Het leed wat werk vinden heet!

Discussie in 'De lounge' gestart door one of kind, 20 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.139
    276
    83
    Ja ik was net 4 maanden begonnen met fulltime werken ( 1300 euro) maar idd ook werd gekeken naar de tijd daarvoor en kwam toen op 400 uit.
    Maar straks 230 vind ik helemaal brrrr.

    Webwinkel wat je hebt ik hoop dat het snel beter gaat.

    Ik herken het van mijn laatste tijd als zelfstandige toen, de ene tijd zooooo druk dat je het niet allemaal gedaan kreeg in 1 week en dan weer 2 weken heel rustig.

    Ik hoop dat je ook snel wat vind meid:(
     
  2. Marnat

    Marnat VIP lid

    10 aug 2009
    29.821
    3
    38
    Vrouw
    Medewerker Thuiszorg
    Groningen

    Hoop dat je gauw wat vind meis zoeken ze echt nergens goede kappers in belgie ?
     
  3. stampvamp

    stampvamp Fanatiek lid

    30 jan 2007
    1.719
    0
    0
    zelfstandig ondernemer
    ja idd zelfde verhaal eigenlijk echt klote he, ik dacht eerst dit klopt niet dat kan gewoon niet .. maar bleek wel te kloppen :(
    en dan wil je wel werken maar kun je niks door BI en rugklachten en ook nog een PND nou eer dat je daar weer van opgeknapt bent allemaal.. en dan hoor je gweoon niks en ga je ook onzeker worden (wat ik NOOIT had daarvoor ik was altijd zeker van mijn zaak dat ik wel de baan kreeg nou dat is wel over inmiddels..)

    en wat zelfstandige precies wat je zegt, soms als er grote order binnenkomt ren ik de benen onder mn lijf uit krijg ik het amper weg allemaal.. en dan kan het 2 weken zo rustig zijn.. en ik weet wel dat dat ooit beter zal worden bij goed aanpakken en als het wat langer loopt, maar voor nu is dit gewoon niet genoeg .. de weken dat het zo druk is denk ik nou als het zo blijf tgaan heb ik geen baan nodig, maar ja het is geen garantie dat het de hele maand zo gaat...

    en ik ben er echt van overtuigd dat ik dat wel ga bereiken hoor maar daar red ik het nu gewoon even niet mee.. wji moeten die zekerheid er voorlopig even bij hebben ...

    maar nu krijg ik zelfs te horen ja d ewerkgever zegt jij hebt een eigen shop dus daar ligt je hart dus wil het niet aan met je..
    denk je nou dat toont wel van doorzettingsvermogen en creativiteit ed maar dat kan dus ook weer in je nadeel werken ;)

    het is ook nooit goed *zucht een keer diep en gaat maar weer solliciteren ;) *
     
  4. puna

    puna Bekend lid

    23 feb 2011
    517
    0
    0
    werkzoekende
    Krimpen
    Balen, maar komt vast goed. Zit nu al bijna 8 mnd thuis ( mn dochtertje is 8 mnd bijna) en ik begin per 1 mrt weer met werken.
    Dus t kan echt, was nog wel een open sollicitatie! Op echte vacatures waar ik op gereageerd heb heb ik nauwelijks een reactie gekregen. Te veel reacties denk ik. Succes met zoeken.
     
  5. Daro

    Daro Fanatiek lid

    1 aug 2010
    2.548
    0
    0
    West-Brabant
    Zo herkenbaar dit topic! Ik ben sinds 1 sept werkloos en sinds januari zit ik helaas in de ziektewet vanwege BI. Ik zou veeeeeeeeeeel liever gezond zijn en gewoon van mn zwangerschap willen genieten, maar tegelijkertijd is dit wel een uitkomst want nu heb ik straks na mn verlof nog 4 mnd WW over. Anders was het maar 1 mnd geweest en daar had ik al vanaf september slapeloze nachten over :(

    De problemen waar ik tegenaan liep: ik ben te hoog opgeleid (WO), ik wil parttime werken (28-32 uur max), ik kan niet op onregelmatige tijden werken ivm ploegendiensten man en ik ben gebonden aan deze regio ivm beperkte openingstijden KDV. Dat schijnt heel gek te zijn, maar ik kan niet anderhalf uur enkele reis in de trein zitten, want als ik dan thuis kom is het kdv al dicht. En dan heb ik het nog niet eens over de financiën.

    De enige keer dat ik het überhaupt over salaris kon hebben werd er gezegd 8 euro nog wat bruto per uur. Mn vorige salaris was 15 euro bruto per uur... Ik wil best wat inleveren maar ik heb wel rekeningen te betalen en een studieschuld daarbovenop.. en mn man is uitzendkracht en zit regelmatig zonder werk, dus op mijn salaris kunnen we niet de helft inleveren. Ik heb verdorie 6 jaar gestudeerd en 5 jaar goede werkervaring maar vanwege enorme bezuinigingen in mijn branche kom ik nergens meer tussen. Ja over een jaar of 10, als de vergrijzing zo hard heeft toegeslagen dat ze me opeens keihard nodig hebben, maar nu niet.

    Ik overweeg nu een BBL traject te gaan volgen, al is het zeer de vraag hoe ik dat dan financieel zou moeten rondbreien.
     
  6. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    Ik zit ook in hetzelfde schuitje..

    30 jaar oud, HBO diploma Culturele Maatschappelijke Vorming, 7 jaar werkervaring.

    Helaas is mijn sector ENORM geraakt door de crisis en dus bezuinigingen in 2012. Er worden geen subsidies meer gegeven en organisaties moeten enorm krimpen. Je raadt het al; géén vacatures in mijn richting. Echt geen enkele! Want je neemt geen nieuwe mensen aan als je juist van mensen af moet.

    Ik vind het allemaal erg demotiverend. Nooit heb ik moeite hoeven doen voor het vinden van een passende baan. Had zelfs de luxe banen af te wijzen, banen om uit te kiezen.
    Maar nu............

    Ik solliciteer nu dus ook overal op, maar dat zegt niks.
    9 van de 10 keer krijg ik niet eens een ontvangstbevestiging en hoor ik gewoon helemaal niks meer. Volgens mijn werkcoach van het UWV is dat nu normaal. Er zijn immers zoveel sollicitanten dat ze gewoonweg niet meer de moeite nemen iedereen terug te schrijven. Snap ik heel goed, maar het is zo enorm moeilijk om positief te blijven.

    Solliciteer nu vooral als verkoopmedewerkster in een winkel of als Callcentermedewerker.. Heb bij Thuiszorg gesolliciteerd.
    Eigenlijk solliciteer ik op alles wat ik aan kan.

    Qua salaris zat ik bij mijn vorige werkgever op bijna 16 euro bruto per uur. En zelfs dat was niet eens op HBO niveau en zat toen te klagen! Nou, nu ben ik blij als ik al iets vind wat 10 euro bruto per uur zal opleveren, zeg! Het is allemaal rond de 9 euro bruto wat ik dus echt een enorme achteruitgang vind. Maar het is niet anders nu.

    Gisteren ein-de-lijk (!!) eens een persoonlijke reactie terug gekregen op een sollicitatie. Medewerker BSO voor 8 uur per week. Ja, stelt niet veel voor, maar het is alvast IETS!!!!
    Ze gaat me deze week of volgende week een terugkoppeling geven. Mijn ervaring met kinderen en opleiding komt hier goed te pas. Dus wie weet........

    Heb inmiddels ook afwijzingen gekregen van Prenatal en Zeeman Textiel (verkoopster)... ik ben helaas niet geschikt volgens hen :(
    Ook inmiddels 3 afwijzingen van h&m...op grond van geschiktheid.
    Pff.
     
  7. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Hier net een afwijzing van de kruidvat.

    Er zijn zo veel sollicitanten dat ze niet verder in kunnen gaan op mijn afwijzing.
     
  8. me1985

    me1985 Bekend lid

    5 jan 2012
    615
    0
    0
    gastouder
    hooge noorden
    Iemand er aan gedacht om gastouder te worden? Kun je vanuit je eigen huis doen en je kind(eren) hoeft niet naar een kdv...
    Ik ben zelf nu bijna 4 jaar gastouder en ik vind het een ideale baan :)

    Succes allemaal met het vinden van een baan!
     
  9. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ja ook al aan gedacht.

    Maar helaas is mijn huis daar te klein voor.
    Plus dat je er tegenwoordig een opleiding voor moet hebben gedaan.
    Die niet in BBL te doen is.
     
  10. mamaSuusenTessa

    mamaSuusenTessa Bekend lid

    8 okt 2010
    893
    0
    16
    NULL
    Eindhoven
    Ik was nog niet op zoek,contract loopt pas af in juni.Vorige week werd ik door een vriendin gebeld of ik een andere baan zocht.Ik ben op gesprek geweest en afgesproken dat ik 1 maart ga beginnen.Zelfde loon als nu,alleen betere werktijden.Ik werk dan ma,di,do en vrij van 9 tot 14.30.
    Dus zo kan het gelukkig ook!
     
  11. biancs

    biancs Fanatiek lid

    12 dec 2011
    1.197
    0
    0
    Zo herkenbaar als nog niet zwanger zijnde.. Ik zal een stukje samenvatten van mijn situatie. Op dit moment zit ik (bijna 29jr) in de afrondende fase van mijn studie rechten. Nog 2 vakken en dan ben ik klaar. Ik kan nu al nergens werk vinden. Het enige geluk dat ik heb ik dat ik nog stufi krijg. Hiervoor heb ik een ict opleiding gehad en 5jr gerelateerd werk gehad. het is best balen. Mensen willen je niet omdat je nog geen diploma hebt, of te weinig ervaring of niveau past volgens hen niet bij je. Ook functies die niet direct op mijn studie aansluiten lopen op niets uit. Leuk hoor, 4,5 jaar studeren en vervolgens geen gericht werk te vinden.

    Nu hebben mijn man en ik de knoop doorgehakt en besloten gewoon maar voor een kleintje te gaan. En we zien wel hoe dat het loopt. Ik solliciteer gewoon op parttime functies. Mocht ik na mijn afstuderen niets vinden dan ga ik het vrijwilligerswerk opzoeken om toch bezig te zijn en mijn cv een beetje op te leuken. Ik besef wel dat ik in een luxe positie zit, omdat mijn man genoeg verdiend. Maar ik zou het zo zonde vinden om na 5 jaar vechten voor mijn studie hier vervolgens niets mee te doen.
     
  12. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    Yep, daar heb ik op gesolliciteerd. Met mijn HBO diploma mag ik dat doen, maar heb nooit meer iets gehoord op mijn sollicitatie. Verdere pogingen om desbetreffende contactpersoon te benaderen zijn ook mislukt. Vaag dus!

    Bij nader inzien wil ik liever buitenshuis werken. Even geen kids om me heen.. andere contacten opdoen.

    Daarnaast bouw je geen pensioen op, heb je geen recht op WW en moet je zelf belasting afdragen. Teveel nadelen voor mij..
     
  13. me1985

    me1985 Bekend lid

    5 jan 2012
    615
    0
    0
    gastouder
    hooge noorden
    En als je nou bij een gezin thuis gaat werken? Dat doe ik op het monent ook...
    Wat de opleiding betreft , bij het gastouderbureau waar ik bij zit biedt een opleiding aan. 1 avond per week 20 weken lang en zij vergoeden het.
    Maar goed, dit zal niet bij alle bureau's zo geregeld zijn...
     
  14. me1985

    me1985 Bekend lid

    5 jan 2012
    615
    0
    0
    gastouder
    hooge noorden

    Het heeft inderdaad ook wel nadelen...
    Echter wegen deze voor mij niet tegen de voordelen op.
    Ik heb trouwens geen enkele moeite met het zelf afdragen van de belasting...
    Maar goed :) dat is voor iedereen weer anders.
     
  15. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ja dat zou ik wel leuk vinden.

    Maar zou ik dan mijn zoontje mee mogen nemen??
     
  16. me1985

    me1985 Bekend lid

    5 jan 2012
    615
    0
    0
    gastouder
    hooge noorden
    Dat is verschillend denk ik... Het gezin waar ik werk vind het geen probleem dat ik na de bevalling mn kindje mee neem :)
    Je kan natuurlijk altijd voorkeuren opgeven als het gastouderbureau op zoek gaat naar ern gezin voor jou... Jou voorkeur zou dan zijn dst je graag je zoontje mee neemt.
    Welke regio woon je?
     
  17. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ik woon in Den Haag.
     
  18. me1985

    me1985 Bekend lid

    5 jan 2012
    615
    0
    0
    gastouder
    hooge noorden
    :D Dan heb je niks aan het gastouderbureau waar ik bij zit haha
    Maar in Den Haag heb je vast genoeg GOB's :)
    Ik raad aan om je in te schrijven en daarna zelf even met ze bellen... Dat maakt vaak een extra goede indruk...

    Succes in elk geval!!!!
     
  19. QueenBee

    QueenBee VIP lid

    9 dec 2005
    11.098
    0
    0
    Momenteel in between jobs..
    Er gaat niets boven
    Ik was even alles aan het teruglezen, maar oh zo herkenbaar.. ik zit eind deze maand 1 jaar thuis.. ons bedrijf is verkocht en verhuisd naar de andere kant van het land.. ik stond met al m'n collega's (180) op straat.. en nog steeds helaas.. ik solliciteer me suf, steek me nek altijd uit en krijg alleen maar afwijzingen, af en toe een gesprek waarna weer een afwijzing komt met de meest idiote afwijsredenen.. de meest idiootste vond ik nog wel dat ik niet flexibel zou zijn terwijl het een vacature was voor 20 uur op vaste dagen en tijden.. ging tussen mij en nog 1, die ander zal dan of dichterbij gewoond hebben of geen kinderen hebben denk ik dan.. Errug frustrerend in elk geval..
     
  20. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    Ow wat erg... ben je zo dichtbij, krijg je zo een flutreden! :x
     

Deel Deze Pagina