Augustus 2011 mama's ~Deel 1~

Discussie in 'De mama's' gestart door bumpie, 31 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ros84

    Ros84 Fanatiek lid

    25 nov 2010
    3.479
    2
    36
    @tandjes hier nog niks, zit wel steeds te kijken maar nog niks ontdekt

    @hapjes paar weken terug begonnen met fruit (appel, peer, banaan, mango, meloen) sinds een paar dagen groente geprobeerd ipv fruit, bloemkool en worteltjes (vooral dat laatste vindt ze lekker).. als ik een paar soorten heb geprobeerd ga ik 2 hapjes per dag doen. ik geef het nu in de middag tussen de voedingen van 12 en 4 uur

    @kledingmaat 62. Qua pasvorm vind ik broekjes/leggings vaak wel krap zitten bij haar buikje, bij sommige merken (bv Noppies) neem ik daarvan een maatje groter
    ze is nu ca. 6,5kg en ca. 62 cm

    @Suzanne Mees is echt een beauty!!
    @Zj heeele leuke foto's van Timme, moest erg lachen om die met het badschuim!
    @mamapatricia Lizzy is ook een mooie meid, schattige foto

    @Sloppyslayer ha meid, fijn weer van jou te lezen! happy newyear! en heel fijn en gezellig als je weer mee komt kletsen! wat zijn je meiden een schatjes zeg, wat is Suzannah een cute baby! kan me voorstellen dat je je zorgen maakt om haar ontwikkeling maar aan de andere kant hoop ik zeker dat je geniet van die mooie meid, en idd elk kindje heeft zijn/haar eigen tempo!

    @Tooske ohh, wat verschrikkelijk erg van het zoontje van je neef.. krijg er helemaal de koude rillingen van als ik daar aan denk.. veel sterkte bij de begrafenis, lijkt me heel, heel emotioneel

    @vandaag zeker rotweer, ben de deur niet uitgeweest :( overwoog nog toch door de regen te gaan lopen met beebje (naar de winkels) maar werd steeds erger, nu maar een binnen-relaxdagje gedaan..

    @voorstellen
    had al e.e.a. genoemd maar toch nog even ;) ik ben 27 jaar, dit is mijn 1e kindje en ik ben sinds de geboorte thuismama omdat mijn contract bij werkgever destijds niet werd verlengd. wilde het overigens zelf ook wel zo proberen en ben heel blij en dankbaar dat ik het me tot nu toe kan veroorloven om zoveel bij mijn kindje te zijn. Ik geef nog steeds borstvoeding en sinds enkele weken 1x per dag een fruit- of groentehapje. zitten nu op 4 voedingen per dag.

    in het nieuwe jaar wil ik denk ik wel weer iets van werk gaan doen, je wereldje wordt wel erg klein als thuismama, bij mij iig.. probeer wel met vrienden/fam. af te spreken en babyzwemmen e.d. maar je zit toch ook veel (alleen) thuis.. maar ik maak er nog geen haast mee en moet nog uitvinden wat wenselijk zou zijn qua opvang.

    ik werk normaal als SPH'er in de (jeugd)psychiatrie.

    verder dus wel wat kriebels te bespeuren maar eerst even goed herstellen van alles rondom de zwangerschap/bevalling, maar wie weet eind van dit jaar..?
     
  2. Siren84

    Siren84 VIP lid

    8 jul 2010
    5.115
    1
    0
    Groot rijkdom! 2 meiden!
    Breda, Noord-Brabant
    Wat is er weer veel gekletst!!! Kan het gewoon niet bijhouden hier! :D Even wat dingen beantwoorden die in mijn geheugen zijn blijven hangen...

    @sloppyslayer, hier ook zoiets. Lizzy heeft al sinds ze 5 weken is fysio. Ze is hypotoon... 'slapjes' Sinds 3 weken kan ze haar hoofdje in buikligging omhoog houden. Zitten gaat ook goed... soms nog wat wankelig. 16 jan mogen we naar de kinderarts... even extra checkje... volgens fysio hoeft het eigenlijk niet meer omdat ze opeens snel gaat maar we doen het toch maar.... niet vergelijken... (is moeilijk, l know.. doe het soms ook weleens) alle kindjes zijn verschillend.

    @mamapatricia, ahhhh naamgenootje!!! :D Vroeg me af hoe het met haar was, omdat ze vroeg was geboren. Ze ziet er prachtig uit op de foto's!!! Mooi meisje! En ze doet het harstikke goed! Super!

    @Linn... nieuwe auto dan maar?? :( Hopelijk heeft evi niet de waterpokken!

    @Pandora, joepie spuitjes.. niet dus!! Hopelijk is hij er niet ziek van!

    En wat een mooie beebs zag ik net voorbij komen!!!!
     
  3. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    2 nov 2010
    3.489
    1
    38
    Josjo, Was jij een paar maanden terug niet naar Mallorca geweest met de kleine? Wij gaan augustus! Tenminste, nog niks geboekt, maar dat is de planning. Samen met zus, zwager en nichtje. Evi en Senna zijn dan 1 jaar. We dachten aan Cala d'or. Ken je dat toevallig? Of ben ik helemaal mis en ben je niet naar Mallorca geweest? :D

    Pandora, wat een lang mannetje heb je :D Hoe gaat het tot nu toe? Is ie ziekjes? Hoop dat hij er weinig van merkt. Ervaring is hier dat de derde keer prikjes eigenlijk niks deed. Bij Evi niet en bij m'n nichtje ook niet...
     
  4. Ros84

    Ros84 Fanatiek lid

    25 nov 2010
    3.479
    2
    36
    wel typisch, ik heb dat een tijdje terug ook gedaan.. we hadden het 1 keer gedaan met.. voor het zingen de kerk uit, zeg maar ;) en voelde me later een beetje blah, ook nog geen ongi, ik dacht; het zal toch niet? de kans is zooo klein, maar toch heb ik me laten verleiden om te testen.. gek want eigelijk willen we nog niet NU maar als je een negatieve test in je handen hebt is dat toch een beetje een teleurstelling :p
     
  5. Siren84

    Siren84 VIP lid

    8 jul 2010
    5.115
    1
    0
    Groot rijkdom! 2 meiden!
    Breda, Noord-Brabant
    Zal me ook nog ff voorstellen en pandora PB-en!

    Ik ben 27jaar, 7 jaar samen met mijn man, zo mag ik hem sinds 2,5 jaar noemen :p Lizzy is ons 1e kindje. Wonen in Breda. Manlief is militair en dus altijd weg... ;) tenminste vaker weg dan dat hij thuis is, soms wel zwaar! Ikzelf ben tandartsassistente.. parttime gaan werken na de zwangerschap 23,5 uur.
     
  6. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    2 nov 2010
    3.489
    1
    38
    Yep, nog niets gehoord van de expert, maar ondertussen druk aan het kijken naar andere auto's. Niks aan als je er zo'n haast mee hebt. We MOETEN wel een auto hebben, met het openbaar vervoer kunnen we niet bij mijn ouders komen en die passen op... Nouja, het kan wel, maar dan zijn we twee uur onderweg ofzo :$ met de auto nog geen 30 minuten!
     
  7. Ros84

    Ros84 Fanatiek lid

    25 nov 2010
    3.479
    2
    36
    idd drukke boel hier, had weer véél bij te lezen.. maar vind het toch wel gezelliger dan zo weinig updates ;) is alleen weer even wennen

    zie nu ook Danielle, Linn en Siren online, gezellige boel!
     
  8. Siren84

    Siren84 VIP lid

    8 jul 2010
    5.115
    1
    0
    Groot rijkdom! 2 meiden!
    Breda, Noord-Brabant
    Haha ja spitsuur hier nu!!! Maar ga zo weer hoor.. Lizzy moet flesje hebben en ga voor ons zelf even hutspot maken! :p

    16-1 gaan we naar de kinderarts! Extra check op advies van de fysio!
    Lizzy gaat vooruit maar niet snel genoeg. Helaas. Maar we houden goede moed. :D
     
  9. Siren84

    Siren84 VIP lid

    8 jul 2010
    5.115
    1
    0
    Groot rijkdom! 2 meiden!
    Breda, Noord-Brabant
    En nog even een nieuwe foto:
     
  10. Pandora

    Pandora VIP lid

    18 okt 2010
    6.530
    363
    83
    Noord-Brabant
    Josjo...we gaan terug naar Kenia :) 2 jaar geleden zijn we daar ook geweest....ik ben helemaal verliefd op de mensen daar en het land ( wel een enorme cultuurschock gehad overigens )
    ik ben helemaal happy...ik weet sinds gisteren dat M gewoon mee kan ( ivm slikken malariapillen ) anders waren we niet gegaan en was het een verre reis naar een niet malaria gebied geworden

    Linn....ja hij is echt groot he :$

    siren.....hier vandaag ook kanhoofdnognietgoedgenoegomhooghouden gezeur van het consernatiebureau......tell me something new ;) de kinderfysio komt tenslotte niet voor niets hier ;)
     
  11. maienditje

    maienditje Fanatiek lid

    26 nov 2010
    1.872
    0
    0
    NULL
    Zeeland(Provincie)
    zo klaar met werken alles bijgelezen.

    zal later reageren we gaan ff weg.

    fijne avond iedereen
     
  12. Tooske

    Tooske Fanatiek lid

    7 aug 2010
    1.678
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier het beloofde lijstje met voedingsmiddelen wat ze vanaf 4 maanden mogen. Komt uit een folder voor introductie van bijvoeding bij voedselovergevoeligheid.

    Er zijn 3 groepen voedingsmiddelen:
    1. Minder allergene voedingsmiddelen. Komen in aanmerking voor introductie. Meeste groente en fruitsoorten.
    2. Voedingsmiddelen die een grotere kans op reacties kunnen geven. Aardbeien, citrusfruit, kiwi's, soja, tomaten, varkensvlees, vis.
    3. Sterk allergene voedingsmiddelen. Eieren, melk en andere zuivelproducten, noten, pinda's, schaal- en weekdieren, zaden en pitten.

    Groep 1 mogen we dus geven nu. Opgesomd:
    -Groente: Asperges, aubergine, bloemkool, broccoli, courgette, doperwtjes, komkommer, peultjes, pompoen, snijbonen, sperziebonen, witlof, worteltjes.
    -Fruit: abrikoos, appel, banaan, druiven, meloen, nectarine, peer, perzik, pruim.
    -Zetmeel: aardappelen, peulvruchten (bruine en witte bonen), rijst (rijstebloem, rijstwafeltje).
    -Vlees: kalsvlees, kalkoen, kipfilet, lamsvlees, rundvlees.

    Verder nog als advies: Fruithapje kan afgewisseld worden met (ongezoet) vruchtensap. Vlees kan worden bereid in olie of worden gekookt.

    Zo, wij gaan naar ons nichtje toe!
     
  13. mamapatricia

    mamapatricia Bekend lid

    5 feb 2007
    966
    0
    0
    friesland
    dat dacht ik ook de verloskundige zei ook nou heb je vandaag of morgen je kindje.. nou mooi niet kon lekker een week in het zkh bivakeren.. als onder de 37 weken je vliezen breken dan is het beter voor de baby om te blijven zitten werd wel elke dag geprikt op infecties en dergelijke.. de gyn noemde me zelfs broedkip.. nou toen kon ik hem wel wat.

    jz... ik had wel voor tekens ik was maandags net met verlof gegaan en dinsdags ochtend nog druk geweest met van alles en nog wat kindertjes naar school gebracht weer gehaald snel een broodje tussen de middag en weer gebracht naar school .. ik was bij me moeder en zei tegen me zusje ik wil nog even naar babyplanet wat kleinere kleertjes halen want alles wat ik heb lijkt me zo groot. zo gezegd zo gedaan toen nog naar de supermarkt thuis aangekomen dacht laat ik de was een ophangen buiten toen ik bukte om iets uit de wasmand te halen dacht ik plas ik nou serieus in me broek:$ ikke naar de wc toen dacht ik al dit is niet goed.. bloed en vruchtwater en alleen thuis:( ik me moeder gebeld mam me water is gebroken .. ach word er tegen me gezegd dat zijn geen grappen .. ze geloofden me gewoon niet was er nog niet zolang geleden geweest haha.. maar ja daar ging ik dus in een ambulance richting zkh want madam lag in stuit gelukkig is ze vanzelf nog gedraait, maar jeetje niks aan hoor daar in het zkh liggen niet van bed mogen zelfs niet om naar de wc te gaan wat een ellende.. maar ik had al een paar keer tegen de verloskundige gezegd het rommelt heb harde buiken enzo ,nou zei ze dat valt wel mee zullen wel wat oefen weeen zijn . dus ja ik ging gewoon verder met de gedachte het zijn oefen weeen tot de donderdags voordat me vliezen braken ,het kwam om de 5 min vk langs geweest maar niks geen ontsluiting moest het rustig aan doen..
    in het zkh mocht ook niet gevoeld worden of ik ontsluiting had ivm met infectie gevaar dus je ligt er ook te wachten van nou wanneer komt ze.. toen de bevalling echt begonnen was en ik heel heftige weeen had zij de vk in het zkh dan moeten we nu toch maar eens kijken hoe ver je bent maar ik had geen ontsluiting maar verging van de pijn volgens hun weer oefen weeen dus een prik in me been en een slaap pil en dan zou het wel over gaan mooi niet dus.. ik heb nog wel 10 keer gevraagd om een paracetamol maar dat kreeg ik niet nou zei ze dan maar even in de douche dan gaat het wel over .. toen kreeg ik dus persdrang ik weer op bed en ja hoor 6 cm dat was om 6 uur en om tien voor 7 was ze er..
    ze mocht met 2 weken naar huis maar dat ook omdat ik na anderhalve dag wel door had dat de bv niets worden dus over op de fles dat ging ook niet maar ze nam toch 2 a 3 slokjes de dag dat ze haar eerste flesje leeg dronk mocht ze ook naar huis, maar werd me wel gezegd het is omdat je ook al kinderen heb dus wel weet wanneer je aan de bel moet trekken
     
  14. mamapatricia

    mamapatricia Bekend lid

    5 feb 2007
    966
    0
    0
    friesland
    ik lees ook nog wat over fisio..
    lizzy iis vorige week voor het laatst geweest ze is eindelijk recht:D.. ik had het zelf niet echt door dat ze een voorkeurs houding had maar ze huilde echt hele dagen wist niet zo goed meer wat ik er mee aan moest. dus naar de kinderarts die stuurde ons door naar de fisio ze is niet eens heel vaak geweeest misschien twee en halve maand en ze is zo verandert nu lacht ze alleen maar wat een heerlijk kind is het nu..

    alleen jah door al het huilen loopt ze wel wat achter lizzy draait namelijk nog niet. ze pakt nu wel der voetjes enzo en draait naar der zij maar naar de buik echt nog niet..

    andere mama van lizzy haha (sorry naam vergeten)
    ik kwam je toen indd tegen bij de topics van bevallen.
    het gaat nu indd erg goed met ons meisje :D

    dames hebben jullie de kindjes allemaal nog in de wagenbak??
     
  15. zj84

    zj84 Fanatiek lid

    16 jan 2010
    1.163
    0
    0
    NULL
    NULL
    Josjo, merken het wel. Timme is nog niet zover. Begint nu eindelijk te rollen, rest niet echt haha... Volgens de fysio loopt hij ongeveer een maand achter, dus eigenlijk 2 weken voor als je kijkt dat je hem 6 weken moet corrigeren :)

    Wandelwagenbak ligt hij nog in, zolang ze passen is het beter toch, net zoals de mc toch. Las hier al vaker met 9kilo in zitstoel in auto, maar de mc is toch beter?
    Had begrepen zolang ze passen dat dat beter is voor hun?
     
  16. Sammie88

    Sammie88 VIP lid

    12 jun 2008
    11.287
    0
    36
    Emmen
    Ik wist niet dat ze al vlees mochten..?

    Wat zitten jullie kids nog in kleine maatjes, Kyan is nu 70 cm en zit in. maat 74 soms 80! :eek:
    Pandora, ook al zo'n grote jongen!
     
  17. Pandora

    Pandora VIP lid

    18 okt 2010
    6.530
    363
    83
    Noord-Brabant
    Ja hier nog de wagenbak en dat wil ik voorlopig zo houden...het lijkt krap, maar hij trekt zn beentjes toch op ;)
    ( uit de wagenbak vind ik het meteen zo baby af :) )

    wij wandelen erg veel en ik vind slapen in de bak beter dan in de wagen inzet
     
  18. Sammie88

    Sammie88 VIP lid

    12 jun 2008
    11.287
    0
    36
    Emmen
    Lieve foto's!! :D
     
  19. Pandora

    Pandora VIP lid

    18 okt 2010
    6.530
    363
    83
    Noord-Brabant
    Huh....maar hier zit hij toch echt pas sinds deze week in 68 en dat moet ik nog oprollen :( Maar hij is toch echt net zo groot :(
     
  20. mamapatricia

    mamapatricia Bekend lid

    5 feb 2007
    966
    0
    0
    friesland
    ik had de wagen vorige week omgebouwd want mevr vind er niks meer aan in de wagenbak. dus in de wandelwagen nou ik vond het zelf drie keer niks ze is nog maar zo klein dus heb nu vaak de maxicosi er op..

    zolang hun hoofd niet boven de maxicosi uit komt past het werd mij gezegd..maar als ze zwaarder als 9 kilo zijn is het toch handiger om een autostoel te halen je heb die ook met lig standen.. de maxicosi is dan ten eerste niet meer te tillen(vind ik nu al niet) en volgens mij zit het ook niet meer lekker voor die kleintjes.

    ik vind kleding wel verschillen per maat prenatal is heel groot hema normaal voor meisjes voor jongens valt het weer groot .. ik heb zelf veel noppies dat valt weer aardig klein want soms past lizzy daar ook wel 68 van leggings. terwijl ze echt pas in 62 zit ..
    ik ga straks haar kast opruimen zal ik maatje 56 er maar uit halen in 62 heb ze ook genoeg een die kleertjes van 56 zit ze nu al 3 maanden in
     

Deel Deze Pagina