Wat hebben jullie vooraf in huis gehaald in geval van "nood"

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door jt82, 10 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jt82

    jt82 Fanatiek lid

    17 aug 2009
    1.628
    98
    48
    Even een vraagje, weet alleen niet of ik hem hier goed plaats ...


    Ik wil straks borstvoeding geven , maar het lijkt mij verstandig in geval van nood (als het voeden niet lukt of iets dergelijks ) ook kunstvoeding in huis te hebben


    Is dat logisch, of absoluut niet nodig ? En zo ja wat haal je in huis ? Heb iig een flesje staan Avent, een kleine die volgens mij geschikt is voor het begin , wat verder ?

    Alvast bedankt ! (en ik hoop natuurlijk het voorlopig niet nodig te hebben de kv ;) )
     
  2. babyproject

    babyproject Niet meer actief

    Wij hebben ook flesvoeding in huis gehaald.... Gewoon voor het geval dat. De vorige keer ging de borstvoeding hartstikke goed en hebben we het niet nodig gehad.

    Na 6 weken flesje afgekolfde melk gegeven uit een Medela flesje (smal, kersspeen).

    Helaas ging het kolven niet zo goed (we konden er net 2-3 keer per week een flesje moedermelk van geven), en toen ik weer moest werken, zijn we overgestapt op FV. Toen kwamen we er pas achter dat ons meisje totaal niet kon drinken uit de brede Avent fles...

    Lang verhaal kort: misschien een ander merk flesje erbij, voor het geval.

    Verder heb je na de bevalling genoeg tijd om andere dingen voor FV te halen. Je zult de borstvoeding toch eerst de tijd moeten geven, dus "als het voeden niet lukt" is pas na enkele dagen.
     
  3. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    In geval van nood, heb ik het telefoonnummer van een lactatiekundige in huis liggen:)
     
  4. Wortel

    Wortel Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.472
    0
    36
    Wij hebben expres niets in huis gehaald. We hadden wel de flesjes uit de babydozen, maar geen voeding. Mocht de borstvoeding echt niet willen dan is er altijd nog wel een apotheek open.
    Mijn advies; probeer het naast je neer te leggen en te vertrouwen op de natuur. Mocht het niet lukken dan is er echt wel op tijd een oplossing te vinden!
     
  5. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    zakjes voor 100 ml Nutrilon H.A.

    Oja, in zo'n pakket zat wel een flesje
     
  6. Spikkel19

    Spikkel19 VIP lid

    18 okt 2011
    8.460
    361
    83
    ik had een pak flesvoeding in huis gehaald, flesjes met verschillende spenen.. voor het gevaldat en ben blij dat ik het toengedaan heb;)
     
  7. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.712
    4.218
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Niets!!


    :)



    Ik had een flesje in zo'n doos gehad. Die wilde ik eigenlijk weggooien, toh maar niet gedaan... (wel achteraan onderin in de kast van mn baby gegooid ;))
    Mijn dochter heeft 10 cc kunstvoeding nodig gehad in de tweede nacht. Er is een VK aan huis gekomen (midden in de nacht toen mn dochter koud, niet allert was en niet wakker te krijgen was). Zij had een miniverpakking mee en een spuitje.

    Laatst heb ik het restant uit die doos maar eens weggegooit ;)

    Lees 'borstvoeding' van stefan kleintjes. Dan twijfel je net als ik vast niet meer. Dan ga je BV geven ipv BV proberen ;)

    Succes!! :)
     
  8. Amaryllis

    Amaryllis Fanatiek lid

    24 aug 2008
    3.708
    3
    38
    Ik had zo'n kant en klaar pakje Nutrilon liggen, voor het geval ik in het weekend zou bevallen, er heeeeelemaal niks open zou zijn en het borstvoeden zou uitlopen op een totaaaaale ramp ;)

    Gelukkig niet nodig gehad, en dit keer haal ik dan ook niks in huis. Bovendien; als je het echt nodig is er altijd wel iets te regelen!
     
  9. dds

    dds Fanatiek lid

    1 jan 2009
    3.936
    752
    113
    Leerkracht
    Drenthe
    Wij hebben wel een pak kv in huis. Voor mij was het een geruststellend idee.
     
  10. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Niks. Had wel verschillende flesjes uit babypakketten maar geen kv. Als het echt nodig zou zijn is het snel gehaald bij de drogist of apotheek buiten kantooruren. Vond het zonde van het geld en het is ook niet nodig geweest. Dus ook nu weer geen kv in huis.
     
  11. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Of je krijgt zoals ik spontaan uitslag als je alleen zijn naam al leest ;)
     
  12. babyproject

    babyproject Niet meer actief

    Tsja, sommige mensen willen nu eenmaal een back-up plan, en niet bij wijze van spreken midden in de nacht het huis uit moeten omdat ze geen voeding hebben voor hun baby. Ik vind het heel verstandig om een noodoplossing te hebben (waar het ook om gaat).

    Ja, je moet er extra op letten dat je de borstvoeding wel voldoende kans geeft, maar een doos flesvoeding in de kast heeft mij nooit verleid er eerder gebruik van te maken.

    Doe wat je gevoel je ingeeft. Heb je graag controle? Dan zorg je voor een back-up. Ik heb toch ook een kraampakket in huis, hoewel ik in het ziekenhuis wil bevallen?

    Flesjes komen altijd van pas, als je na 6 weken toch wilt oefenen met afgekolfde melk.

    Ik heb echt het volste vertrouwen dat de borstvoeding weer zal slagen, maar ik hou gewoon van de zekerheid dat mocht dit niet zo zijn, ik met dit weer niet naar buiten hoef om in aller nood ergens flesvoeding te scoren.
     
  13. babyproject

    babyproject Niet meer actief

    Whahaha, uitslag en kriebels ;):p
    Ik schiet meteen de verdediging in bij het zien van zijn naam ;) (zoals je misschien wel in mijn vorige reactie kan zien....;))
     
  14. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Flesjes uit babydoos, geen kunstvoeding.
     
  15. blinky

    blinky VIP lid

    11 feb 2010
    8.249
    2
    38
    huisvrouw
    ossendrecht
    wij hadden zo'n klein pakje friso hypo-allergeen in huis gehaald.
     
  16. jt82

    jt82 Fanatiek lid

    17 aug 2009
    1.628
    98
    48
    Bedankt voor alle reacties !! Ik ga in elk geval wel voor het noodplan, in het kader van je weet maar noooooit ;)

    Dat Avent flesje komt ook uit een baby doos en heb ook een kersen flesje gehad (van de kruidvat ) dus ga er iig niks voor kopen
     
  17. Towser

    Towser Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.222
    1
    0
    Gelderland
    Het is wel handig om wat te hebben. Onze dochter kreeg in de eerste week echt te weinig voeding, we kregen haar bijna niet meer wakker. De VK heeft toen uit de praktijk van die proefpakjes gehaald, want wij hadden het niet en het was al laat. We moesten haar verplicht elke 3 uur bijvoeden met een spuitje. Het is overigens nog wel goedgekomen. Ze wordt over twee weken twee en krijgt nog steeds borstvoeding.
     
  18. Marlett

    Marlett Fanatiek lid

    13 jun 2009
    1.276
    10
    0
    Los van Stefan Kleintjes, een goed borstvoedingsboek heb je zo terugverdiend. Voor de prijs van twee pakken kunstvoeding heb je heel veel informatie in huis. ;) Ik vond zijn boek wel veel nuttige informatie bevatten over de productie van borstvoeding en het aanleggen. Bovendien was ik een beetje op de hoogte van de verkeerde adviezen die kraamverzorgsters en consultatiebureaus zouden kunnen geven.
    Verder is het vooraf zoeken van een lactatiekundige ook een goede suggestie.
    Ik heb in de begindagen ook best veel gehad aan de filmpjes van Jack Newman op Youtube.

    Omdat bij mijn eerste de bv mislukt is, twijfelde ik of ik ook niet een pakje in huis moest halen, maar ik heb het niet gedaan. Ik had door het veel lezen over bv veel meer 'zelfvertrouwen' gekregen.
     
  19. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.900
    7.617
    113
    Net als Eylem ook niets. Je kunt, als je echt wilt, altijd wel ergens een pak kunstvoeding kopen, ook buiten winkeluren. Ik had het niet niet in huis omdat ik bang was dat ik dan snel zou gaan gebruiken, maar omdat ik bang was dat zo'n duur pak over datum zou gaan :D
     
  20. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.900
    7.617
    113
    :D Hier ook. Borstvoeding in Nederland wordt een beetje de Stefan Kleintjes/ Kleintjesconsult show. Een alternatieve variant van 'wij van WC eend adviseren WC eend' :D

    Maar goed, dat was geheel off-topic
     

Deel Deze Pagina