Gevallen op schooltje...

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Gooischemama, 11 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Loesie1982

    Loesie1982 VIP lid

    25 dec 2008
    5.486
    0
    0
    Juffrouw
    Overijssel
    Ik vind ook dat je absoluut aan de directie mag laten weten wat er gebeurd is! Geen klacht meteen, maar wel laten merken dat je hier van geschrokken bent.

    Ik werk zelf als juf op een basisschool en heb EHBO (met nog een stuk of 8 andere juffen/meesters) en we worden er hier regelmatig bijgehaald. Als ik zie dat een kindje zoveel pijn heeft en niks meer met het armpje doet is het eerste wat ik doe ouders bellen en mijn bevindingen doorgeven.
    Zij kunnen dan beslissen wat ze willen, of ophalen of op school laten blijven. Dan is het niet meer mijn verantwoordelijkheid.

    Ook hebben we hier een ongevallenprotocol met map waarin dit soort ongelukken/ongelukjes in worden geschreven. Dit is ook verplicht! Dus misschien daar even naar vragen?

    Sterkte voor je meisje!

    Liefs
     
  2. vogeltje85

    vogeltje85 Fanatiek lid

    22 jan 2012
    1.811
    0
    36
    NULL
    NULL
    Als juf van de kleuters zal ik ook nog even reageren :)
    Als deze juf alleen op vrijdag werkt zal ik maandag gewoon even naar de vaste juf van de groep gaan. Zij zal je vast heel goed begrijpen en kan eventueel contact opnemen met de andere juf. Op elke school zijn er verplicht bhv'ers net zoals elk ander bedrijf. Elke dag moet er iemand aanwezig zijn die bhv heeft. Deze juf had zekerweten iemand erbij moeten halen. Ga er niet vanuit dat de directie meteen de kant van de juf kiest. Zij zullen zeker schrikken van je verhaal en als het een goede directeur is zal hij/zij er zeker wat mee gaan doen! Misschien dat er wat wrijving komt tussen jou en de juf van vrijdag maar dat is dan maar zo! Ik zou je daar niet te veel van aantrekken!
    Veel succes!
     
  3. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    ja vind ik ook hoor.
     
  4. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ik ben toevallig al de hele ochtend bezig met het lezen van de schoolgids van een potentiële basisschool voor onze zoon. Ik kom nu op het volgende stukje:
     
  5. Gooischemama

    Gooischemama Fanatiek lid

    4 aug 2010
    1.642
    1
    0
    Hilversum
    Nou deze dame is al op leeftijd hahaha dus miss heb je dezelfde gehad op school;)

    @fluitekruid nee heb de lerares er niet op aangesproken omdat het juist zo vlug vlug ging hield me meer bezig om me dochter stil te krijgen en te troosten
    Enige wat ik aan de juf snel heb gevraagd wat is dr gebeurd??

    @ladyX hahhaha ja ik weet het maar zijn juist mensen die net als mij in de MMM zitten voor hun eerste kindje en dan toch zoiets zeggen
    Zodra ze zelf zwanger zijn of een kindje hebben praten ze anders weet ik zeker!!

    Hebben haar al geprobeert uit te leggen dat juffie er niks aan kan doen dat zij is gevallen maar maakt haar niks uit de juf mag niet aan haar arm zitten en ook niet naar dr verbandje kijken
    Dus hebben gezegd dat maandag de andere juf er weer is (die juf vindt ze helemaal geweldig en weet zeker dat zij wel had gebeld)
     
  6. Tamaraliza

    Tamaraliza Niet meer actief

    Ik ben ook leerkracht en toevallig BHV'er. Bij ons op school is het zo, als er iets met een kind gebeurt, dan kijkt 1 van de BHV'ers er naar. Vertrouwt die het niet, dan worden ouders gebeld of rijdt de BHV'er/andere leerkracht zelf naar het z'huis (uiterste geval).
    Ik heb ook weleens ouders gebeld, waarvan het kind gevallen was en 'alleen' een bult had. Zij kunnen dan zelf kiezen of ze het kind komen halen of dat het op school blijft. Het moet geen verrassing zijn als de ouders het kind komen halen.
    Ik heb 1x de 'fout' gemaakt dat ik moeder niet gebeld had. Het was 10 min. voor tijd, kind was gevallen. Had pijn in de pols, kon hem nog wel bewegen. Ik dacht, moeder komt zo, icepak erop, dan vertel ik het verhaal en kan ze met haar naar de dokter als ze dat zou willen. Moeder was heel boos omdat ik niet gebeld had. Achteraf begreep ik dit wel. Je schrikt je rot als je je kind op komt halen, nietvermoedend, en je kind heeft pijn. Ik heb moeder later op de dag nog even opgebeld en nog even rusig uitgelegd wat er gebeurd was. Op dat moment was ze weer rustig en hebben we uiteindelijk een prettig gesprek gehad. Zij zei dat ze heel geschrokken was en daarom zo reageerde en ik gaf toe dat ik haar gewoon had moeten bellen. (pols was uiteindelijk licht gekneusd, moeder was even naar de huisarts gegaan). Sinds die tijd bel ik altijd!
    Als ik jou was, zou ik een afspraak maken met de desbetreffende leerkracht, eventueel met directie erbij, om er over te praten. Je mag best wel zeggen wat je ervan vindt! Of ik een klacht in zou dienen, weet ik niet... Ligt er ook aan hoe het gesprek verloopt.
    Hoe is het nu met je meisje?
     
  7. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    ik heb niet alle gelzen maar las in een post dat mensen gezegd hebben: dat school nioet aansprakelijk is voor het vallen van een kind......
    dat klopt! Maar school heeft wel de verantwoordelijkheid om dit goed af te handelen!!!!!!!!!
    En idd zoals al geschreven werd, het kindje zou na een minuut uf 15 wel langzaam tot bedaren kunnen komen. Ik vind het ronduit schandalig dat ze je kind 2.5 uur laten huilen/schreeuwen!
     
  8. ikkelies10

    ikkelies10 Fanatiek lid

    31 jul 2007
    2.139
    0
    0
    thuiszorg
    noord-holland
    jeetje wat zal jij geschrokken zijn..

    en ik vind zeker dat je hier wat mee mag doen, ik zou ook woest geworden zijn..

    ze had jou zeker moeten bellen,en dan had jij kunnen zeggen wat er moest gebeuren!
    (ik weet dat ik zelf vroeger ook samen met me moeder en een juf naar de dokter ben gebracht)

    zoiezo als een kind der arm niet beweegt ( zelfs al huilen ze niet) vind ik dat er naar gekeken moet worden!

    vind het erg laks en zou er zeker wat van zeggen.

    wat naar voor je meisje dat ze zolang pijn heeft gehad,zonder dat iemand haar echt getroost heeft!
    lijkt me voor jou ook heel moeilijk,dat jij er niet was.
     
  9. Gooischemama

    Gooischemama Fanatiek lid

    4 aug 2010
    1.642
    1
    0
    Hilversum
    @loes dank je wel ik zal even vragen naar zo'n mapje met de ongevallenprotocollen.


    @vogeltje hahaha ik weet het wel zeker dat er tussen mij en haar geen goede verstandshouding zal komen.
    En zij zal het wel horen van de directie dat ik niet blij ben met de situatie dus denk niet dat er ooit een goede verstandshouding zal komen hahahaa
    Ze is er gelukkig maar 1 dag in de week maar dat het juist op haar dag moet gebeuren pff

    @ladyX zij krijgt ook nog wel een opmerking van me hoor het is maar een zwaar gekneusde arm met miss een gescheurd spiertje maar dr is helemaal niks aan de hand hoor!

    En nu is het uitvogelen hoe ik me dochter moet aankleden en moet wassen met zo'n arm
    Krijg geen trui aan wel een t-shirt maar is een beetje te koud:D
     
  10. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    ik zou laaiend zijn! en absoluut de school aanspreken. kom zeg je meisje heeft een hele poos lopen huilen van de ijn. het heeft niet 5 min geduurd!

    snap echt niet dat de juf steeds zei van oo valt wel mee.
    man man man wat zou ik woedend worden
     
  11. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    ik zou woest zijn, en maandag ook direct een klacht indienen. Eerst naar directie en afhankelijk van hun reactie een officiele klacht. Hoe haalt die vrouw het in haar hoofd om een kind zolang te laten krijsen .
    oo ik word boos als ik eraan denk.

    ik denk ook dat ik die "juf" terplekke had vertelt hoe ik erover dacht in korte bewoordingen en daarna inderdaad gelijk door met mijn moppie naar een arts.
     
  12. Towser

    Towser Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.222
    1
    0
    Gelderland
    On begrijpelijk inderdaad dit verhaal. Ik ben zelf ook juf geweest en je hebt best wel eens dat je twijfelt, maar als een kind lang hard huilt (niet twee uur, dan vind ik langer dan 5 minuten al lang), al zou er niks gebeurd zijn daarvoor, dan ga je je toch al afvragen wat er aan de hand kan zijn?
    BHV-ers zijn tegenwoordig inderdaad net als in elk bedrijf verplicht. Snap ook niet waarom ze die er niet bij heeft gehaald, een kind wat twee uur heel hard huilt is toch ook niet echt handig in je klas, stel dat je er dan al niet aan denkt dat het kindje wel eens echt wat zou kunnen hebben ...
    Ik zou zeker een gesprek aan gaan, met (vaste) juf en directie, die moeten dit wel weten denk ik, want het klinkt zo niet als een heel verantwoorde situatie. Kleuters zijn dan overgeleverd aan iemand die dus blijkbaar niet erg begaan is en ze kunnen nog niet voor zichzelf opkomen, ik vind het echt zielig, nu vooral voor jouw meisje, maar ook voor de andere kindjes.
     
  13. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    iemand even een plastic arm (kindermaat) laten halen bij thuiszorg en vesten , bijv, fleecevest van de action ofzo. die zijn wijd genoeg en kan je eerst om de geblesseerde arm doen. evt een oude trui stuk knippen aan de onderkant..
     
  14. Gooischemama

    Gooischemama Fanatiek lid

    4 aug 2010
    1.642
    1
    0
    Hilversum
    Gister was ze natuurlijk helemaal over dr toeren maar in het wilhelmina kinder ziekenhuis zijn ze gelukkig heel goed met kindjes en werd ze weer wat kalmer.
    Ze vond het heel interessant allemaal wat er gebeurde ook kwa de foto's die gemaakt moesten worden.
    Toen het verbonden moest worden heeft ze de longen uit de lijf geschreeuwt van de pijn en serieus waar je moederhart breekt dan in 1000 stukken.
    Ze heeft dan roze gipsverband er omheen gekregen omdat ze het zo goed had gedaan en daar is heel erg trots op en vind ze ook wel stoer:D:D:D
    Zolang we niet aan haar arm komen of in de buurt van die arm is het goed.



    Ja ik had het ook prettig gevonden als ze hadden gebeld (ook als het niet zo ernstig zou zijn) tuurlijk niet bij elke val hoor maar in zo'n geval als dit wel dus ik snap de moeder in jou situatie ook goed
    Blij dat jullie er iig goed zijn uitgekomen samen dat is natuurlijk de beste manier ook in het geval van je kind
    want ja ik moet op de lerares vertrouwen en dat vertrouwen is nu eigenlijk wel weg!

    @ikkelies ja tuurlijk vind ik het rot dat ik er niet voor haar was maar gelukkig weet ik dat het geen onwil was van mijn kant uit als ze hadden gebelt dan was ik er heen gescheurd om bij me meisje te kunnen zijn
    Voordat we naar het ziekenhuis gingen heb ik eerst nog me moeder opgehaald omdat zij wou dat oma er was dus heb ik oma mee gesleurd naar het ziekenhuis (als zij dat prettig vindt dat oma er ook bij is vind ik het goed)
     
  15. Jsvlinder

    Jsvlinder Niet meer actief

    +1

    Stomme juf. Vreemd ook dat andere juffen niet ingegrepen hebben.
     
  16. Gooischemama

    Gooischemama Fanatiek lid

    4 aug 2010
    1.642
    1
    0
    Hilversum
    @mimi83 zo'n plastic arm zijn die er dan ook met een hoek erin??
    Ik zal even proberen om een foto te plaatsen

    @jsvlinder ik snap het ook niet:(:(
    Er zijn meerdere klassen dan zullen er meerdere mensen zijn die het gehoord moeten hebben

    Miss toch eens aan pensioen denken hoorde van een andere mama dat haar dochter in dr broek had gepoept
    Deze vrouw is ook niet gebeld
    (is weer heel wat anders maar toch)
     
  17. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    :$ Ja, dat zijn nou net reacties waar je niks mee kunt. Dan kun je wel op alles zeggen: "Tja, gebeurt is gebeurt, jammer dan."

    School zal inderdaad niet aansprakelijk zijn voor het vallen, dat zou te gek zijn. Je kunt nu eenmaal niet alle kindjes beschermen tegen dat soort dingen. Maar je bent als school wèl verantwoordelijk voor het handelen nà de val. In dit geval zou ik een klacht of in elk geval een stevig gesprek zeker op zijn plaats vinden.
     
  18. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    :$
    Dan vraag ik me sowieso af hoe dat kan. Alle kindjes moeten zindelijk zijn voor ze naar school gaan, maar dan gaat het denk ik toch eerder om plassen. Maar poepen? Nee, dat vind ik raar... Zou haast denken dat het kindje niet naar de wc mocht of zo. Hoop dat die andere moeder dat ook heeft gemeld bij de directie, want dat zijn dan alweer TWEE incidenten bij dezelfde juf.
     
  19. silvermist

    silvermist Niet meer actief

    ik zou ook zeker de school hierop aanspreken maar goed dat heeft de rest ook al gezegd ;)
     
  20. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Sterker nog, je bent als school wel verantwoordelijk voor dingen die kunnen gebeuren. Als jij bijvoorbeeld toestaat dat een klein kindje op een toestel klimt waar het nog veel te klein voor is, of als je een raam open laat staan en er valt een kindje uit, omdat die in onoplettendheid in de vensterbank is geklommen. Dan is de school aansprakelijk.

    Maar bij een gewone val is er sowieso geen sprake van aansprakelijkheid. Dus dan niet.
     

Deel Deze Pagina