vertellen van zwangerschap aan broertjes/zusjes??

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door tulip, 30 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tulip

    tulip Niet meer actief

    Voor de mama's die al een kindje hebben, wanneer hebben jullie je kind(eren) vertelt dat er een broertje of zusje bijkomt en hoe oud waren ze toen?

    Ik heb al een dochtertje van 3 en wil sowieso tot de 12 weken wachten, maar dan lijkt het mij nog zo enorm lang voor haar.
    Ik weet dat mijn moeder en zusje niet kunnen wachten om iets voor de baby te kopen en zij zal dat ook meteen zien en of vragen voor wie het is of denken dat het voor haar is??

    Dus, wanneer hebben jullie het verteld??
     
  2. Pompeltje

    Pompeltje Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.593
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik lees even mee. Wij vinden het ook nog moeilijk wanneer we het moeten vertellen
     
  3. Viktoriya

    Viktoriya Actief lid

    21 aug 2011
    336
    87
    28
    Vrouw
    Horeca
    Beek en Donk
    mijn zoontje is 4 en ik heb het hem direct verteld... en hij kan ook niet wachten wel heb ik direct bij gezegd duurt nog een tijdje tot de baby komt .. mijn mening is als het verkeerd gaat en ik ben verdrietig weet hij waardoor het komt en hoef ik niet te liegen... maar ik heb in juli ook een mk gehad en toen wist hij ook dat ik zwanger was en dat het mis is gegaan maar hij heeft het goed opgepakt gelukkig succes met vertellen
     
  4. Amaryllis

    Amaryllis Fanatiek lid

    24 aug 2008
    3.708
    3
    38
    Ik kan me geen specifiek moment herinneren waarop we het ons dochtertje hebben verteld. Zij is vanaf het eerste begin gewoon bij alles betrokken. Maar ze kan natuurlijk ook nog niet zo goed praten en begrijpt een stuk minder dan jouw dochtertje. Dus ik kan me voorstellen dat direct volledige openheid in jouw geval minder verstandig is ;)

    Ik denk dat ik het dan een beetje gelijk zou trekken met het tijdstip dat je het openbaar maakt voor de rest van de wereld. En dan in combinatie met jouw groeiende buik het gesprek er over openen. Ik zou zeggen; veel plezier! ;)
     
  5. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Wij hebben het onze dochter van toen nog net geen 3 verteld toen ze mee was naar de 1e echo (bijna 11 weken zwanger). Wel uitgelegd dat het nog heeeeel lang ging duren en eerst nog Sinterklaas, Kerst, papa's verjaardag etc. kwamen en pas als het weer mooier weer werd haar broertje of zusje zou komen (was toen augustus en begin maart uitgerekend). Toen ook uitgelegd met foto's van m'n zwangerschap van haar dat ik eerst een hele dikke buik moest krijgen, we een kamertje moesten gaan inrichten etc. en daar was het eigenlijk de eerste maanden wel mee klaar..
     
  6. Pinjo

    Pinjo Bekend lid

    5 jan 2008
    672
    0
    16
    Mijn oudste was de eerste die het hoorde toen ik weer zwanger was:D. Maar moet zeggen dat zij toen nog geen twee was. Of ze het begreep is dus wat anders.
     
  7. tulip

    tulip Niet meer actief

    fijn al die reacties meiden. Ik heb al 2 echo's gehad en omdat we niet wisten of het precies allemaal goed zat, heb ik gezegd dat ik pijn in mn buik had en dat de dokter even moest kijken.

    Ik dacht idd aan het moment net voor we het wereldkundig maken en dat ze dan iets voor de baby mag uitkiezen in de winkel ofzo. Een knuffeltje of speeltje??
     
  8. klein hummeltje

    klein hummeltje Bekend lid

    10 okt 2010
    528
    0
    0
    Brabant
    Hier heb ik het meteen verteld, maar aangezien meneer nog maar 3 1/2 maand was, snapte hij er niet veel van ;)

    Misschien kun je zoals iemand al zei vertellen welke (feestelijke) gelegenheden nog tussendoor komen, en er een aftelkalender van maken? (of per week oid)

    Een knuffeltje samen uitzoeken voor de beeb is ook een leuk idee!

    Had je nog neit gefeliciteerd met je zwangerschap, uds dat ook bij deze! Geniet ervan!!
     
  9. tulip

    tulip Niet meer actief

    dank je wel, haha als ze 3,5 maand was had ik het ook wel meteen vertelt;)

    Het leeft wel bij haar, mn schoonzus is een maandje geleden bevallen.
     
  10. angelique83

    angelique83 Bekend lid

    28 jun 2007
    819
    0
    0
    Zoetermeer
    Ik heb het mijn zoontje direct verteld toen ik wist dat ik zwanger was van mijn dochtertje, hij was toen 8mnd... snapte het niet direct maar heeft zo wel aan het idee kunnen wennen omdat wij het er regelmatig met hem over hadden.
    Nu weer zwanger en heb het me zoontje en me dochtertje ook weer direct verteld.. zoonlief word april 3 en snapte het direct en is er helemaal blij mee en me dochtertje bijna 17mnd snapt het eigenlijk ook zit steeds over me buik te aaien en dan zegt ze Mama baby...
     
  11. mamavanKeano87

    mamavanKeano87 Fanatiek lid

    13 feb 2009
    1.491
    1
    0
    Schoonheidsspecialiste
    Weet het eigenlijk niet meer maar wel vroeg....hij is wel bijgedraaid van anti-baby naar leuk een zusje...en hij begrijpt waarom ik hem niet til tenzo en waarom we op een andere kamer slapen....dat is voor onze zoon wel belangrijk
     
  12. Tord

    Tord VIP lid

    26 okt 2009
    7.304
    298
    83
    Meteen na de positieve test. Ik heb haar toen verteld dat de baby zou komen in de winter, als het heel koud zou zijn. Dat begreep ze best, al was het wachten inderdaad heel lang.
     
  13. giraf

    giraf Niet meer actief

    1 minuut na de positieve test, maar ze was pas 5 maanden dus ze keek me alleen lachend aan omdat ik er zo'n raar blijdschapsdansje bij deed :D
     
  14. charity2010

    charity2010 Fanatiek lid

    29 mrt 2011
    4.322
    0
    36
    Fulltime huismama :D.
    Overijssel.
    Onze dochter is 2, dus veel zou er nog niet van begrijpen. Maar heb haar wel gelijk verteld dat ze een broertje of zusje krijgt en dat er een baby in mama's buik zit. Nu aait ze de hele tijd over mijn buik heen, zo lief :D!
     
  15. Momof3

    Momof3 Fanatiek lid

    5 dec 2011
    3.421
    0
    0
    Full time huismama
    Thuis
    Wij hebben een dochter van 8.
    Die heb ik een week of 3 geleden een schilderijtje gegeven waarop staat: hoera je wordt grote zus!

    Ze was dolblij en voelt elke dag aan mijn buik om te voelen of de baby groeit.
     
  16. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Wij hebben Silvester (5 jaar) in de herfstvakantie meegenomen naar de 12 weken echo. Hij was dolblij dat hij eindelijk grote broer zou worden en helemaal toen het er twee bleken te zijn. Helaas zijn Tristan en Kyra 16 december 2011 al geboren met 18+5. Mijn buik begon met 12 weken al te groeien en we konden en wilden het niet langer verbergen voor hem.
     
  17. Bri

    Bri Niet meer actief

    Onze oudste is meegeweest naar de intake bij de vk en naar de termijnecho, dus in feite wist hij het meteen dat er een baby in mama's buik zat. Maar hij was toen nog niet eens 1,5 jaar oud en bevatte dat volgens mij nog helemaal niet.
    We zijn het pas echt gaan vertellen toen mijn buik duidelijk dikker werd. Dat was ergens rond de 22-23 weken, denk ik. Dan nog duurde het vreselijk lang voor hem.
     
  18. ukoldaatje

    ukoldaatje VIP lid

    2 feb 2008
    5.082
    0
    0
    Mijn zoontje wordt in maart drie jaar.

    Wij hebben het niet verteld, maar mensen om ons heen zeggen nu telkens:

    " oh krijg jij een broertje of zusje"
    " Wat heeft mama in haar buik?"

    Nu mijn buik ook enorm aan het groeien is mag hij wat minder wild op schoot doen, dus nu vertel ik het ook. Geloof niet dat hij beseft wat er gaat gebeuren hoor.
     

Deel Deze Pagina