Wie als eerste erbij na de bevalling?

Discussie in 'De bevalling' gestart door Child, 3 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Child

    Child Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.772
    208
    63
    Nog lang geen sprake van, maar vroeg het me toch af.

    Ik mag thuis bevallen en wil alleen mijn man erbij hebben (naast VK en kraamzorg uiteraard)Maar ook als ik alsnog naar ziekenhuis moet, is volgende vraag van toepassing:

    Wie laat je als eerste op bezoek komen? Ouders of schoonouders?
    Tegelijk lijkt mij niet handig. Ten eerste staan ze natuurlijk alle 4 te popelen om kind vast te houden en dat lijkt me niet helemaal werken.
    Ten tweede vind ik het ook wel fijn om even de bevalling met mijn moeder enzo te bespreken (misschien ook wel met schoonmoeder hoor, alleen heb ik uiteraard andere band mee)

    Is het raar om eerst je eigen ouders op bezoek te willen? En ik bedoel echt niet dat er verschil van een dag tussen zit hoor, maar gewoon na elkaar, of evt. met middagslaapje ertussen?
     
  2. joma87

    joma87 Actief lid

    11 mrt 2009
    305
    0
    0
    verpleegkundige
    ik wil eigenlijk ook eerst mijn ouders zien en waarschijnlijk hebben zij ook ons zoontje bij zich dus zullen zij als eerste komen en mijn schoonouders wat later. Zo was het bij de 1e ook en ik vond het prima zo.
    Ik vind het niet raar, geeft iedereen de tijd om de kleine ruim te bewonderen en je krijgt zelf ook wat rust!
     
  3. tulip

    tulip Niet meer actief

    oke, hier ons drukke verhaal haha.

    Ben om 00.15 in het ziekenhuis bevallen, sowieso nogal een shock, want ik had om 21.45 pas de eerst (soort van wee). Toen ik gehecht enz. was stapte ik zelf wel even uit bed om te douchen, man kon mij net opvangen, ging van mn suus natuurlijk.
    Enfin om 1.00 uur vanuit het ziekenhuis onze ouders gebeld en gezegd dat ze thuis best nog even langs mochten komen.
    Om 2.00 uur waren we thuis en even later stonden mn vader, moeder, zusje, schoonouders en zwager voor de deur. Reuzegezellig:) Na een klein half uurtje heeft de kraamverzorgster ze de deur uit gezet;)

    Mijn mening, ik vind niet dat je de een eerder kunt laten komen dan de ander. Het kunnen voor jouw gevoel wel jouw ouders zijn, maar de vader is hun zoon en het is net zo goed hun kleinkind. Maar ja, ik ben ook allemaal niet zo moeilijk in dat soort dingen.

    Je hoeft bij dat allereerste bezoekje toch ook niet meteen je baby te geven om te knuffelen, dat kon bij ons niet, ze kon zich niet warm houden en moest in bed liggen. het hoeft ook geen bezoek van een uur te zijn, een klein half uurtje is toch ook goed?? Als ze maar even een glimpje hebben kunnen opvangen.
     
  4. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ik zou het sowieso even laten afhangen van de situatie. Want soms ben je direct na de bevalling gewoon te moe/kapot om al bezoek te kunnen ontvangen.
    Ik zou ze allebei eerst heel eventjes langs laten komen. Allebei even een kwartiertje, en de dag erna langer? Volgorde zou ik doen wat je goed voelt, wat goed uitkomt, wat de papa wil. Ik zou zelf denk ik voor mijn zusje als 1e persoon gaan, maar de keuze was hier niet ivm werk/andere verplichtingen.

    Dat bespreken van de bevalling had ik echt geen behoefte aan de eerste uren. Dat kwam pas na een dag of misschien 2, dat ik probeerde alles op een rijtje te krijgen.
     
  5. Bonkie

    Bonkie Fanatiek lid

    30 nov 2009
    2.518
    1
    0
    Make-up & Hair Artist
    Amstelveen
    Mijn moeder was bij de bevalling. Mijn vader is chauffeur en was om 20.30 onderweg naar huis. Hij woont vlakbij het ziekenhuis. Om 20.30 belden wij dus dat de kleine was geboren. Hij zei toen dat hij wel even langs zou komen. De volgende dag kwamen schoonouders bij ons thuis. Nu ben ik dus ook 's Avonds bevallen om 20.06. En moest daarna nog gehecht worden. Manlief heeft zijn ouders dus pas tegen 22.00 gebeld. En het sneeuwde ook en was glad op de weg en ze zijn al wat ouder dan mijn ouders en wonen een half uur van ons vandaan.

    Mocht ik thuis bevallen, overdag en normale weersomstandigheden, zou ik het precies weer zo doen. Eerst mijn beide ouders en daarna schoonouders. Dus overdag na/vlak na de bevalling mijn ouders en dan in de avond schoonouders.

    Succes! En doe vooral wat JIJ wilt!!! Jij moet het aankunnen, het is jouw kind, jouw lijf, jouw huis! Jouw man begrijp het echt wel.
     
  6. p1982

    p1982 Niet meer actief

    dochterlief is bij me ouders en ligt aan de situatie of manlief haar ophaalt of dat me ouders haar brengen
    dan echt eerst alleen onze dochter er bij en later mijn ouders en dan pas schoonouders
     
  7. roosje01

    roosje01 Bekend lid

    5 mrt 2009
    503
    0
    0
    brabant
    Wat vind je man/vriend ervan? Onze dochter is om 16.00 uur geboren en we waren om 19.30 uur thuis. Mijn ouders en mijn schoonouders zijn toen heel even langs geweest. Niet alleen jou ouders krijgen een kleinkind maar ook je schoonouders... Ik zat nog helemaal vol met adrealine dus ik stond nog helemaal te stuiteren en natuurlijk was ik ook heel trots en wilde ik onze dochter aan iedereen laten zien. Beide ouders zijn de dag erna langs gekomen, mijn ouders waren die dag heel de dag vrij dus zij waren er 's morgens al terwijl mijn schoonvader eerst nog moest werken dus die kwamen pas wat later op de middag.

    Als ik jou was zou ik in eerste instantie beide ouders laten komen en de dag erna appart afspreken zodat je alle tijd met je eigen ouders kunt zijn.
     
  8. tulip

    tulip Niet meer actief

    als aanvulling, ik vind het ook niet zo netjes naar de vaders in spe toe. Jij bent dan wel bevallen, maar het is ook zijn kindje en wil dat graag aan zn ouders laten zien.
     
  9. mamazeyad

    mamazeyad Niet meer actief

    ik snap heel goed dat je het eerst even wil delen met je eigen moeder en vader en denk dat je man dat vast geen probleem vind. ik zelf wilde ook dat mij eigen ouders eerst kwamen en de ouders van me man waren gewoon een half uurtje later en dat vonden ze niet erg.
     
  10. jacoba

    jacoba Fanatiek lid

    6 mrt 2006
    3.436
    0
    0
    tollebeek
    Ik wil eerst de kinderen erbij , voor dat ik er ander bezoek bij wil hebben.
    En dan maakt het me niet uit wie er het eerst is.
     
  11. Speentje

    Speentje Fanatiek lid

    13 jan 2008
    1.343
    2
    0
    Hier beide keren in het ziekenhuis bevallen en beide keren hebben we ongeveer 1,5 uur na de bevalling gebeld naar zowel mijn ouders als schoonouders met de mededeling dat de kleine geboren was en gevraagd of ze gelijk langs wilde komen om de kleine te bewonderen en dat wilden ze natuurlijk :D

    Hier hebben we er dus bewust voor gekozen om de beide ouders tegelijk te laten komen. Dit omdat het natuurlijk mijn kindje is, maar net zo goed het kindje van mijn man dus ik vond het ook niet meer dan normaal dat mijn schoonouders ook direct zouden komen kijken.

    Bij mij werd er trouwens door de verpleeging van de verloskamers vriendelijk verzocht om alleen de kersverse opa's en oma's direct te laten komen naar de verloskamers en niet de rest van de familie. Mijn zusje en haar vriend en schoonzusje met zwager kwamen 's avonds langs toen ik op de afdeling lag.
     
  12. ChocoChick

    ChocoChick Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.152
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik vind het prima als zowel mijn moeder als mijn schoonouders direct komen. Het zijn immers allemaal de grootouders. Al moet ik wel zeggen dat ik mijn moeder veel geïnteresseerder vindt tijdens de zwangerschap.
    Ik wil wel dat mijn moeder als eerste gebeld wordt. Nu zullen we misschien wel tegelijk bellen, maar ik vind gewoon dat zij het als allereerste mag weten.
     
  13. Linana

    Linana Niet meer actief

    Van mij mogen ze beide komen, maar ik weet dat mijn schoonmoeder dit hoogstwaarschijnlijk niet gaat doen omdat ik beval in groningen en zij in assen woont. Ze heeft geen eigen vervoer en ik zie haar nog niet zo gauw de trein pakken.
    Als ze al vervoer kan regelen is dat met een tante van mn vriend die ik er niet direct bij hoef te hebben....

    Dus mijn moeder is er als eerste, ik verblijf sowieso nog 1 a 2 weken bij haar na de bevalling (ons eigen huis is nu nog niet klaar... :( )
    Ik vind ook dat ze tegelijk mogen komen, het is mijn kindje, maar ook van mijn vriend en hij wil het dan uiteraard ook aan zijn moeder showen :D
     
  14. hellie

    hellie Fanatiek lid

    27 aug 2009
    1.178
    1
    0
    Noord-Brabant
    Van de oudste ben ik bevallen in het ziekenhuis. Mijn moeder, zus, schoonouders en schoonzus zijn op een gegeven moment naar het ziekenhuis gekomen toen ik nog bezig was, dus die stonden een half uur/3 kwartier na de bevalling aan mijn bed.

    Van de jongste ben ik thuis bevallen en toen mocht uiteraard de grote broer er als eerste bij (ongeveer een kwartier na de bevalling) en daarna mijn moeder, zus en schoonouders. Die bevalling ging zo vlot en ik voelde me zo goed dat ik daarna nog een aantal mensen heb gevraagd om te komen. Was zo trots en vond het gezellig.
     
  15. Mopje

    Mopje Fanatiek lid

    18 apr 2011
    2.753
    1
    0
    Friesland
    Ik vind het best moeilijk. Mijn ouders wonen meer dan 2 uur rijden bij ons vandaan en mijn schoonouders maar 10 minuten... Maar ik wil het liefst ook eerst mijn moeder zien! Ik denk dat we mijn ouders wel bellen tijdens de bevalling, zodat ze wel vast hierheen kunnen komen en eventueel bij mijn schoonouders kunnen wachten ofzo...

    Ik hoop lekker thuis te kunnen bevallen en dan te kunnen bellen dat de kleine er is!
     
  16. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    ik had misschien ook wel eerst mijn ouders gewild maar dat vind heel erg oneerlijk tegenover mijn schoonouders.
    Wij hebben iedereen gewoon gebeld en die konden komen wanneer ze wilden.
    Bij mij was 2 keer mijn beste vriendin het eerste (en die woonde nog het verst weg dus die zal wel heel hard gereden hebben ;)) en daarna bijna tegelijk ouders/schoonouders.
    2e keer was ik pas om 01.00 uur terug op mijn kamer en toen zei iedereen we komen morgen wel.
    Ik heb mijn beste vriendin om 6 uur gesmst dat ze kon komen wanneer ze wilde. Toen belde ze en vroeg ze heel moeilijk zouden doen als ze nu al zou komen. En toen stond ze om 6.20 naast mijn bed (geen idee hoe snel zij kon douchen enzo ;)) Ouders en schoonouders kwamen pas om 9 uur.
    Ach, moeten ze zelf weten. Zoontje lag toch op de kinderafdeling dus het was allemaal een beetje anders.
     
  17. Tess00

    Tess00 Actief lid

    12 jul 2011
    366
    0
    0
    NULL
    NULL
    Zowel mijn moeder als schoonouders mogen direct na de bevalling hun kleinkind komen bewonderen. Ik wil (waarschijnlijk) het verloop van de bevalling aan mijn moeder vertellen maar dat zal mijn vriend ook met zijn moeder willen delen...t is toch een hele ervaring: ook voor hem!
    En wie het kind dan vasthoud etc daar kan je je beter niet mee bezig houden want dat verloopt (meestal) vanzelf en hoeft niet vooraf ingestudeert te zijn.

    Mijn tip: laat het lekker over jullie heen komen en kijk waar jij (en je vriend!) Behoefte aan hebben na de bevalling...
     
  18. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Als ik thuis beval, zal mijn moeder aanwezig zijn.
    Als de kleine er is, bellen we gelijk mn souders.

    Als ik naar het zkh ga, blijft mn moeder bij de honden.
    Dan bellen we gelijk als de kleine er is, maar ook mijn souders, die komen dan wel naar huis.

    Hangt er hier dus een beetje vanaf.

    Doe vooral wat jij en jullie prettig vinden.
     
  19. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.508
    496
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Hier zijn mn ouders, schoonmoeder en zusje (bij de tweede ook zwager) allemaal tegelijk op bezoek gekomen in het ZH. Mn schoonmoeder heeft geen rijbewijs dus die is afhankelijk van anderen... mn ouders nemen haar dus regelmatig gewoon mee (wonen ook in zelfde dorp)
     
  20. Luuz

    Luuz VIP lid

    16 aug 2008
    23.842
    2.610
    113
    Hier
    Hoe het nu zal gaan, geen idee.. We willen sowieso eerst een tijdje alleen zijn met de baby en met Lenn.. En daarna zien we wel weer..

    Bij Lenn zijn eerst mijn schoonouders geweest.. Mijn ouders de volgende dag.. Lenn lag op de highcare en mocht geen bezoek, buiten ons om.. Mijn ouders blijven liever wat op de achtergrond en vind het geen probleem om wat later te komen.. Als mijn ouders en schoonmoeder zijn geweest maakt me de rest van de volgorde van bezoek me niet zoveel uit.. Ik weet dat mijn schoonmoeder behoorlijk nieuwsgierig is en het geweldig vind als ze gelijk langs mag komen (Mijn moeder ook wel hoor, maar gunt het mn schoonmoeder ook om als eerste te komen kijken;))
    En voor mijn part komen mijn ouders en schoonmoeder tegelijk, vind het prima..
     

Deel Deze Pagina