relatie. hoe nu verder.

Discussie in 'De lounge' gestart door lizab, 6 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. anastasia

    anastasia VIP lid

    29 jul 2007
    7.702
    0
    0
    verpleegkundige
    Zuid Holland
    Wat eng, als iemand zo controlerend aanwezig is zeg.

    Maar ik vind het heel knap van jullie dat jullie vechtten voor je relatie door relatietherapie! Petje af, en ik hoop dat het nog goed komt voor jullie!
     
  2. fafje

    fafje Niet meer actief

    Lizab, wat een orttige situatie en wat ben ik blij voro je dat je het wel zelf allemala kan overzien hoe en wat...

    Wat ik mij afvraag....wat is er met je man gebeurd vroeger? heeft hij een naar voorbeeld geha din zn jeugd, heefthij ernstige vertrouwens issues....super gekwetst door een diebare in zn verledne oid!?

    ik bedoel..nee oke als hij zo " is" ...valt er mss niks te reddne, maar ik hoop dat de therapie iets in hem kan los maken..wellicht een hoop narigheid naar boven kan halen, waardoor hij ook inziet wat hij jou aandoet..

    het feit dat hij het nu erger maakt, omdat jij nu independent bent...is wel een standaar dgevolg van dit " soort" mannen...

    Ach meid hoe is het nu!? alle sgoe dmet de kleintjes by the way!? :)

    knuffel
     
  3. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    succes meid. Je man lijkt wel geobsedeerd door je... ik denk dat het goed zou zijn voor je man om meer eigen bezigheden te hebben...

    alleen nog even... kijk svp wel uit met smsen met je buurman... voor je het weet speel je met vuur!
     
  4. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Hallo allemaal,

    Bedankt voor alle reacties. Eerst maar eens een update.

    We zijn gisteravond heen geweest. (dat is al heel wat ;) )
    Ik vond het een prima gesprek. De psych gaf aan echt geen partij te gaan kiezen, dus dat we daarin niks van hem hoeven te verwachten (heel fijn, want manlief doet niet anders dan proberen zijn gelijk te krijgen)

    Het was een heftig gesprek, iedereen kreeg de schuld behalve mijn man, maar we hebben iig een aantal conrete afspraken kunnen maken. Ik (of eigenlijk wij) hebben opdracht gekregen om AL onze wachtwoorden te veranderen, zodat het niet mogelijk is om bij elkaar te kijken. Strekking van het verhaal was dat ik echt recht heb op mijn 'privacy'' en dat vertrouwen er niet komt door het laatste restje privacy wat ik heb (en dat is eigenlijk niks) ook nog weg te halen. Hij wordt nu dus 'gedwongen'. Daarnaast hebben we een aantal dingen over communiceren meegekregen waar we ons aan moeten houden, zodat we wat beter met elkaar in gesprek kunnen komen. Die psych gaf ook aan, dat als dit gecontroleer op deze manier nog langer door gaat, onze relatie juist niet zo lang meer zal duren.

    Ik wil natuurlijk weer veel te snel, maar dit is iig een begin. Nu kijken of het ook werkt.

    Ik vond het een fijn gesprek. Manlief wat minder, maar hij gaat het iig gewoon doen, dat scheelt al een hoop.

    Debby82, smsen met de buurman is na die ruzie gestopt. Ik snap best dat hij daar een probleem mee had, dus ga het verder niet opzoeken.

    Fafje, verder alles super met de kindjes hoor! Zie dat jij alweer 16 weken onderweg bent. Feli! leuk!

    de rest: Bedankt. Ik vind het heel fijn jullie reacties te lezen/.
     
  5. Wilma

    Wilma VIP lid

    22 mei 2006
    6.396
    0
    0
    Uithoorn
    #25 Wilma, 7 dec 2011
    Laatst bewerkt: 7 dec 2011
    Hoe herkenbaar...alleen mepte mijn vriend toendertijd er ook nog lustig op los als HIJ vond dat er wat verkeerd was aan hoe ik deed OF hoe anderen tegen mij deden...

    Ik vrees dat je hem te lang teveel regie in handen hebt gegeven. Dat je niet gelijkwaardig in de relatie bent gestapt (hoezo HIJ veegt jou pc en telefoon leeg? Poten af van dingen die niet van jou zijn! Ook al ben je mn vriend/man. Dat zou je nog altijd zelf doen dan en niet hij. En die brief naar die eene man al helemaal! om maar wat op te noemen)
    En omdat jij steeds "ok" was met zijn handelen is hij steeds een stukje meer gaan nemen.
    In de omgang met mensen leer jij door hoe je reageert als je grenzen bereikt worden hoe mensen jou "moeten" behandelen. En de meesten weten uit ervaring/fatsoen wel waar die grenzen zo ongeveer liggen en zullen hier niet of nauwelijks om "vragen".
    Jou man is waarschijnlijk al meteen begonnen met jou grenzen opzoeken maar omdat je in het begin blind bent van liefde neem je dat allemaal iets makkelijker als je normaal zou doen. Dus geef je een beetje mee telkens als hij wat doet. En zo worden jou grenzen steeds verder verlegd en kan hij steeds meer zijn gang gaan.
    Is geen probleem als jij maar steeds mee oprekt zoals je het noemt. Maar zodra jij dan ineens aan gaat geven dat de rekbaarheid eruit is dan klapt het. Want hij is gewend dat zn vrouwtje wel mee rekt en al zijn rare acties laat welgevallen.
    Daarnaast is hij waarschijnlijk erg onzeker en ergens zal hij wel weten dat hij niet zo'n fijne vent is. En op de een of andere manier heeft hij hier een oplossing voor gevonden en dat is de controle op ALLE fronten van zijn vrouw zijn leven zodat hij weet wat ze doet "zeker" weet dat ze hem niet peert met de een of andere vent. Haar ondermijnt en onzeker maakt (smsjes onder de vergadering en de vergadering volgen....GET A LIFE zeg...) zodat die stap van bij hem weg gaan of met een ander er vandoor gaan niet zo snel genomen zal worden.
    Alleen heeft hij bij jou pech zo te lezen want jij bent toch wat sterker en zekerder als dat hij inschatte!
    Probeer die relatie therapie....let goed op hoe hij reageert en of hij echt gaat inzien wat er mis gaat. Ben waakzaam op de schone schijn die hij eventueel op gaat houden bij de therapie of zolang als de therapie duurt. En als hij niks inziet en niet wil dat t verandert....GET OUT WHILE YOU CAN!!
    Want het is nu erop of er onder en ben bang dat hij wil dat je er onder komt te zitten en zo te lezen was je dat niet langer van plan.
    Als ik het een beetje inschat zal hij dit echter NIET pikken en ben een beetje bang voor de gevolgen....al komt dat misschien omdat die van mij geweldadig was.
    Zodra die van jou mept...beloof me dat je weg bent.
    En dit is ZEKER niet goed voor de kinderen want ze leren relaties door te zien wat ouders doen tussen elkaar. Je wil je kinderen niet aan leren dat wat jou man doet normaal is lijkt me....
    Sterkte meid!


    Edit...tegelijk gepost!
    Klinkt allemaal heel positief! Hopelijk is mijn vermoeden verkeerd. Er zijn ook wel mannen die dit soort dingen doen en tot inkeer komen. Maar merendeel... Maar goed we blijven even positief toch!?
    Hoop dat hij inziet dat jij niet alleen recht hebt op die privacy maar hem gewoon NODIG hebt om te functioneren.
     
  6. cocacola

    cocacola Lid

    10 mrt 2009
    13
    0
    1
    Gelderland
    Ik ben zelf een man en was vroeger redelijk jaloers en gelukkig niet ziekelijk want dit gedrag kan gewoon ECHT NIET!!!!! maar dat is gelukkig vanzelf overgegaan...lol Nu krijg ik zelf weleens het idee dat het mij geen ene moer meer doet maar ben bang dat dat zo een andere reden heeft waar ik nu even niet op inga. Ik ben bang dat die sms relatie met je buurman iets is waar ik altijd bang voor ben.. Je zit in de shit qua relatie je hebt even een schouder nodig en laat dat nou net iemand zijn die of vrijgezel is (geworden) of ook een relatie dip heeft.. pas er goed voor op dat dit een emotionele band is en een dip altijd iemand qua gevoel heel zwak maakt voor invloeden van buitenaf (dus voor mensen die ook emotioneel er even doorheen zijn en ook zwak dus) Er zijn ook met name mannen die hier misbruik van maken en dus een vrouw hierdoor in bed willen krijgen. Mijn advies is ga zo snel mogelijk naar een relatie therapeut want dit zou ik echt NIET accepteren. Dit is echt gestoord gedrag!!!! Helaas voor de kindjes dan dat papa en mama uit elkaar zijn maar ik ben ook een kind uit een gebroken relatie en ben er ook niet slechter van geworden sterker nog we hebben zelfs moeten vluchten voor mijn vader.... Je relatie is al aan het eind want met die sms "verhouding" heb je je keuze al eigenlijk gezet!!

    Heel veel sterkte ermee meis maar zo kan en mag niemand behandeld worden!!!

    Liefs,

    Cocacola
     
  7. jopa1000

    jopa1000 Niet meer actief

    Hee Lizab, tijd geleden maar wat schrik ik van je verhaal!

    Zoals anderen het ook al zeggen, het gedrag van je man is echt niet goed. Hij bereikt met dit gedrag echt het tegenovergestelde. Een relatie dient (mijn mening) gebaseerd te zijn op basis van respect en vertrouwen.

    Hoop dat je man (met behulp van de relatietherapie) tot inzicht komt dat hij wat dingen moet (en wil!) gaan veranderen.

    Ik leef met je mee, hoop dat er langzaamaan wat dingen gaan veranderen en jij je weer veilig gaat voelen in je relatie.

    Sterkte meid,
    Groetjes jopa1000
     
  8. marieke3

    marieke3 Fanatiek lid

    11 dec 2009
    1.785
    0
    0
    purmerend
    Jeetje Lizab, wat moet jij veel slikken in je huwelijk zeg... Mijn ervaring is dat je echt alleen zelf er aan toe moet zijn om er een punt achter te zetten en niemand anders kan jou vertellen wat je het beste kunt doen of wat zij in jouw situatie gedaan zouden hebben. Je weet zelf dat het ongezond is, onbewust ben je je misschien al aan het losmaken.
    Ik heb helaas ook een naar huwelijk van mishandelingen achter de rug (mnijn eerste huwelijk) maar iedereen kon tegen me zeggen dat ik dit niet moest pikken maar uiteindelijk moest ik er zelf toch echt zelf ook aan toe zijn. De relatietherapie was voor mij een laatste redmiddel om tegen mezelf te kunnen zeggen, ik heb er alles aan gedaan om het goed te maken maar het wilde niet.
    Veel sterkte, succes en wijsheid wens ik je toe.
     
  9. joycje

    joycje Fanatiek lid

    21 aug 2009
    1.079
    0
    0
    Hoi,

    Ik ben heel benieuwd hoe het nu gaat? Werkt het een beetje het hervinden van de privacy?? En hoe reageert hij nu op jou? Valt er te communiceren??

    Ik herken het verhaal in zover over de jaloers kant. Wat ik toen gedaan heb is mijn hele leven open gelaten voor hem. Misschien denken jullie dat ik niet wijs ben maar goed. De jaloersheid van mijn man kwam uit onzekerheid door vervelende ervaringen uit het verleden.

    Wat ik bijv deed is niet het contact verbreken met mensen maar open naar hem zijn. Dus het laten lezen de smsjes en we hebben samen een mailadres. Zo heb ik alles heel transparant gehouden tot hij nu na 4 jaar in de gaten heeft dat er dus ook echt niks gebeurt en dat mijn sms en ZP verhalen echt niet zo spannend zijn.. En hierdoor is hij rustiger geworden.

    Hiermee wil ik zeker niet zeggen dat jij dit ook moet doen want volgens mij ben jij hierin al veel verder gegaan, Maar probeer binnen jouw eigen grenzen (en die weer langzaam naar jouw eigen wil terug te laten veren) te kijken wat je kunt doen om met hem te komen waar je uiteindelijk samen zou willen zijn!.

    Ik denk dat de relatietherapie echt een super zet van jullie is..

    Maar... Denk altijd aan jezelf en de kindjes. Als je zelf gelukkig bent zijn jouw kindjes ook gelukkig! Daar moet je naar toe!. Succes meid!.
     
  10. GaiaGaia

    GaiaGaia Bekend lid

    4 jul 2011
    650
    0
    0
    Jeetje zeg, wat een nare situatie!

    Ik vind het heel knap van je dat je met relatietherapie probeert er aan te gaan werken. Ik weet niet of ik dat nog had gekund.

    Voor mij is een ding duidelijk in een relatie: De relatie moet iets toevoegen aan mijn leven waardoor ik gelukkiger ben dan als ik alleen zou zijn.
    En daarbij probeer ik alle praktische dingen te negeren (het financiele, opvang kinderen, huis, etc.). Mijn gevoel moet zeggen dat ik met mijn partner een fijner leven heb dan ik alleen zou hebben.
    Is dit niet zo, dan zou ik kiezen voor mezelf.
    Dat dat niet makkelijk is, is logisch, maar ervaringen uit het verleden leren mij dat het zonde is jaren te verspillen aan het vinden van geluk terwijl het zo dichtbij was, als je een andere weg was ingeslagen.

    Maargoed, vechten voor je relatie omdat je veel van elkaar houdt is ook niet makkelijk :)

    Het gedrag van je man vind ik ziekelijk, maar wij horen nu natuurlijk alleen jouw kant van het verhaal waardoor het heel makkelijk is een conclusie te trekken.
    Uit het gedrag van een ander kun je wel heel goed bepalen waar zijn of haar onzekerheden liggen. Vaak is het ook juist dat uit het gedrag van de ander blijkt hoe hij of zij zelf in elkaar zit.
    Is de ander bang dat jij hem/haar zult bedriegen? Dan is hij of zij zelf waarschijnlijk erg bevattelijk voor de complimenten/charmes van een ander en wordt hij/zij onzeker als de partner daarmee geconfronteerd wordt.
    We denken nu eenmaal allemaal vanuit ons eigen referentiekader en gaan ook met die invalshoek in de schoenen van een ander staan. 'Ik zou het zo doen of ik zou het zo voelen, dus dan zal die ander dat ook zo ervaren en daar moet ik hem of haar dan voor behoeden.' Terwijl dat natuurlijk helemaal niet zo hoeft te zijn.

    Ik hoop dat je man mee kan werken aan de therapie en dat hij zich niet aangevallen voelt, want het is voor sommige mensen heel eng en confronterend om eerlijk naar het eigen gedrag te kijken en vast te stellen dat je in sommige opzichten geen aardig/eerlijk mens bent.
    Niemand vindt dat leuk om van zich zelf te zien want hopen we niet allemaal dat we iemand zijn die het zelf allemaal het beste doet? :)

    Sterkte!!
     
  11. Alita

    Alita Niet meer actief

    Idd niet echt een leuek relatie op deze manier. Maar is hij niet altijd al zo geweest dan?

    En dat hij het niet zo leuk vindt dat jij met de buurman zit te smsèn over jullie relatieproblemen dat snap ik wel eigenlijk...
     
  12. truelove4ever

    truelove4ever Fanatiek lid

    9 nov 2010
    2.441
    0
    0
    limburg
    jeetje meid wat heftig!!
    ik heb ook in zo'n relatie gezeten alleen mepte die van mij me ook nog eens door het hele huis heen 'omdat hij vond dat hij gelijk had' !
    meid dit is gewoon psychische mishandeling...sorry maar ik kan er niets anders van maken..
    ik zou idd die therapie proberen maar als het niet werkt kies dan voor jezelf en je kids want die zullen hier ook heel erg onder lijden!!
     
  13. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ik lees alles nu pas.
    Dit soort situaties komen helaas erg vaak voor. Ik ben blij dat jij het nu een halt toeroept, want dit is niet een goede manier om met elkaar om te gaan als je van elkaar houdt.

    Ik vind het echt goed dat jullie in therapie zijn gegaan. Hopelijk levert het wat op.

    Ik ben heel erg benieuwd naar hoe het nu gaat met jullie. Het is alweer bijna 2 weken later. Hoe is het 'huiswerk' bevallen?

    Nog een tip, trouwens... Als je man een beetje verstand heeft van computers, dan kan het ook zijn dat er een keylogger op de computer staat, waarmee hij zo weer al jouw wachtwoorden heeft.
    Misschien is het niet het geval, maar toch wel de moeite waard om te controleren. Als je wil, wil ik wel tips geven over hoe je die kunt vinden. Stuur me dan maar een PB.

    Succes verder! Ik hoop dat jullie er samen uitkomen.
     
  14. jewe

    jewe VIP lid

    16 feb 2009
    9.544
    0
    0
    verkoopster baby artikelen
    noord brabant
    Ben eigelijk ook wel benieuwd hoe het nu met jullie gaat. Heb je verhaal gevolgd met veel verbazing. Gelukkig kom je met je verhaal heel sterk over. Ik vind het ook heel knap van je dat je jezelf toch hebt weten terug te vinden en je eigen leven weer aan het opbouwen bent en ik denk dat dat ook is wat hij inziet en daarom nog meer zijn kont tegen de krib aan gooit. Gewoon omdat hij niet anders kent en dit altijd gewerkt heeft. Denk dat hij jou diep in zijn hart ook niet kwijt wil anders zou het hem denk ik ook niet kunnen schelen wat je doet. Dus vind het wel knap dat je hebt gekozen voor relatie therapie. Mocht hij dan nog niet willen veranderen dan heb mje er in elk geval nog wel voor geknokt voor jezelf en je kindjes.
     
  15. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    hallo allemaal,

    zie nu alle berichtjes. thnx. man nu thuis, dus reageer morgen even uitgebreid

    liefs,
     
  16. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Iets later geworden, maar goed.

    Het gaat hier ondertussen met ups en downs.
    Het is nav de therapie een week lang een stuk beter gegaan. We konden redelijk met elkaar praten, en de sfeer hier in huis was een stuk beter.
    Echter is het afgelopen vrijdag weer helemaal fout gegaan.

    Ik was boos geworden omdat hij onze dochter iets leerde, wat ik niet vind kunnen, en toen waren zijn remmingen weer weg.
    Uiteindelijk heeft vrijwel al mijn kerstversiering (op de boom na) er aan moeten geloven, en was meneer volledig los. Ik was naar boven gegaan om ruzie te voorkomen, maar het tegenovergestelde gebeurde nu. Ik moest beneden komen, want anders..

    Uiteindelijk heb ik de boel 's avonds weer rustig gekregen, maar toen ik de dag erna aan eht werk was, knapte er bij mij iets (toen een collega er naar vroeg). Ondertussen kreeg ik ook nog een paar hele nare smsjes van mijn man. Na een flink potje huilen en een overgenomen dienst, sta ik nu ziekgemeld. Geen idee voor hoelang hoor. Kan toch moeilijk thuis blijven, want echt ziek ben ik niet. Ondertussen wel voor morgen een afspraak bij de Huisarts. Eens kijken of die me kan helpen.

    Zoals ik al zei is hij nu weer aardig rustig. In tranen beloofd dat het nooit weer zou gebeuren, maarja, daar kan ik niet zoveel mee.
     
  17. Zwollywood

    Zwollywood Bekend lid

    5 dec 2011
    659
    0
    0
    Als ik dit zo lees denk ik: wegwezen meid, voor hij een keer echt te ver gaat. En dan bedoel ik: voor hij jou of misschien zelfs je kind een klap verkoopt
     
  18. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.175
    6.709
    113
    Klinkt niet goed.

    Relatietherapie lijkt nu wel wat maar als je man zelf niet verandert dan heb je daar niks aan.

    Gaat hij zelf ook naar therapie voor zijn woede/uitbarstingen?

    Ik heb er een klein beetje ooit zelf mee te maken gehad. Jaloerse jongen, controlerend, snel boos...
    En toen knapte er ook iets in mij en ging ik afstand nemen. Dat merkte hij en toen begon het eigenlijk erger te worden. Uiteindelijk bij hem weg gegaan ( geen kinderen dus dat is wel een heel verschil en makkelijker om te doen)

    Nu 13 jaar verder en altijd blij geweest dat ik uit die situatie was. Ook al was het "maar" 2 jaar.

    Ik denk dat als hij niks aan zichzelf doet dat het voor "jullie"moeilijk wordt.
     
  19. Zijzei

    Zijzei Actief lid

    4 nov 2011
    455
    0
    0
    Meid, dit gaat van kwaad naar erger als ik dit zo lees! Ik heb in zo'n situatie gezeten als kind zijnde en geloof me dat blijft je de rest van je leven bij. En uiteindelijk zijn ze uit elkaar gegaan, maar voor ons (en voor hunzelf) was dat al veel te laat.

    Ik kan niet zeggen wat je MOET doen, maar wil wel het advies geven er IETS aan te doen! En desnoods de rust voor jezelf en je kinderen te pakken door weg te gaan (of hij).
     
  20. Lizzy1986

    Lizzy1986 Fanatiek lid

    22 feb 2011
    4.230
    28
    48
    Vrouw
    Noord-Brabant
    He shit :( Ik had gehoopt dat het iig na de therapie niet meer zou escaleren maar dat heeft het toch wel gedaan...
    :( Pas er mee op meis, nu is het de kerstverlichting maar volgende keer kan heel anders aflopen, ook ik spreek helaas uit ervaring.

    Veel sterkte en een dikke knuffel!
     

Deel Deze Pagina