"Eerst afvallen, en dan kan ik..."

Discussie in 'De lounge' gestart door Ecosa, 1 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Bij mij gaat het afvallen makkelijker als ik me al mooi voel. Dan laat ik het makkelijker staan omdat ik mezelf niet zielig vind. Maar goed, misschien heb ik makkelijk praten, ik heb maat 38 en wil graag naar 36.
     
  2. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    ja mischien zie ik het "rooskleurig" in omdat ik te dun ben.:)
    aankomen is idd moeilijker dan afvallen. gebruik nu weightgainers (van die shakes) erg duur maar ja anders kom ik er niet. per dag zit ik aan de 3-4000 caloriën alleen van die shakes maar je moet er ook gewoon bij eten anders werkt het niet..iig niet optimaal.
     
  3. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Nou ja weet niet, jij hebt vast ook met vooroordelen te maken enzo.

    Ik wil ook niet heel dun worden, ik ben 1.80 lang dus maat 36 ofzo dan word ik echt een stokje. Maat 40-42 lijkt me perfect :)
     
  4. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.826
    1.299
    113
    Dit is heel herkenbaar! Ik heb ook veel last van mijn 'innerlijke' stem en emotie-eten. Als ik me lekker in mijn vel voel, dan heb ik niet dat ik uit emotie ga eten.
     
  5. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Hier is eergister die zelfde knop omgegaan. Bij mij dan niet zo zeer omdat ik baal van de extra kilo's maar omdat ik weet dat ik uiteindelijk weer naar maat 44 ga en ik dus maar steeds wacht tot ik daar ben. Ik zit in 46/48 nu en vond het zonde om geld uitte geven aan kleren in die maat.

    Nu loop ik al een aantal weken ertegen op dan ik fysiek pijn krijg (rug) doordat broeken/shirt te strak zitten en heb ik mezelf beloofd dat ik mijn verjaardags geld ga besteden aan knappe goedzittende kleding. Ik ga volgende week ook weer een opleiding in en daarnaast straks stagelopen dus moet ik er ook knap uitzien en ook ik merk dat ik me lekkerder voel in leuke kleding net als vandaag heb ik de enige maat 48 broek aan die ik heb zwarte pantalon met een leuk los vallend grijs/ zwart/paars panter getekend shirt en voel me een stuk beter..

    Dus mijn missie aankomende donderdag avond en de week erop. (Kan niet in 1 x veel shoppen aan vanwege rug) leuke schoenen en kleding scoren in maat 46/48.
     
  6. Pinkiepink

    Pinkiepink Actief lid

    13 jun 2011
    318
    0
    0
    -
    IS het niet iets om je krullen te föhnen. En dan met zo'n dikke ronde borstel, dan krijg je volgens mij van die mooie slagen. En daarna met een stijltang? Succes!
     
  7. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Hier nog eentje. Ik zit op dit moment in maat 44 sommige 46 net hoe het uitvalt. Kom van de 48. Heb cb gedaan maar me lichaam begaf het dus moest er mee stoppen. Nu weet ik het niet meer kwa afvallen. Heb alle dieten onlangs wel gehad niks helpt, ik weet niet meer wat ik wel kan doen. Heb ook zoveeeeeeeeeel kleren in me kast die ik niet pas, maar wel graag zou willen passen. Ik heb altijd gezegd dat ik niet meer kleding in deze maten zou halen, maar ik zit er toch over te denken om te gaan shoppen met de missie deze maat. Om me toch leuk te kleden en er leuk uit te zien. Mocht ik afvallen dan kan ik vast iemand anders er wel weer blij mee maken. Als ik na anderen in me omgeving kijk die dik(ker) zijn die lopen er zooooo leuk bij en voelen zich ook super. Dat moet ik toch ook kunnen?
     
  8. Child

    Child Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.772
    208
    63
    Tip: Ruim alle kleding die je voorlopig echt niet gaat passen op!

    Ik had mijn hele kledingkast volliggen met maat 42-54. Compleet onoverzichtelijk EN confronterend omdat ik er natuurlijk wel van baalde dat het niet past.
    Heb alles tot maat 46 opgeruimd (in van die Action-bakken: groen/blauw of paarse deksels, wieletjes eronder, 5 euro) en deze op zolder gezet.
    Daarna kledingkast opgeruimd en daardoor veel meer rust in mn hoofd gekregen.

    Meer in het NU leven: Dit pas ik NU. Heb ook teveel kleren gekocht met de gedachte: Als ik straks afgevallen ben dan....

    (en ja, ik mag straks ook weer aan de bak, moet wel 40 kilo kwijt;))
     
  9. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Ik heb al heeeeeeel veel op de zolder gezet. Misschien dat ik de kleding die veel te strak zit en dus eigenlijk ook te klein is, eerst ook maar na boven moet brengen. Maar.........dan heb ik eigenlijk maar 1 broek die me past, en 2 truitjes. Dat is wel heeeeel weinig. Hmmzz.......misschien toch echt maar eens na de stad om te shoppen......
     
  10. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    Vandat opruimen is wel een goede tip, MAAR.. dat betekent dat ik mijn 2 volle Pax kasten moet verkassen naar zolder en er 1 vak overblijft die gebruikt wordt.. uuhhh zoveel ruimte heb ik niet op mijn zolder :)
     
  11. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Voor de suikerintolerantie ben ik naar een natuurdiëtist gegaan. Zij heeft me geholpen om een goed suiker- en witmeelprodukt vrij dieet samen te stellen. Verder zijn er veel produkten die je beter kunt mijden als je een suikerintolerantie hebt. Zelf ik hiervoor ook veel gehad aan de boeken 'het heden ik kookboek' en 'het nieuwe ik kookboek' van Anne marie Reuzenaar. Hier staat veel informatie in over welke produkten je beter kunt vermijden en welke je juist wel mag hebben en er staan veel recepten in.

    Door die suikers kreeg ik naast de suikerintolerantie veel last andere kwalen als ME/CVS, candida en hypoglykemie. Dit is door zo goed als suikervrij eten allemaal flink verbeterd.

    En voor BED ben ik in behandeling geweest bij de GGD. Zij leren je daar om anders om te gaan met allerlei zaken waardoor je problemen niet meer weg gaat eten, maar ze op een andere manier op gaat lossen. Daar heb ik echt heel veel aan gehad.

    Nog steeds blijft de BED om de hoek loeren en nog steeds is het soms moeilijk om de snaaibuien de kop in te drukken, maar het lukt me al bijna 3 jaar om dat te doen.

    Grootste beloning hiervan is een gezond en slank lijf.
     
  12. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Hang/leg voorlopig het grootste deel van die kleding weg die je nog niet past. Laat hooguit maar een paar kledingstukken hangen/liggen. Dat werkt al minder deprimerend.
     
  13. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Dat heb ik nu dus ook. Er staan nu dozen en dozen vol met kleding haha. En dan heb ik me kast nog niet eens leeg. Er ligt nog een plank vol met kleding die ik niet aan kan nu.....

    Zag trouwens dat je al 20 a 22 kilo kwijt bent mag ik vragen hoe?
     
  14. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Inderdaad, gewoon die kasten laten staan en alles in dozen op maat wegzetten. Die kasten gaan straks weer volkomen als jij eraan toe bent om die knop om te zetten en aan jezelf en aan je gewicht te werken.
     
  15. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    Ik? Nee ik moet er nog 20-25 ;) WAS HET MAAR WAAR! :)
     
  16. Zinaa

    Zinaa Fanatiek lid

    28 mei 2010
    3.719
    22
    38
    Oef. Herkenbaar. Ik draag van een hele grote kast maar een heel klein beetje kleren. Baal ervan als een STEKKER.
    Ben laatst 10 kilo afgevallen met cambridge. Men, ik voelde me echt super. Weer richting het gwicht van voor mijn zwangerschap. Nu toch weer aangekomen, terwijl ik me het zo had voorgenomen om deze keer echt niet weer aan te komen.

    Ik moet eerlijk zeggen dat BED ook wel op mij zou kunnen slaan. Ik eet op sommige momenten heel veel heel slecht eten. Ook doe ik altijd van: volgende week ga ik afvallen dus nu mag ik deze nog even goed en slecht eten (pizza en chippies). Maar ja, aangezien ik dan weer niet afval kom ik dus alleen maar aan.

    Ik ben nu begonnen met gezond eten in de zin van: veel brood en gezonde tussendoortjes en gezonder avondeten. Maar ja toch ook weer vreetbuien gehad dus het afvallen is niet realistisch. Ik ben wel enigzins wanhopig soms hoor, wat moet ik nu weer eens gaan doen? Toch weer die dure CB-shakes? Sonja nog een keer proberen? Dr.Frank was geen succes dus die valt af. Weightwatchers is eigenlijk het enige wat ik nog niet heb gedaan. Maar als ik zie wat je mag eten bij weightwatchers dan verwacht ik niet dat ik daarmee afval eeerlijk gezegd. Het beste val ik af bij zo weinig mogelijk calorieen en helemaal geen koolhydraten. Dus een shake-dieet bijvoorbeeld. Maar dat is geen doen man. BLEGHHH.
     
  17. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Zinaa, ik verwachtte ook niet af te vallen met ww, maar juist daarom is het vol te houden. Eerst proberen, dan oordelen ;) ;)
     
  18. bagheera

    bagheera Bekend lid

    2 aug 2011
    746
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als je het geld er voor hebt lekker doen!! Ga naar de kapper, koop mooie goedzittende kleding miss een goed figuurcorrigerend stuk en leuke assosoires. Een keer wat andere make up of een lekker parfum en het maakt zoveel verschil..

    Ik heb het ook gedaan mn haar was zo uit model en voelde me moe onaantrekkelijk etc. Heb nieuwe kleding ( positie en normale wat ik pas) gekocht, naar de kapper geweest, wat leuke sieraden en klaar. Voel me nu goed in mn vel en dat geeft ook energie heb zelfs sjans maar ja dat wil ik alleen met mijn eigen vent en vind mannen die geilen op zwangere vrouwen eng hahah.

    Ik denk dat hier een stukje acceptatie naar jezelf toe ligt. Ook met twintig kilo teveel verdien je het om voor jezelf te zorgen en je sexy te voelen!
     
  19. Ludora

    Ludora Fanatiek lid

    12 sep 2011
    1.920
    0
    0
    Zwanger zijn en aftellen ;)
    Gezellig Brabant
    Nou ik had jou verhaal zelf kunnen schrijven.

    Ik ben nu zwanger, dus momenteel ligt t natuurlijk allemaal even anders maar;

    Ik loop ook altijd uit te stellen, nee een dure broek koop ik niet in die maat, ben gek!! Ik ga afvallen en wil dat geld dan liever in besteden aan een mooie broek in een kleinere maat.

    Ik besefte mij laatst ook dat doordat ik dus een kwalitatief mindere broek koop, die mijn figuur, waar ik toch al niet blij mee ben, nog slechter laat uitkomen, er eigenlijk alleen maar voor zorgt dat ik me nog slechter over mezelf voel. Dát zorgt er dus ook weer voor dat mijn motivatie me in mijn schoenen zakt om mijn lijnen door te zetten.

    Dus dat wordt een visueuse cirkel waar ik zelf echt niet beter van wordt. Ik hoop dus dadelijk echt van mijn nieuwe leven te kunnen gaan genieten, nieuw born mama, met misschien een maatje meer, maar wel vol in t leven. Als ik me tussen me oren goed voel ga ik vast positiever om met lijnen!

    Leuk topic TS!! Succes!
     
  20. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Ohh sorry :) zie het nu pas goed!
     

Deel Deze Pagina