ZNM mama's, deel 5!

Discussie in 'De mama's' gestart door pippo, 28 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Sam, groot gelijk dat je even een pas op de plaats hebt terug gedaan.

    Yep, kleine meisjes worden groot, over 2 weken wordt ze al weer 6. Time flies.
     
  2. Natas1

    Natas1 VIP lid

    4 aug 2007
    7.903
    0
    0
    Almere
    Ah Dombo, wat balen van de afwijzing :(

    Rustig aan Sam!
     
  3. Lindada

    Lindada Fanatiek lid

    28 dec 2007
    3.194
    0
    0
    Omgeving Breda
    Dombo gaat goed lees ik. Jammer dat je niet meer krijgt, maar volgens mij redt je het super nu. Succes!

    Pippo hoe gaat het nu?

    Sam goed dat je even rustig doet. Harde buiken zijn er niet voor niets. Hoe voel je je verder?

    Hier is het werken meegevallen. Het was te druk om er te veel bij na te denken en tijdens het kolven kon ik tussendoor even tot rust komen en aan mijn meisjes denken. Verder weer allemaal nieuwe dingen op mijn werk, dus weer leuk allemaal. Alleen het reizen viel een beetje tegen met die chaos vanwege de sneeuw... ;)

    Gister bij het cb geweest met Jade. Ze is 63,5 cm en weegt 5500 gram. Ze is dus maar 50 gram aangekomen sinds de vorige keer. Maar ze drinkt verder goed, dus niet meteen rede om ons zorgen te maken. Wel raadde ze aan om tussendoor nog een keertje te komen wegen. Verder was alles goed gelukkig.

    Deena gaat vanmiddag voor het eerst schaatsen. Ben zo benieuwd! :D
     
  4. Natas1

    Natas1 VIP lid

    4 aug 2007
    7.903
    0
    0
    Almere
    Dat gewicht, dat zal wel los lopen als ze goed drinkt en lekker vrolijk + allert is.

    Hoe lang doe jij er normaal gesproken over om op je werk te komen?
     
  5. Lindada

    Lindada Fanatiek lid

    28 dec 2007
    3.194
    0
    0
    Omgeving Breda
    Ik doe er 1,5 uur over om op mijn werk te komen.
     
  6. bengeltje86

    bengeltje86 VIP lid

    6 jan 2007
    8.553
    0
    36
    renkum
    pippo hoe gaat het nu met je ? tot rust komen lukt nu niet nu je alles moet doen he

    sam hoe is het met de zwangerschap??

    natas slaap jij overigens al wat meer?

    over schaatsen hier ook geschaatst met julian dubbele ijzers hij gaat al alleen er vandoor hij valt ook maarja boeit hem niet zo hij staat oko alleen weer op en loop/schuif rustig veder hahahaha

    met mij gaat het wel gister om 10 uur na de pijnpoli geweest omdat ik weer sinds 1 week flink pijn in me rug had om half 2 moest ik terug komen in ziekenhuis want hij wilde die dag nog een epidurale injectie geven pff kwam allemaal zo snel maar ag is al me 14/15de in 3 jaar dus kan er ook wel bij werd daar behoorlijk duizelig en misselijk bleek te lage bloeddruk te hebben again en moest iets langer blijven nu dus flink pijn maar we gaan door :D komt wel goed.
     
  7. Bruidje77

    Bruidje77 Fanatiek lid

    28 mrt 2007
    4.747
    0
    0
    hi meiden!! Heb even bijgelezen ben alweer een paar weken niet geweest.. de tijd gaat ook zo snel als het druk hebt he..

    Pippo, jij veel sterkte meid.. Het lijkt me een zware situatie bij jou thuis op dit moment.. Hoe is het met je man nu? En hoe gaat het met de kleine en natuurlijk je moeder?

    Hier ook de kleine man ingeschreven voor school. Wij hebben er hier 2 op 500 meter afstand. 1 dalton en 1 christelijke. Wij hebben voor het christelijke gekozen omdat dalton mij niet zo aansprak en dan krijgen ze nog wat mee... wij doen er thuis niets aan ook goed voro de algemene ontwikkeling :). Maar bovenal staat deze school erg goed bekend! BSO zit hier in het gebouw dus dat is makkelijk..

    Ik hoop geen BSO meer nodig te hebben als beide kinders naar school gaan.. die kinderopvang ga ik failliet aan... dus hoop dat we het zo kunnen regelen dat we die niet meer nodig hebben straks....
     
  8. bengeltje86

    bengeltje86 VIP lid

    6 jan 2007
    8.553
    0
    36
    renkum
    het is stil hier meiden
     
  9. Sam8

    Sam8 VIP lid

    15 aug 2007
    29.371
    0
    0
    Lerares
    Friesland
    Hoe gaat het nu Bengeltje?

    Hier: genieten van m'n kindjes, maar zelf nu ziek :( Ben blij dat manlief thuis is, heeft toch z'n voordelen zo'n huisvader ;) !! HAHA. Gister hele dag met vlagen misselijk, gisteravond ging dat over in diarree en 1x overgeven. Daarna is het weer wat tot rust gekomen, maar voel me nu wel flink gammel. Ik had vanochtend afspraak bij de tandarts, maar die heb ik maar afgebeld, want voel me echt niet lekker en om dan met m'n mond open op die stoel te moeten liggen, neej dank je ;) ! Plus dat ik nog 25min heen en 25 min terug in de auto moet... Maar ff weer opknappen, zodat ik morgen weer aan het werk kan ;) !
     
  10. Annna

    Annna Fanatiek lid

    20 sep 2007
    2.587
    0
    0
    ZUID HOLLAND
    Ik kwam even bijlezen, maar eerst even Sam beterschap wensen. Sterkte.
     
  11. bengeltje86

    bengeltje86 VIP lid

    6 jan 2007
    8.553
    0
    36
    renkum
    hier gaat het wel nu met me nieuwe pijnstiller begreep dat dit een morfine achtige medicijn was begint nu sinds gister wat te werken

    slaap alleen zo slecht soms ma 1 uur per nacht soms 2 uur moeilijk dus

    oh dus dat genieten gaat niet echt lukken als je ziek bent he
    scheelt dat je man thuis is kan die je toch nog wat uit handen nemen.
    ik mag het dan nog lekker alleen doen vent is werken haha
    buikgriep ofzo??
    ja ik las dat je die had afgezegd hier dikke drama tandarts met julian maarja ook door de ziekenhuis bezoeken en alles haat hij dat

    nu zo erg dat we naar speciale kindertandarts gaan hier gaan we heen is met de bus 1 uurtje auto 25 minuten maarja bus ben ik afhankelijk van vriend heb auto Welkom bij Dental 4 Kids! - Dental 4 Kids


    whahaha dan moet je ineens spugen als je daar metje mond open zit whahah bah nee in de auto zolang is niet fijn je heb gelijk dat je afgezegd heb
    nu opknappen dan kan je er vol tegen aan weer
    maar pff wat gaat dat snel bij jou zeg alweer 27 weken
     
  12. Sam8

    Sam8 VIP lid

    15 aug 2007
    29.371
    0
    0
    Lerares
    Friesland
    Gaat weer de goede kant op hoor, stiekem aan weer wat eten en dan gaat het stiekem steeds weer wat beter. Morgen weer aan het werk gelukkig! Net even 2 uurtjes in bed gelegen,was ook wel even heel erg fijn!
     
  13. Annna

    Annna Fanatiek lid

    20 sep 2007
    2.587
    0
    0
    ZUID HOLLAND
    Sam, het gaat vreselijk snel ineens ja, 27 weken. Jee. Gaat er nou nog iemand met je mee zwangeren?
    Af en toe denk ik zal ik niet toch nog, maar nee... ik denk dat het hier toch gaat blijven bij twee vreselijk lieve en leuke meiden. Ik ga ons geloof ik toch te oud voelen nu. te oud voor drie jonge kindjes in elk geval.
     
  14. Sam8

    Sam8 VIP lid

    15 aug 2007
    29.371
    0
    0
    Lerares
    Friesland
    Ja ik weet niet of er nog iemand mee gaat zwangeren, ben bang van niet, maar wie weet ;) !! Annna ik snap dat jij je daar te 'oud' voor voelt ja! Nou ja, ik red me als enige zwangere hier ook wel hoor :p HAHA!!
     
  15. Annna

    Annna Fanatiek lid

    20 sep 2007
    2.587
    0
    0
    ZUID HOLLAND
    Zo er is hier heel wat afgeklets over scholen zeg! Jenny bedankt voor je uitgebreide ervaringen en deskundigheid. Je bent een bewuste vrouw. Fijn dat je af en toe nog even langs komt.

    Mijn ervaring als juf. Ik ben het erg met je eens dat kinderen meteen door moeten gaan van één naar twee en dat er dan pas gekeken wordt of ze naar groep 3 kunnen. Die groepenindeling is uberhaupt niet echt strikt, op vrijwel alle scholen zullen ze toch kijken naar wat het kind aan kan en wil. Er zijn zo veel kinderen in groep 2 die echt minder ver zijn in bepaalde ontwikkelingsgebieden, dan andere kinderen die officieel in groep 1 thuis horen. Al bij instroom bepalen hoe lang een kind gaat kleuteren is niet een fijn plan.

    Maar het zal sowieso ook veel zeggen over hoe die school om gaat met het induviduele kind. Op mijn school en ik vrees toch nog veel meer scholen gaan kinderen toch echt pas allemaal gelijk op. Klassikaal onderwijs dus.

    De snelle kinderen doen wat extra, maar wachten daarnaast toch op de meute, de langzamere kinderen krijgen zo goed en zo kwaad als het kan wat extra hulp, maar moeten wanneer het even kan toch de rest proberen bij te benen.

    Mijn voorkeur gaat sowieso uit naar een school met bijzonder onderwijs. Alleen al vanwege het feit dat dit de school en personeelsleden een duidelijkere richtlijn geeft over hoe het onderwijs gegeven wordt. Vaak is het dan duidelijker hoe ze om gaan met de individuele ontwikkelingslijn van kinderen.
    Welke mijn voorkeur zou hebben weet ik niet. Ik kies er ook bewust voor om de kinderen niet al te ver naar school te laten gaan. Toch kan er hier ook lang niet alleen gefietst worden naar school.

    Montessori-onderwijs
    Daltononderwijs
    Jenaplanonderwijs
    Freinetonderwijs
    Leonardoschool
    Vrijeschool (is vaak ook wel klassikaal, maar gaat wel uit van het kind)
    Op reguliere scholen gaan ook wel eens uit van de volgende grondslagen:
    Ervaringsgericht onderwijs
    Ontwikkelingsgericht onderwijs

    En eigenlijk ben ik erg tegen bijzonder onderwijs op basis van religieuze achtergrond. Wat mij betreft mag dat afgeschaft worden en vervangen worden door een paar uur in de week iedereen zijn, haar eigen godsdienstles (soort bredeschool of VDA uurtje) en daarnaast verplicht het vak levensbeschouwing en cultuur, zodat ieder kind over diverse religies en levensbeschouwingen wat hoort, zonder waarde oordeel. Hopelijk wordt iedereen dan wat meer open voor elkaar.

    Maar voor jou Natas, als het echt de fijnste school is, dan zou ik daar misschien toch voor kiezen. Wij hebben het geluk dat zowel de Daltonschool als de Montessorischool hier openbaar zijn. Maar ik zou de Katholieke of PC school ook niet echt uit sluiten. Hier zijn ze geloof ik wel wat beter aangeschreven dan de standaard openbare school.
    Hoewel we ook weer een Katholieke zeer zwarte school (meer dan 95% van allochtone afkomst) in de buurt hebben. Hoe raar kan het gaan he in onze multiculturele samenleving.

    Wel zou ik willen weten hoe ze met het geloof om gaan en hoeveel kinderen/gezinnen wel gelovig zijn. Maar in Almere acht ik de kans groot dat er veel kinderen toevallig op die school terecht komen, niet omdat iedereen zo christelijk is.
     
  16. Sam8

    Sam8 VIP lid

    15 aug 2007
    29.371
    0
    0
    Lerares
    Friesland
    Annna wat heb je er een mooi stukje van gemaakt :D !
     
  17. Annna

    Annna Fanatiek lid

    20 sep 2007
    2.587
    0
    0
    ZUID HOLLAND
    ;)ja ik had ook zin om eens mijn zegje te doen.

    Maar ondertussen vind ik het ook een heel moeilijke keuze hoor. Ik weet vooral wat ik echt niet wil:)
    Daarnaast moet ik ook voor mezelf nog een nieuwe school zien te vinden.
     
  18. Sam8

    Sam8 VIP lid

    15 aug 2007
    29.371
    0
    0
    Lerares
    Friesland
    Hmmz :S Heb je geen werk meer dan?
     
  19. Annna

    Annna Fanatiek lid

    20 sep 2007
    2.587
    0
    0
    ZUID HOLLAND
    hmmm, ik zou bijna zeggen, was het maar waar. Maar dat is ook weer niet zo en zeker niet leuk met al die mannen die thuis zitten.

    Maar ik heb wel aangegeven dat ik rond wil kijken naar een andere werkplek. Dat kan eventueel via het bestuur. Liefst wel eigenlijk, zo kan ik het ouderschapsverlof behouden.
     
  20. Sam8

    Sam8 VIP lid

    15 aug 2007
    29.371
    0
    0
    Lerares
    Friesland
    Oke, ja hier kunnen we per nieuw schooljaar mobiliteit aanvragen naar een andere school, binnen ons bestuur idd.. Ach neej, maar ja, als je het niet naar je zin hebt, snap ik dat wel hoor dat je dat wilt zeggen! ;)
     

Deel Deze Pagina