waarom kan ik niet afvallen?????

Discussie in 'De lounge' gestart door Troelala21, 15 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Wachtende

    Wachtende Fanatiek lid

    29 nov 2011
    4.414
    0
    0
    Het lijkt op een koolhydraten verslaving.
    Het enige wat je kan helpen om af te vallen is de wil om af te vallen.
    Crash dieten en dergelijke heb je niets aan, je moet anders gaan leven.
     
  2. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    sorry zit niet hele dagen achter de computer dus nog geen tijd gehad om te reageren.
     
  3. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Jullie hebben ook allemaal gelijk. Ik MOET me eetpatroon veranderen en er een gezonde eetpatroon van maken. Gewoon 3x daags gezond eten en fruit als tussendoortje. Het klinkt zo makkelijk als ik het typ maar dat is het helaas niet. Ik kan afvallen en dat weet ik, ik kan me er alleen niet toe zetten. Ik wil heeeeeeel graag afvallen en het is ook veeeeel beter voor me gezondheid en lichaam dus ja wat let mij dan nog? Denk dat ik de weegschaal voorlopig maar even aan de kant moet zetten want daar sta ik elke dag wel op. En verder dus echt gezond moet gaan eten, als me dat al lukt zal ik al een stuk gezonder zijn. En val ik er mee af dan is elke kilo er toch weer 1 en word ik nog gezonder. Denk dat ik op dit moment te geobserdeerd ben om af te vallen. Ben alleen maar bezig met afvallen in me hoofd. Denk dat dat eerst uit me hoofd moet, niet meer denken aan afvallen maar gezond gezond eten en de rest komt dan wel....

    Ik stel mezelf veel grote eisen. Ik wil 30 kilo afvallen en dat moet alla minuut gebeuren bij mij. Maar dat kan niet. Ik moet leren reeel te zijn, reeel te kijken en stap voor stap af te vallen.....Elke kilo is er weer 1 en dat zeg ik ook steeds, maar toch zit er iets in me hoofd dat sneller wil...

    Bedankt voor jullie virtuele schoppen onder de kont want die kan ik zeker gebruiken!! En ook al jullie tips zijn zeker welkom!
     
  4. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Behalve gezond eten, is het trouwens ook handig dat je gezond beweegt. Zonder bewegen/sporten is afvallen ook veel lastiger...
     
  5. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Ja ik wandel wel veel, wil graag weer hardlopen maar door me overgewicht trekken me knieeen dat niet, dus ben daar eerst weer mee gestopt maar ik wil het wel weer graag oppakken!
     
  6. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Zwemmen is een goeie optie dan... wel beweging, zonder dat je gewrichten erg belast worden, omdat je in het water als het ware 'gewichtloos' bent.
     
  7. Juud74

    Juud74 Fanatiek lid

    15 jul 2010
    1.264
    0
    0
    Utrecht
    Ik zeg inmiddels: van eten word je niet dik!

    Je wordt wel dik van heeeeel veeeeel eten en niet bewegen. Wat bij mij nu echt wel goed werkt is eet-de-helft. Zo simpel, gewoon alles eten waar je zin in hebt, maar altijd de helft van wat je "normaal" zou eten. Een halve pizza is echt net zo lekker als een hele, maar scheelt je 1000 calorieen om maar wat te noemen. En maak keuzes. Dus op een verjaardag of de taart, of de toastjes, niet allebei. Je zal niet heel snel afvallen, maar het lukt wel. Ik ben inmiddels 3,5 kilo kwijt (moet er nu nog 10 )zonder dat ik het gevoel heb er echt iets voor te laten. Oke, ik drink geen witte wijn meer, ben overgestapt op rood, maar als dat nu alles is... succes!
     
  8. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Ja ik moet ook leren kleinere porties te eten, want als wij macaroni of nasi ofzo eten dan ben ik al snel geneigd om een groot bord vol te eten. En met brood kan ik zo wel 4 a 5 stukken brood op. Dus dat ik moet halveren is zeker een goede tip van je! Het hoeft voor mij ook niet snel. Ja het liefst zou snel afvallen maar goed dat is niet mogelijk, dus ik moet reeel zijn en accepteren dat ik langzamer zal afvallen.
     
  9. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    In de zomer zwem ik elke avond wel, maar in de winter is het zwembad hier niet open omdat we een buitenzwembad hebben. Eens kijken of ik hier in de buurt eens kan zwemmen, al moet ik zeggen dat ik me op dit moment niet op me gemak voel in me tankini:(
     
  10. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    klinkt misschien heeel erg ver gezocht, maar misschien kan een psych je helpen!
    Dit om te kijken waarom je er zoveel moeite mee hebt..
    Ik ben een echte emo eter, dus als ik me rot voel, dan wil ik graag eten. Maar ook nu ik thuis zit eet ik veel meer (lees: snaaien!) dan ik normaal zou doen.
    Ik heb ook een eeuwig gevecht tegen de kilo's. En voor wat betreft het afvallen, zorg dat je in een flow komt met juist eten (wat dat ook voor jouw is, ik moet bijvoorbeeld eigenlijk van de koolhydraten voor een groot deel afblijven) dus het dieet wat je gaat volgen. Pas na een week of 3 wordt het makkelijker om vol te houden (helaas, momenteel haal ik nog niet eens een hele week)
     
  11. poppedopje

    poppedopje Fanatiek lid

    29 mrt 2010
    2.389
    1
    0
    NULL
    Vlak aan zee
    En misschien eens contact opnemen met je huisarts en een verwijzing vragen naar een dietiste? Want die persoon kan je én helpen met afvallen, én kan als 'stok achter de deur' fungeren; je hebt dan ook iemand anders om verantwoording aan af te leggen, wellicht helpt je dat?
     
  12. Babbs

    Babbs Niet meer actief

    En inderdaad bewegen erbij. Wandelen of op een hometrainer gaat toch wel met je knieen?

    Suc6 ermee, en begin meteen vandaag. Als je het een tijdje vol houdt voel je je beter over jezelf en kom je in een positieve spiraal!
     
  13. nijntje1

    nijntje1 Bekend lid

    25 apr 2010
    951
    0
    16
    Limburg
    Ik ken het helemaal, ik kan ook niet afvallen. Ik heb een jaar bij een diëtist gelopen en me aan het menu gehouden en ik was 1kilo afgevallen. Toen ik graag een kindje wilde bleek ik geen cyclus te hebben en nie ongesteld te worden. Achteraf bleek ik pco te hebben. En ik val af tijdens een zwangerschap. Dan zijn blijkbaar alle hormonen in goede verhouding.
     
  14. zogezegend

    zogezegend Niet meer actief

    kleinere porties...andere kruiden ipv zout gebruiken, en sporten..
     
  15. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    ow als dat ook een probleem is (opasta nasi e.d. te vele opscheppen en veel brood eten) alleen nog maar volkoren producten eten (of desnoods spelt brood, dat valt helemaal giga zwaar!) En dan niet pain de boulogne halen want dat ziet er zo donker uit (is kleurstof) maar echt gewoon grof volkoren of spelt. Pasta wordt volkoren pasta en rijst wordt zilvervliesrijst. Scheelt heel veel, vult beter en verteerd lastiger waardoor je er minder trek in hebt. Ook belangrijk om met aandacht te eten (dus niet ff snel aan het aanrecht je boterham naar binnen proppen) omdat je dan eerder een verzadigd gevoel hebt. Daarbij dan een groot glas water en je zit vol, hoeft er niets meer bij. Op brood zijn schijfjes komkommer en tomaat enzo vaak ook heel lekker, weinig cal. en veel vulling.

    Succes hoor! en probeer echt met kleine stapjes te werken, je gewicht is er neit in een maand aangekomen dus kan het er ook niet in een mand af!
     
  16. Brett

    Brett Bekend lid

    2 jul 2009
    896
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ja meid, echt het enige advies wat ik je kan geven is je eetpatroon veranderen een jaar geleden woog ik nog zwaarder als jij met een lengte van 1.62 maar heb in 2011 drastisch mijn eetpatroon verandert en ben 22 kilo afgevallen. Gewoon andere keuzes maken en geen ongezonde troep meer in huis halen. Maak het jezelf niet al te moeilijk, dat heb ik ook niet gedaan. Jaren geleden riep ik ook dat ik aardappelen met groenten en vlees niet lekker vond maar nu kan ik er echt van genieten hoor.

    Van Maandag tot Vrijdag eet ik gewoon gezond, alleen op mijn werkdag (is 1 dag per week) mag ik iets lekker in de vorm van een koekje of stukje chocolade. En in het weekend mag ik iets extra's als chocolade pasta en hagelslag op mijn brood en op Zaterdag avond neem ik een schaaltje chips of wat pinda pepsels (die vind ik heerlijk). Op Zondag avond mag ik eten waar ik zin in heb en of dat frietjes zijn of pizza ofzo maakt niet uit. Maar dat houd wel in dat ik overdag gewoon normaal heb gegeten en niet heb gesnoept. En zo houd ik het al een jaar vol, op een verjaardag neem ik gewoon een stuk taart en wat chips dan ga ik het mezelf echt niet moeilijk zitten maken door alleen wat komkommers en wortels te nemen. Dan let ik daarna weer 2 dagen goed op en ben ik die week toch wat gewicht kwijt! Ik eet alles wat ik wil maar met mate, geen grote friet met 2 snacks zoals eerder nee gewoon een klein frietje met mayonaise en soms een snack vaak zelfs niet. Het is gewoon je eetpatroon omgooien op een manier die vol te houden is als je jezelf alles wat je lekker vind gaat ontzeggen werk het in mijn ogen niet, gun jezelf gewoon 1 keer per week iets wat je echt lekker vind en neem daar dan een beetje van, niet de hele zak chips of reep chocolade ;)
     
  17. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    heb niet alle reacties gelezen, maar ik zou weight watchers aan raden! dietiste werkt bij niet. vorig jaar 15 afgevallen en die zijn er af gebleven, dus geen jojo effect.
    nu weer begonnen sinds maandag, zit nu op 1.8 :p dus dat gaat weer goed :)
     
  18. Cryptonism

    Cryptonism Fanatiek lid

    6 feb 2012
    4.310
    0
    0
    NULL
    NULL
    En toch is dat niet waar. Wellicht in de meeste gevallen wel maar kom maar eens een paar weken bij mij wonen en dan praten we nog een keer.

    Ik eet gezond, snack of snoep zelden (behalve als ik ongesteld ben). Ik ga niet beweren dat ik nooit iets slechts eet want dat zou niet waar zijn maar het is niet in verhouding met mijn gewicht.

    Wat bij mij wel een probleem is is dat ik na mijn tweede relatie van heel veel bewegen naar niet bewegen ging.

    Mijn gemiddelde dag is:

    's ochtends een volkoren boterham met beleg (kaas, ham of iets dergelijks)
    glas melk

    's middags 2 boterhammen met beleg
    glas sap of melk

    's avonds avondeten. Dat is meestal uit de Griekse keuken omdat mijn vriend Grieks is. En de mediterane keuken is... over het algemeen gezond. Wij eten dus veel salade en groenten. En dan heb ik het uiteraard niet over een vol bord maar over een normaal bord met eten.

    Nu moet ik toegeven dat ik in het verleden ook wel diverse dieten heb gedaan maar die hielpen nooit en maakten juist dat ik meer honger kreeg. Het maakt mij verder ook geen fluit uit wat iemand al dan niet van mij vindt, maar het is niet zo dat eten altijd een oorzaak is.

    Overigens ben ik bij dietisten geweest. Die konden er weinig mee :D.

    Maar goed, in mijn geval moet ik wel toegeven dat bewegen bij mij de key is. Minder eten heeft totaal geen zin bij mij.
     
  19. Cynnie1984

    Cynnie1984 VIP lid

    25 feb 2009
    6.014
    140
    63
    R'dam
    Hey meid wat vervelend zeg ik moet zeggen dat ik niet alle reacties hebt gelezen...maar heb je je schildklier wel eens laten controleren? bij mij bleek hij te langzaam te werken met als gevolg dat ik maar aan bleef komen! nu met medicijnenen en de Weight watchers vanaf Januari al ruim 8,9 kilo afgevallen!!!

    Wellicht dat je dat kan proberen?
     
  20. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Joh, beter dik IN je tankini, waar je er iets aan doet, dan dik zonder tankini. Toch? :)
    Boeien wat anderen van je vinden. Die vinden toch altijd wel wat. Ik ben gewoon slank, maar mijn kont is niet in verhouding met de rest van mijn lijf. Krijg ik in het zwembad ook altijd opmerkingen over van gozers die vinden dat ze daar wat van mogen zeggen. Dat zijn doorgaans qua uiterlijk zelf ook niet de modellen ofzo, en als dat wel zo is, hebben ze blijkbaar een flutkarakter :D
     

Deel Deze Pagina