weer begonnen

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door sem, 12 mei 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sem

    sem Lid

    17 jan 2006
    40
    0
    0
    ik heb een vraagje ben eergister weer begonnen met de pil. heb niet op mijn menstruatie gewacht wanneer is deze weer veilig groetjes
     
  2. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Na een maand
     
  3. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    na een week is ben je weer beschermd tegen zwangerschap.



    Wat moet ik weten als ik de pil voor het eerst slik?
    Het is belangrijk dat u de bijsluiter goed doorleest. Neem de pil altijd in op een min of meer vast tijdstip. Of u dit 's ochtends of 's avonds doet maakt niet uit, maar er mag niet meer dan 36 uur tussen het innemen van twee pillen zitten. Bij de minipil mag er hoogstens 27 uur tussen twee pillen zitten. Slik de pil altijd in zijn geheel door. Slikt u de pil voor het eerst op de eerste dag van uw menstruatie, dat wil zeggen de eerste dag dat de menstruatie goed doorzet, dan is hij vanaf de eerste dag veilig.

    Als u op een andere dag begint, is hij pas na zeven dagen veilig.

    Tot die tijd moet u dus ook een ander voorbehoedmiddel gebruiken, bijvoorbeeld een condoom. De meeste pilstrips bestaan uit 21 tabletten. Is de strip leeg, dan begint u na zeven dagen aan de volgende strip. De tussenliggende periode is de pauzeweek. In deze week krijgt u een bloeding die op een gewone menstruatie lijkt. Dit wordt een onttrekkingsbloeding genoemd. De meeste vrouwen die de pil gebruiken, verliezen minder bloed dan bij een gewone menstruatie. De bloeding duurt bovendien korter.
    Bij pilstrips die 28 tabletten bevatten, is er geen pauzeweek. De laatste zes pillen zijn neppillen, dat wil zeggen pillen die geen werkzame stof bevatten. Tussen de 22e en de 28e tablet krijgt u dus een bloeding.
    Ook in de pauzeweek, en bij een pilstrip met 28 tabletten in de laatste week, is de pil betrouwbaar.



    http://www.apotheek.org/informatie_artikel.php?iId=157
     
  4. sem

    sem Lid

    17 jan 2006
    40
    0
    0
    dank je wel . we waren in dec al gestopt met de pil maar we hebben toch besloten nog even rustig aan te doen we gaan nog graag elk weekend stappen enzo . we hebben daarom beslotne nog even te w8 me vriend vind dat die pas een goeie vader is als die lekker thuis kan blijven bij ons kindje en niet de drang heeft om liever te gaan stappen . voor de rest van de dames succes :)
     
  5. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    jullie ook veel succes verder meid (voor als je later weer besluit te stoppen met de pil)

    wijzelf waren ook nog volop aan het stappen toen de pil aan de kant ging, en ook toen ik eenmaal zwanger was gingen we nog gewoon regelmatig weg (ik zonder drank dan dat wel ;) )

    en toen de kleine er eenmaal was, ik weet niet wat het is, dan verwijnt dat gevoel vanzelf naar de achtergrond, wij zitten nu 10 jaar bij elkaar (waarvan 5 getrouwd) hebben inmiddels 2 kids van 8 en 5 (ik hoop dat we nog een 3e mogen krijgen) en nu nog steeds gaan we wel eens weg.

    's zomers altijd samen weekendje naar zandvoort, op vakantie, bij tijd en wijle stappen dus het hoeft echt niet het einde van je stapperiode te betekenen hoor ;)

    ik zou het niet anders hebben gewild, en ik was toch echt wel een zo gehete feestbeest ;)

    succes :D
     
  6. Aman

    Aman Actief lid

    13 mei 2006
    335
    0
    0

    Dat laatste is wel even een belangrijk stukje!! Je bent normaal gesproken direct beschermd als je op de 1e dag van je menstruatie begint.
    Jij hebt deze niet afgewacht als ik het goed begrijp dus ben je pas weer beschermd na de 1e menstruatie.
     
  7. sem

    sem Lid

    17 jan 2006
    40
    0
    0
    ja was al bang dat iedereen het raar zal vinden maar ja ik heb liever dadelijk een baby met z n tweeen en we gaan ervoor dan alleen groetejs
     

Deel Deze Pagina