Hellp pre eclampsie eclampsie en Prius onderzoek

Discussie in 'Prematuur' gestart door catwomen1985, 22 jul 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Laurie

    Laurie Fanatiek lid

    29 feb 2008
    2.188
    1
    0
    Personeelsfunctionaris
    Aleide, veel succes, sterkte, plezier. Nog een paar dagen dan heb je jullie kindje in je armen!
     
  2. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Sam is geboren dmv een spoedkeizersnede.
    En 16,5 mnd later beviel ik van Fay.. via de natuurlijke weg.
    Ik was in de veronderstelling (dankzij vele berichten op internet) dat inleiden geen optie was na een keizersnede... dat klopt dus idd niet!
    Maar er zijn bepaalde methodes die ze niet doen.
    Toen Fay in het vruchtwater had gepoept kwamen ze ineens aan met de inleidingsspullen, uiteindelijk niet nodig gebleken, mijn lichaam deed het toch zelf.
    En ik vroeg dus ook om een ks, wilden ze niet aan.
    Achteraf.....
    zoooo wat een genot na de bevalling! Echt ik stond na 2 uur onder de douche! (na de ks, kon ik 4 dagen niet uit bed komen, en daarna nog 8 dagen krom gelopen, en nog een heel stel weken niet mogen autorijden)
    Nu weet ik dat er veel natuurlijke bevallingen anders gaan, en dat je niet zo heppie bent, maar in mijn geval.. ik ben een positief voorbeeld :D
     
  3. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    o, over de bloeddrukdaling, bij mij daalde deze na de eerste zwangerschap ineens 10 dagen na de bevalling zodat ik meerdere keren flauwviel.
    Kwam toen ivm bezoek aan NICU op de afdeling verloskunde terecht omdat ik zelf al dacht dat het de bloeddruk was. Die was bijna niet meetbaar!
    Ze hebben toen direct een van de medicijnen eraf gehaald, en de anderen verlaagd. Was ook heel snel van de medicijnen af.

    Na de tweede bevalling ging het nog sneller. Tijdens de weeen daalde mijn bloeddruk naar normale waardes! (En was dus vlak daarvoor opgenomen omdat mijn bloeddruk niet meer met medicijnen omlaag ging, ik mocht die zaterdag om 12 uur naar huis omdat het toch niet veranderde... en 's nachts lag ik er weer in voor bevalling en 24 uur later was bloeddruk ineens normaal.
     
  4. Vlinder1987

    Vlinder1987 Fanatiek lid

    14 dec 2010
    1.795
    0
    0
    Hallo dames,

    Ook ik ben in oktober te vroeg bevallen ivm pre-eclampsie.
    Ons mannetje doet het gelukkig goed, ondanks dat het allemaal erg spannend is geweest! Voor de bevalling hadden mijn vriend en ik het erover dat we graag een groot gezin willen. Nu heb ik erg veel angst voor een eventuele volgende zwangerschap.
    Nu heb ik dit topic gevonden! Kan iemand mij vertellen hoe het Prius onderzoek in z'n werk gaat? En hoe kunnen we dit laten doen? Moeten we hiervoor eerst naar onze huisarts om een doorverwijzing te krijgen oid?
    Graag zou ik nog een kindje willen, mijn vriend ook, maar het is allemaal zo eng, spannend en bluh! Ik zie door de bomen het bos niet meer en ik voel gewoon dat ik niet verder kom...
    Ons zoontje is natuurlijk nog maar 4 maanden jong nu, maar toch is eventuele gezinsuitbreiding wel iets om over na te denken, willen we het risico nemen? Zoja, hoe groot en wat zijn de risico's?!
    Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen!

    Groetjes!
     
  5. singa

    singa Niet meer actief

    Aleida veel succes!

    Over het prius onderzoek kan ik verder niks vertellen. ik heb hem niet gedaan en ga hem waarschijnlijk niet doen ook.
     
  6. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    het prius onderzoek dat ik heb gehad is er helaas niet meer.
    de gyn die er in nijmegen bij betrokken was is terug naar maastricht, ik kan je dan ook aanraden om met het AZM contact op te nemen.

    Er zijn overigens ook steeds meer academische ziekenhuizen die dit soort onderzoeken doet, volgens mij heet dat preconceptioneel onderzoek??
    Ten tijde van het prius onderzoek had je er geen verwijzing van de huisarts voor nodig. Wellicht dat het nu anders gaat, maar dat kunnen de betreffende personen (gynaecologen) wel aangeven.
     
  7. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Succes Aleida!

    Vandaag controle bij de HA en bloeddruk was keurig 140/80 in in linker arm. Dus rechts zal 130/70 ongeveer geweest zijn, erg netjes dus!! Blijf nog het halve tabletje slikken en volgende week weer controle.
     
  8. Miekje1979

    Miekje1979 Fanatiek lid

    23 aug 2010
    4.266
    2
    38
    NULL
    NULL
    Het prius onderzoek gebeurd nog wel in Nijmgen, maar alleen voor patienten uit de regio op zeer kleine schaal!! Ik ben er zelf onder behandeling geweest. Het is inderdaad niet meer op de schaal als voorheen. Dan moet je naar Maastricht en dan heet het anders.
     
  9. Miekje1979

    Miekje1979 Fanatiek lid

    23 aug 2010
    4.266
    2
    38
    NULL
    NULL
    Ze zullen niet inleiden met medicatie ivm litteken op de baarmoeder.
    Ik denk dat er in jou geval een hoop te bespreken valt.
     
  10. Vlinder1987

    Vlinder1987 Fanatiek lid

    14 dec 2010
    1.795
    0
    0
    Bedankt voor de info!
    Komt het Prius onderzoek wel overeen met het preconceptioneel onderzoek? Komt het uiteindelijk op hetzelfde neer?
    Ik ga even rondzoeken op internet!
     
  11. Bkoenen

    Bkoenen Niet meer actief

    vervolg:
    Bloeddruk was toch iets verhoogd...ze hebben bloed en urine afgenomen en ik krijg vanmiddag de uitslag.
    Even afwachten dus.

    Gelukkig is de schouderbladpijn wel weggetrokken. Alleen ik blijf tintelende vingers, slecht zicht en hoofdpijn houden.
    Ik hoop dat het komt omdat ik me gewoon niet zo fit voel!

    Maar goed, eiwitten en leverwaardes zijn niet te 'faken' door je even niet zo fit te voelen...dus vanmiddag ga ik me pas zorgen maken als het nodig is.

    Gisteravond en vanochtend zelf nog bloeddruk gemeten en die was wel weer iets gezakt.
     
  12. Miekje1979

    Miekje1979 Fanatiek lid

    23 aug 2010
    4.266
    2
    38
    NULL
    NULL
    Je kan daar volgens mij zelfs zonder verwijzing naar toe op eigen initiatief!! Je moet even om de site van het AZM googlen.

    Ik heb ook een prius gedaan. Ik had geen PE, maar wel een HELLP en hoge bloeddruk.. Bij 2e zwangerschap ingeleid met 38 weken met hoge bloeddruk. Maar verder prima zwangerschap gehad. Wij willen eventueel nog een 3e maar weer twijfel hoor! Ik begin zelfs het gevoel te krijgen het is goed zo. Maar toch kriebelt het regelmatig nog.. Maar helaas kan niemand vertellen of je het nogmaals gaat krijgen. Het prius was voor mij wel de doorslag om er weer voor te gaan, omdat het risico bij mij klein was 11%.
     
  13. Vlinder1987

    Vlinder1987 Fanatiek lid

    14 dec 2010
    1.795
    0
    0
    Dank je wel voor je reactie!!!
    Ik heb de site van het AZM nu erbij gepakt, ben even aan het doorspitten! Zoveel informatie!
     
  14. singa

    singa Niet meer actief

    @female81 spannend hopelijk is alles goed.

    @miekje1979 ik hoop dat het inderdaad niet zo is. het liefste wil ik een gewone bevalling maar als dat niet lukt dan liever niet meer inleiden.
     
  15. Bkoenen

    Bkoenen Niet meer actief

    De uitslagen waren allemaal goed :D
    Gelukkig....geen tekenen van zwangerschapsvergiftiging.

    Wat kan je lijf je voor de gek houden zeg!
     
  16. Hey allemaal
    Een tijdje terug heb ik een bloedonderzoek gehad. Hiervan hebben wij gister de uitslag gekregen en daaruit bleek dat er positief werd getest op cardiolipine antistoffen. De test wordt over een aantal weken nogmaals herhaald om zeker te zijn. Wanneer er weer positief getest wordt houdt dit in dat ik het antifosfolipen sydroom heb, ontregeling van het eigen afweersysteem waardoor het eigen afweersysteem zich tegen het eigen lichaam keert.
    De gevolgen hiervan kunnen onder andere zijn, trombose en infarcten. Maar ook zwangerschapscomplicaties zoals miskramen en het hellp syndroom.
    Heeft iemand hier ervaring mee? Wat betekend dit voor een volgende zwangerschap?

    Verder heb ik na aanleiding van de zo bekende klachten van de nasleur van het hellp syndroom een mri scan laten maken. hiervan krijg ik volgende week de uitslag. Ook wordt er eind maart nog een slaaponderzoek gedaan. Heeft er hier iemand ervaring mee?
    Groetjes
     
  17. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Ik heb er niet van gehoord, maar ga wel even navragen of mijn ouders er van gehoord hebben. Mijn moeder heeft namelijk een aantal van de symptomen die ik op die site lees.

    Heb je de herhaal test ook al gehad?
     
  18. Nee, tweede test is pas midden april ergens, uitslag dan weer 2 weken later. Dus nog even afwachten wat daar uit gaat komen...
     
  19. Aleida

    Aleida Fanatiek lid

    9 sep 2007
    1.322
    0
    0
    verpleegkundige
    in de buurt van Groningen
    Hallo allemaal!

    1-3-2012 om 11:20, is onze zoon Kian geboren!
    Dinsdag opgenomen in het ziekenhuis en daar kreeg ik een balloncatheter. 'S nachts viel die eruit en had ik al 3cm ontsluiting. Vanaf moment van inbrengen, kreeg ik al iedere 15min weeen. Midden in de nacht verhuist naar de verlos kamer. Weeen kwamen steeds sneller. Bleef helaas op 3cm zitten. Aan het infuus met weeen opwekker. Paar uur later, zat ik op 5cm. Hield het nauwelijks meer uit en vroeg om pijnstilling ivm de weeenstorm. Gingen ze nog even mee wachten!
    Ik dacht dat ik gek werd. Een uur later weer aangeven dat ik nu toch echt niet kon, bleek ik opeens in uur tijd op 9cm te zitten!
    Wat en hel! Daarna steeds pers weeen weg proberen te puffen. Eindelijk mocht ik persen, bleek zijn hartslag te dalen. Gyn er bij, weer puffen, vacuum er op en dan nog kracht vinden om te persen. Het is gelukt! Maar wat een heftige bevalling zeg! Na het hechten, kreeg ik opeens een enorme bloeddruk daling. Hup aan het infuus met vocht en kreeg zuurstof kapje. Na en tijdje weer stabiel.

    Ivm met mijn med, moeten we 24uur blijven. Maar alles ziet er goed uit. Meneertje had trouwens een apgar van 3 x een 10!

    Liefs,
    Aleida
     

Deel Deze Pagina