Beweging in onderbuik, baby in stuit?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Mammie83, 12 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mammie83

    Mammie83 Actief lid

    11 jun 2011
    160
    0
    0
    Den Haag
    Hoi ladies,

    De tekst zegt het al...

    De verloskundige heeft laatst geconstateerd dat de baby in stuit ligt (ze heeft zichzelf hierin ook tegen gesproken, ze wist het dan ook niet 100% zeker, volgende week een liggingsecho)

    Ik voel de meeste beweging dan ook onderin mijn buik, ik ben wat dikker (van mezelf nu) dan bij me andere 2 zwangerschappen en merk dat ik de bewegingen heel goed voel, maar anders dan bij de eerste 2.
    Ook als de kleine de hik heeft voel ik dit altijd linksonderin mijn buik. Boven vrijwel geen beweging. Wel in mijn zij (ene keer rechts, andere keer links) en dat voelt echt alsof hij aan het draaien is (hele harde bult die van boven naar beneden of andersom beweegt) maar dan nog altijd de meeste beweging onderin.

    Ik ben benieuwd wat jullie ervaring in deze is :D
     
  2. Miek22

    Miek22 Actief lid

    29 sep 2011
    325
    0
    16
    NULL
    Noord-Brabant
    Hier eigenlijk precies hetzelfde, laatste 2 controles baby in stuit, verloskundige durft het inderdaad ook niet met 100% zekerheid te zeggen en ik heb ook volgende week een liggingsecho.

    Probeer zelf te voelen maar snap er af en toe niks van. Voel het hikken ook onderin mn buik en zou dan denken dat daar het hoofdje/rompje ligt.

    Verder voel ik ook veel beweging bovenin maar dan met name verschuivingen van links naar rechts en af en toe ook voeten of armen in m'n linker- of rechterzij. Ik vind dan ook echt dat er geen touw meer aan vast te knopen is.

    Baby is wel al bijna volledig ingedaald, dus als hij daadwerkelijk in stuit ligt kunnen ze 'm niet meer proberen te draaien. Is wel een geruststelling alstie goed ligt want dan weet ik zeker dat ie goed blijft liggen :)

    Je hebt niet zoveel geloof ik aan mijn verhaal maar dacht reageer toch omdat het aardig overeenkomt! Hoop dat jouw kindje ook nog lekker draait!
     
  3. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    ik voel ook veel bewegingen onder in mijn buik, nu kan die van mij nog alle kanten op natuurlijk, maar toen ik bij de vk was voelde ik hem onder in mn buik maar hij bleek toch met zn hoofd beneden te liggen, dus waarschijnlijk een handje ofzo wat bewoog ?
    Dat zou natuurlijk ook kunnen dat je kindje misschien stompt ofzo ?
     
  4. Bianca24

    Bianca24 Fanatiek lid

    16 jul 2007
    1.063
    0
    0
    verzorgende
    Ons klein meissie ligt ook in stuit, vorige keer trouwens dwars.Maar ik voelde en voel ook voornamelijk de bewegingen down under..
    Soms een keiharde trap richting m'n kruis...vind het geen fijn gevoel.
    Heb voor de rest veel beweging aan de rechterkant buik...
    Ik moet 20 april weer naar de gyn en als ze dan nog niet gedraaid is , moeten we een draaipoging ondergaan....(brrrr)

    Ben trouwens 34 week
     
  5. Mammie83

    Mammie83 Actief lid

    11 jun 2011
    160
    0
    0
    Den Haag
    Ojee meiden, als ik het zo lees waarschijnlijk bij jullie dus ook in stuit?

    Het trappen onderin is idd erg pijnlijk, ik heb dat vooral tijdens lopen dat ik dan ineens een schop of een stomp tegen mijn blaas krijg (AUW!)

    Ik draag ook al erg laag, ben bijna 32 weken vandaar dat ze al vrij vroeg een liggingsecho willen doen, het wordt anders alleen maar moeilijker om eventueel te draaien, maar de ander zegt weer dat hij nog alle tijd heeft om te draaien, pffff, als hun het al niet weten, hoe moet ik het dan nog weten hihihihi...ben ook zo een lekkere ongeduld, wil gewoon zo snel mogelijk antwoord en een eventuele oplossing;)
     
  6. Miek22

    Miek22 Actief lid

    29 sep 2011
    325
    0
    16
    NULL
    Noord-Brabant
    @ Mammie83: Ja want anders krijg je waarschijnlijk hetzelfde probleem als ik nu heb, dan istie al ingedaald en kunnen ze niet gaan draaien. Ik hoop zo dat ie goed ligt, wil echt geen keizersnee. Ik ben trouwens ook super ongeduldig en wil gewoon weten waar ik aan toe ben, helaas heb je nu niet alles voor het zeggen en moet ik dus "geduldig" afwachten ;)
     
  7. mieke01

    mieke01 Actief lid

    27 jul 2010
    106
    0
    0
    Hoi meiden,

    Hoeft niet perse zo te zijn hoor.. hier werd het vermoeden van een baby in stuit ook uitgesproken. Heb toen een echo gehad en ons meisje lag netjes ingedaald met dr hoofdje naar beneden! Ze had wel dr handjes naast dr hoofdje waardoor daar veel beweging zat.. ook hikken voelde ik onderin.. succes tijdens de echo..
     
  8. Majorana

    Majorana Bekend lid

    29 apr 2011
    815
    0
    0
    Utrecht
    Volgens mij voelde ik met name bovenin bewegen, maar ook ietsje verder naar beneden in de zij. Onderin niet echt veel geloof ik. (wat zakken die dingen al weer ver naar achter in je geheugen... :)) Onze kleine lag wel in stuit en ik voelde dus met name zijn hoofdje heen en weer schuiven, apart gevoel is dat trouwens....
     
  9. nie82

    nie82 Niet meer actief

    Hoi meiden,

    Ik ben eind december bevallen van mijn dochter die in stuit lag. Ik had zelf al altijd het vermoeden, ook al was het mijn eerste. het verhaal over blauw ribben van het schoppen enzo, had ik nl helemaal niet. Ik voelde continue een "harde bult"tussen mijn ribben, bleek dus achteraf haar hoofdje te zijn en inderdaad getrappel onderin. Daarnaast in mijn zij af en toe geschuif, dat was dan van haar voetjes of handjes.
    De bevalling was d us een stuit bevalling, helemaal goed gegaan en supervlot. Ik zou het zo weer doen, dus al ligt jullie kindje in stuit, een ramp is hoeft het niet te zijn hoor!

    succes allemaal.
     
  10. tresje

    tresje Fanatiek lid

    13 jun 2011
    2.414
    0
    36
    ik had ook bij mn vorige zwangerschap dat ik dacht dat ze in stuit lag. vk twijfelde ook. een hoofdje voelt hard maar het kontje ook. ik voelde ook steeds gerommel onderin. bleken dr handjes te zijn, dus ze lag gewoon goed. en die harde bobbel bovenin bleek idd dr kontje te zijn...
     
  11. Tienus26

    Tienus26 Actief lid

    29 sep 2011
    137
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik had dat ook... Voornamelijk beweging onderin mijn buik en idd bij de hik linksonderin... Onze kleine lag ook in stuit maar is vorige week ineens gedraaid gelukkig! De kleine lag al zo lang in stuit dus ik dacht dat wordt niks meer met draaien maar zo zie je maar......
     
  12. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Onze beeb ligt ook in een stuit, en dat had ik zelf ook al gemerkt.
    Idd alleen onderin schoppen, met fietsen zit het meer in de weg.
    Als ik onder de ribben in het midden zachtjes duw, krijg ik meteen reactie terug, ik duw dan aan haar hoofd.
    Mijn vk kon het wel meteen goed voelen.
    Dinsdag weer voor controle, maar ik heb zo'n idee dat ze nog zo ligt.
    Het heeft nog tot week 34 de tijd om te draaien.
     
  13. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.500
    5.591
    113
    Vrouw
    Volgens mij hoeft ie niet perse in stuit te liggen hoor...

    Ook ik voelde die 'schoppen' nja zoon beetje in me vagina leek wel haha
    En ook de hik voelde ik onderin

    En mijn zoontje lag gewoon met t koppie naar beneden :)

    Dus wie weet is er nog hoop :p
     
  14. ukoldaatje

    ukoldaatje VIP lid

    2 feb 2008
    5.082
    0
    0
    Ik ben dan nog niet zover als jullie, maar ik voel ook de meeste beweging diep onderin! Terwijl ik dacht dat ik het in heel mijn buik zou moeten gaan voelen.

    Niets is minder waar. Het meeste komt echt veel heel diep vanonder. En mijn blaas is daar niet blij mee.
     
  15. krumfrum

    krumfrum Actief lid

    11 sep 2011
    455
    0
    0
    hebben ze ook iets gezegd over de ligging van je placenta? ik heb door een voorliggende placenta bijna al die tijd alleen maar de baby gevoeld links en onderin.
    inderdaad soms die trappen of stoten van binnen in je vagina....erg pijnlijk.
    momenteel ligt de baby in stuit met het hoofd heerlijk tegen min ribben aan (not funny) maar ook daarvoor al voelde ik maar beperkt de baby en af en toe die sterke pijn in mijn vagina.
    dus misschien ligt jullie baby niet in stuit.
    en anders heeft de baby nog tijd genoeg om te draaien, althans hier zeiden ze geloof ik tot een week of 36 / 37 kan hij nog zelf draaien en dan gaan ze de baby proberen te draaien.
    hoop voor je dat de liggingsecho gewoon goed is voor jullie.
     

Deel Deze Pagina