spaarpot hoeveel erin?

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door nooatje, 9 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marise

    Marise Fanatiek lid

    10 apr 2009
    1.588
    1
    0
    Wij doen niets. Wij hebben een spaarrekening geopend en het geld wat hij heeft gekregen bij zijn geboorte staat er op. Nu weer een storting van zijn verjaardagsgeld. Straks mag hij zakcentjes er op storten als hij iets ouder is. IK ga nu niet voor hem sparen.
    Vind ik niet nodig. Hebben mijn ouders ook nooit gedaan. Had toch een behoorlijk bedrag uiteindelijk op mijn spaarrekening, van zakcentjes, geld van klusjes, baantjes, geld van opa's en oma's.
    Zo doen wij het nu ook.

    Wij sparen zelf geld en ga niet apart voor mijn kinderen sparen. Later als ze ouder zijn en ik dus ook ga ik wel geld schenken.
     
  2. Liesken

    Liesken Fanatiek lid

    18 okt 2009
    1.116
    1
    38
    We zijn begonnen met 10 euro per maand te sparen. Als opa en oma eens wat geven komt dat er natuurlijk ook bij. We hebben bewust een niet te hoog bedrag gekozen, omdat we ten eerste zelf ook nog studieschuld moeten aflossen, maar vooral ook omdat we het belangrijk vinden dat ons kind straks zelf ook gaat bijverdienen voor studie/auto/huisje etc en op die manier bewust wordt van het belang van sparen. Wij geven een eerste handreiking, de rest moeten ze zelf doen. Overigens is het bedrag dat we nu sparen voor hen vrij te besteden, als het maar aan iets nuttigs wordt besteed natuurlijk. Voor een huwelijk of behalen diploma oid willen we apart van deze spaarrekening financieel bijdragen.
     
  3. Wortel

    Wortel Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.472
    0
    36
    Mijn idee achter sparen is dat je het uit liefde voor je kind doet; dus als je wat kan missen is dit heel fijn.
    Het is haast onmogelijk om alles voor je kind te sparen, omdat je niet weet hoeveel de dingen zullen kosten over bijv. 18 jaar. Ik denk dat het juist heel mooi is als je je kind tegen die tijd een geldbedrag kan schenken. Ongeacht het bedrag. De liefde waarmee het gespaard is vind ik vele malen mooier dan het bedrag.
     
  4. Marise

    Marise Fanatiek lid

    10 apr 2009
    1.588
    1
    0
    Guusje: dit vind ik ook hoor.
    Mijn opa en oma schonken vooral geld aan de kleinkinderen, mijn ouders gaven gewoon wel eens geld voor gelegenheden (verjaardag, rapport). Ze hebben wel mijn studie en rijbewijs betaald.

    Mijn vriend heeft weer VEEEL minder gekregen. Zijn ouders hadden niet zoveel geld. Ook hij is niets te kort gekomen en heeft zelf heel goed gespaard.

    Ik vind het gewoon niet zo nodig om nu al te gaan sparen. Kan net zo goed over een tijdje een aardig bedrag overmaken, wanneer ik dat kwijt wil. Ik weet ook nog niet hoeveel kindjes wij mogen krijgen en dan moet ik dat allemaal weer verrekenen. Dus schenk liever over een tijdje een bepaald bedrag als ze wat ouder zijn.

    Maar ieder mag dat natuurlijk lekker voor zichzelf bedenken ;)
     
  5. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    o ik ben het wel met je eens hoor. Is ook gewoon wat je kan missen.
    Rijbewijs en opleiding vind ik persoonlijk gewoon bij de opvoeding horen. Dus al moet ik daar een lening voor afsluiten, die betalen wij. En de trouwjurk/pak krijgen de kids ook van ons.
    Dat is een traditie in onze familie.
    Verder is het leuk als er een extraatje is maar dat hoeft van mij niet perse.
     
  6. Marise

    Marise Fanatiek lid

    10 apr 2009
    1.588
    1
    0
    @debby: hier exact hetzelfde, haha grappig! :D
     
  7. Loesjuh

    Loesjuh Niet meer actief

    Wij sparen 50 euro per maand per kind, dit is een stuk kindgebonden budget wat op hun rekening komt en wat van onszelf. Hiervoor hebben wij 500 euro per jaar gespaard per kind. Bij belastingteruggave 1x per jaar storten we ook vaak een extra bedrag.
     
  8. Towser

    Towser Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.222
    1
    0
    Gelderland
    Hmmm ... ik ben nog steeds aan het sparen voor mijn eigen rijbewijs;)
     
  9. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    haha grappig. Persoonlijk vind ik dat heel gek. In mijn ogen haal je je rijbewijs als je 18 bent. Punt. Dat hoort erbij. Net als dat je naar school gaat. Ik ken ook niemand (o jawel mijn zus dr vriendje) die geen rijbewijs heeft. Lijkt me zwaar onhandig.
    Niet lullig bedoeld ofzo hoor, maar kan het me zelf niet zo goed voorstellen. Ik heb hem overigens wel zelf betaald omdat ik rookte (was de regel toen bij ons) mijn zusje niet omdat die stiekem rookte. Om die reden wil ik 100% zeker het rijbewijs betalen.
     
  10. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Wij spaarde eerst 100 euro per maand. We hebben dat nu toch maar verlaagd naar 50, als er een tweede bij zou komen zou het wel heel duur worden.. En wil het wel eerlijk houden! Als er dus een volgende komt krijgt die ook gewoon 50 euro. De spaarrekening is bedoeld voor rijbewijs/studie.
     
  11. mirell

    mirell VIP lid

    17 jul 2007
    15.021
    1
    0
    in een hele leuke winkel de xenos
    ik woon in julianadorp aan zee
    1 rekening 50,00 per maand studie
    staat op onze naam.

    1rekening 25,00 per maand en opa stort 15,00 per maand daarbij
    dat is voor rijbewijs of weet ik veel wat tegen die tijd
     
  12. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Wij sparen voor beide kinderen € 25,-- p/m. Vooralsnog niet met een specifiek doel, maar het is sowieso niet de bedoeling dat het opgaat aan party-vakanties op Ibiza ofzo ;).
     
  13. Daro

    Daro Fanatiek lid

    1 aug 2010
    2.548
    0
    0
    West-Brabant
    Mooi dat je het rijbewijs en opleiding wilt betalen! Maar zo gaat het dus niet altijd... Ik heb mn rijbewijs zelf betaald op mn 21ste, en mn studie heb ik ook zelf betaald. Dat neem ik mn ouders niet kwalijk, zij konden het gewoon niet betalen. Ik moet wel zeggen dat mn vader financieel regelmatig heeft bijgedragen.

    Ik weet niet of ik straks voor onze kinderen rijlessen ga betalen. Ligt eraan hoe we er dan financieel voor staan. Ik zou liever bijdragen aan de studie, het rijbewijs vind ik wat dat betreft minder belangrijk. Mn man en ik zullen nog een jaar of 15 mn studieschuld terug betalen, dat zou ik mn kinderen graag willen besparen!
     
  14. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.984
    5.816
    113
    @daro, kan je niet sneller aflossen? Dat doen wij namelijk, elk extraatje gaat naar die schuld. Maar goed, als je financieel al aan je max zit is dat ook lastig natuurlijk.
     
  15. Dotty

    Dotty Fanatiek lid

    25 jul 2011
    1.882
    0
    0
    Zuid-Holland
    Vriend en ik hebben hier een discussie over. Hij heeft heeeeel veel gekregen (studie, rijbewijs, tussendoor geld) en kreeg ook daarnaast op zijn 18e nog een flink bedrag vrij te besteden (wat voor een groot deel is opgegaan aan feesten, kleding, etc.). En meneer heeft toen nog een studielening genomen voor extra geld. Gelukkig kan hij nu wel met geld omgaan, haha.

    Mijn spaarrekening hebben mijn ouders gebruikt voor mijn studie. Mijn rijbewijs heb ik zelf moeten betalen van mijn bijbaantjes. Ook toen ik op mezelf ging heb ik alles zelf betaald. Ik ben altijd heel verantwoordelijk geweest met geld.

    Nu praten we wel eens over een rekening als onze baby er is, maar het doel denken we dus verschillend over. Hij wil het vrij geven als het kind 18 is, ik vind dat het rijbewijs in ieder geval daarvan moet, afhankelijk van hoeveel geld er op staat een deel studie en dat er een leuk bedrag vrij moet komen als ze op zichzelf gaan. Ik wil niet 18 jaar sparen zodat ons kind daarna in een jaar alles kan opzuipen/ feesten. Ik vind dat je voorzichtig met dat geld moet omgaan. En hoe verantwoordelijk je kind gaat zijn met dat geld weet je tegen die tijd pas.

    Ik heb totaal niks gemist in mijn jeugd, maar ik had het zelf fijn gevonden als mijn rijbewijs betaald was en als er een bedrag was geweest voor als ik om mezelf zou gaan. Dus daar wil ik zeker voor sparen. Mijn vriend vond dat vrije bedrag heerlijk, dus dat wil hij ook voor ons kindje.......we zijn er dus nog niet uit.
     
  16. annneliesje

    annneliesje Fanatiek lid

    16 jan 2011
    3.569
    0
    0
    Administratief medewerkster
    Noord Nederland
    Een kind wordt er echt niet minder van als hij/zij zelf voor dingen moet sparen/werken. Zo leer je met geld omgaan en leer je dat niet alles in het leven vanzelfsprekend is.

    Ik vind een studie veel belangrijker dan een rijbewijs. We moeten tegen die tijd nog maar eens zien hoe en wat, maar mijn kind(eren) die nemen straks ook maar mooi een bijbaantje om zelf geld te verdienen/te sparen.
     
  17. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Hier 25 euro.
    Daarnaast heeft hij een spaarpot daar gooi ik al het geld wat ik in huis vind ook in. Haha. Bijv wat in de wasmachine beland. Als hij van iemand geld krijgt (niet zo heel vaak) gaat dat ook in zijn spaarpot. Snel uitgerekend heeft hij dan op zijn 20ste 6000 euro minimaal. + rente. Als we dat financieel natuurlijk vast kunnen houden. Je weet nooit wat er allemaal gebeurt. Een tweede krijg uiteraard het zelfde bedrag.
     
  18. Marise

    Marise Fanatiek lid

    10 apr 2009
    1.588
    1
    0
    Ik kreeg mijn rijbewijs en en studie van mijn ouders, maar ik heb ook altijd gewerkt. Begon op mijn 12e al met bollenpellen. Zaterdagbaantjes, in de vakanties werken en ook nog een krantenwijk.
    Dus als je een rijbewijs cadeau doet of mee betaald in andere kosten, hoeft dit niet automatisch te betekenen dat je kinderen daarnaast niet hoeven te werken.

    Een kind heeft liefde en aandacht nodig en verder is het leuk als het financieel mogelijk is bij bijv. studie en rijbewijs bij te dragen, maar als dat niet mogelijk is. Dan niet toch. Ik wil wel dat mijn kinderen leren sparen en werken. Vind ook dat ze op een bep. leeftijd gewoon een baantje moeten hebben. Al is het foldertjes rondbrengen of vakkenvullen maakt niet uit.

    Ik heb gelukkig geen studieschuld opgebouwd, maar als ik een schuld had staan zou ik eerst zorgen dat ik die zou aflossen en daarna pas denken aan sparen voor mijn kindjes.

    Zoals ik al eerder postte: ik spaar nu niet voor mijn kind (straks kinderen). Wij sparen iedere maand, maar zetten dat op onze eigen spaarrekening.

    Je moet gewoon doen wat voor jou uit kan en waar jij je goed bij voelt. Niet iedereen heeft hetzelfde inkomsten/kostenplaatje.
     
  19. missmanhattan

    31 dec 2011
    72
    0
    0
    zoetermeer
    jeetje ik heb er nog helemaal niet bij stilgestaan hoe we dat gaan doen! we hebben het er ook nog niet over gehad!

    hmm strakjes maar ff met mn man bespreken, meestal zitten we wel op één lijn wat betreft de financieen, maar lijkt me erg lastig als je allebei een andere kijk op de dingen heb.
     
  20. Marise

    Marise Fanatiek lid

    10 apr 2009
    1.588
    1
    0
    @missmanhattan: ik zou eerst gewoon lekker een spaarrekening openen. Vaak krijg je bij de geboorte ook wel wat centjes van familie. Dan eerst maar eens kijken wat je allemaal kwijt bent straks aan kosten voor de verzorging/ev. opvang.

    Helemaal niet vreemd dat je er niet bij stilgestaan hebt. Had ik ook niet hoor. Ik had wel in mijn hoofd direct een rekening te openen en dat hebben we gedaan.
     

Deel Deze Pagina