Navelbandjes/naveltje

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Gentle, 15 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Onze eerste is in Duitsland geboren en hier gebruikten ze gaasjes (gewone simpele gaasjes die je ook voor een wondje gebruikt) voor op het naveltje, en hier deden ze dan een soort elastieken netje omheen, volgens mij hetzelfde als wat je hier wel eens hebt voor om je knie ofzo, het zelfde materiaal als die netbroekjes. Ze hadden dus geen navelbandjes die je moet strikken ofzo.

    Wat denken jullie, moet ik dit wel aanschaffen, of kan ik gewoon zelf gaasjes en een paar netjes kopen om te gebruiken? Ik weet niet of ze dit straks heel raar vinden, of ons alsnog naar de winkel sturen voor van die dingen, maar met zo'n knoopje lijkt me dat helemaal niet handig. Ik vond dat elastieke juist ideaal, geen gepruts! Wat denken jullie?

    Enneh, ze gebruiken daar een soort poeder (Wecesin puder heet het, volgens mij een soort talkpoeder?) wat ze op het naveltje doen om het te laten indrogen, en binnen 3 dagen was het navelstompje er dan ook al afgevallen en was het heel mooi droog. Heeft iemand dat hier in Nederland wel eens gezien? Ik heb het nog liggen, dus ik ga het gewoon gebruiken, maar ook daarvan denk ik: wat zal de kraamverzorgster daar van vinden?

    Nog meer mensen ervaring met hoe dat hier in NL gaat vergeleken met Duitsland?
     
  2. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Navelbandjes zijn niet nodig, wordt volgens mij door niemand gebruikt. Gewoon een gaasje eromheen draaien, hoeft ook niet vastgezet te worden met die netjes waar jij het over hebt, blijft gewoon zitten.
     
  3. Mon

    Mon Fanatiek lid

    6 jul 2011
    1.135
    0
    0
    NULL
    NULL
    Worden hier idd niet gebruikt. Heb ze hier nog ergens liggen (schoonmoeder had ze gekocht), maar ze zijn nooit gebruikt.
     
  4. angelique83

    angelique83 Bekend lid

    28 jun 2007
    819
    0
    0
    Zoetermeer
    Navelbandjes heb ik bij beide niet gebruikt, was volgens kraamzorg ook niet nodig. Het wecesin poeder had ik ook, mijn kraamverzorgster was er helemaal gelukkig mee! Dus ja heb ik bij beide gebruikt en straks bij nummer 3 ook weer. Naveltjes waren supersnel ingedroogd
     
  5. Delta

    Delta Niet meer actief

    ik zie 3 navelbandjes bij de babydumo voor 1.95..
    maar ik lees dat gewoon wecesin poeder erop doen genoeg is?
     
  6. babyproject

    babyproject Niet meer actief

    Navelbandjes worden tegenwoordig niet meer gebruikt, volgens mijn vorige kraamhulp. Zit gek genoeg nog wel in een standaard kraampakket.
     
  7. misa

    misa Niet meer actief

    Wel gekocht en nooit gebruikt..! ;)
     
  8. MamaBibi

    MamaBibi Actief lid

    18 apr 2011
    300
    0
    16
    Werk als begeleider met jongeren met LVG en ernsti
    Overijssel
    Wij hebben ze ook niet nodig gehad. Duuk is in het ziekenhuis geboren en heeft daar 5 dagen gelegen. Daar deden ze er helemaal niks op. Gewoon luiertje randje omslaan en rompertje er over heen. :)
     
  9. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Oke, dan koop ik ze gewoon niet. Gaasjes zitten volgens mij ook in het kraampakket, dus dat komt ook wel goed dan.

    Ik heb wecesin poeder even gegoogled, en het is van Weleda en bestaat ook in het Nederlands. Dan ga ik het zeker weer gebruiken! Bedankt!
     
  10. Mon

    Mon Fanatiek lid

    6 jul 2011
    1.135
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hmmm... niet in mijn kraampakket in ieder geval. Daar zit alleen het klemmetje in.

    Dat poeder, helpt dat ook tegen wildvlees? Dochterlief moest nog aangestipt worden omdat er nog een stukje wildvlees zat.
     
  11. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Wij hebben geen bandjes gebruikt en ook geen gaas.

    Misschien ben ik blond, maar waar zou je dat poeder voor willen gebruiken? Wij hebben niks gebruikt en toen viel er ook na een paar dagen een ingedroogd stompje vanaf.
     
  12. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Hier gaas gebruikt omdat het stompje wat nattig was en het anders aan de romper of luier bleef plakken. Is ook wat hygiënischer dan. Dat poeder lijkt me wel handig, hier bij beide kinderen een dikke navelstreng en dus een dik stompje, navel viel er de laatste dag van de kraamweek af en stonk dus behoorlijk.
     

Deel Deze Pagina