Bang voor de toekomst door alle bezuinigingen

Discussie in 'De lounge' gestart door Flensje1979, 1 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Belle1981

    Belle1981 Bekend lid

    5 jun 2011
    654
    0
    0
    NULL
    NULL
    Shantii, eens met wat je schrijft. Maar geloof me, wij zitten al ruim boven het modale (die grens) met maar een 36 en 9 urige werkweek. En we zitten dus al in het vrije sector segment, en mijn man heeft een MBO beveiligersopleiding (gevangenis), dus moet je nagaan hoe snel je al boven die grens zit. We zaten er net onder toen mijn man taxi reed, maar dat verdiend dus echt niets.

    Ik wil graag een paar uur meer, maar dan heb ik opvang nodig, nu niet. Omdat mijn man goed verdiend krijg ik dus vrij hoge eigen BSO kosten. Uiteindelijk levert het me niets op (ft wil ik nu niet). En als we pecht hebben gaan ze de dure huur die we nu hebben dan ook nog even omhoog gooien, vanwege onze inkomsten. Ja dag! dan hou ik het dus bij deze uren, want ik ga dus niet werken voor niets, dat is het me niet waard.

    Ik vind het krom. En niet eerlijk, ik schrik me echt een ongeluk wat mijn man aan belasting betaalt over een uitbetaling van zijn BHV, EHBO, onregelmatigeheidstoeslag. Dat doen anderen ook, maar die krijgen overal toeslagen voor, wij niets. Aan het eind van de streep houden wij minder over dan mijn zwager en schoonzus die ruim 15.000 onder ons jaarlijks inkomen zitten. Tja, eerlijk? nee...
     
  2. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Wij zitten trouwens net boven modaal.

    Ik krijg dus ook geen toeslagen ed.

    Maar toch vind ook ik dat ik in een duurdere huurwoning zou kunnen wonen zodat er meer ruimte komt voor mensen die het minder hebben.


    Want dat is gewoon eerlijk. Iemand met meer inkomsten kunnen ook een duurder huis kopen dan ik dus waarom zou dat dan niet opgaan voor huurwoningen.

    EN dan is het nog mijn keus of ik ga kopen of ga huren. Voor ons loont het huren dan niet meer dus gaan we kopen.
     
  3. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    wij zitten ver boven modaal en wij betalen ook netjes de helft weg aan belasting.
    3 jaar geleden hebben wij er voor gekozen ons goedkope huurhuis te verlaten om in de vrij sector te gaan zitten juist omdat er zoveel mensen in goedkope huizen zitten die wel een duurder huis kunnen betalen.terwijl mensen die zo graag een goedkoop huisje willen hebben omdat ze duurder niet kunnen betalen naast de pot pissen omdat de hoge inkomens hun huizen bezet houden!


    en dan kun je boos worden maar hier word ook kei hard gewerkt en minimaal dagen gedraaid van 10 uur soms 12 6 dagen aan 1 stuk.
    daar jies je voor en omdat je dan een hoger inkomen hebt kun je ook mee betalen aan de minderbedeelden in dit land en die zijn er meer als genoeg.
     
  4. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Nederland is in Crisis..
    Wij zitten in crisis...
    Ik ben inmiddels 7 maanden werkeloos en het schiet niet op!
    Omdat ik daarvoor ook 2 periodes van werkeloosheid heb gehad, hier geen spaargeld meer.. dus we hadden geen buffer meer.

    Ik ben zorggebruiker, dus dat eigen risico... wat ze noemen van in de 700 euro (komt van de CDA af volgens mij, die roepen dat, dat willen ze niet).. dat zou ik elk jaar kwijt zijn, vraag me af waarom ik dan nog een verzekering nodig zou hebben.

    En het onderwijs.. tja.. mijn jongste dochter gaat volgende maand naar school, als nr 38!!!! in de (kleuter) klas!!!
    De oudste heeft concentratieproblemen, gaat niet lekker in grote klas. Nee, ziet er allemaal hoopvol uit dit! NOT!

    En dan zijn er serieus mensen die vinden dat ze niet aan het geld voor ontwikkeling mogen zitten? kom op zeg, regel eerst zorg en onderwijs (de primaire levensbehoeften) van Nederland! Lekker egoïstisch? Ja!
    En de Euro? Ik was er al geen voorstander van toen ie nog niet eens de naam Euro had! Maar ja... we kunnen niet meer terug.

    We moeten het er mee doen, en voor nu probeer ik er niet te veel over na te denken, ik draai mijn dubbeltjes om. Op vakantie? Wat is dat?
    En de 2e auto? Zou hem graag de deur uit doen, maar ja.. omdat ik werkeloos ben zou ik hiermee mijn kansen nog verder verkleinen, niet handig! (maar dan nog als ik de kans echt heb om dat ding de deur uit te doen dan mag ie pleite!)

    En wat als...
    Ik in november nog werkeloos ben? Dan zit er een kans in dat ons huis verkocht moet worden en wij bij mijn ouders intrekken... zal maar niet te ver denken, bang? Tja.. is het bang zijn? Ik moet er gewoon maar niet te veel aan denken, het komt zoals het komt, en misschien is het morgen wel allemaal voorbij, dan heb ik toch liever plezier gehad.
     
  5. kiki80

    kiki80 Fanatiek lid

    6 sep 2006
    3.967
    0
    0
    Centraal
    Momenteel gaat het ons nog goed. Mijn man verdient ver boven modaal en ik werk niet omdat er niets van mijn salaris overblijft door de kosten van de kinderopvang.
    Toch schrokken we laatst toen een bevriend stel vertelde wat ze maandelijks netto te besteden hadden door alle toeslagen etc en wat er bruto binnenkwam. Het verschil was niet zo groot als we hadden verwacht.

    Nu heb ik regelmatig de angst dat mijn man zijn baan kwijt raakt. Ik heb dan ook niets. We hebben een dure woning die we goed kunnen betalen met de hra, maar als ze daar aan gaan knibbelen :( Dan is ook nog eens de waarde van onze woning flink gedaald waardoor onderhand onze hypotheekschuld hoger is dan de waarde van de woning. En als we verkopen, moeten we nog een boete aan de bank betalen ook.
    Mijn man maakt zich geen zorgen, maar ik heb genoeg tijd om er af en toe stil bij te staan.
     
  6. blondi

    blondi Fanatiek lid

    3 sep 2010
    3.796
    1
    0
    Brabant
    Ik heb er weinig verstand van maar ik blijf me afvragen,
    is alles duurder maken de oplossing?
    Als iemand een rekening niet kan betalen wordt er maar een verhoging opgegooid..
    Wat gebeurd er als 1/3 van Nederland de zorgverzekering straks écht niet meer kunnen betalen? Hoe willen ze tegemoet komen? Als ze dat sowieso al doen..
    En ik denk echt dat met heel de bezuinigingen er meer mensen het criminele circuit ingaan.. is dat de bedoeling?
     
  7. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Nou hoor ik dat heel vaak he, maar mijn vriend verdient zo'n anderhalf keer modaal (ik weet niet hoe ver bij jou natuurlijk boven modaal is)
    En ik werk parttime (18 uur, 2 dagen opvang 2 kindjes) dan gaat er iets minder dan de helft van mijn salaris naar de ko. Best een boel geld maar dan houd ik toch meer over dan dat ik niet zou werken.
    Plus het stukje zekerheid dat ik nog wat binnenbreng indien vriend z'n baan zou kwijtraken, ik bouw iets pensioen op etc.
    Maar ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt.
     
  8. Selina1984

    Selina1984 Fanatiek lid

    14 mrt 2011
    1.460
    11
    38
    Vrouw
    Ik vind het ook wel griezelig. Zit in de ziektewet bij het uwv ivm chronische vermoeidheid. Dat loopt in november af, maar ben nu zwang, dus zal dat straks zwangerschapsverlof worden en daarna heb ik nog 6 maanden ww. Als dat wegvalt en ik nog geen baan heb, dan hebben we ook een probleem. Chronische vermoeidheid is niet erkend, dus afgekeurd worden zit er niet in (wil ik liever ook niet natuurlijk) en een baan vinden is ook niet echt makkelijk.

    Ook wij hebben inmiddels een woning die 30000 euro minder waard is dan onze hypotheek. Helaas kochten we dit huis vlak voor de crisis begon en wonen we er ook nog niet eens naar onze zin. Verkooen zit er echt niet in.

    Nu redden we het nog wel redelijk en door mijn vriend zijn baan verdienen we boven modaal, maar er blijft wienig over om te sparen bv.

    Dus ja, maak me best zorgen, ookal is het egoistisch gezien toch vooral om ons zelf. En natuurlijk de toekomst van onze kinderen.
     
  9. kiki80

    kiki80 Fanatiek lid

    6 sep 2006
    3.967
    0
    0
    Centraal
    @mmemke, we vallen hier in de laatste schaal. Dan krijgen we nog (geloof ik 1/3 vergoed), maar ik heb helaas niet hetzelfde niveau als mijn man. Dan komen er nog de kosten bij van vervoer. Ik zal zelf de kinderen moeten brengen en halen, mijn man maakt lange dagen. Er moet dan zeer waarschijnlijk een autootje komen (kosten), iets minder tijd voor de boodschappen en dan niet overal meer de aanbiedingen vandaan halen. En dan moet ik helemaal niet denken aan ziekte, geen grootouders, familie oid die beschikbaar is, dit zou ook mij terechtkomen. Ik weet niet hoe blij een werkgever daar mee is.
    We wonen nu, als het goed is, voor drie jaar in Belgie voor mijn man zijn werkgever.
     
  10. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik snap wel dat er mensen zijn die zich zorgen maken, mensen die al niet veel te besteden hebben, krijgen het wel moeilijk natuurlijk. Hopelijk hebben zij niet op 1 van de regeringspartijen gestemd (alledrie) want dan zeg ik: eigen schuld dikke bult). Ik niet iig en had dit van te voren voorspeld.
    Maar zuur is het zeker, en ook als contracten enz, niet verlengd worden.

    Wijzelf merken er weinig van, ik ben zelfs gestopt met werken en wij proberen een 2e kindje te krijgen, ons huis met verlies verkocht een een nieuw duurder huis gekocht.;) Mijn man heeft een vaste aanstelling en in een functie die gelukkig op het moment erg in trek zijn;) Hij zou zo bij 20 bedrijven aan de slag kunnen. Hij is verantwoordelijk voor het binnenhalen van geld wat nog te goed is van klanten en dat is nu precies wat iedereen in deze crisis doet.:)
     
  11. tulip

    tulip Niet meer actief

    die brandstof prijzen zijn trouwens schandalig en dan te bedenken dat man bij 1 van de grootste brandstoffabrikanten van europa werkt is het wel zuur dat we nog niet eens fatsoenlijke korting krijgen;)
     
  12. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Ja dat verklaart dan een hoop.
    Nog even iets anders: Ik snap even niet dat je in belgie woont, maar wel hra hebt vanuit nederland? En heb je dat huis dan voor 3 jaar gekocht?
    Of heb je een huis in ned en een huurhuis in belgie oid?
    (Sorry, is off topic en nieuwsgierigheid, als je geen antwoord wilt geven :))
     
  13. Amfy

    Amfy Niet meer actief


    nee flauw is dat hè! vriend ook die breng echt een 100.000 liter per dag weg maar wij zien er niet 1 druppel van hahahaha
     
  14. tulip

    tulip Niet meer actief

    idd;) hij is vrachtwagenchaffeur toch?? Is hij ook in dienst bij een brandstoffabrikant?? De mijne zit gewoon saai op kantoor bij de zwart rode;)
     
  15. kiki80

    kiki80 Fanatiek lid

    6 sep 2006
    3.967
    0
    0
    Centraal
    @mmemke, we hebben een koopwoning in NL en een woning in BE vanuit het werk. Gelukkig regelt een belastingadviseur van het bedrijf onze financien, kennelijk kunnen we bij terugkomst de gemiste HRA van de afgelopen paar jaar dan alsnog aftrekken. Tot die tijd betaald de werkgever die vooruit aan ons. Ik snap het niet precies, veel geregel, maar we zijn niet de eersten vanuit het bedrijf die het doen ;)
    Maar ondertussen ben ik wel bang voor als we terug moeten en voor de baan van mijn man bij eventuele verkoop van het bedrijf.
     
  16. Amfy

    Amfy Niet meer actief


    die van mij rijd voor het schelpje hihi
     
  17. Shantii

    Shantii Bekend lid

    30 jan 2010
    893
    0
    16
    NULL
    NULL
    Je schrijft daar kies je voor, omdat je dan een hoger inkomen hebt kun je ook mee betalen aan de minder bedeelden?

    Dus in principe zeg jij omdat ik er voor kies zoveel te werken, moet ik ook automatisch maar genoegen nemen met het feit te betalen aan mensen die minder werken?

    Als je het zo omschrijft komt het aardig krom over. Ik kies er inderdaad voor om goed te verdienen, maar ik kies er niet voor om meer dan de helft van inkomen in te leveren voor anderen. Daar word ik toe gedwongen als ik eenmaal in die schaal val want het is verplicht. Ik werk voor mijn geld, niet voor een ander.

    Ik denk dat iedereen zo min mogelijk geld inlevert, niet alleen de rijke mensen maar ook de normaal verdieners, of de mensen die weinig te besteden hebben. Iedereen werkt hard voor zijn eigen geld, maar verwacht dan niet omdat de een meer verdiend dan de ander je dan maar moet inleveren. In principe hoe jij het omschrijft is, als je het er niet mee eens bent moet je maar minder gaan werken want dan hoef je niet zo veel af te staan. Als alle groot verdieners nou eens zo zouden denken, is de Nederlandse economie binnen no time helemaal kapot, want het is en blijft een feit dat 52% procent dus een meerderheid van alle inkomstenbelasting betaald word door de groot verdieners.

    Volgens het CBS, ontvangt de overheid jaarlijks € 42.995.000.000 aan inkomstenbelasting.
    Hiervan is € 22.518.000.000 betaald, door de 1e 10%-groep (mensen met een hoog bruto-inkomen).

    Dat is dus 52% van alle inkomstenbelasting, word betaald door maar 10% van de (verdienende) bevolking.

    Daarnaast rijden mensen die veel verdienen duurdere auto's, verbruiken meer dingen, kopen meer, dus betalen ze indirect ook al meer BTW en Accijns.

    Dus wat dat betreft worden wij al hard genoeg aan gepakt en betalen wij al veel meer en dat er dan mensen zijn die roepen, dat wij maar nog meer moeten afstaan sorry maar ik wil jullie zelf wel eens horen als je zelf zo veel mag inleveren na keihard werken.

    Ohja overigens woon ik ook in de vrije sector, het is dus niet zo dat ik een goedkoop huurhuis bezet houd, maar ik vind niet dat er maar geroepen mag worden dat goed verdieners maar van alles mogen inleveren omdat wij er nou eenmaal hard voor werken.
     
  18. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ik ben het in grote lijnen met je eens hoor.

    Maar dat dik gedrukte daar kies je zelf voor. Dus dan kies je er ook zelf voor om meer BTW en accijns te betalen en is dat dus geen straf maar een keuze;)
     
  19. Shantii

    Shantii Bekend lid

    30 jan 2010
    893
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik kies er inderdaad voor dat wanneer ik een dikke auto rijd bijv meer btw/accijns te betalen, maar ik wil hier mee laten zien dat er dus al genoeg betaald word door groot verdieners, en het dus niet zo is dat wij nergens ons steentje aan bij dragen. Ook wij worden bijv met de benzine prijzen die omhoog gaan even hard gepest, maar wij kunnen het iets beter missen, maar het is niet eerlijk om te roepen dat we nog maar meer moeten inleveren.

    Wat ik al eerder zei ik gun iedereen wat hun hartje begeerd, maar gun dit dan ook de mensen die er zelf knetter hard voor werken.
     
  20. Belle1981

    Belle1981 Bekend lid

    5 jun 2011
    654
    0
    0
    NULL
    NULL
    Eens Shantii. Wij rijden alleen dus ene klein auto'tje, niet iedere goed-verdiener rijd dus groot en eerlijk, waarom niet? omdat we al zoveel inleveren, zo ontzettend veel houden wij netto dus niet over. Ik ben het met je eens Shantii, wij vinden het ook heel oneerlijk.

    Mijn man werkt weet ik hoeveel nachten, doet allerlei cursussen waar hij weer bruto een leuk bedrag voor krijgt maar wat houden we er uiteindelijk aan over? Juist...en hij werkt er keihard voor en meer dan d ehelft gaat naar de belasting. Nogmaals, mijn zwager en schoonzus houden onder de streep bijna hetzelfde over, omdat ze toeslagen krijgen en veel minder verdienen, en wij leveren enkel in. Dat steekt gewoon.
     

Deel Deze Pagina