartenwinkel bij jou in de buurt... Is niet zo duur het kost veel tijd... Daarom is het ook duur bij een ander.... ik zal wel even een site voor je zoeken
Dat hangt er maar helemaal vanaf bij wie je het koopt... Iemand met heel veel ervaring, met een eigen winkel of iemand die net begonnen is... Prijzen lopen nogal uiteen en het hangt ook wel wat af van de vulling + wat voor decoratie je precies wil.
Heb iemand gevonden die 27 euro vraagt, dat is niet veel toch? Ik wil zelf ook wel maken, maar lijkt me ook duur om alles aan te schaffen eigenlijk
Bedoel je zelf een maken (doe ik ook met super lekkere slagroomvulling) of dat je ze bij een speciale bakker koopt op bestelling. Voor t eerste schat ik op 8 euro voor 26 cm doorsnede (banaan ananas ricotta taart die ik zelf maak of slagroom mandarijn taart). wel zonder marsepein; Het tweede weet ik gewoon niet. Maar de eerste optie is wel leuk om te doen
Ik denk dat zelfmaken ook wel kan aantikken... ik ga nu voor het eerst een barbie taart maken voor mijn dochter die donderdag 2 word .. is een echt madammetje en gek op roze en poppen ... Marsepein heb ik gekocht bij de Xenos... Dit is er geloof ik niet altijd.. Ik heb nu 750 gr marsepein voor 6 euro.... nou dan komt de cake er nog bij.. evt de vulling... Ook moest ik een tulband kopen... en nog spul om de jurk te versieren.. Dus ik denk wel dat het aantikt zo bij elkaar... Ben heel benieuwd hoe het me af zal gaan
Tja aangschaf valt ook best mee hoor... Wij hebben alleen roller poedersuiker cakemix aardbeienjam botercreme mix eieren fondant (blank) en dan kleurstof (doe je hondertjaar mee) bakvorm vergeet ik nu iets? Kan wel voor je uitrekenen hoe duur het was maar misschien heb je je keuze al gemaakt..
@mama1984 ff een tip van mij de marsepein van de Xenos is goed voor boetseren, maar erg moeilijk te verwerken als je er iets mee wilt bekleden. Hij is nl nogal grof ( er zitten nog veel stukjes amandel in). Doordat hij zo grof is scheurt hij sneller, en dat lijkt me erg vervelend als je zo hard je best doet op een taart voor je dochter. Je kan beter kijken bij oa de macro inderdaad..of een jamin of gewoon een taartwinkel in de buurt. Wees wel gewaarschuwd.. t is erg verslavend taarten maken. btw.. met betreking tot de prijs vraag.. ik vermoed dat de meeste hobby baksters rond de 1.25 euro en hoger zitten per persoon.
27 euro, tja nog aardig prijsje... oke die gene zal het echt mooi kunnen en vanwege de tijd er ook meer voor vragen... maar vind altijd een zelf gemaakte taart veel leuker Evt kun je ook een kwarktaart leuk versieren... zo heb ik dat jaren lang gedaan... simpel en snel... met iets leuks erop voor de kinderen zodat ze er nog mee kunnen spelen... ik kreeg er altijd hele leuke reakties op... en de kinderen... die willen niet anders meer dan een eigen gemaakte taart van mama
tja, dat heb ik er niet bijgerekend. ik heb een springvorm en een cakevorm enzo, maar als je dat nog moet kopen is het mss wel duur. Ook eieren en suiker, bloem, decoratiepareltjes en kleurstof heb ik in huis. Marsepein niet of fondant of speciaal glazuur, en dat tikt dan ook weer aan. Maar ik vind het gewoon leuk om zelf te doen (en zoontje helpt mee).Mega leuk.
27 euro is geen geld. Supergoedkoop. Ik zou er 50 euro voor rekenen, maar ik betaal er nog wel (extra) inkomstenbelasting over.
Ik heb laatst eens uitgerekend wat een taart kost om te maken en dan zit je al gauw tussen de 10-15 euro. Ligt er wel aan wat voor vulling je gebruikt en of je mixen gebruikt (ik gebruik bijv. biscuitmix voor de 'cake' en botercrememix voor de vulling) Maar alles bij elkaar opgeteld kom je wel op zo'n bedrag voor een taart bekleed met marsepein en dan heb je nog geen uren berekend (maar als je dat echt precies doet wordt een taart onbetaalbaar.)
Je hebt trouwens niet veel materialen echt nodig, veel dingen maken het wel makkelijker en soms ook mooier. Maar het is niet noodzakelijk. Met een aardappelmesje en een deegroller of stuk pvc buis kom je al een heel eind.
27 euro is een nette (goede!) prijs denk ik. Voor veel minder zul je het denk ik niet vinden, dan gaat de kwaliteit vaak ook naar beneden. Toen ik nog maar 5 taarten had gemaakt, vroeg iemand ook of ik er voor haar 1 wilde maken... tja, ik wil wel, máár... Dus toen rekende ik (voor 20 cm) 15 euro. Maar dat is dan ook met het risico dat hij echt niet zo mooi is als het verkeerd uitpakt..
27 euro voor een 25cm taart is mi véél te laag. Waarschijnlijk bakt deze de taart zwart, maakt niet uit, moet ze zelf weten, maar ik vind het eerlijk gezegd niet zo netjes naar de witte baksters toe. Iemand die het wit doet kan het echt niet voor deze prijs doen.
Het hangt er vanaf wat de kwaliteit is van de producten die je gebruikt. Je hebt marsepein 1:3 of 1:4 en dat is wel een groot verschil. Oom de vulling speelt een rol. Het heeft voor mij geen enkele zin het wit te doen. Ik heb gewoon een baan en doe het gewoon voor het plezier. Ik doe het ook niet voor iedereen. Maar vraag er niet de hoofdprijs voor, dit omdat het mijn hobby is en ik de kosten er uit wil halen en een kleine vergoeding wil voor de tijd die ik er in steek. Ik zou er zo mijn baan van kunnen maken, krijg vaak vragen of ik taarten voor mensen wil maken. Maar dan gaat de prijs van een taart zo om hoog dat ik dat niet eens netjes vind dat voor een taart te vragen.