Als dit mijn eerste symptomen zijn...

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Belle, 8 mei 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Belle

    Belle Fanatiek lid

    7 nov 2005
    1.380
    1
    0
    Verpleegkundige, columniste
    Amsterdam
    Laat ik voorzichtig beginnen: Ik heb geen idee of ik zwanger ben. Maar het zou kunnen. Ik heb vorige week luid en duidelijk mijn ovulatie gevoeld en in de week voor mijn eisprong heb ik meerdere malen met mijn lieffie gevreeën. Het zou dus kunnen. En als het zo is, dan heb ik slecht nieuws: de eerste symptomen zijn verre van charmant!

    Het zou natuurlijk de chili con carne van woensdag kunnen zijn geweest: Donderdagmiddag had ik ineens een gruwelijke kramp in mjin darmen. Je weet wel, zo'n kramp waarvan je als een bal ineenkrimpt, zo'n gloeiende pijnsteek die uren lijkt aan te houden. Heel vervelend, want ik was op mijn werk en het was ontzettend druk op de afdeling. Ik hinkelde ongemakkelijk naar het toilet en ik ontspande me, in de hoop dat het snel over zou zijn. En dat was het. Het onweer in mijn buik zwol aan, de pijn bereikte een hoogtepunt en toen klonk er een luid pistoolschot. *Paf!*

    En zo ontploften mijn darmen. Ik moest drie keer doortrekken voordat alles verdwenen was. Maar ik kon opgelucht ademhalen, de kramp was over.

    Sindsdien heb ik last van een ander probleem: Ik ben, hoe zal ik dit nu eens netjes zeggen, ontzettend luchtig. Al sinds donderdag word ik iedere dag minstens twintig keer onaangenaam verrast door mijn eigen gasproductie. Soms genant hard, soms sluipend zacht, soms gloeiend heet, maar altijd stinkend. Oh, en niet zo'n beetje ook. :oops: Meiden, ik ben een gasfabriek. En ik kan het niet ophouden, want dan krijg ik weer kramp in mijn darmen, en die ontploffing van donderdag staat me nog vers in het geheugen.

    Dan zijn er de minder in het oog springende klachten als gevoelige borsten, een zwaar gevoel in mijn onderbuik, vermoeidheid (maar hey, het is ook druk op mijn werk, dus dat mag) en lichte verwardheid (maar dat is ook redelijk normaal voor mij). En sinds gisteren heb ik er een hele leuke bij: Misselijkheid.

    Gisteravond, een uurtje na mijn pizza mozzarella, werd ik ineens overvallen door een vlaag van misselijkheid. En zojuist, na een heerlijke burrito met rundergehakt en een glas cranberry limonade, kon ik nog maar net voorkomen dat ik over mijn toetsenbord moest overgeven. Het scheelde niks, want ik kots nu eenmaal heel makkelijk. En nu heb ik al anderhalf uur het gevoel dat er iets vast zit in mijn slokdarm. Ik kan wel verzinnen wat het is, maar dan word ik vast weer misselijk van het idee en ik heb helemaal geen zin om over te geven. Zonde van mijn burrito. Maar lastig is het wel.

    Over iets meer dan een week zullen we het weten: Ben ik zwanger, of is mijn gestel in de war en heb ik misschien gewoon een buikgriepje onder de leden. Mocht ik zwanger zijn, dan ziet het er slecht uit: Dan ben ik misschien nog maanden zo luchtig, en misschien nog weken zo misselijk. Nou ja, in dat geval haal ik wel een gasmasker voor mijn lieffie op het Waterlooplein. Ik heb hem graag gezond en uitgerust als hij straks vader wordt. ;)
     
  2. babs

    babs Actief lid

    19 feb 2006
    264
    0
    0
    Haarlem
    ten eerste lag helemaal dubbelgevouwen van het lachen achter de computer... de manier van vertellen is erg vermakkelijk!!! :)
    ik kan met je meepraten op het misselijke en braken na heb ik alle symptomen gehad die jij nu ook heb.
    moet helaas nog 1 dag wachten, maar wacht tot vrijdag of zaterdag totdat ik kan testen!!
    ik zal voor je duimen:
    1. dat je zwanger bent.
    2. dat de symptomen een beetje afnemen ;)

    liefs babs
     
  3. Najet

    Najet Actief lid

    21 dec 2005
    363
    1
    0
    Den Haag
    Ook ik zat te gieren van haar verhaaltje Babs hahahaha.

    Belle; ik herken de "gasmachine"hahahah ik heb het zelf ook hahaha

    volgens mij ben je hartstikke zwanger hahahahah, nu maar afwachten tot je kunt testen. Ik zal voor je duimen!!!

    Groetjes Najet

    P.s. En Babs ik zal ook voor je duimen! heb jij een voorgevoel?
     
  4. Niet meer actief

    Hahaha, das nou es echt lachen om een scheet!
    En als het over scheten laten gaat lig ik echt in een deuk ;)

    Ik heb er ook af en toe last van, laatst nog, ik ga samen met mijn mannetje naar boven om naar bed te gaan en onderweg naar boven halverwege op de trap ( manlief liep achter mij ) schoot er ook eentje het luchtruim in.
    Je had hem moeten horen, hahaha, of ik in een verrottingsproces zat hahaha.
    Ja sorry schat, maar inhouden is niet goed ;)
     
    Hadassa vindt dit leuk.
  5. bar

    bar Fanatiek lid

    1 mei 2006
    2.342
    0
    0
    Secretary Pre-sales&Implementation
    Gouda
    whaahahahahhahaaa ik lig helemaal dubbel hier van het lachen.. De manier hoe het verteld word.. hahahaaaaa
    ik heb ook onwijze last van rommelende darmen, maar ik kan nog niet zwanger zijn want ben pas 2,5 week gestopt met de pil.. En heb volgende week als het goed is mijn eisprong..
    maargoed.. deze maand oefenen we door en ik hoop dat we goed genoeg oefenen en anders mijn eerste :evil: afwachten..

    Heel veel sterkte, ik duim voor je
     
  6. natascha25

    natascha25 Bekend lid

    1 nov 2005
    732
    0
    0
    In het begin van mijn zwangerschap had ik ook wel last van winderigheid. Maar moet je zeggend at ik voordat ik zwanger was ook deze symptomen had en een vriendin van mij ook en ineens iedereen om me heen :( gewoon een griepje ... het schijnt nu ook te heersen hoor.

    Je kan over zeven dag testen. De informatie die ik heb opgedaan zeggen dat als je een hele vroege eisprong hebt je tegen de NOD symptomen kan hebben die zo zijn die jij omschrjift. Maar omdat het zo pril is en er bijna geen hormoon in je lichaam is heb je ook bijna geen symptomen.

    Natuurlijk hoop ik voor je dat je snel zwanger bent ... bij mij was het vrij snel raak en het gekke was ... twee maanden had ik allerlei symptomen en dacht ik van NU IS HET ZOVER .. maar bleekik gewoon PMS te hebben. En de derde keer had ik helemaal nergens last van .. geen hoofdpijn niet misselijk echt helemaal niets en toen was het BINGO ... dus je lichaam kan je goed in verwarring brengen maar pas op voor telleurstellingen...

    succes en hoop dat het snel raak is ... of al raak is hihi
     
  7. Niet meer actief



    Hoi Natascha,

    Hoe kwam jij erachter dat het pms klachten waren dan?
    Ik heb er waarschijnlijk ook last van alleen weet ik het niet zeker.
    Ik heb heel veel last van m'n borsten, gek word ik er van, ze zijn niet echt pijnlijk maar wel irritant aanwezig.
    En als ik ongie word is het weg :confused:

    Liefs Nies
     
  8. mieke

    mieke Bekend lid

    whahahahahahahaha wat kan jij t leuk vertellen zeg
    ik lig in een deuk als ik de berichtjes van jou lees
    whahahahahaha

    kan maar 1 ding voor je hopen meid en dat dat je hartstikke ZWANGER
    mag zijn
    succes en ik duim voor je

    veel liefs mieke
     
  9. :) :) wat heb ik in een deuk gelegen zeg toen ik jouw verhaaltje las schitterend gewoon ik hoop voor jou dat het in ieder geval minder wordt.
     
  10. Belle

    Belle Fanatiek lid

    7 nov 2005
    1.380
    1
    0
    Verpleegkundige, columniste
    Amsterdam
    Nou meiden, we zijn weer even verder, maar de luchtigheid is gebleven. Het merkwaardige is: Ik sta iedere dag volkomen normaal op. Ik douche, ik kleed me aan, ik ontbijt en ik spring op mijn fiets naar het werk. Nergens last van.

    Maar gisteren, terwijl ik in een moeilijk gesprek zat met een nogal verwarde juffrouw (ik werk in een psychiatrische kliniek) raakte mijn darmen ineens weer in de knoop. Met een zo neutraal mogelijk gezicht probeerde ik het gesprek af te ronden, zodat ik naar de wc kon. Ondertussen schoof ik heen en weer op mijn stoel om mijn darmen maar minder pijn te laten doen. De verwarde juffrouw was nog niet opgestaan van haar stoel of ik zat al op het toilet met mijn broek op mijn enkels. Ik haalde een keer diep adem... *paf!* Ik schoot het porcelein uit de pot. Deze keer moest er een toiletborstel aan te pas komen om de boel weer toonbaar achter te laten.

    's Avonds waarschuwde ik mijn vriendinnen. "Sorry meiden, maar ik heb al een hele week last van mijn darmen, dus als jullie iets ruiken dan ben ik het." De rest van de avond heb ik geoefend op mijn onschuldige blik. "Wat? Nee, dat was ik niet. Tralalala..." Maar even later liet ik weer een halve kilo halfzachte materie achter op het toilet. Jammer genoeg kon ik daar vanmorgen op de weegschaal weer niets van terug zien. ;)

    Ondertussen hoop ik bijna dat het inderdaad een buikgriepje is. Ja, ik bedoel, hoe ga ik dit mijn kind later uitleggen? "Mama, hoe wist je dat je zwanger was van mij?" "Nou schat..." :)

    Mijn temperatuur was vanmorgen 0,4 graad hoger dan ik gewend ben. Maar goed, dat kan natuurlijk ook van het buikgriepje komen. Oh well, over een week weten we meer...
     
  11. Daphne1980

    Daphne1980 Bekend lid

    5 dec 2005
    842
    0
    0
    Aspirant projectleider
    Rotterdam
    Hey Belle,

    Hoe gaat het nu met je? Voel je je weer wat beter?

    Ik hoop dat de onaangenaamheden gauw bij je verdwijnen en je dadelijk gewoon lekker van een zwangere buik mag genieten!
     
  12. Floor

    Floor Actief lid

    21 apr 2006
    355
    0
    0
    hahahaha hylarisch! Je zou een boek moeten schrijven meid, ik lig hier helemaal in een deuk! :)

    Ik hoop voor je dat je zwanger bent, en dat de rust terug keert in je darmen.
     
  13. indey

    indey Bekend lid

    13 mei 2006
    677
    0
    0
    moeder
    Noord-Holland
    Hoi Belle

    Inderdaad wat er al geschreven is je kan er een boek overschrijven wat je allemaal meemaakt ik heb inderdaad hier ook in een deuk gelegen.

    maar dat ik scheten liet voor ik wist dat ik zwanger was nee dit is nieuw voor me

    Indey
     
  14. Vlinderkind

    Vlinderkind Niet meer actief

    Hylarisch meid, ookal zullen jou klachten dat zeker niet zijn!!!
    Maareh, heb je geen darminfectie o.i.d.? Zwangerschap geeft natuurlijk nog wel wat darmklachten, maar die van jou zijn wel erg extreem....

    Ik duim voor je dat er een kleintje aan zit te komen, maar hou je gezondheid ff in de gaten meid.

    Liefs en veel sterkte,
    Anouk.
     
  15. Belle

    Belle Fanatiek lid

    7 nov 2005
    1.380
    1
    0
    Verpleegkundige, columniste
    Amsterdam
    Ik geloof niet dat ik een darminfectie heb, hoor. Mijn darmen zijn rond m'n menstruatie ook altijd een beetje van slag, en als ik migraine heb gehad (dat komt sporadisch eens voor) dan ben ik ook twee dagen aan de dunne. Maar ik voel me verder 100% gezond. Ik ben ook niet iemand van de darmontstekingen, doe mij maar een flinke keelontsteking op z'n tijd. Ja, of migraine natuurlijk. Mijn zwakke plekken zitten allemaal boven mijn schouders. :)

    Inmiddels is mijn stoelgang weer redelijk gestabiliseerd, maar mijn luchtigheid is gebleven. Ik probeer echt rekening te houden met wat ik eet (geen bonen, geen kool, geen rauwe ui), maar ik blijf op de meest ongelegen momenten lucht verliezen. Als ik 's nachts over de gangen van de kliniek sluip om te kijken of al mijn patiënten slapen bijvoorbeeld. :oops: Of als ik sta te wachten voor een verkeerslicht. Of als ik thuis op de bank een film zit te kijken met mijn lief. Vreselijk onhandig, maar in vergelijking met de toestand in de wereld natuurlijk geen ramp.

    Morgen is mijn NOD. Ik werk vannacht, dus ik heb de hele nacht de tijd om mezelf gek te maken met mijn onzekerheid. Gelukkig hebben we geen zwangerschapstesten in de medicijnkamer liggen, anders zou ik niet voor mezelf kunnen instaan, vrees ik. Ik heb een reusachtige stapel oude tijdschriften voor mezelf klaargelegd, als afleiding. En ik heb een chocoladereep meegenomen. Als ik ga menstrueren, dan heb ik alle chocolade nodig die ik kan krijgen, en als ik zwanger ben, dan lust mijn ongeboren dochter (m/v) vast ook wel wat. ;)
     
  16. Vlinderkind

    Vlinderkind Niet meer actief

    Nou, veel leesplezier dan maar meid! Hou nog even vol tot morgen :).

    Enneh, succes.
    Liefs,
    Anouk.
     
  17. indey

    indey Bekend lid

    13 mei 2006
    677
    0
    0
    moeder
    Noord-Holland
    :eek:

    Hoi Belle

    Ik lach er wel om om jouw verhaal,maar als ik terug bekijk hoe ik me de agelopen dagen voelde voor mijn ongesteldheid had ik ook last van buikkrampen en diaree maar niet van die scheten laten.

    Ik wens je alle sterkte toe voor vanacht en dat je maar snel de test kan doen

    Indey
     
  18. annickdebrie

    11 apr 2006
    19
    0
    0
    afdelingsmanager sec
    Antwerpen
    Hey belle
    Ik kan echt wel meespreken over die krampen maar ik denk dat de oorzaak vooral bij je voeding ligt alle versta me niet verkeerd maar fast food veel hot food heeft niet echt een positieve invloed op je darmen. Dranken met gas veroorzaken gassen en veel olie spoelt de darmen. Melkproducten daarintegen veroorzaken dan weer verstopping dus ik zou gewoon testen wat het beste bij jouw gaat en voor de rest duimen we voor positieve test he

    groetejs
     
  19. Free

    Free Lid

    12 mei 2006
    17
    0
    0
    Overijssel
    hoi dames!

    ik weet niet of het symptonen zijn van een zwangerschap maar ik kan altijd al moeilijk naar de wc om een "grote boodschap" :rolleyes: te doen en sinds een week ofzo kan ik ineens wel 5 keer op een dag.... ook heb ik lichtelijk last van winderigheid( wat bij mij haast helemaal al niet voorkomt!)

    Liefs free
     
  20. Beebje

    Beebje Lid

    16 apr 2006
    37
    0
    0
    En Belle?? Al wat bekent?????
     

Deel Deze Pagina