Hoe sta je er tegen over als je kind je verteld mama ik ben lesbisch of homo.

Discussie in 'De lounge' gestart door Saja87, 6 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Towser

    Towser Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.222
    1
    0
    Gelderland
    Ah, een nieuw topic, had ik net het andere gelezen, was 'ie gesloten. Als mijn dochters niet lesbisch zijn dan komen ze er natuurlijk niet meer in ;) (zie mijn onderschrift!)

    In het vorige topic las de zorgen van sommige dat ze bang waren om geen oma te worden. Mijn moeder heeft 3 kinderen, mijn twee broers zijn hetero (tenminste tot nu toe gedragen ze zich als zodanig;)) en de enige kleinkinderen die ze heeft zijn mijn kinderen!
     
  2. kimmetjuh1981

    kimmetjuh1981 Bekend lid

    19 jul 2007
    956
    0
    0
    ik zou er geen probleem mee hebben, je kind is zoals hij/zei is
    gezondheid vind ik belangrijker
     
  3. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Ik heb niet alle reacties gelezen. Maar het zou mij dus ook geen snars uitmaken, als mijn kind maar gelukkig is en goed in zijn/haar vel zit ben ik een gelukkige trotse moeder ongeacht de seksuele geaardheid van mijn kind. :) Wij zeggen onze kinderen ook dagelijks dat ze perfect zijn zoals ze zijn dus ik hoop dat ze het nooit als "beangstigend" zullen ervaren om ons eventueel zulke mededelingen te doen. :) Ik heb een goede vriendin die lesbisch is en die heeft 10 jaar (!!!) gewacht voordat ze het aan haar ouders durfde te vertellen, ze was (helaas terecht) zó bang voor hun reactie, het zijn zeer gelovige mensen. Ik vind dan persoonlijk dat je als ouders toch iets niet helemaal goed hebt gedaan in de opvoeding....heel sneu. ;)
     
  4. chantal26

    chantal26 Fanatiek lid

    25 jun 2007
    4.181
    0
    36
    Ook ik zal er totaal geen problemen mee hebben, als onze dochter maar gelukkig is dan zijn wij ook gelukkig.
    Ik heb het er toevallig met mijn man over gehad, van stel dat onze dochter met een vrouw thuis komt, mijn man zal dat ook totaal geen probleem vinden.
     
  5. Leeuwtje83

    Leeuwtje83 VIP lid

    8 mei 2008
    9.079
    313
    83
    Vrouw
    Software Engineer
    Nieuw-Zeeland
    Hoe jouw eerste reactie overkwam, klonk echt als: "Laat mijn kind alsjeblieft geen uiterlijke kenmerken hebben waar hij/zij mee gepest zou kunnen worden". Volgens Darlagirl (met wie ik het stiekem wel eens ben) is dat een bijzonder vermoeiende manier om te leven. Continu proberen om in de achtergrond op te gaan zodat niemand je ooit bespot. Mensen vinden altijd wel iets om iemand mee te bekritiseren, je kunt je kinderen beter leren om daarboven te staan (en andere mensen in hun waarde te laten), dan om zich aan te passen zodat ze geen kritiek geven (en dan krijgen ze kritiek juist omdat ze zich aanpassen).
     
  6. Melanina

    Melanina VIP lid

    20 mei 2008
    9.070
    0
    0
    Pedagogisch medewerkster
    Spijkenisse: Eindelijk na 13 rondes zwanger !!!!
    Ik hoop dat ik mijn DL zo opvoed dat als het zo is ze er gelijk voor uit durft ze komen. ALs ik ergens een hekel aan heb is het oneerlijkheid en stel ze zou trouwen en kinderen krijgen en dan toch voor een vrouw gaan dan keur ik dat echt af. Dan kwetst ze dr man en dr kinderen.
    En is ze zelf ook jaren ongelukkig dus nee kom er dan aub gelijk vooruit.
    En kleinkinderen kunnen er altijd in welke combinatie altijd komen is het niet biologisch dan wel via adoptie en wie weet wil ze helemaal geen kinderen..

    Wij hebben ook geen geloofsovertuiging die het voor haar moeilijker zal maken om er vooruit te komen dus ik hoop dat ze altijd naar me toe zal komen.
     
  7. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Heel eerlijk.. Ik zou wel even moeten slikken! Je hebt toch een bepaald toekomstbeeld. Maar ik zou er absoluut geen problemen mee hebben! Mijn kids zijn mijn alles en als hun gelukkig zijn dan ben ik dat ook!
     
  8. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Ik denk toch dat het bij homoseksualiteit helaas wel wat verder gaat dan bespotten. Hoe veel nare berichten hebben we de afgelopen jaren daarover wel niet gehoord of gelezen. Dan kan je je kinderen nog zo goed leren om boven het kritiek van andere mensen te staan, maar ik denk dat het in het geval van homoseksualiteit toch wel wat moeilijker ligt. Hoe ga je je kind uitleggen dat hij of zij erboven moet staan wanneer hij of zij in elkaar geslagen, buitengesloten of gewoonweg niet geaccepteerd wordt? Het gaat helaas in veel gevallen wel wat verder dan kleine pesterijtjes.

    Nogmaals, ik zou mijn zoon altijd accepteren en van hem houden ongeacht zijn geaardheid. Maar ik denk dat het helaas een feit is dat wanneer je kindje homoseksueel is, hij/zij in meer of mindere mate te maken zal krijgen met vervelende situaties die hem/haar erg pijn kunnen doen.
     
  9. Kimmeding

    Kimmeding VIP lid

    13 mrt 2008
    6.167
    1
    38
    begeleidster verstandelijk gehandicapten
    lelystad
    Als mijn kind maar gelukkig is!
     
  10. charity2010

    charity2010 Fanatiek lid

    29 mrt 2011
    4.322
    0
    36
    Fulltime huismama :D.
    Overijssel.
    Ik zou eerlijk toegeven dat ik er wel even aan zou moeten wennen. Je hebt toch een bepaald beeld voor ogen, over de toekomst van je kinderen.. Maar als het zo zou zijn, zou ik dat zeker accepteren er er echt niet moeilijk over gaan doen. Wellicht zou dochter er zelf al genoeg moeite mee hebben en dan zijn haar papa en mama er, om haar te steunen. Door dik en dun, gewoon zoals ze is!
     
  11. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Maar dat van de toekomst he ik heb dat dus totaal niet.

    Kheb geen beeld van mijn zoon die een vriendin krijgt gaat trouwen en kindjes krijgt.

    Ik zie wel wat er gebeurd in de toekomst.
     
  12. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    dat laatste heb ik dus ook. ik denk nog helemaal niet na over de toekomst van mn kinderen. ik geniet nu van ze en we zien wel hoe het loopt. gaat toch altijd anders als je verwacht
     
  13. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ja dat bedoel ik.
     
  14. Leenislief

    Leenislief Fanatiek lid

    30 sep 2011
    1.765
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik zou er wel even aan moeten wennen denk ik, maar zou er geen problemen mee hebben. Mijn schoonmoeder is sinds kort met een vrouw en mijn zwager is homo dus wat dat betreft zal het in ons gezin zeker geen taboe zijn. Ik zou me alleen wel zorgen maken hoe anderen in de omgeving erop reageren. Je hoopt toch dat je kind geen moeilijkheden krijgt door de intolerantie van anderen.
     
  15. mamabeer

    mamabeer VIP lid

    28 mrt 2007
    6.229
    0
    36
    mama
    thuis
    ik zou toch echt eerlijk moeten zijn dat ik dat best leuk zou vinden. Ik zal het beiden leuk vinden of het nu een jongen of een meisje zou zijn. Ik vind het ook totaal onzin als iemand moet gaan vertellen dat ie homo is ik vind dat net zo normaal als hetero een hetero gaat toch ook niet op de bank zitten en zegt ja mam ik ben hetero dus waarom zou een homo dat wel moeten doen. Je word gewoon verliefd en wat voor geslacht het is maakt helemaal niks uit.
     
  16. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Ik zei het in de andere topic ook al;
    Er is voor mij niets belangrijker dan het geluk van Mira.
    Ik wil dat ze kan zijn wie ze wilt zijn, zelf keuzes kan maken en gelukkig is met wie ze is.
    Ik zal altijd achter haar staan!
    Ik hou onvoorwaardelijk van haar en niets kan dat veranderen.
    Het zal me serieus echt een worst wezen als ze op vrouwen zou vallen.
    Zolang ze maar gelukkig is.
     
  17. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.139
    276
    83
    Respect meid vooral als Turkse:)
    Merk dat mijn man zijn zicht daar heel kort in is;)
     
  18. Towser

    Towser Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.222
    1
    0
    Gelderland
    Daar zeg je het dus al, hoeveel nare berichten hebben we niet gehoord of gelezen, tegenwoordig hoor/lees/zie je ook alles ... Zonder wat af te willen doen aan de narigheid die sommige homo's of lesbo's is overkomen, kan ik zeggen dat ik nog nooit in elkaar geslagen ben of me buiten gesloten of niet geaccepteerd heb gevoeld. Er zijn twee 'vriendinnen' geweest die de vriendschap hebben opgezegd (ééntje kwam dat echt officieel doen, dat vond ik eigenlijk meer hilarisch) vanwege hun geloof. Ik ben dan vooral blij van zulke bekrompen figuren af te zijn. Verder is het echt nooit een probleem. Ik weet natuurlijk niet wat mensen achter mijn rug zeggen, maar zoals al eerder gezegd is, als mensen een reden willen hebben om iemand ergens op te pakken, vinden ze altijd wel wat.
     
  19. missgwen

    missgwen Bekend lid

    23 apr 2007
    775
    16
    18
    aan het water
    hier sluit ik mij ook bij aan, het maakt mij niks uit.
    zolang ze maar gelukkig zijn en je weet nu toch niet hoe de toekomst eruit ziet en ik ben er ook eerlijk gezegd ook nog niet mee bezig
     
  20. Towser

    Towser Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.222
    1
    0
    Gelderland
    Wij hebben een Turkse buurman en ook die vindt het prima. Is zelfs heel belangstellend hoe het nou allemaal ging in het ziekenhuis, toen we daar voor IUI waren.
     

Deel Deze Pagina