hele grote baby: inleiden?

Discussie in 'De bevalling' gestart door kawaii, 9 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kawaii

    kawaii Fanatiek lid

    9 mei 2011
    1.364
    0
    0
    brabant
    Hallo dames!

    Ik ben nu bijna 28 weken zwanger. Kleintje loopt flink voor op groei, bij de laatste echo, vorige week gemiddeld ruim twee weken en het lijkt alleen maar meer te worden. Het is echt een klein reusje. Net als ik met mijn 183 cm en vriendlief met zijn 195 cm:D Morgen weer een controle-echo (ook ivm hersenvocht..hellup is nog veel enger) door een specialist. Spannend allemaal! Verloskundige gaf al aan dat ik waarschijnlijk vanaf morgen onder controle kom bij de gyn ipv bij de verloskundige om de groei extra goed in de gaten te houden.
    Bij de vorige echo werd er al gezegd dat ze me waarschijnlijk niet laten lopen tot 40 weken, omdat de kleine dan wel eens te groot zou kunnen worden voor een natuurlijke bevalling. Ik moet maar vast rekening gaan houden dat ze me gaan inleiden met bijvoorbeeld 37 weken. Wel weer afhankelijk van de groei de komende weken natuurlijk. hopelijk horen we morgen wat meer. op zich zou het inleiden geen slecht plan zijn, ik heb al flink wat klachten doordat hij zo groot is. Maar toch, het idee vind ik ergens ook maar niks.

    Zijn er meer (bijna)mama's die zwanger zijn (of waren) van een grote baby? hoe is dat bij jullie gegaan? Heb je veel klachten gehad tijdens de zwangerschap? Is de bevalling ingeleid of natuurlijk begonnen? Doorgelopen tot 40 weken of zelfs later?
    Ik vind het inleiden eigenlijk maar niks, heb het idee dat ze dan iets in gang zetten waar mijn lijf of de baby nog niet klaar voor is op dat moment. Maar ja, het moet wel passen:D
    En.. heb je last gehad van de beruchte inleidings-weeënstormen? Heb je het idee dat je ingeleide bevalling moeilijker of pijnlijker verliep dan in het geval van niet-inleiden?

    Een hoop vragen, ik weet het. Lotgenootjes, waar zijn jullie?:cool:
     
  2. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Hier zwanger van mn derde. De eerste bevalling was moeizaam en bleek mijn lichaam niet echt gemaakt op grote kindjes (mijn dochter was overigens niet heel groot, bijna 3700 gram). Bij mn zoontje extra in de gaten gehouden, die bleek kleiner en alles ging gelukkig goed.

    Maar vorige week een groeiecho gehad voor deze baby en hij loopt 3 weken voor. Was wel even schrikken. Moet nu een suikercurve doen of ik geen zwangerschapssuiker heb, volgende week weer een echo dus ben benieuwd. We hebben het nog niet over inleiden of dat soort zaken gehad overigens.
     
  3. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Mijn tweede was ook erg groot tijdens de echo's. Met 37 weken zatem de benen en buik op 41 weken+.

    mijn man en ik zijn ook lang, en omdat mijn eerste (7 pomd) echt zonder problemen en vlot is geboren, maakten we ons geen zorgen.

    Uiteindelijk met 39 weken zei de vlos (al voelend aan mijn buik) dat ze dacht dat hij niet groot maar lang zou zijn. Dat bleek te kloppen, 4 dagen later werd mijn niet grote of dikke maar wel erg lange zoon geboren.

    De echo's voorspeldem een erg groot kind, maar de vlos kreeg gelijk. Mijn bevalling ging zo snel (van 5 cm naar geboren in 20 minuten) dat de vk te laat was.

    Dat inleiden moeizaam kan gaan en pijnlijker kan zijn is bekend, maar zou nog even afwachten hoe bet de komende 10 weken gaat, en laat je niet gekmaken.
     
  4. Lauw

    Lauw Fanatiek lid

    8 jan 2009
    1.475
    0
    0
    Erg spannend inderdaad...

    Bij mijn eerste zeiden ze ook de hele tijd dat het een groot kindje was.. Ze lag gemiddeld ook 2 weken voor in de groei. Maar uiteindelijk is ze spontaan geboren met 39.4 weken en woog ze 3600 gram.. Dus eigenlijk best normaal..

    Ik kreeg toen een extra echo om de voorliggende placenta te controleren.. Daaruit bleek een groot kindje, ik zat toen ook op het randje van zwangerschapsdiabetes. Maar de 2e test was goed. Ben uiteindelijk ook weer gewoon terug gegaan naar de VK.
    Bij deze zwangerschap heb ik helemaal geen extra echo gehad, dus ze weten eigenlijk ook helemaal niet of het een groot kindjes is..
     
  5. carrolyn

    carrolyn Fanatiek lid

    30 jan 2011
    2.770
    1
    0
    Seth liep ook voor op de groei.
    hij is geboren met 41.3 spontaan begonnen en hij was 4024gr en 52cm.Is gewone bevalling geweest zonder inscheuren, knippen, vacuum, tang of keizersnede.De perfecte bevalling dus
     
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.808
    32.714
    113
    Mijn beide kindjes waren groot, maar er is nooit gesproken over inleiden. Ben uiteindelijk bij de oudste met 42 weken wel ingeleid (dat vond ik overigens een ramp...). Hij woog 4960 gram, is een ks geworden. Bij de tweede mocht ik niet ingeleid worden, wilden ze niet doen. Toen met 41+1 week spontaan begonnen en 4990 gram. Wel weer een ks.

    Waarom met 37 weken al inleiden als er eigenlijk geen reden voor is? Ook als je kindje wel groot wordt is er toch nog niets aan de hand? Er zijn genoeg vrouwen die van grote kindjes bevallen zonder problemen.
     
  7. kawaii

    kawaii Fanatiek lid

    9 mei 2011
    1.364
    0
    0
    brabant
    @Suus1983:
    ik heb geen idee waarom, alleen dat ze bang waren dat de baby te groot zou worden en wellicht niet meer zou passen. Weet alleen dat dit gezegd werd vorige week bij de echo. Heb er verder nog niks concreets over gehoord. Kan ook nog niet natuurlijk, het zal ook helemaal afhangen van de groei van de kleine de komende weken. We horen het wel de komende tijd.
    Ik ben zelf ook vrij groot (maar niet breed) gelukkig, dus wat dat betreft past het misschien makkelijker dan als ik 1.55 zou zijn:D Wel vreemd dat het beleid dus blijkbaar nogal wisselt per ziekenhuis. Of misschien waren ze gewoon een beetje voorbarig vorige week, en heeft deze lieve gyn iets gezegd wat ze nog niet had mogen zeggen? Kan natuurlijk ook nog. Lees hier wel van verschillende dames dat ze gewoon natuurlijk (zonder inleiden) zijn bevallen van grote baby's en waar inleiden helemaal niet aan de orde is geweest.
     
  8. Trees

    Trees Niet meer actief

    Onze dochter was ook groot in de buik (drie weken voor met alles) en mijn gynaecoloog gaf na meerdere metingen aan dat hij me voor de 40 weken wilde inleiden vanwege haar formaat. Hij zat te denken rond de 39 weken, maar wilde dat per week bekijken.

    Uiteindelijk ben ik al ingeleid met 36+6 ivm langdurig gebroken vliezen. Ik heb inderdaad een weeenstorm gehad, maar vond het goed te doen. Met dank aan de weeenstorm duurde mijn bevalling ook maar vier uur en raakte ik niet uitgeput. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal met een niet-ingeleide bevalling, maar kijk zeer positief terug op mijn ingeleide bevalling.
     
  9. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Ik heb van de gyn te horen gekregen dat als onze knul zo door blijft groeien ondanks de PE, ik hoe dan ook ingeleid ga worden rond de 38 weken. Dit is inderdaad omdat hij niet zo zeer erg zwaar maar wel erg lang geschat word.

    Overigens is dit in Duitsland en door inmiddels 2 gyns en 3 co's afzonderlijk tegen mij gezegd.
     
  10. Joolzz

    Joolzz Bekend lid

    14 nov 2010
    716
    20
    18
    Ik lees even mee, ben 28 weken zwanger en ook doorgestuurd naar de gyn ivm te snelle groei van baarmoeder. Bij gyn echo gemaakt en zowel baby als vruchtwater groot/veel. Vrijdag een glucosetest en volgende week terug naar gyn. Hij heeft niks gezegd over eventuele gevolgen (inleiden oid) alleen dat ik er op moet rekenen dat ik bij hem onder controle moet blijven. Hij wil nu eerst de oorzak achterhalen dus ik wacht het allemaal maar af, probeer me er maar niet te druk over te maken.

    wat ik wel irritant vind is dat heel veel mensen denken dat ik al zo'n beetje op bevallen sta (en dat duurt nog wel even)

    Veel succes er mee!
     
  11. Mamanama

    Mamanama Fanatiek lid

    10 apr 2009
    4.080
    65
    48
    Zoetermeer
    Bij mijn oudste verwachtten we ook een fors kind. Vk schatte haar tussne de 3.5 en 4 kilo. Toen werd gewoon gezegd dat er niks gedaan werd, want ze weten niet wat jij kan baren. Sommige vrouwen bevallen zonder 1 scheurtje van kinderen van 5 kilo en anderen scheuren uit bij 3 kilo of het past helemaal niet...
    Mijn dochter bleef zitten tot 40+3 en bleek met haar 4700 gram toch echt te groot voor mijn bekken. Uiteindelijk is het een keizersnee geworden.
    Jongste werd d.m.v. groeiecho;s in de gaten gehouden. Ze bleef maar voor lopen op de groei. Hoofd liep 4 weken voor!
    Het werd een geplande ks, omdat het hoofd er nu eenmaal het eerst uit moet kunnen..
    Zij was overigens bij 38 weken al 3910 gram, hoofdomtrek van 38 cm
     
  12. belgischemama

    belgischemama Fanatiek lid

    21 mrt 2010
    1.614
    0
    0
    in belgie vinden ze kindjes boven het gemiddelde van 3.5kg al groot, hier de eerste 3.825kg en ook nooit van inleiden gepraat voor de 40 weken, ze wouden me wel niet lang overtyd laten gaan als ik ni op de uitgerekende data beviel, ik was de 8ste uitgeteld en ook bevallen inleiding zou dan de 10e gebeuren. hier lagen ze 13-14 dagen voor, 3e ook weer.
     
  13. Ster27

    Ster27 Fanatiek lid

    14 jan 2010
    2.903
    254
    83
    Jesse lag aan het eind van de zwangerschap bijna vier weken voor. Uiteindelijk ben ik met 38w3d ingeleid en is hij met 38w4d geboren. Hij was 3930 gram en 53 cm. Ik ben echter niet ingeleid vanwege de groei van Jesse, maar vanwege een hoge bloeddruk. Al was ik er niet echt rouwig om, Jesse werd met 37 weken al op acht pond geschat bij de groeiecho. In het ziekenhuis waar ik ben bevallen leiden ze in principe niet eerder in ivm voorlopen op groei. Een nichtje is pas met 42 weken ingeleid terwijl ze wisten dat haar zoontje heel groot was (uiteindelijk keizersnee geworden, mannetje was ruim 10 pond).
     
  14. Uk2011

    Uk2011 Niet meer actief

    Tip: groeiecho, groeiecho en nog eens groeiecho en sta op je strepen als je het niet vertrouwt of bang bent voor een groot kindje en een horrorbevalling...


    Ons manneke was geschat op 7pond dus vaginale bevalling met 42w.
    En dan ineens ligt er een 'peuter' op je buik van 10 pond en 56cm, brede schoudertjes, mollige beentjes en een koppie (omtrek 37,5cm - limiet voor vaginale bevalling is 35cm bij een eerste, anders ks!) waar je u tegen zegt!

    Mijn gyn beloofde me 6 weken later bij de nacontrole een ks voor de tweede ;) aangezien er zoveel ingrepen nodig waren om hem er uit te krijgen. Niet gek gezien zijn formaat...
     
  15. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    haha hier Idem. In de supermarkt 'Goh de baby is er nog steeds niet?' en op de psz waren ze ervan overtuigd dat ik na de kerstvakantie met een baby zou aankomen.

    Nou mooi niet. ;)
     
  16. selle

    selle Actief lid

    10 aug 2008
    341
    0
    0
    Brabant
    Ik heb inmiddels meerdere controles achter de rug ook ivm met groot kindje en veel vruchtwater. Val net onder de norm van polyhydramnion (extreem veel vw), ik zag op mijn zwangerschapskaart staan dat de beeb in de groeicurve op p80 zit, ik geloof dat p50 gemiddeld is? Maar wat dit precies inhoudt weet ik niet?
    De baby liep bij de echo's geschat zo'n 2 weken voor. Ik ben zelf maar 1.65 en woog voor de zwangerschap 52 kilo..maar zelfs bij mij wordt er niet over eerder inleiden gepraat en dat zie ik ook niet zo zitten. Daar zag ik nl bij mijn 1ste erg tegenop, liep 8 dagen over tijd en zou na het weekend ingeleid worden. Gelukkig begon de beval;ling spontaan. Ik mag nu gewoon bij de vk blijven maar ga op advies van de gyn. nu wel poliklinisch in t zkh bevallen in plaats van thuis . Ik vertrouw mijn vk volledig en die zei dat ze me niet te ver over de termijn wil laten gaan en gerust met 39 of 40 weken al een wil kijken om te strippen. Ik ben de zwangerschap nog niet zat dus dat zien we dan wel weer.
    Dit is overigens mijn 2de kindje, eerste woog 3535 gr bij 41+1. Ik ben dus heel benieuwd of deze beeb echt groter/zwaarder zal zijn...moet eerlijk zeggen dat ik denk dat het vooral het vw is dat de buik zo mega maakt.
     
  17. ona81

    ona81 Bekend lid

    19 aug 2011
    844
    0
    0
    Heerlijk thuis geweest tot onze zoon 8 manden was,
    Hoi,

    de verwachting was dat mijn zoon rond de 4 kilo zou zijn met 40 weken. Echter hij liet op zich wachten. Ik zou worden ingeleid met 42 weken (wat ik liever niet had, want hij maakte het nog heel goed in mijn buik), maar is spontaan gekomen met 41.6 (Valentijsdag!) groot: 56 cm en 4780 gr. Oke, ben wel ingescheurd, maar daar absoluut geen hinder van ondevonden tijdens en bij herstel niet. Bevalling verliep heel vlot in 8,5 uur was hij er en had op het laatst ook wel even een weeenstorm. Ik had nog geen ervaring, maar ik kijk terug op een heel fijne bevalling. Een kennis van me is laatst met en speodkeizersnede bevallen, omdat haar kindje er niet door pastte met 4 kilo. Ik wil hiermee zeggen dat het ook afhankelijk is van jouw bouw, en hoe het kindje het maakt in je buik.
    Ik had om de dag een scan en echo en daarop was te zien dat hij het prima had, dus maakte ik me geen zorgen.
    Een evt volgende zwangerschap wil de gyn wel inleiden op 38 weken, maar daar ben ik niet zo zeker van. Het ging nu toch ook goed. Ach, zover is het nog niet.

    Heel veel succes en dat je in ieder geval maar een gezong kindje ter werled mag krijgen!!!!
     
  18. Mamma 2 Boys

    Mamma 2 Boys Actief lid

    23 jan 2006
    145
    0
    0
    Hier alleen bij de eerste ; 4200 gram ; ( 40+1 wk. ) problemen...tenminste is uiteindelijk vacuumpomp geworden.

    2e : 4600 gram ! ( 41 wk. ) Is thuis geboren binnen een half uur !!
    ( stortbevalling ). Ik had heel veel geluk ; net geen totaalruptuur, maar dit kwam meer door de snelheid van de bevalling als de grootte van het kind. Verder prima hersteld.

    3e kwam met 38 wk. wat een heerlijk '' kleintje '' vonden wij ;
    3600 gram.

    Ik ben ook niet snel voor inleiden.
    Spannend ; hoop op goede berichten wat betreft het hersenvocht !
     
  19. natalie78

    natalie78 Actief lid

    5 aug 2009
    380
    0
    0
    Groeiecho hoeft niet altijd een duidelijk beeld te geven van gewicht kindje.
    Heb ook een groei echo week 35 gehad maar alles was goed iets boven normaal, week 37 werd mijn kindje geschat op 9 pond.
    Ingeleid 38w 4d zoontje geboren met 39 weken via ks 5155 gr en 57 cm.
    Waarom ks zoontje was niet helemaal ingedaald, met persen kwam hij iets omlaag maar ging weer omhoog hij paste niet.
     
  20. selle

    selle Actief lid

    10 aug 2008
    341
    0
    0
    Brabant
    @natalie78

    Dat is idd wel een hele flinke kerel!

    Ik heb ook het gevoel/idee dat het geschatte gewicht op de groeiecho niet zoveel zegt...Hoor steeds vaker dat ze er naast zitten zowel dat het kindje groot geschat wordt en t niet is als dat t ineens toch groot blijkt te zijn. Ik denk dat je dus vooral naar je gevoel moet luisteren wat betreft dat inleiden. Als je al met zorgen aan een bevalling begint is dat ook niet bevordelijk!

    @ts: idd hopen dat vandaag op de echo alles goed is met jullie beebje!
     

Deel Deze Pagina