Hoe weet je of het bij een visboer vers is? Misschien halen zij het ook wel uit een vacuum verpakking... Gewoon eten waar jij je goed bij voelt! Ik eet sushi, rose lamsvlees, een lekkere rode biefstuk, een broodje filet americain etc. Alles met mate en alleen als ik er zelf een goed gevoel bij heb. Mijn moeder MOEST vroeger een biefstuk zo rood mogelijk eten tijdens de zwangerschap, dat was goed voor haar ijzer! Word een beetje gek van het panische gedoe.
Inderdaad. Ik heb van de vk een A4tje gekrgen met dingen erop. Staat veel minder op dan wat je overal leest. Vooral in de VS zijn ze helemaal panisch over dingen en die komen dan ook hier. Eigenlijk zijn er 2 dingen echt slecht : Alcohol en roken. En de rest is inderdaad uit voorzorg vanwege mogelijke aanwezigheid van bacterien. Ik las laatst dat ik geen kaneel mocht. Toch balen als je net een groot stuk appeltaart naar binnen hebt gewerkt. Blijkt dat kaneel schadelijk is als je er ongeveer een kilo van eet. Nou dan ben je nog wel ff bezig
hmm parmaham is dusdanig bewerkt dat je het gewoon kan eten ondanks dat het rauw is en ik lunch er ongeveer elke dag mee volgens mij net als dat je "geen lever" mag eten maar ik nu op advies van de vk regelmatig een bammetje met leverworst eet ivm het ijzergehalte. en eh.. zalm van de visboer is ook ingevroren geweest... en daar mag je blij mee zijn want voor een zalm van vangstgebied naar hollandse winkel is verscheept zit er wel wat tijd tussen hoor enkel is dat diepgevroren en "bloeit" listeria daar dus niet in ik zorg wel dat ik vis koop bij de visboer maar dat is mee rkwestie van smaak maar in principe.. als je vis gewoon goed verhit maakt het niet uit hoe het verpakt is geweest want listeria gaat dood van hitte. niet van de koelkast.. (dus je verse vis 3 dagen laten liggen is ook niet DE manier) maar als je het gewoon lekker bakt of kookt.. is er helemaal niets aan de hand
klopt en mijn moeder vrat zich ziek aan gekoookte lever met zout...nu "mag" je geen leverprodulten teveel eten want ook dit zou niet goed zijn... Doe alles inderdaad met mate, maakt het toch allemaal uit..
daarbij.. goede sushi is supervers en elke goede sushikok is het zijn eer te na om "slechte" (of minder verse) ingredienten in zn sushi te stoppen.
gelukkig... ben ik toch niet de enige die hier zo over denkt . En zijn er meer die gewoon op gevoel eten drinken en doen en laten wat ze willen! Nogmaals meiden; Luister gewoon naar je eigen gevoel! En laat je niet gek maken!
Mijn gyn zei altijd: als je er zelf niet ziek van geworden bent, kan het ook geen kwaad voor de kleine. Dus in jouw geval geen enkel probleem, denk ik zo.
Volgens mij hoef je zelf niet ziek te worden van listeria en toxoplasmose, maar kan de kleine er wel problemen door krijgen... Over die parmaham, het is dan wel bewerkt, maar is het dan wel goed? Want het is niet verhit of gekoeld geweest, alleen maar gedroogd en gezouten. Ik heb het idee dat het geen kwaad kan, dus neem ik af en toe een beetje. groetjes, Snoopy
volgens mij vk kan het absoluut geen kwaad enige is dat dat soort dingen vaak erg zout zijn maar parmaham is ook niet superzout en ik heb sowieso geen bloeddrukproblemen dus was haar advies dan oo kvooral daar geen rekening mee te houden. enneh.. als je toxoplasmose binnen krijgt via je voedsel.. dan is er iets viezigs gebeurd met je voedsel dat is namelijk een bacterie die vooral in dieren (katten/vogels) huist en in uitwerpselen beiden wens ik eigenlijk niet op mn eten te vinden en listeria kun je dus gewoon doodkoken/bakken/verhitten.
heb het idee dat je lichaam wel aangeeft wat het wel/niet binnen wil krijgen ook heb me de eerste maanden suf gevreten aan de tomaten. bleek ik toch een ijzertekort te hebben (en tomaten zitten vol ijzer zegmaar) ook lust ik ineens leverworst.. enigzins nieuw wat mij betreft. (ook vol ijzer.. en mag van de vk regelmatig een bammetje nemen dus dat doen we dan ook maa rgewoon lekker) nu floradix.. en mn tomaten-need is ook redelijk verdwenen blijkt. en ik lust sinds een kleine maand ook echt geen koffie meer enige wat ik nog drink is heel af en toe (asl we bezoek hebben) een kopje decaf nespresso maar alleen al bij de gedachte aan mn vaste eerste kopje koffie op werk.. brrr
mijn verloskundige zei dat het gewoon mocht hoor. ze zei dat de placenta het tegenhoud en mocht de zalm niet goed zijn wordt je zelf ziek en niet je kind. ik vind ook dat het tegenwoordig teveel overdreven wordt hoor. kijk alcohol en sigaretten dat vind ik not done. maar qua eten moet je gewoon zelf je eigen verstand gebruiken. rauw vlees heb ik wel laten staan, maar moet zeggen dat ik daar zowieso niet zo trek in heb.
Volgens mij kan listeria wel door je placenta heen, anders zouden ze er toch niet voor waarschuwen? Over die toxoplasmose, dat noemde ik ook als voorbeeld, omdat veel mensen denken dat als jij er geen last van hebt, de kleine dat ook niet heeft. En dat is dus niet perse zo met listeria en toxoplasmose.
Hallo Heidi, Dankjewel voor je antwoord. Ik kan het dus gewoon blijven eten of moet ik het minderen? Ben er gewoon erg gek op sinds ik zwanger ben heel gek. Of mijn huisarts morgen even bellen en het daar vragen? Sorry maar ben nu ineens erg onzeker geworden door die verhalen en wat ik op google lees! Groetjes, Patricia
Weet niet hoeveel je eet, dagelijks? Anders minder je wat je hoeft niet te stoppen, maar ik at gewoon wel zalm op toastjes, stokbrood en een harinkie met uitjes op zijn tijd....hmmmm... En biefstuk doorbakken vind ik niet lekker, dus medium doorbakken met champignonnetjes...nog meer hmmmmm Ow en weet je wat ook zo lekker is...rosbief...op brood... Let gewoon een beetje op, maar schrap het niet helemaal zou ik zeggen.
Hier net zo. Ik heb tijdens mijn vorige zwangerschappen heel duidelijk gevraagd aan mijn vk of ik gerookte zalm mocht eten aangezien ik er gek op ben en het antwoord was ja. Hetzelfde voor garnaaltjes.
ok dankjullie wel voor de snelle reactie. ja ik eets ongeveer 3 witte bolletjes per dag met een plakje gerookte zalm. is dit teveel dan?(sorry hoor hihi schaam me best dat ik het niet weet)