"Eerst afvallen, en dan kan ik..."

Discussie in 'De lounge' gestart door Ecosa, 1 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. glimworm

    glimworm Niet meer actief

    ik herken zoveel in je verhaal!
    ik denk dat het idd weinig zin heeft om jezelf steeds een ultimatum te stellen met als ik ... dan mag ik ... dit werkt vaak averechts (ook bij mij heel herkenbaar)
    En net wat je zegt, je hebt het idee dat je je leven aan het uitstellen bent. Hoe langer je daarmee doorgaat des te korter is dat leven wat je dan nog overhoudt.

    Niemand kan je garanderen dat als je nu wel al die leuke dingen doet/neemt die je eigenlijk pas wilde doen/hebben als je de gewenste kilo's kwijt was geraakt, ineens gelukkiger zal zijn. maar als je het niet doet zit je straks met een rotgevoel dat je jezelf die leuke dingen hebt ontnomen.

    Geniet van het leven, het is veels te kort om je er zo druk om te maken.
     
  2. Willes

    Willes Fanatiek lid

    14 nov 2006
    1.121
    70
    48
    Ja, zeker doen! Afvallen kun je naar mijn idee alleen maar doen als je lekker in je vel zit.
     
  3. tjessia

    tjessia Fanatiek lid

    1 feb 2009
    2.889
    0
    0
    Ja, jij mag er ook leuk uitzien in mooie kleding hoor!
    Als je je lkr voelt zal het afvallen vast beter gaan.
     
  4. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    mijn moeder heeft vanmiddag op gepast .. dus ik kon nu al shoppen !! joehoe.. heb gehaald.

    _ wit/zilvere zomer schoenen

    set 1:
    - goed zittende witte spijkerbroek
    - wit vestje
    - groen shirt korte mouwen

    Set 2:
    (met witte of blauwe spijkerbroek/rok)
    - wit basic onder shirtje
    - veel kleurig shirt

    Set 3: (evt. met donkerblauwe bolero die ik al heb)
    - veel kleurig jurkje
    - zwarte legging


    zoooo blij mee en gewoon boek in maat 48 en shirtjes l/xl, gelijk van het rek af gepakt. Niet eerst gaan dralen bij 44 . was wel lastig , moest me er echt even overheen zetten dat ik ruim 100 euro ging uitgeven aan maat 46/48 ;) stom he:(
    Volgende week van verjaardags geld nog 2 blazers en nog een broek scoren en ergens nog knappe zwarte/donkere zomerschoenen , ook voor stage straks. Alle schoenen moet ik nieuw na de vastzetting van mijn rug.
     
  5. Luun

    Luun Bekend lid

    24 mrt 2007
    875
    0
    0
    SAHM (Stay at home mom)
    deventer
    Yes!! Heel goed meid!

    Ik heb nog een aanvulling op wat al gezegd is door anderen:
    Veel vrouwen denken zo: ' eerst moet ik afvallen en dan voel ik me goed over mezelf en mijn leven' terwijl de sleutel juist is om je EERST goed te voelen en dan pas kun je afvallen. Dus ik wil je nog de tip geven om eerst andere gebieden in je leven aan te pakken. Denk aan: financien, de relatie met je man/vriend, medische zaken, meer ruimte voor je passie, meer tijd voor jezelf enz. Ga om de tafel zitten, maak een plan voor de toekomst. Ga bij jezelf te rade en lees boeken, mediteer, ga erachteraan wat je passie is en verander alles waar je niet blij mee bent. Pas daarna kan je beginnen met het gewicht kwijt te raken.
     
  6. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Hopppaaaa daar sluit ik mn eigen helemaal bij aan!
     
  7. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Keeeiii goed!!! Ik heb maar 44/46 en tegenwoordig met die leuke kleding vin ik t zelfs gewoon kei leuk om te shoppe!!! Hoppaaa gas dr op! Je kunt jezelf maken en breken! Het leven is kort, dus leef met de dag en maak er iets moois van! Niemand is perfect:)
     
  8. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Goed zo meid! Ook al heb je een maatje meer je bent net zoveel waard als iemand met een maatje minder. Ook jij mag zeker gezien worden!! Lekker van genieten meid, dan komt afvallen vanzelf wel!

    (zegt iemand stoer die ook geen kleding koopt en het afvallen maar niet wil)
     
  9. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    BED is niet op sommige momenten heel veel heel slecht eten, maar meer een kwestie van continue vreten, vreten, vreten tot je erbij neervalt zonder te compenseren. En dan praat je niet over een paar koekjes en een paar chipjes die je teveel naar je zin hebt gegeten, maar over complete rollen koek, grote zakken chips, etc. etc. En daarnaast eet je ook nog je normale maaltijden.
     
  10. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Dat dacht ik vroeger ook altijd, dat ik alleen maar af kon vallen door zo weinig mogelijk calorieën binnen te krijgen. Door zo drastisch af te vallen komt je lijf in protest, krijg je vreetbuien en snaai je alles er weer aan wat je bent afgevallen en vaak nog meer ook.

    De gezondste manier om blijvend je kilo's kwijt te raken is door je eet- en leefpatroon aan te pakken. Gezond eten en indien mogelijk wat meer bewegen.
    Wanneer je dmv crashdiëten als shakes gaat afvallen kom je naderhand net zo snel weer aan als je bent afgevallen. (uitzonderingen daargelaten uiteraard).
    Val gemiddeld niet meer dan een pond tot een kilo per week af en gebruik ongeveer 80% aan calorieën van wat je op een dag verbrandt. Zorg in ieder geval dat je qua calorie-inname onder je BMI uitkomt en al zeker niet onder de 1000 calorieën.
     
  11. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    dank jullie wel meiden, heb het derde setje al aan vandaag. hihi

    Dus TS: Jij ook Kleding kopen! ik ben er nog blij van. haha..

    Er is inderdaad een hele hoop leuks te vinden, c en a , heeft echt een hoop in leuke kleurtjes hangen en miss etam heeft vind ik altijd veel leuks hangen ,wel even 2 x door de winkel heen lopen , dat werkjt voor mij beter en rustig even nar de paspoppen kijken om het beeld in je hoofd even weer neutraal te krijgen. vaak zit je toch vast in zo"n shit met dat vestje ofzo..
     
  12. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    Meiden wat heb ik veel losgemaakt met mijn zelfanalyse.. En wat ben ik blij dat ik hiermee ook sommige anderen heb gemotiveerd om lekker los te gaan, zoals jij Mimi83!!
    Ik voel me alleen al goed door dit te lezen! Ik denk dat ik eens lekker wat online shops ga bekijken zometeen, en zaterdag lekker in de stad ga shoppen! Dank voor al jullie lieve woorden!!
     

Deel Deze Pagina