Na het kijken van filmpjes over voeden in de draagdoek kom ik er niet uit

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door prettymum, 13 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. prettymum

    prettymum Niet meer actief

    Hallo!

    Ik begreep dat het heel handig en discreet is om te voeden in de draagdoek. Ik heb nu op internet diverse filmpjes bekeken en uitgeprobeerd maar het lukt me niet.

    ByKay heeft een filmpje over voeden in de BBBB houding en zegt dat je je kindje lager kunt laten hangen door de schouderbanden een beetje omlaag te doen. Dat laat ze alleen niet echt zien. Om mijn zoon van 3 mnd laag genoeg te laten hangen moet ik de schouder banden wel echt heel laag doen. hij hangt dan op half zeven, echt niet fijn voor hem. Bovendien is het dan ook echt niet meer discreet, ha ha! Op het filmpje gaat het heel goed bij Kay dus ik zal wel iets fout doen.

    Ik heb een Trcot Slen doek.

    Er komt nog bij dat ik cup H heb momenteel dus ook al hangt hij vrij laag, ik moet mijn borst eigenlijk te ver omhoog duwen wil hij erbij kunnen. Voor mij weer niet zo comfortabel.

    Denken jullie dat het daaraan ligt, en werkt het nu eenmaal niet of minder goed met grote borsten? Als dat zo is kan ik het hele idee maar beter gewoon uit mijn hoofd zetten. Of moet het met wat oefening en tips in principe kunnen?

    Ik zag ook een filmpje voor hele jonge babies. Dan zat hij er met opgetrokken beentjes in, rechtop. Maar daar is mijn baby te groot voor met 3 mnd.

    En als laatste zag ik iets over de komma houding, dus liggend. Iemand daar ervaring mee? En tot welke leeftijd kan dit?

    Ik ben benieuwd naar jullie positieve of negatieve ervaringen hiermee!
     
  2. Madelon84

    Madelon84 Niet meer actief

    ik heb het bij mijn oudste ook wel eens geprobeerd maar ik vond en vind voeden in de doek niks! hij lag niet goed/comfortabel en ik vond het heel onhandig.
    en dan heb ik maar een kleine cup;)
    ik zou zeggen, gewoon buiten de doek voeden! en je niks aantrekken van evt. omgeving als je dat kunt..
     
  3. Agapi

    Agapi Bekend lid

    31 mei 2006
    688
    0
    16
    Cyprus
    Ik draag of ik voed. Om mijn kindje te voeden haal ik hem uit de doek. Lijkt mij niet echt handig anders om hem goed te kunnen aanleggen. Volgens mij raden draagdoekconsulenten het ook niet aan om te voeden tijdens het dragen.

    Is dat wellicht niet een beetje een verkooppraatje in het Bykay flimpje?
     
  4. prettymum

    prettymum Niet meer actief

    Het lijkt me ook dat ik het niet moet willen, fijn om het ook eens van anderen te horen!
     
  5. MarlonDraagdoek

    MarlonDraagdoek Nieuw lid

    25 aug 2011
    4
    0
    0
    NULL
    NULL
    Je kunt je kindje ongeacht welke leeftijd in een draagdoek voeden. Je baby kan met de benen naar binnen óf met de benen naar buiten gedragen worden op de buik, bij beide technieken kun je borstvoeding geven. Bij de één zal dat gemakkelijker gaan dan bij de ander, dat heeft te maken met lichaamsbouw, maar ook met ervaring en het verkrijgen van wat handigheid hierin. Wanneer je wat grotere borsten hebt die wat lager hangen zul je deze inderdaad iets hoger op moeten tillen. Dat voelt wellicht iets minder comfortabel in het begin, maar dan kun je wél discreet voeden (dus niet de draagdoek tot je knieën laten zakkenJ). Vaak horen we bij vrouwen met wat grotere borsten dat het in het begin wat minder comfortabel voelt, maar dat het ook een gewenning is en dat dit steeds handiger gaat naarmate ze vaker voeden in de draagdoek.

    Kay zelf voed totdat haar kids 4 zijn en tot die leeftijd zitten ze ook nog geregeld in de draagdoek. Voeden in de draagdoek gaat ook tot die leeftijd.

    Je kunt eventueel in Wijchen gratis persoonlijk advies krijgen of ze bezoeken op de 9 maanden beurs in Amsterdam? Het is tot nu toe nog nooit NIET gelukt om een kindje te laten drinken in de draagdoek. En dan kun je uitproberen of het wat voor je is. Geef het wel de kans en probeer het een aantal keer uit!
     
  6. Marlett

    Marlett Fanatiek lid

    13 jun 2009
    1.276
    10
    0
    Een paar dagen geleden had je hier ook al een topic over geopend en daar kwam een zinnige reactie van Vlinder84 op. Vooral haar opmerking over de kommahouding. Zie http://www.zwangerschapspagina.nl/borstvoeding/328779-na-kijken-filmpjes-over-borstvoeding-geven-de-draagdoek-kom-niet.html

    Ik ben zelf geen voorstander van voeden in een draagdoek, je doet concessies op beide vlakken. Dragen en voeden zijn echt twee heel verschillende dingen. Als je kindje een jaar is, kan ik me voorstellen dat het zelf naar de borst op zoek gaat, maar met drie maanden kun je maar beter "gewoon" een goede voedingshouding aannemen. Je wilt niet dat je kindje verkeerd aanhapt of verkeerd ligt.

    @MarlonDraagdoek: Mag ik vragen vanuit welke 'hoek' je reageert? Wie bedoel je met "Vaak horen we dat vrouwen met grote borsten...." Wie is "we"?
     
  7. Agapi

    Agapi Bekend lid

    31 mei 2006
    688
    0
    16
    Cyprus
    Hey ByKay is ook gearriveerd. ;)
     

Deel Deze Pagina