Opgezet gevoel in buik

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door Roxx79, 29 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Roxx79

    Roxx79 Lid

    2 jul 2011
    49
    0
    0
    Hallo,

    Ik ben 29 wkn zwanger en alles lijkt prima te verlopen :). Ik heb alleen de laatste dagen zo vaak in de loop van de dag een heel opgezet, gespannen gevoel over mn hele buik, voor de rest van de dag. Het is naar mijn mening geen harde buik, want de buik voelt verder normaal aan. Met een harde buik voel je echt de baarmoeder die gespannen is, dat is een kleiner gebied en voelt anders aan (gaat ook snel weer weg).

    Mss dat het met de darmen te maken heeft (zit tegenwoordig ook heel snel vol tijdens het eten van een maaltijd), maar de stoelgang verloopt niet veel anders dan anders (is nooit optimaal geweest).

    Of moet ik eerder denken dat de buik aan het oprekken is ivm de groei van de baby? Gevoelsmatig heb ik echt zo´n plofbuik, als een ballon die te ver opgeblazen is...heel vervelend omdat mn bewegingsvrijheid hierdoor beperkt wordt...

    Wat kan ik eraan doen?

    Hoor t graag, vast bedankt

    p.s. mijn kindje is wel heel actief in de buik, mss dat dat er nog wat mee te maken heeft?
     
  2. Immie

    Immie Verloskundige

    17 dec 2006
    7.813
    0
    0
    Verpleegkundige en Verloskundige
    Hoihoi,

    Je baarmoeder begint rond de 30wk tegen je maag aan te duwen, dat geeft vaak het opgeblazen gevoel. Het straat uit over de hele buik. Ook de ligging van je kindje kan daarmee te maken hebben.
    Je kan er weinig aan doen, kleine beetjes eten, vaker over de dag verdeeld. houd je stoelgang soepel.

    Imke
     

Deel Deze Pagina