Ik weet t even niet meer (slaapproblemen)

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Luvv, 15 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Luvv

    Luvv Fanatiek lid

    27 okt 2010
    2.803
    3
    38
    Tot 2 jaar hadden wij een voorbeeldig kind wat slapen betreft. Sliep snel door en was s nachts eigenlijk bijna nooit wakker. Sinds ze 25 maanden is is t helemaal gedaan. Ze wil/kan ineens niet meer alleen in slaap vallen wat soms resulteert in een uur bij dr zitten tot ze slaapt, ze is nu ineens al 2 maanden elke nacht wakker. Komt uit bed en kruipt bij ons. Als we haar terugleggen en meteen weggaan slaapt ze niet dus we kunnen dan weer minimaal een kwartier bij haar bed zitten en dan nog is ze een uur later weer wakker en komt ze er weer uit. Dit heeft ervoor gezorgd dat we r maar gewoon bij ons laten liggen. Punt is alleen dat ik niet wil dat t gewenning wordt en daarbij is ze dan om 6 uur wakker ipv de 7/7.30 die ze altijd was. Ik word er helemaal gek van en weet niet wat we moeten doen om eraf te komen. Van t bij haar blijven en van t bij ons in bed kruipen. Ik ben inmiddels 25 weken zwanger en dit moet toch echt stoppen voor de baby er is anders slapen we straks helemaal niet meer. Iemand tips om hier vanaf te komen??
     
  2. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    volgens mij is er maar één ding wat echt helpt.. consequent zijn. Naar bed brengen, 10 minuten regel toepassen. 'snachts bij jullie kruipen? Consequent terug brengen. En nooit afwijken.. dan kun je opnieuw beginnen.
     
  3. Luvv

    Luvv Fanatiek lid

    27 okt 2010
    2.803
    3
    38
    Wat houdt die 10 minuten regel in?
     
  4. WesDaan

    WesDaan Fanatiek lid

    10 sep 2009
    2.358
    6
    38
    Wij hebben dit laatst ook gehad.
    Aangezien ik helemaal gebroken was van die nachten en ons mannetje ieder uur bij ons bed stond met al zijn hebben en houwe hebben wij sinds maandag zjn ledikant weer staan en alle rust is weder gekeert.
    Hij slaapt weer rustig in, hoef niet meer bij hem te zitten en snachts horen we hem ook niet meer en hij slaapt weer wat uit.
    half 8 ipv 5.00uur.

    Ik weet niet of dit probleem ok bij jou is begonnen metovergang van klein naar groot bed maar dat was het wel bij ons.

    wat betreft de 10 min regel,
    Is naar bed brengen gaat ze huilen? na 5 min weer terug gerust stelln en weer weg gaan.
    na 10 min weer terug weer gerust stellen en weer weg gaan, en dat zet je door tot max 15 min er tussen en wachten tot ze uiteindelijk zelf in slaap zou vallen.
    hier werkte dat niet, maar misschien bij jullie wel.
     
  5. tjessia

    tjessia Fanatiek lid

    1 feb 2009
    2.889
    0
    0
    Resoluut zijn, kind terug in kleuterbed met spijlen (snap toch al nooit waarom dat eerder dan 3,5 a 4 jaar zou zijn).. NOOIT eruit halen, ze proberen je alleen maar uit en dat is gelukt tot nu toe. Ga om het kwartier even kijken, ze is alleen maar woest dat je haar er niet uit komt halen of dat ze niet bij je in bed mag. Doorzetten dus maar, spreek van te voren met je man af vanaf welke avond/nacht je dit gaat toepassen. Meestal na 3 nachten van het gedoe af. Geloof me dit is de leeftijd waarop ze je om hun vingen gaan winden met die puppyogen haha.
     
  6. darcy

    darcy VIP lid

    1 okt 2006
    5.715
    0
    0
    English teacher!
    Zaanstreek
    O wat herkenbaar, ik liep net te zoeken naar tips - hier een dochter van 26 maanden en het is DRA-MA 's nachts.
    Ook hier consequent zijn, maar het is nog niet echt succesvol (lees: we zijn al een tijdje bezig, dochterlief heeft een heel lange adem.)

    Dus... ik lees nog even mee.
     
  7. Luvv

    Luvv Fanatiek lid

    27 okt 2010
    2.803
    3
    38
    Terug in ledikant vind ik geen optie. M'n dochter is vrij groot en slaapt al sinds 1.5 in haar peuterbed en dit is altijd goed gegaan. Ze is toen overgegaan omdat ze s nachts steeds wakker werd. Overigens wordt ze bij m'n ouders waar ze nog in een campingbedje ligt ook gewoon wakker.
     
  8. miranda2611

    11 jan 2012
    49
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dit was bij ons een paar weken geleden ook een probleem, we hebben toen het middagslaapje eraf gehaald en sinds die tijd slaapt ze weer hartstikke goed ze wordt komen vrijdag 2.
     
  9. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    is ze bang? Of gewoon wakker en ze kan niet meer slapen? Als het het laatste is zou ik ook uit gaan testen met het middagslaapje en dit schrappen.
    Sterkte ook in combi met je zwangerschap :(
     

Deel Deze Pagina