ervaring diaperchamp ná 2 jaar

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Lyso, 19 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lyso

    Lyso Fanatiek lid

    3 jul 2009
    1.081
    2
    36
    Dag Dames, ik hebkreeg geen reactie in een ander topic, vandaar maar even een eigen draadje.
    Ik heb altijd een gewone luieremmer gehad, en die was prima. Maar nu na 2,5 vind ik hem toch stinken, en je krijgt het niet meer schoon. Luierzakjes heb ik geprobeert met de vakantie, maar toen meurde de prullebak echt de keuken uit, terwijl we hem elke dag leegde! (en dat was van de luiers!) Dus nu de 2e onderweg is, twijfel ik. Inmiddels hebben we de luieremmer van dl weggedaan, maar we merken toch dat we vergeten luiers mee te nemen. ;) worden wel regelmatig weg gehaalt, maar niet standaard na elke luier verschoning. MIjn vraag is dus, wie heeft er al meer dan 2 jaar ervaring met de diamperchamp, en is er nog steeds tevreden over? En wat heb je gedaan om dat zo te krijgen... Ik overweeg om hem dan 2e hand te kopen, maar dan moet ie dus nog wel een tijdje mee kunnen!
     
  2. Madeliefke

    Madeliefke VIP lid

    19 jan 2008
    6.280
    190
    63
    Ook de diaperchamp (hier 2,9 jaar in gebruik) gaat muf ruiken, maar 1x per maand sop ik hem uit met chloor en dan is het ergste weg. De poepluiers van dochterlief (grootste stinkerd :D) gaan regelrecht in de kliko.
     
  3. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Wij hebben hem 'pas' 1,5 jaar, maar hij bevalt ons nog wel goed. Als je hem open doet om de zak eruit te halen, ruikt hij inderdaad niet echt lekker. ;) Maar als hij dicht is, ruik ik niks. Soms een klein vleugje als je er een luier in doet, maar geen walgelijke luchten, in ieder geval.

    Ik moet er wel bij zeggen dat sinds onze zoon echt met de pot mee-eet, wij de poepluiers er niet meer in doen. Die gaan rechtstreeks naar buiten naar de kliko. Plasluiers en bv-poep ruik je er niet in.
     
  4. Ster27

    Ster27 Fanatiek lid

    14 jan 2010
    2.904
    254
    83
    Wij hebben voor Jesse een diaperchamp via marktplaats gekocht en bij die ruik je echt wanneer je hem weer nodig leeg moet halen. Ook ruikje hem wanneer je er met je neus bovenop zit. Voor onze tweede hebben we een nieuwe gekocht. We hebben hem al in gebruik aangezien Jesse tijdelijk even in de nieuwe babykamer slaapt en ik hem overdag daar ook verschoon (is op de begane grond, scheelt met trappenlopen ivm bi) en je ruikt echt niets. Nu weet ik niet hoe het over twee jaar is natuurlijk, maar het lijkt wel of die nieuwe nog beter afsluit.
    Ze zijn nu trouwens bij de babydump in de aanbieding voor een leuke prijs (€44,95 meen ik).
     
  5. angelique83

    angelique83 Bekend lid

    28 jun 2007
    819
    0
    0
    Zoetermeer
    Ik heb hem nou 3jaar! Sop hem iedere 2 weken met wonderblue en 2-3 per week gaat er een schone zak in... Moet zeggen dat wij hem eigenlijk nooit ruiken! Ja als het heel warm is en je hem omkeert om er een luier in te gooien komt er wel eens een vleugje vrij ;)
     
  6. Sweepy

    Sweepy Bekend lid

    15 okt 2008
    934
    0
    16
    Noord Brabant
    Ik heb hem nu ook ruim 2,5 jaar in gebruik en bevalt nog heel goed.
    Als je hem moet verschonen ruikt hij inderdaad wel met openen en even daarna, maar dat doet mijn "normale" vuilnisbak ook soms bij het legen.

    Op andere momenten ruik ik hem nog steeds niet. Ik doe tegenwoordig wel zo min mogelijk poep luiers in de emmer, dat scheelt al veel in hoeveelheid van verschonen en evt. geuren met legen.
     
  7. Jacky78

    Jacky78 Fanatiek lid

    3 jun 2008
    3.425
    1
    0
    Ik heb hem nu 3jaar in gebruik en ik moet zeggen dat hij me nog steeds bevalt.
    Hij wil weleens ruiken als de bol omdraait voor het weggooien van een luier. Maar verder, als hij gewoon dicht is heb ik geen last van nare luchtjes. Of als de zak te vol is en de bol dus niet helemaal naar beneden zakt, maar dat lijkt me logisch...

    Er gaat denk ik 2-3x per week een nieuwe zak in.
     
  8. sneeuw

    sneeuw Fanatiek lid

    29 okt 2010
    1.671
    0
    0
    NULL
    NULL
    Werkelijk?? Wat ben ik dan een viezerd, oeps. Heb m al anderhalf jaar maar zeer weinig echt met chloor oid gesopt eigenlijk omdat ie nooit stinkt, wel doekje erover natuurlijk. Ik ben dus tevreden. Maar hoe krijg je dat dekseltje/bolletje wat op en neer gaat dan los? Dat lukt mij niet eigenlijk. Of leggen jullie de bovenkant dan ook gewoon even los in bad?
     
  9. cupcake85

    cupcake85 Actief lid

    16 jul 2011
    457
    0
    16
    Zuid-Holland
    op de site van diaperchamp staat een youtube-filmpje over hoe je de diaperchamp moet schoonmaken en uit elkaar haalt enz...
     
  10. sneeuw

    sneeuw Fanatiek lid

    29 okt 2010
    1.671
    0
    0
    NULL
    NULL
    ohhhhhhhhhhhhh wat errug, ga vanavond direct poetsen hihi, maar die van mij is ook echt niet vies en stinkt ook niet eigenlijk
     
  11. LoveXx

    LoveXx Fanatiek lid

    15 feb 2012
    1.754
    116
    63
    Ik werk op een kinderdagverblijf en de diaperchamps die daar staan, zijn al 5 jaar (en heeeel veeel) in gebruik! En ze zijn nog steeds goed. Inderdaad met het leeghalen komt er wel een geur vrij, maar dat lijkt me logisch. En inderdaad eens in de zoveel tijd goed schoonmaken.
    En ik las dat je hem tweedehands wil halen, maar dan zou ik wel voor een blauwe of zilvere kijken, die groene zijn wat minder goed.
     
  12. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Maar sluiten je luierzakjes wel goed dan? Ik doe poepluiers gewoon in een dichtgeknoopt boterham zakje, heb ook een poos de luierzakjes van de etos en action gebruikt, en die dichte zakjes dan in de pedaalemmer. Is voor 1 dag echt prima te doen! Zelfs tijdens vakantie begon de vuilnisbak pas op de 3e dag te stinken van de poepluiers in de vuilnisbak en dan lagen de plasluiers zelfs gewoon los erin.
     
  13. Lyso

    Lyso Fanatiek lid

    3 jul 2009
    1.081
    2
    36
    kun je die fout dichtdoen dan?? :) Gewooon de hengsels dichtknopen toch? Vond het echt geen doen! in die periode had mijn dochter toevallig ook nog eens 2-3 poepluiers per dag, nou, bij het open doen (om andere spullen weg te gooien) was dat echt niet fijn! Ik zat inderdaad naar een blauwe te kijken, maar als alternatief ook toch een nieuwe, en nu alvast voor mijn dochter gebruiken... Maar als ik het goed begrijp is de gouden truc toch elke maand ofzo in de chloor....en de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik daar eigenlijk nooit aan gedacht had... Dus misschien zou zonder dat ook de diaperchamp evengoed gaan stinken naar verloop van tijd?! poep luiers apart weggooien deden we ook wel regelmatig, maar daar hebben we ook niet altijd zin in.... heb nogal een hekel aan systemen die alleen werken, als je ze níet gebruikt waar ze voor bedoelt zijn....;) (een badpak die je niet in chloor en felle zon mag gebruiken om maar wat te noemen...;))
     

Deel Deze Pagina