Augustus 2011 mama's ~Deel 1~

Discussie in 'De mama's' gestart door bumpie, 31 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamapatricia

    mamapatricia Bekend lid

    5 feb 2007
    966
    0
    0
    friesland
    dat vond ik dus ook.. en lizzy past nog makkelijk hoor dus voor lange afstanden zet ik de bak er op en korte afstanden de maxicosi
     
  2. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.916
    923
    113
    Even dat lijstje met voeding kopiëren :)
    Al bouw ik het wel langzaam op hoor hier. Eerst maar wat fruitsoorten proberen (vandaag weer banaan en daar houdt hij toch niet zo van, beetje zoals ik haha ik eet wel banaan maar vind er niks aan qua smaak en het is ook zo droog) en dan fruitsoorten mixen.
    Zelfde met groenten dan en dan pas kijken om eventueel vlees toe te voegen.

    Per slot van rekening is het nog niet nodig nu dus er zit geen haast achter. De reden dat ik er nu mee begonnen ben is zodat hij toch al van de lepel leert eten voor als het echt moet en we er ook achter zijn wat er goed ingaat en wat niet zo goed.
    Hij zal wel alles moeten blijven eten maar als er iets bij is waar hij niet zoveel van eet kan ik wel rekening houden om nog iets anders achter de hand te houden.

    Net een sms gekregen, morgen komt zijn stoel :) Geen stokke dat vond ik wat overdreven in de prijs. Ook geen nepstokke maar deze kan ook wel een aantal jaren mee.

    Tja ik en mijn portemonee... mijn man wordt er soms gek van.
     
  3. JustMe86

    JustMe86 Actief lid

    28 nov 2010
    304
    0
    16
    Ladies,

    Ben ik weer, kleine ligt lekker in bedje te slapen :)....En ik zit lekker alleen op de bank, heerlijk!

    @Wagenbak; de beeb past al sinds 4 maanden niet meer in de wagenbak. Hij ligt klem, zeker met jas...(zie de bijlage)...
    Foto met witte binnenkant: past niet in oma de kinderwagen
    Foto met grijze binnenkant: past ook niet in mama de kinderwagen

    Neem hem nu mee in de MC op de wagen, vind hem nog een btje te klein voor de wandelwagen. (en hij kan dan niet naar mij kijken:(). Probeer het binnenkort wel weer een keer...Hoe doen jullie dat?
    En bij oma zet ik hem wel in de wandelwagen want die kan naar mij kijken:D

    @Tooske; thnx voor de lijst, wist niet dat de kleintjes al vlees en zetmeel mochten:$. Dacht dat ze alleen aardappelkruim ofzo mochten...

    @ZJ84; Gefeliciteerd met je kleintje die een half jaar is!!!!:D

    @Tandjes; hoe voel je dat?:)

    @Bijvoeden; Jippie; kleine gaat steeds meer eten, meer fruit en meer groente. Vandaag bloemkool! Das nummer 3! Nog 2 te gaan wortelen en sperziebonen...

    @Mamapatricia; wat een verhaal!!! Jeetje, heftig hoor! En wat kunnen artsen dat toch subtiel zeggen:x. Voor mijn verhaal: http://www.zwangerschapspagina.nl/de-bevalling/230075-plaats-hier-bevallingsverhaal-post10923752.html#post10923752

    @Fysio; Mamapatricia; wat fijn dat ze eindelijk recht is!!! Heeft ze geen afplatting/ scheefheid gehad door de houding? Hier op mijn verjaardag de laatste x, als het goed is!!!

    @Kleding, ik moet 68 ook nog een beetje omslaan, maar het verschilt per merk, sommige 74 past ie goed:(...Vandaag alvast op kledingjacht geweest voor meneertje...maar zag nog niet zo heel veel...
     
  4. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    2 nov 2010
    3.489
    1
    38
    Ik kreeg wat voeding betreft het advies om de lijst van de borstvoeding site aan te houden, die was erg voorzichtig en dus minimale kans op allergieën.

    Jeetje, m'n meissie is alweer bijna 5 maanden! Nog een paar weekjes en dan gaan we eindelijk met vast eten beginnen :D Ben zo benieuwd!

    Zoontje van een vriendin is nu 6 maanden (prematuur, geboren met 35 weken) Hij weegt ruim 9 kg :(:$ Niet zo gek als je ziet wat ze hem allemaal geeft. Flessen maximaal, groente, fruit, vlees, toetjes, hele dag roosvice. Maar goed, ze trekt hem dus nog steeds maatje 62 aan! :( Zo zielig! Het arme jochie staat strak in zijn kleren... Broekjes die wijd bedoeld zijn zitten als leggings. Zo sneu!

    Wij hebben de reiswieg er nog gewoon op, wil die er inderdaad zo lang mogelijk op houden. We hebben gelukkig een vrij grote, dus dat zal wel lukken :) Gebruik ook vaak de maxicosi, maar ga dan ook vaak een heel klein stukje. Even snel de stad in ofzo..

    Elisje, ben benieuwd wat het dan wél geworden is :D Ik wil binnenkort naar Ikea, die stoel lijkt me ideaal! En over portemonnees gesproken ;) Enorm duur dat ding Haha!

    Mamapatricia, wat een heftig verhaal zeg. Super dat ze het nu zo goed doet!

    En Timme (naam van mama in kwestie even kwijt :)) was ook zo vroeg? Goed hoor dat ie dan zelfs voor loopt :D

    Hoe lang moet je daar eigenlijk rekening mee blijven houden dat ze te vroeg waren? En in alles, of alleen in de ontwikkeling? Die vriendin gaf bijvoorbeeld met krap 3,5 mnd al hele potjes, vond dat zo enorm vroeg! Zeker als je je bedenkt dat hij dus eigenlijk 5 weken te vroeg was!
     
  5. mamapatricia

    mamapatricia Bekend lid

    5 feb 2007
    966
    0
    0
    friesland
    just me hij ligt indd klem haha.. je zou hem alwel in de kinderwagen kunnen doen hoor heb ik met onze zoon ook gedaan die was na 4 maanden ook uit de bak en toen had ik geen adapters op die kinderwagen voor de mc..ik deed alleen standaart het regenscherm over de wagen voor de wind..

    ik zag wel dat er rechter kant iets platter was maar het was echt niet dat het heel erg opviel.. haar lichaam was meer scheef ze lag nooit recht altijd een beetje in een kronkel.
    wat fijn dat het voor jullie ook bijna voorbij is..
    huilde hij ook veel doordat ie er last van had??
     
  6. Sammie88

    Sammie88 VIP lid

    12 jun 2008
    11.287
    0
    36
    Emmen
    Bij Kyan moet er nog in buik in, hij is 8,5 kg ;)
     
  7. Sammie88

    Sammie88 VIP lid

    12 jun 2008
    11.287
    0
    36
    Emmen
    Linn, zeker zielig!
    Maar gewicht kom niet altijd door eten.
    Kyan zat tot 3,5 mnd op 4/5* 200cc voeding.
    Nu zit hij op 2*200 2*100 en 1*235. 1,5 kinderfruit (maak het zelf) en 60 gram groente.
    Kyan was ook bijna 9 pond met de geboorte,is toch ook anders dan wanneer je een 6 ponder krijgt.
    Gem komt een baby 1 kg p/maand aan.
    Dan is de een met 4 mnd 8,5 kg de ander 7 kg ;)
     
  8. JustMe86

    JustMe86 Actief lid

    28 nov 2010
    304
    0
    16
    @reiswieg, wilde dat hij er ook nog in paste. Vind me eigen wandelwagen nog te groot en grof...die van me ma is wat fijner en ligt ie ook beter in...(kan ruilen, maar vind mijn wagen lekkerder lopen)....

    @mamapatricia; lag ze in een 'banaantje'?...Hij had er totaal geen last van, hij vindt het denk ik 'lekker' liggen...Is er nu bijna uit. Hij had gewoon een scheef hoofd...(107,9%; bijna helmpje) en nu dus 100% rond...

    @buikslapen; heb besloten dat we maar gaan oefenen...met als hij om 5 uur wakker wordt voor de speen en te wakker is op zijn buik leggen...Ging vandaag goed, alleen ik gingen spieken...stond ik op een krakende laminaat...hehe...
     
  9. Sammie88

    Sammie88 VIP lid

    12 jun 2008
    11.287
    0
    36
    Emmen
    Justme, wat een scheetje! Ligt zeker krap!
     
  10. sloppyslayer

    sloppyslayer VIP lid

    10 feb 2007
    10.549
    0
    0
    zandvoort
    @wagenbak: Hier pas ze er nog prima in. Gelukkig maar want hier waait het altijd en dan licht ze toch wat beter beschermt.

    @Kinderstoel: Wij hadden bij MEgan een gekocht bij het KV lekker goedkoop..........uiteindelijk toch maar overgestapt naar een stokke. Nu hebben we 2 roze staan :)

    @Mamapatricia: Achteraf gezien heb ik ook met gebroken vliezen gelopen. Doordat Suzannah ziek geboren werd denken ze dat het een bovenscheurtje geweest moet zijn. Als ik moest niezen of zo verloor ik wel vocht maar ik dacht dat het urine was.......niet dus.
    Ze is wel tot 38wkn blijven zitten. de weeën begonnen pas echt met 37w5d

    @linn: dat klinkt inderdaad wel heel zielig! Megan was altijd erg mager en haar hebben we dan tot ze 68cm was in mt 62 gelaten omdat het anders geen gezicht was. Suzannah is veel voller en dan staat het leuker als het iets aan de ruime kant is ;)
    Over dat te vroeg de KA gaf bij ons aan dat je kindje het zelf aan kan geven als het behoefte heeft aan bijvoeding. ze gaan dan heel erg op de handjes sabbelen.
    Megan kreeg met 3,5mnd al wel pap door haar fles (ben ik heel erg over aan gevallen bij de okt mama's) Ze overat zich (ze zeggen dat baby's dat niet kunnen maar Megan wel) we liepen bij het AMC op een speciaal spreek uur voor voedingshulp. Als de darmen het aan kunnen is het geen probleem anders moet je gewoon rustig aan blijven doen.
    Ik vind persoonlijk met 3,5mnd al potjes geven heel vroeg zeker als ze te vroeg geboren zijn.
    Bij Suzannah mogen we er tot een jaar 5wkn afhalen......2wkn tevroeg en 3wkn ziek maakt 5wkn te vroeg geboren.

    @Omdraaien: Suz probeerd het wel en ze komt wel een heel eind maar haar bovenkant werk nog niet mee.
    Megan was overal heel snel in en kon nu al goed omdraaien en optrekken tot staan:$ Met 6mnd kon ze al zelf gaan zitten.
    Ik moet zeggen dat ik dat allemaal ook heel heftig vond hoor want het bed moest naar beneden en de box en ik moest altijd op passen dat ze nergens van af viel..........suzannah ligt een beetje om zich heen te kijken maar die kan echt nog alleen op de commode liggen......hahaha

    Zo hie ris het huis weer heerlijk stil tot morgen 7uur :D
     
  11. Pandora

    Pandora VIP lid

    18 okt 2010
    6.530
    363
    83
    Noord-Brabant
    Justme....hoe lang is jouw zoontje dan? Hij ligt idd klem :$ Is jouw wagenbak zo klein dan? Ik persoonlijk vind het een slechte zaak dat een bak zo klein is dat een baby onder de 6 maanden er niet meer in past...je hebt natuurlijk wat grotere kindjes, maar dan nog...een kind van 4 maanden hoort nog niet in de wandelwageninzet ( vind ik :) )

    Maar daar kun jij ook niks aan doen natuurlijk ;)
     
  12. Pandora

    Pandora VIP lid

    18 okt 2010
    6.530
    363
    83
    Noord-Brabant
    #252 Pandora, 3 jan 2012
    Laatst bewerkt: 3 jan 2012
    M. Lag ook in een banaantje...zat ook iets klem in zn nekje en daardoor was hij dus een huilbaby hij huilde 10- 12 uur per dag ( nu niet meer :))
    en of het een redressiehelm word weet ik aan het eind vd maand, dan een nieuwe meting ;) hoofdje is zichtbaar minder plat, maar zeker ook nog niey 100% rond
    vorige meting zat hij op het randje wel/ geen helm
     
  13. Sammie88

    Sammie88 VIP lid

    12 jun 2008
    11.287
    0
    36
    Emmen
    Kyan zit ook al sinds 1 maand in ern wandelwageninzet (quinny buzz) omdat de bak te klein werd,daarbij vond hij het er niet meer fijn in.
    Hij zit ook al zelfstandig zonder steun, is erg sterk in zijn benen (staat graag op schoot) rolt al vanaf week 1 van buik naar rug (tilde direct na de geboorte al zijn hoofd op), rug naar buik bijna. Komt denk ik omdat hij altijd al stevig is geweest.
     
  14. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    2 nov 2010
    3.489
    1
    38
    @Sloppy: Wat raar en vervelend dat je zo werd aangevallen in dat topic! Je deed/doet toch niks engs?
    Ik bedoel het ook niet zo over m'n vriendin. Alhoewel, ik betwijfel of ze zich überhaupt verdiept in wat wel en niet goed is voor haar kind. Hij zit de hele dag voor de tv (want dan is hij zo lekker rustig) en als ze "spelen" houdt dat in dat ze hem bij linker arm en rechter been pakt om hem vervolgens heel hard door elkaar te schudden. "dat vindt hij zo leuk" zegt ze dan. Hoe gevaarlijk om zo'n kleintje te schudden! Als ik daar dan het eten bij op tel dan kom ik niet uit op het beste willen voor je kind, maar meer op "makkelijk en leuk" voor mams. ;)

    @Sammie, ik zeg ook niet dat het altijd door eten komt. Maar in dit geval kan het niet anders. Ze voert hem de hele dag door vanalles en nog wat :D

    http://www.borstvoeding.com/files/introductieschemaV7.pdf
    Dat is de link naar het introductieschema volgens borstvoeding.com. Heel uitgebreid vind ik.
     
  15. mamapatricia

    mamapatricia Bekend lid

    5 feb 2007
    966
    0
    0
    friesland
    lizzy lag indd als een banaantje. en huilde dus ook 10 tot 12 uur perdag alleen savonds sliep ze goed al werd dat op een gegeven moment ook minder het werd telkens later en sinds ze naar de fisio ging werd het elke keer beter. nu huilt ze amper .

    ik vind het indd ook een slechte zaak dat kinderen onder de 6 maanden niet meer in de wagenbak passen kyano was 4 maanden en het kon echt niet meer dus zat er niks anders op nou moet ik ook zeggen dat ie toen al 75 cm was en 8 kilo
     
  16. Pandora

    Pandora VIP lid

    18 okt 2010
    6.530
    363
    83
    Noord-Brabant
    #256 Pandora, 3 jan 2012
    Laatst bewerkt: 3 jan 2012
    Linn...die vriendin van jou :$:$

    M trekt zich sinds vandaag ook op tot staan :$ rollen is nu zn favo bezigheid...maar oh zo frustrerend :D als hij net niet op zn buik ligt kan hij niet verder...maar ook niet terug :D en dan is goed te horen dat hij het temperamentje van zn moeder heeft:D:)
     
  17. Sammie88

    Sammie88 VIP lid

    12 jun 2008
    11.287
    0
    36
    Emmen
    Haha erg herkenbaar Pandora hier blijft hij ook hangen op dat punt.
     
  18. Pandora

    Pandora VIP lid

    18 okt 2010
    6.530
    363
    83
    Noord-Brabant
    We hebben net samen liggen oefenen :D groot kleed op de grond.....met een beetje hulp van mama lukt het veel beter ;) hij was bekaf daarna :D en nu ligt ie voor pampus :D
     
  19. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    2 nov 2010
    3.489
    1
    38
    :D Cute!
     
  20. JustMe86

    JustMe86 Actief lid

    28 nov 2010
    304
    0
    16
    @wagenbak, ja ik baal, ik denk dat de kleine tegen de 70 cm was.
    Ik heb zelf een Quinny Freestyle, en me moeder een I'COO...

    @rollen; hij kan wel rollen van buik naar rug. Rug naar zij gaat ook wel maar naar buik dat zal wel komen.

    @staan, als ik zit en ik heb hem op me arm dan wil die ook staan, maar zelf optrekken, nee dat nog niet...Wat zijn jullie kleintjes snel...

    @onderzoeken/slopen; hier moet alles onderzocht worden. Als mama was vouwt baby ook een doekje...Als ik folders lees hij ook...Papier wordt gescheurd....Sokken met beertjes worden gesloopt..

    @voeten; pakken ze ook hun voetjes al vast. Hier al sinds 4,5 maand...helemaal gefascineerd ervan. Sokken doe ik nu niet aan:p Trekt ie toch uit

    @pap; Wat belachelijk dat je zo werd aangevallen. Is jouw kindje en jouw keuze. (Trouwens in andere landen krijgen kids al veel meer dan hier)...hier met 3 maanden begonnen met pap...kleine vrat ze hele handen op...Nu wordt het ook weer erger...

    @ID-kaart; hebben jullie er nog snel een laten maken voor 9.20?

    @schema, hebben jullie een ideetje wat ik nog kan geven tussen een fles door. Behalve Fruit/Groente...Doe nu soms 2x een half potje fruit, want kan geen extra melk meer geven, ventje zit aan zijn max. Maar hij eet z'n hele handen op...en gaat boos kijken...en ze handen in ze mond (soms te ver, met kokhals effect als gevolg...)

    Hij wordt hij helemaal blij van zijn bordje, en als het op is moet het ook onderzocht worden...en dan wordt het 'weggegooid'.
     

Deel Deze Pagina