baby 4 wk vollledig bv, lijkt verstopt?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Lana81, 12 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lana81

    Lana81 Bekend lid

    28 jun 2008
    518
    0
    0
    Hee meiden,

    ik heb even jullie hulp nodig. Mijn dochter van 4 weken krijgt volledig borstvoeding. Ze groeit goed (weet haar gewicht zo niet, maar ze zat binnen de kraamweek al 300 gram boven geboortegewicht) en ze krijgt genoeg voeding (kolf makkelijk 140 na een voeding). Toch heeft ze sinds een aantal dagen ontzettend last van haar darmpjes, is de hele tijd aan het persen, huilen en laat dan stinkende windjes. Maar ze heeft bijna geen ontlasting meer. eergisteren had ze al 2 dagen niet gepoept en was continu aan het persen. Toen ze ineens wel had gepoept was ze dan ook knock-out en is ze helemaal tevreden in slaap gevallen. Nu heeft ze sinds die keer weer nog niet gepoept. Onze kraamverzorgster zei dat ze de eerste weken toch wel zo'n 3 poepluiers per dag moet hebben. In het begin kwam ze daar makkelijk aan..
    Verder heeft ze ook al een tijdje ontstoken oogjes en is ze verkouden. Iemand van jullie een advies? Anders ga ik morgen de huisarts bellen, ik vind dit zo zielig en ben bang dat er meer aan de hand is...
    kortom: wie kan me helpen?
    Bedankt vast!!!
     
  2. Lauw

    Lauw Fanatiek lid

    8 jan 2009
    1.475
    0
    0
    Onze knul van 3 weken heeft donderdag voor het laatst gepoept.
    Ik heb niet het idee dat hij er last van heeft.

    Bij mijn dochtertje weet ik nog dat zij op een gegeven moment ook al even niet gepoept had, toen heb ik het CB gebeld. Zij gaven aan dat het wel kon dat ze 1 - 1,5 week niet poepen met borstvoeding. De voeding is dan precies goed afgesteld op de behoefte van je kindje.
    Toen ik wist dat het goed zat vond ik het wel heerlijk dat ze maar 1 x in de 6-7 dagen poepte. :)

    Maar als jij denkt dat ze er last van heeft kun je inderdaad beter even de huisarts of CB bellen.
    Hoe was trouwens de ontlasting? hard of zacht?
    Het kan ook zijn dat ze wat last heeft van krampjes dan spannen ze zich ook behoorlijk aan. Tenminste mijn zoontje heeft dat nu wel, hij trappelt dan ook behoorlijk met zijn beentjes, ben eergisteren begonnen met infacol tegen darmkrampjes, dat lijkt wel iets te helpen..

    In ieder geval succes ermee..
     
  3. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Met borstvoeding is het normaal als er 7 tot 10 dagen niet gepoept wordt door je kindje, zolang de plasluiers voldoende zijn is het goed.
     
  4. Lana81

    Lana81 Bekend lid

    28 jun 2008
    518
    0
    0
    Bedankt voor de reacties! Ik dacht het inderdaad ook, dat kindjes die bv krijgen niet zoveel hoeven te poepen. Maar onze kraamverzorgster zei van wel...
    Ze heeft er alleen echt erg veel last van, er gaat uren/dagen aan persen, huilen, krampen en winden aan vooraf... Ik ga morgen sowieso de huisarts even bellen ivm de ontstoken oogjes wat niet beter wordt, dus ga het wel even aangeven.
    Maar iig bedankt voor de reacties, ben weer even gerustgesteld!!
     
  5. Lana81

    Lana81 Bekend lid

    28 jun 2008
    518
    0
    0
    O en de ontlasting die ze heeft is gewoon zacht, echte spuitluiers zeg maar. Daar zie ik iig echt niets geks aan.
     
  6. mariekebr1

    mariekebr1 Fanatiek lid

    8 jan 2009
    1.361
    0
    36
    ik denk dat jouw kindje mogelijk teveel voormelk krijgt. Laat je haar wel goedd 1 borst eerst leegdrinken?
    Mijn dochtertje heeft 3 maanden last gehad. en heb er lactulose voor gekregen. Ze had namelijk wel last van het niet kwijt kunnen. Veel stinkwindjes en kramp. Wat hier de reden was, weet ik niet. Maar heb toen wel gelezen dat ze daar last van kunnen hebben als ze weinig v ette mmelk drinken, maar ze groeit goed dus ....?/
    het inderdaad normaal lang niet te poepen bij bv babies maar ieder kind zijn eigen ontlastingspatroon, dus als jij denk dat ze moeite heeft dan kun je de huisarts mee laten kijken.
     
  7. Lana81

    Lana81 Bekend lid

    28 jun 2008
    518
    0
    0
    De productie is zo hoog dat ze 1 borst drinkt, de 2e hoeft ze dan echt niet meer. Als ze erg snel voor een volgende voeding komt, of als ze last heeft van krampjes, krijgt ze alleen de 'lege' borst. Dus lijkt me dat dat het probleem niet kan zijn..
    Ze groeit verder echt heel goed, heb haar niet meer gewogen na de kraamweek, maar je ziet haar bijna letterlijk groeien haha!
     
  8. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ik bespeur helemaal niks raars aan je verhaal!
    Met bv kunnen kindjes 1x per week poepen of 7x per dag!
    Als de poep zacht blijft, is het prima! Darmkrampjes hebben veel kindjes hoor!
    Zolang de ontlasting niet keihard wordt en ze echt ligt te gillen en kronkelen van de buikpijn zou ik niet naar een dokter gaan.
    Je zegt dat ze ziek is geweest, dus misschien beetje koorts gehad en meer vocht nodig? Je kan ook aanleggen op jouw verzoek; even tijdelijk de boel smeren. Moedermelk is vet en vocht, meestal werkt dat wel!
     
  9. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Je hoeft je echt geen zorgen te maken of naar de huisarts hoor!
    Dit is heel normaal bij kinderen van deze leeftijd.
    In de kraamweek moeten ze een paar keer per dag poepen, maar dat is alleen de kraamweek. Daarna, als jouw productie zich aanpast aan haar vraag is eens in de zoveel dagen poepen voldoende. Er zijn zelfs kinderen die eens per 14 dagen poepen! Die vij à zes plasluiers per dag moet je natuurlijk wel houden.
    Het kan zijn dat ze in de dagen voor een poepluier vieze scheetjes laat en wat wriemelt of krampjes lijkt te hebben, maar echt het kan geen kwaad, het is heel normaal (en dan hoop ik dat jouw huisarts dat ook weet en je geruststelt, i.p.v. Die van mijn neefje, die volkomen overbodig, met lactulose kwam aanzetten). Je kunt hierover ook lezen op borstvoeding.com.

    Wat die oogjes betreft: druppeltje verse moedermelk doet wonderen!
     
  10. Lana81

    Lana81 Bekend lid

    28 jun 2008
    518
    0
    0
    Bedankt voor de reacties! Ik ben gerustgesteld voor wat betreft de ontlasting, thnx! mark had altijd min 5 poepluiers per dag dus ken dit helemaal niet... Heb wel een afspraak bij de huisarts gemaakt voor de oogjes, het duurt nl al even en schoonmaken en moedermelk werkt allemaal niet.
     
  11. Mirjam87

    Mirjam87 Bekend lid

    21 jul 2011
    987
    0
    0
    GO
    Wat je kan doen als je merkt dat ze er last van heeft ( mijn zoontje heeft er ook last van ) is haar darmpjes masseren, ronde bewegingen maken met de klok mee, met je vingers.
    Binnen een uur kwam het er uit!
    En als dat niet werkt, kan je ook een beetje olijfolie in der anusje smeren, met je vinger of met een spuitje.

    Voor de ontstoken ogen, druppel er een beetje verse moedermelk in, werkt super!!

    Succes
     
  12. Nightelf79

    Nightelf79 Fanatiek lid

    31 dec 2008
    2.346
    0
    0
    Radiologisch laborant
    Mijn dochter had bij ook altijd maar eens in de 8 tot 10 dagen een poepluier (en wat voor een..... :)). Wat bij ons goed hielp tegen de krampjes is zelf venkelthee of de borstvoedingsmix van weleda drinken.
     

Deel Deze Pagina